scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, παίρνουν όλα μπρος, στο δευτερόλεπτο σβήνει, και πάλι απ'την αρχή (μόνος του). Ώσπου κάποια στιγμή τελικά ανοίγει. Αφού ανοίξει μια και μετά, δεν το ξανακάνει (αν κάνεις σβήσιμο-άνοιγμα ή restart, στο ενδιάμεσο). Αν τον αφήσεις όμως κλειστό για κάποια σεβαστή ώρα/ες, ξαναεμφανίζεται. Όταν είναι πλέον κρύος δηλαδή (παράδοξο). Στο πρωτο άνοιγμα της μέρας δηλαδή. Τωρα που τον άνοιξα για 1η φορα σήμερα, του πήρε καμια 10αρια προσπάθειες μέχρι να ξεκινησει. Κανένα κόλλημα ή οτιδήποτε άλλο πρόβλημα κατα τη διάρκεια που δουλεύει το μηχάνημα. Το ιστορικό: Προηγήθηκε καθάρισμα του κουτιού (τα παντα μπουκωμένα με βαμβάκια σκόνης, απίστευτη κατάσταση) Δεν άλλαξα πάστα, οι θερμοκρασίες με ώρες λειτουργίας ήταν γενικά νορμάλ. Ενημέρωσα firmware διότι ανακάλυψα ότι ο δίσκος ανήκει στην υπέροχη seagate φουρνιά 7200.11 (2 χρόνια τον δουλεύαν έτσι). 500άρης. Φορμάρισμα, περάστηκαν win 7 (για κάποιο λόγο με καμία παναγία δεν μπορούσα να περάσω xp κι ας δοκίμασα 3-4 διαφορετικά cd) προγράμματα, ενημερώσεις, αντιγραφές αρχείων... ολημερής συνεχή λειτουργία χθες, και άπειρες επανεκκινήσεις (από μένα) ενδιάμεσα, χωρίς να παρουσιάζει το πρόβλημα. Sentinel: 1 bad sector, 81% υγεία (αυτή ήταν η κατάσταση από την αρχή, πριν τα φορμάτ κλπ). Στο report λέει ότι κάτι δεν πήγε καλά κατά το spin up του δίσκου, που είτε οφείλεται στον ίδιο τον δίσκο είτε σε ελλειπή τροφοδοσία. To 'γουργούρισμα' του όταν κάνει κάτι χοντρό -αντιγραφές π.χ.- τραίνο κανονικό, λες θα μου μείνει τώρα στο χέρι, δεν μπορεί.. Έχει κανα χρόνο ακόμη εγγύηση αλλά το Seatools τον βγάζει pass σε όλα τα βασικά τεστ (συμπεριλαμβανομένου του long check) Κατά τα λοιπά το σύστημα: Intel Core2 Duo E8200 / 2.66 Zalman ZM600-HP /600w Trancend 2x1 DDR2 1066+ CL5 Gigabyte GA-EP35C-DS3R Nvidia GeForce 8800GT 512mb Dvdrw Seagate Barracuda 500gb / 7200.11 (πλέον, με το τελευταίο firmware) Με όλα αυτά, μπορεί φταίει κάτι άλλο κι όχι ο σκληρός για το συνεχές άνοιγμα-σβήσιμο μέχρι να ξεκινήσει το μηχάνημα στο πρώτο άνοιγμα? Τροφοδοτικό ή μητρική π.χ.? Όταν πάει να ξεκινήσει ανάβουν κανονικά όλα τα λαμπάκια της μητρικής, όλα παίρνουν μπρος αλλά σβήνει στο δευτερόλεπτο και ξαναξεκινάει (μόνος του). Όπως είπα κανενα άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια που δουλεύει το μηχάνημα. Το μπιπ το ακούς στην τελευταία επιτυχημένη προσπάθεια, όταν επιτέλους ξεκινάει, δηλαδή. Ένας θεός ξέρει τι μπορεί να προλάβω να τσεκάρω επιπλέον, γιατί θα έρθουν να τον πάρουν κατά τις 5-5.30, αλλά πείτε αν αξίζει να τεστάρω και τίποτα άλλο ή αν όντως το κόβετε κι εσείς ότι είναι ο δίσκος :/ Thanks. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2011 από scullyist
Sarandis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Στη θέση σου θα τον έστηνα μόνο με μητρική cpu ram και gpu. 'Ελεγχος πάλι στο cold boot αν κάνει τα ίδια και σιγά σιγά βγαίνει άκρη. Αλλά δεν έχεις χρόνο απ'ό,τι φαίνεται! Άντε και είναι σάπιος ο δίσκος, δε θα προκαλούσε απανωτά on/off.
biomecanoid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Σημαντικό είναι και ότι δεν έμπαιναν τα XP αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδή Σαράντη, να αποσυνδέσω μόνο dvd και σκληρό και επανεκκίνηση? Αυτό μάλλον το προλαβαίνω. Αν κάνει το ίδιο κι έτσι, που οδηγούμαστε ως -πιθανό- συμπέρασμα και ποιο είναι το επόμενο τεστ? θα δω αν μπορώ να πάρω παράταση χρόνου..
Sarandis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Nαι αλλά είπες οτι στο κάνει μόνο στο coldboot. Αν είναι αρκετή ώρα σβηστός οκ. Ram ή τροφοδοτικό (με αμφιβολίες πάντα) υποθέτω. Σχετικά με τα xp που γράφει ο biomecanoid, χαλασμένα και τα 4 δισκάκια αποκλείεται να είναι. Να μην έχουν drivers για το δίσκο; Να φταίει το cd-drive; Να πάει να κάτσει η εγκατάσταση σε προβληματική ram; Στο μοναδικό bad sector; Και γιατί να μπαίνουν τα 7;
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Oκ, πήρα παράταση για όσο θέλω Θα τον ξανανοίξω σε μισή ώρα πάνω -κάτω, να δω αν του είναι αρκετό για να κρυώσει ώστε να ξέρω πόση ώρα θα τον κλείνω από τεστ σε τεστ μέχρι να ξαναρχίζει το βιολί του. Πω, θα νυχτώσουμε κανονικά. Πείτε μου μαζεμένα όλα τα στεπς/τεστ να τα πάρω με τη σειρά και να μην σας πρήζω στο ενδιάμεσο lol Για τα χp... Ας θεωρήσω ως δεδομένο πλέον, ότι 1-2 δισκακια μου είναι off. Δεν μπορεί όμως να είναι και τα άλλα δύο. Επιπλέον, μου δώσανε και τα δικά τους xp, τα οποία ήταν ελληνικά και εκεί γινόταν το εξής παράδοξο. Mε εκείνα, η εγκατάσταση δεν έβλεπε ολόκληρο τον δίσκο (ή εστω τα σωστα partitions). Έβλεπε πάντα μόνο ένα τμημα, των 130000 mb. Συνεχισα έστω κι ετσι να δω τι θα γίνει. Ε, μετά την αντιγραφή ρχειων κλπ κάνει την γνωστή επανεκκίνηση, αλλά μετά αντί να μπει στην οθόνη που αρχίζει την εγκατάσταση πλέον...ξανάρχιζε από το μηδέν boot από το cd και όλα από την αρχή. Τα δικά μου αν και κολλουσαν στην πορεία (πάντα χτυπούσε κάποιο αρχείο σε κάποια φάση, όχι πάντα σταθερά το ίδιο), πάντα έβλεπαν τον δίσκο σωστά (μεγεθος, partitions κλπ). Τα 7αρια τα πέρασα 2 φορές μάλιστα, και τις δύο μια χαρά. Τον έβγαλα τον δίσκο και τον κότσαρα στο δικό μου μηχάνημα. Εκεί μπόρεσα να περάσω μια έκδοση των xp. Μόλις τον ξαναέβαλα στο δικό του μηχανημα και πήγα να περάσω τα ίδια xp/δισκάκι, πάλι άρχισαν τα ίδια, χτυπούσαν αρχεία. Κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να τον κάνω φύλλο και φτερό και αυτόν και τον δικό μου, για να δοκιμάζω με τα δικά μου parts. Το μόνο που δεν έχω είναι gpu γιατί εγώ είμαι με onboard.
biomecanoid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Συνήθως κάποια χαζά προβλήματα του pc χωρίς λογική οφείλονται στο psu ο σκληρός είπες πέρασε τα test του κατασκευαστή άρα θεωρούμε πως είναι ok Η ram και χαλασμένη να ήταν δεν θα εμπόδιζε το turn on του pc αλλα θα έβγαζαν blue-screens τα windows. Δοκίμαζε να ελάττωσης το load στο τροφοδοτικό δηλαδή βγάλε ότι δεν χρειάζεται - βγάλε περισσευούμενα fan - cd-rom - φωτάκια - και άσε μονο τον σκληρό το psu και το fan τις cpu και δες άμα δουλεύει καλύτερα. Δοκίμασε επισης και ένα άλλο psu δανικό από κάποιον φίλο άμα μπορείς. Το pc υποθέτω είναι πάνω στην πρίζα του τοίχου κατευθείαν δεν εχεις UPS η κάτι άλλο σωστά ?
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Σε πολύμπριζο επάνω είναι, το οποίο υποτίθεται έχει κ σταθεροποιητή τάσης, αλλά μη φανταστείς κάτι το ιδιαίτερο, turbox είναι Θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με την δική μου τάση, γιατί το pc είναι αλλουνού και είχε το πρόβλημα, γι'αυτό μου το έδωσε να το δω. OK, Θα δοκιμάσω μια με το δικό του ξεκουμπώνοντας τα μη αναγκαία και αν κάνει τα ίδια, θα δοκιμάσω μετά με το δικό μου psu. ΥΓ για τον δίσκο. Στην seagate δείχνει ότι έχει έως τέλος του '12 εγγύηση, αλλά κάνανε τη μαλακία και το μηχανάκι είναι από πλαίσιο, που σημαίνει 1 χρόνο εγγύηση-που έχει λήξει σαφώς- για όλο το σύστημα..οπότε την πατήσανε, right?
