achisael Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σας.. πηρα ενα τηλεσκοπιακη (φτηνο..πολυ φτηνο..) ειναι vanguard f-606 δεν θελω τιποτα ιδιαιτερο απλα να βλεπω την σεληνη τιποτα το ιδιαιτερο. \απλα το εβαλα και βλεπω μαυρη μαυριλα.. γιατι? φυσικα εβγαλα τα καπακια απο μπροστα πισω και εβαλα το καθετο κατοπτρο (η οπως λεγεται..) οποιος μπορει να βοηθησει..
papajo_r Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Η μαυρίλα που λες είναι εντελώς μαυρίλα? δηλαδή αν βάλεις το καπάκι είναι το ίδιο σκοτεινά με το αν το βγάλεις? Τέλος σίγουρα έβγαλες όλα τα προστατευτικά καπάκια? μερικά τηλεσκόπια έχουν ένα εξωτερικό καπάκι και ένα παχύ δαχτυλίδι (σαν δίσκος με τρυπα στην μέση) το τηλεσκόπιο από μπροστά πρέπει να είναι τελείως γυμνό... Και όπως είπε και ο από πάνω.. σημάδεψες καλά? 1
achisael Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Η μαυρίλα που λες είναι εντελώς μαυρίλα? δηλαδή αν βάλεις το καπάκι είναι το ίδιο σκοτεινά με το αν το βγάλεις? Τέλος σίγουρα έβγαλες όλα τα προστατευτικά καπάκια? μερικά τηλεσκόπια έχουν ένα εξωτερικό καπάκι και ένα παχύ δαχτυλίδι (σαν δίσκος με τρυπα στην μέση) το τηλεσκόπιο από μπροστά πρέπει να είναι τελείως γυμνό... Και όπως είπε και ο από πάνω.. σημάδεψες καλά? η μαυριλα που λεω οχι δεν ειναι τελειως μαυριλα κατι βλπεω. φυσικα αν βαλω το χερι μου η το καπακι μπροστα σκουραινει πολυ.. ποιο * φακο να βαλω πρωτα τον 4 - 8 - 12mm ? ποιο βλεπει ποιο κοντα να φανταστω το 4μμ απο μπροστα ειχε ενα καπακι με ενα "υποκαπακι" τα εβγαλα και τα δυο. επισης βγαινει και το πρωτο και μενει τελειως γυμνο αλλα δεν ειδδα καμια διαφορα .. η μαυριλα που λεω οχι δεν ειναι τελειως μαυριλα κατι βλπεω. φυσικα αν βαλω το χερι μου η το καπακι μπροστα σκουραινει πολυ.. ποιο * φακο να βαλω πρωτα τον 4 - 8 - 12mm ? ποιο βλεπει ποιο κοντα να φανταστω το 4μμ απο μπροστα ειχε ενα καπακι με ενα "υποκαπακι" τα εβγαλα και τα δυο. επισης βγαινει και το πρωτο και μενει τελειως γυμνο αλλα δεν ειδδα καμια διαφορα .. πρινλιγο το δοκιμασα. κοιταξα αποτ ο μικρο βρηκα στοχο. μετα ομως κοιτωντας απο το μεγαλο ειδα ενα ποιο ανοιχτο χρωμα (φαντασου κατι σαν να ημουν μικροβιολογος και εβλεπα κατι μικρα..) τι να φταιει?
SpectralQ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις σετάρει καλά το σκόπευτρο. Στα τηλεσκόπια αυτά, όταν δεν είναι και της πρώτης ποιότητας είναι πολύ δύσκολο να έχεις ακρίβια για τον λόγο ότι δεν μπορείς να τα κρατήσεις σταθερα. Επίσης να ξέρεις ότι το φεγγάρι δεν είναι ένας σταθερός στόχος. Στην μεγέθυνση που πας να το δεις μετακινείται πολύ γρήγορα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον φακό με τη μικρότερη μεγέθυνση. Να στοχεύσεις προς το φεγγάρι με το σκόπευτρο και μετά σιγά, σιγά, κοιτώντας από τον φακό του τηλεσκοπιου να το μετακινήσεις ελαφρά προς τα εκεί που είναι πιο φωτεινά. Όταν στοχεύσεις επιτέλους το φεγγάρι, κάνεις focus και μετά μπορείς προσεχτικά να αλλάξεις φακούς για να δεις σε μεγαλύτερη ακόμα μεγέθυνση. Θα πρέπει βέβαια να κάνεις ξανά focus. 1
Αθανας1998 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδες... εχω παρει ενα τηλεσκοπειο bresser skyloux 70/700 και το εχω συναρμολογησει τελεια... αλλα υπαρχει ενα θεμα... δεν βλεπω τιποτα... παρα μονο κατι σαν μαυρο... (δεν το εχω κανει πολικη ευθύγραμμιση γιατι δεν ξερω σε τι μοιρες πρεπει να το εχω) οποιος μπορεις ας βοηθησει... ευχαριστω εξαρχης
deesnider Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδες... εχω παρει ενα τηλεσκοπειο bresser skyloux 70/700 και το εχω συναρμολογησει τελεια... αλλα υπαρχει ενα θεμα... δεν βλεπω τιποτα... παρα μονο κατι σαν μαυρο... (δεν το εχω κανει πολικη ευθύγραμμιση γιατι δεν ξερω σε τι μοιρες πρεπει να το εχω) οποιος μπορεις ας βοηθησει... ευχαριστω εξαρχης Βγάλε το προστατευτικό κάλυμμα από μπροστά για αρχή... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Γεια σας θέλω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο το πολύ με 100 ευρώ (επειδή είμαι αρχάριος).Αυτό είναι καλή επιλογή για αρχή ; http://www.e-shop.gr/celestron-powerseeker-60az-telescope-21041-p-PER.560491 .Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο ; Ρε φίλε, νεκρόφιλος είσαι και έγραψες στο νήμα ενός+ έτους; Προσπαθούσα να καταλάβω τι πρόβλημα είχε ο παραπάνω λες και έγινε χτες :whistle:
greekmanael Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Ρε φίλε, νεκρόφιλος είσαι και έγραψες στο νήμα ενός+ έτους; Προσπαθούσα να καταλάβω τι πρόβλημα είχε ο παραπάνω λες και έγινε χτες :whistle: Εσύ πολυβόλο είσαι ; Το μετέφερα εδώ http://www.insomnia.gr/topic/503384-αγορά-τηλεσκοπιου/
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Εσύ πολυβόλο είσαι ; Το μετέφερα εδώ http://www.insomnia.gr/topic/503384-αγορά-τηλεσκοπιου/ Τώρα το μετέφερες. Την ώρα που έκανα reply δεν το είχες μεταφέρει.
greekmanael Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Τώρα το μετέφερες. Την ώρα που έκανα reply δεν το είχες μεταφέρει. Το ξέρω μιλάμε για διαφορά δευτερολέπτων .
Artemidoros282 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Η μαυρίλα που λες είναι εντελώς μαυρίλα? δηλαδή αν βάλεις το καπάκι είναι το ίδιο σκοτεινά με το αν το βγάλεις? Τέλος σίγουρα έβγαλες όλα τα προστατευτικά καπάκια? μερικά τηλεσκόπια έχουν ένα εξωτερικό καπάκι και ένα παχύ δαχτυλίδι (σαν δίσκος με τρυπα στην μέση) το τηλεσκόπιο από μπροστά πρέπει να είναι τελείως γυμνό... Και όπως είπε και ο από πάνω.. σημάδεψες καλά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα