dimitris2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Επίτροπος της Ευρωπαϊκής ψηφιακής ατζέντας σε πρόσφατη δήλωσή του σε συνέδριο σχετικά με τη ψηφιακή διασκέδαση, τόνισε ότι τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται συνεχώς για την ενίσχυση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα στους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τους κάνει να μισούν τα πνευματικά δικαιώματα και να συνεχίζουν να ενισχύουν τη ψηφιακή πειρατεία. Η Neelie Kroes εκτός από τα παραπάνω, μιλώντας στους υπόλοιπους συνέδρους της τόνισε ότι για να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της πειρατείας, θα πρέπει να αναμορφωθεί το τρέχον σύστημα πνευματικών δικαιωμάτων. “Οι πολίτες ακούνε τη φράση πνευματικά δικαιώματα και μισούν το τι κρύβεται από πίσω της. Δυστυχώς οι περίσσοτεροι βλέπουν το σύστημα ως ένα εργαλείο τιμωρίας παρά ως ένα μέσο αναγνώρισης και ανταμοιβής”. Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μιας ολοκληρωτικής επανεκκίνησης του συστήματος πνευματικών δικαιωμάτων, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο καλλιτέχνης και η πολιτισμική ανάπτυξη, και όχι οι νόμοι περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Site: techradar.com
Trapper Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Στο να διαπιστώνουν τα αυτονόητα καλοί είναι. Στην πράξη είναι το θέμα τι κάνουν...
leventakas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Με ολη αυτην την "κριση" σε ολους τους τομεις του ανθρωπινου πολιτισμου ειναι φυσικο να συμβαινει αυτη η αντιδραση απο τους καταναλωτες
Manos Petrucci Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Η πειρατεία θα μειωθεί, όταν οι καλλιτέχνες πάψουν πια να ανήκουν στις εταιρίες.
digekas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Στο να διαπιστώνουν τα αυτονόητα καλοί είναι. Στην πράξη είναι το θέμα τι κάνουν... +1 E, στην πράξη γενικά κυνηγούν φαντάσματα με δράσεις όπως η SOPA ή πιο ειδικά banάρουν κόσμο από τα δίκτυά τους πχ αυτό που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τις πειραγμένες κονσόλες της MS αλλά και στο παρελθόν αλλά και σε άλλες κονσόλες άλλων εταιριών και πάει λέγοντας, ειδικά τώρα που έρχονται οι γιορτές και που είναι ευκαιρία να πουλήσουν και καμία καινούργια. Ας ρίξουν τις τιμές στα ποσά που δικαιολογούνται από τον μέσο μισθό μίας χώρας και όχι να πληρώνουμε ένα τίτλο/βιβλίο/ταινία/κλπ όσο και σε άλλες χώρες που έχουν διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς και τότε θα δουν πως μειώνεται η πειρατεία.
REDODIN7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Αν δεν μειοσουν τις τιμες η πειρατεια δεν θα πεσει ποτε, πχ ενα παιχνιδι του Xbox 360 εχει την ιδια τιμη και σαν κανονικο αντιτυπο αλλα και σαν ψηφιακη μορφη. Αν αυτο δεν λεγετε αισχοκερδια τοτε τι λεγετε ? Επισης οπως εχω πει απειρες φορες γιατι δεν βαζουν online ενοικιαση στα games ?
lkastritis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Αμα μετα απο πολυ καιρο καταπολεμησουν την πειρατεια τοτε τι να την κανω εγω την οπτικη ινα και τα 52mbps ? για να ανοιγω το ινσομνια απο 1 δευτερολεπτο σε 0.01? ... Ενταξι δεν ειπα.. ενα καλο παιχνιδι μια καλη ταινια να την αγορασω.. αλλα οκ... ενταξι.. 60αρια για 1 δισκακι αυτην την εποχη ειδικα ειναι δυσκολο να τα δωσεις... αμα το κανανε κανα 25-30 ευρω το παιχνιδι οκ τα δινω για να εχω και το κεφαλι μου υσιχο... Αλλα 60... i dont think so.. Και μην μου πειτε τωρα πως δεν βγαινει η Rockstar π.χ. αμα κατεβασει τιμες...
mants118 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 το μυαλό τους κολλημένο στα πνευματικά δικαιώματα και στα άλλα κατασκευάσματα!!! ας ρίξουν τις τιμές και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι και θα νοικιάσω μια ταινία αντί να τη κατεβάσω ή θα αγοράσω ένα παιχνίδι για τη κονσόλα μου!!! όμως με αυτές τις τιμές δε νομίζω!!!
mimidon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μόνος σου το είπες, άμα καταπολεμήσουν την πειρατεία, τι θα τις κάνεις μετά τις γραμμές (να συντηρούνται όλοι βρε παιδί μου); Πέρα της πλάκας, τόσα χρόνια πάντα οι τιμές ήταν ανεβασμένες και το θέμα των δικαιωμάτων έχει καταντήσει κουραστικό (σε κάθε επίπεδο, γνωστές και οι διαμάχες)... Και δεν νομίζω να τις προσαρμόσουν στο μισθό της κάθε χώρας. Εδώ δεν προσάρμοσαν άλλα και άλλα και είμαστε εκεί που είμαστε (spoiler το τελευταίο, το ξέρω).
timekeeper Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι οι τιμές... Το καλό πρέπει να φαίνεται και στις πωλήσεις. Για παράδειγμα, κατέβασα πρώτα το τελευταίο cd του Satriani αλλά τώρα το αγοράζω, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να τον στηρίξω. Το λάθος για μένα είναι ότι προσεγγίζουν την πειρατεία σαν ένα αυθύπαρκτο γεγονός, ξέχωρο από το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Οι σημερινές παραγωγές έχουν ξεφύγει από τα πλαίσια της Τέχνης και τείνουν προς το "προϊόν"... Σαν προϊόν λοιπόν, ο πολίτης των δυτικών καπιταλιστικών δημοκρατιών, θα υπακούσει στους περίφημους "κανόνες της αγοράς" και όχι μόνο θα θελήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα "προϊόντα" αλλά και όσο το δυνατόν σε χαμηλότερη τιμή.
kfyros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 ξαναερχόμαστε στο χιλιοσυζητημένο ζήτημα της πειρατείας.. Από τη μία έχουμε εξωφρενικές τιμές σε πολλές περιπτώσεις , από την άλλη έχουμε τους τζαμπατζήδες που δεν θα έδιναν ούτε 1 ευρώ για 1 download (παιχνίδι - ταινία - τραγούδι - πρόγραμμα) όσο μπορούν να το κατεβάσουν τσάμπα.. Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι η εξαίρεση ή ο κανόνας, αλλά η λύση είναι κάπου στη μέση νομίζω. Αυστηρότεροι έλεγχοι και χαμηλότερες τιμές.. Α, και να μην αυξάνουν τη χρονική διάρκεια του copyright κάθε φορά που πλησιάζει στη λήξη το παλιό, επειδή το καρτέλ 5-10 εταιριών θα σταματήσει να παίρνει λεφτά από τραγούδια του 60... Ήδη έχει γίνει 2 φορές αυτό και δεν έχει πει κανείς "άντε γα......τε" !!! Νομίζω το αρχικό copyright ήταν για 25 χρόνια, και κάθε φορά που πλησιάζει στη λήξη , νομοθετούν και παρατείνουν για άλλα δέκα... Για αυτά και μόνο αυτά τα τραγούδια - ταινίες κλπ. θα πρότεινα να τα κατεβάζουν όλοι και να πάνε να ...... οι εταιρίες..
grouspen Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 εάν δεν αλλάξουν και δεν προσαρμόσουν τα μυαλά τους αλλά και την τιμολογιακή πολιτική τους οι μεγάλες εταιρίες στους καιρούς μας ,δεν πρόκειται να κάνουν τπτ ΠΟΤΕ!!!!!!! είτε είναι ταινίες , είτε παιχνίδια , είτε μουσική είτε οτιδήποτε τεσπα.
cyber_katsarida Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 ειδικά στην ελλάδα και με τις υπάρχουσες συνθήκες, όσο και να μειωθούν οι τιμές δε νομίζω να μειωθεί η πειρατεία
digekas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 ξαναερχόμαστε στο χιλιοσυζητημένο ζήτημα της πειρατείας.. Από τη μία έχουμε εξωφρενικές τιμές σε πολλές περιπτώσεις , από την άλλη έχουμε τους τζαμπατζήδες που δεν θα έδιναν ούτε 1 ευρώ για 1 download (παιχνίδι - ταινία - τραγούδι - πρόγραμμα) όσο μπορούν να το κατεβάσουν τσάμπα.. Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι η εξαίρεση ή ο κανόνας, αλλά η λύση είναι κάπου στη μέση νομίζω. Αυστηρότεροι έλεγχοι και χαμηλότερες τιμές.. Α, και να μην αυξάνουν τη χρονική διάρκεια του copyright κάθε φορά που πλησιάζει στη λήξη το παλιό, επειδή το καρτέλ 5-10 εταιριών θα σταματήσει να παίρνει λεφτά από τραγούδια του 60... Ήδη έχει γίνει 2 φορές αυτό και δεν έχει πει κανείς "άντε γα......τε" !!! Νομίζω το αρχικό copyright ήταν για 25 χρόνια, και κάθε φορά που πλησιάζει στη λήξη , νομοθετούν και παρατείνουν για άλλα δέκα... Για αυτά και μόνο αυτά τα τραγούδια - ταινίες κλπ. θα πρότεινα να τα κατεβάζουν όλοι και να πάνε να ...... οι εταιρίες.. Πειρατές τζαμπατζίδες που σκάνε 500 ευρώ κάθε χρόνο στους isp δεν υπάρχουν, το έλεγα και παλαιότερα, ας βάλουν 5-10 ευρώ παραπάνω στην τιμή τους οι isp κλιμακωτά ως προς την ταχύτητα ή ως προς τον όγκο δεδομένων ακόμα καλύτερα, να πηγαίνουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων (ας λύσουν μόνοι τους το θέμα πως θα τα μοιραστούν) να τελειώνει το θέμα μια και καλή. Αλλά το πρόβλημα με το βαρέλι που λέγεται απληστία είναι ότι είναι απύθμενο.
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 πχ ενα παιχνιδι του Xbox 360 εχει την ιδια τιμη και σαν κανονικο αντιτυπο αλλα και σαν ψηφιακη μορφη. Για αυτό που λες συγκεκριμένα, έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι τα online καταστήματα κάνουν συμφωνίες που τους απαγορεύουν να ρίξουν τις τιμές πολύ πιο χαμηλά από τις retail εκδόσεις των παιχνιδιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα