Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο K Computer, ο Ιαπωνικός υπερυπολογιστής ο οποίος ανακυρήχθηκε το καλοκαίρι ως ο πιο γρήγορος υπολογιστής στον κόσμο, γίνεται ακόμη πιο γρήγορος ξεπερνώντας τον αριθμό ορόσημο των 10.51 petaflop. Οι επιδόσεις του οφέιλονται στους 88.128 επεξεργαστές που διαθέτει οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους και μπορούν να εκτελέσουν ταυτόχρονα 10.5 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

 

fujitsu10peta.jpg

 

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση του λογισμικού Linpack, στις οποίες ο K Computer κατάφερε να τρέξει απροβλημάτιστα για 29 περίπου ώρες συνεχόμενα. Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τον υπερυπολογιστή αυτό είναι η Fujitsu και σύμφωνα με δηλώσεις της, το λειτουργικό σύστημα, ο μεταγλωτιστής αλλά και το λογισμικό που τρέχει ο K Computer βρίσκονται ακόμη σε στάδιο παραμετροποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι επιδόσεις του πρόκειται σύντομα να βελτιωθούν περεταίρω.

 

Μέρος της υπολογιστικής ισχύς του χρησιμοποιείται ήδη από ερευνητές, ενώ ο απώτερος στόχος είναι η προσομείωση ορισμένων καταστάσεων, όπου μπορεί να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητές του. Οι προσομειώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μοντέλα ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, σεισμικής διάδοσης κυμάτων και συμπεριφορά νανοϋλικών. Το τελευταίο είναι πιο ενδιαφέρον καθώς ο K Computer θα μπορούσε να επιταχύνει την έρευνα της νανοτεχνολογίας στα νανοσύρματα και τους νανοσωλήνες άνθρακα όπου θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν ταχύτεροι και αποτελεσματικότεροι ημιαγωγοί.

 

Link.png Site: theverge.com

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτος για να δουλεψει θα θελει ενα ολοκληρο πυρηνικο εργοστασιο απο μονος του.

γιαυτο φαινεται εχει γεμισει και η ιαπωνια. :mrgreen:

Δημοσ.

Ας ειχα μονο το 1 τοις χιλιοις της δυναμης του στο λαπτοπ μου και ημουν ευτυχισμενος...

 

 

 

Χαιρομαι παντως που βλεπω τετοιες τεχνολογικες υλοποιησεις. Οποιος εχει ασχοληθει με ερευνα ακομα και σε προπτυχιακο επιπεδο ξερει τι ειναι να εχεις ενα ΔΥΝΑΤΟ σερβερ στη διαθεση σου. Τα μοντελα φυσικης στα οποια στηριζονται οι προσομοιωσεις εχουν τεραστιες απαιτησεις

Δημοσ.

Μακάρι να χρησιμοποιηθεί ολη αυτη υπολογιστική ισχή για κατι χρήσιμο στην ευρήτερη επιστήμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...