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Αποσύνδεση μη αναγκαίων, check > μια από τα ίδια Αλλαγή τροφοδοτικού (CX430), check > μια από τα ίδια Αρα ΔΕΝ φταίει το τροφοδοτικό.. Θ'αρχίσω να παίζω με τις μνήμες.
Sarandis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Αν δεν είναι και μνήμες άντε βρες τι τρέχει... Για φουσκωμένο πυκνωτή πάνω στη μητρική είδες; Μου έχει κολλήσει οτι είναι πρόβλημα τροφοδοσίας γενικότερα.
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Εντάξει, θα λαλήσω σε λίγο. Οι πυκνωτές είναι οκ, τους είχα τσεκάρει από χθες. Τώρα, η φάση με τις μνήμες: -Βάζω τις δικές μου, παιρνει μπρος με τη μια και λέω οκ, μαλλον οι μνημες του θα είναι. - Αρχίζω και κάνω όλους τους συνδυασμούς με τις δικές του. Τις δοκίμασα και τις 2 μόνες τους (ανα μία), σε όλα τα slots. Δουλεύανε. Μόνο σε ένα slot μια φορά δεν πήρε μπρος κι εκεί που είπα ότι εντόπισα χαλασμένο slot...στην επόμενη δοκιμή δούλεψε. -Λέω ας τον αφήσω να κρυώσει πάλι (διότι είπαμε, στο κρύο είναι τα προβλήματα και πλέον είχε ζεσταθεί το σύστημα, οπότε το ότι δουλεύανε έτσι δεν μου έκανε και σιγουριά). -Τον ξανανοίγω μετά από μια ώρα και ξεκινάω με μια δική μου ram μόνο. Ξεκινάει μια χαρά. -Tην βγάζω και λέω να ξαναδοκιμάσω τις δικές του μία μία.... ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Ανάβει η μητρική και παραμένει αναμμένη, γυρνάνε τα πάντα, αλλά δεν κάνει τίποτα. Δεν ξεκινάει, αλλά ούτε κάνει και το γνωστό άναψε-σβήσε! Και εικόνα μηδέν στην οθόνη. Είτε έχω δικές μου μνήμες επάνω, είτε δικές του. ΟΜΩΣ, τα φουρφούρια της κάρτας γραφικών τωρα ΔΕΝ γυρνάνε (είναι ανεξάρτητα που απλά γατζώνονται πάνω στην ψήξη (αυτή) της κάρτας. Και είπαμε, απλά δουλευουν όλα χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε επανεκ/ση, ούτε ξεκιναει. Τα έπαιξε τώρα η κάρτα? Παίζει να τα 'παιξε ξαφνικά με το άνοιξε-σβήσε όλη την ώρα? Δεν έχω να δοκιμάσω άλλη, απλά μπορώ να δοκιμάσω αυτήν να δω αν δουλέψει στο δικό μου pc. Όμως πείτε μου, επειδή είμαι με onboard εγώ, με το που βάζω αυτην επάνω, θα πάρει προτεραιότητα η ανεξάρτητη ή πρέπει να κάνω κάτι στο bios μου?
Sarandis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δαιμονισμένο pc. Κανονικά είναι ρυθμισμένο όπως λες το bios. Try it. Πλάκα θα έχει να υπάρχει πρόβλημα στο μόνο κομμάτι που δεν έχεις spare.
scullyist Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Ρυθμσμένο να δώσει προτεραιότητα στην εξωτερική, εννοείς, έτσι? Πηγαίνω. Άντε να συνδέεις πάλι τα πάντα στο άλλο...
scullyist Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν... H gpu παίζει κανονικά στο δικό μου pc > OK O σκληρός παίζει κανονικά στο δικό μου pc > ΟΚ Αφού με δικό μου psu τα προβλήματα συνεχίζανε, το psu τους θεωρείται > ΟΚ Αφού το τελευταίο καινούριο κόλλημα έγινε και με τις δικές μου μνήμες (οι δικες τους δεν μπαίνουν στη δική μου M/b για δοκιμή δυστυχώς), τείνω να θεωρήσω -και μετά από τα προηγούμενα τεστ- ότι οι μνήμες τους τελικά είναι > ΟΚ (?) Κι οπότε μάλλον είναι θέμα m/b. Διότι μόνο η cpu έμεινε μετά και δεν νομίζω.. Ακούω γνώμες, σωστή η συλλογική? Μην τους βάλω ν'αγοράσουν m/b και ξανακάνει τα ίδια, θα φρικάρω
Sarandis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Σωστή! Για τις μνήμες θα σου έλεγα ένα memtest αλλά δεν έχει νόημα πλέον. Cpu μπορείς να τσεκάρεις με stress test αλλά προυπόθεση είναι να μπει στα windows κανονικά. Καλά όλα αυτά, το δύσκολο είναι πως λες στον άνθρωπο οτι μάλλον πάει για μητρική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα