Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά.

Είμαι 17 χρονών στη Τρίτη Λυκείου. Από μπροστά κάθετε μια κοπελιά που μου αρέσει. Της το είπα λοιπόν. Δε ζήτησα κάτι απλά θεώρησα ότι έπρεπε να το πω γιατί αν δε το έκανα θα ήμουν δειλός(έτσι θεώρησα πάντα).

Το δέχτηκε χωρίς να παρεξηγηθεί ή να τη πειράξει, δε το περίμενε όμως.

Την επόμενη μέρα δε της μίλησα καθόλου γιατί δε ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση. Αυτή θεώρησε πως πειράχτηκα/θίχτηκα και ήρθε να μου μιλήσει. Μου είπε ότι δε το περίμενε και ότι μαζί μου δε έχει κάποιο πρόβλημα... ίσα ίσα θεώρησε τον εαυτό της τυχερή που τη πρόσεξα εγώ(ίσως να το είπε για να με ησυχάσει-αφού θεώρησε ότι θίχτηκα) . Ακόμη, ως πρώτη φορά και για αυτή που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, ήταν αμήχανη και απροετοίμαστη να μου μιλήσει κατάλληλα(αναφέρομαι για η στιγμή που της μίλησα πρώτος εγώ). Αν και μου άρεσε που ήρθε μόνη της μάλλον με μπέρδεψε η συμπεριφορά της.

Τη ξέρω χρόνια και πάντα τη ξεχώριζα(για το ότι είναι έξυπνη, αγαθή(με την έννοια ότι προσπαθεί να μη δημιουργεί πρόβλημα σε άλλους και πολλές φορές να βοηθάει), λογική και πάντα είχαμε παρόμοιες γνώμες/ιδέες κ.α.) αλλά μόνο τελευταία συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει. Πρώτη φορά νιώθω έτσι και πρώτη φορά το λέω(εννοώ σε κοπέλα).

Είμαι μπερδεμένος για δύο πράγματα.

Δε ξέρω πως με βλέπει.

Και δε ξέρω τι να κάνω για να τη προσεγγίσω(ή ακόμα κι αν πρέπει).

Για το πρώτο λίγα μπορώ να κάνω. Για το δεύτερο πάλι είμαι σε δίλημμα, πρέπει ή δε πρέπει.

Το δίλημμα υπάρχει λόγω του όγκου της δουλειάς που έχω και έχει ως μαθητές της τρίτης(εκείνη ίσως περισσότερο). Φοβάμαι να τη βάλω-να είμαι ο λόγος να μπει- σε ένα "λούκι" που ίσως τη βγάλει από το "λούκι" του διαβάσματος. Δε θέλω να έχω τέτοια ευθύνη... Ίσως πάλι φοβάμαι και την απόρριψη γιατί η ίδια μπορεί να μη θέλει να μπει σε τέτοιο "λούκι"(για τον ίδιο λόγο).

Ακόμη τα πρώτα περιστατικά(τα της μιλώ μου μιλά εννοώ) έγιναν πριν μία βδομάδα. Τώρα η συμπεριφορά μου και η δική της είναι φιλική όπως πριν αυτά.

Αυτό που ζητάω από εσάς είναι συμβουλές, για το οτιδήποτε. Είμαι μπερδεμένος για το πιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, οπότε δε ζητώ κάτι συγκεκριμένο.

Ευχαριστώ :)

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ζήτα της να βγείτε.

συμφωνω απολυτα. εμεις δε θα σε βοηθησουμε σε τιποτα οτι και να σου πουμε. μακρυα απο το περιβαλλον του σχολειου σε μια ηρεμη καφετερια πχ θα μπορεσετε να πειτε πολλα περισσοτερα και πιο ευκολα. και να μαθεις ή να καταλαβεις τι νοιωθει για σενα. δε χρειαζεται να βιαστεις να ζητησεις κατι...εξαλλου εσυ εχεις ηδη κανει γνωστα τα αισθηματα σου. βγειτε μια δυο τρεις φορες οσες πρεπει. και ολα τα αλλα θα ερθουν με τη σειρα τους χωρις να το καταλαβεις.

(θα την κερασεις εννοειτε :-D )

καλη τυχη

Δημοσ.

name='g_alkis' timestamp='1319551484' post='4356936']

17? Από τα γραφόμενα νόμιζα 7.

ναι εχεις δικιο εκανε πολλα ορθογραφικα το παλικαρι....και επισης το οτι σκεφτεται και την αλλη πλευρα το θεμα του διαβασματος της κοπελας δειχνει ανωριμο ατομο 7 χρονων....

Δημοσ.

Κανε οτι καταλαβενεις ρε τσακαλε οτι σε τραβαει δε ρωτανε αλους σε τετοιες καταστασεις! μονο μιλα στα ισα μπροστα της κ οχι απο φεισμπουκ κ κινητα!

Δημοσ.

Σα δε ντρέπεστε το πήρατε το παιδί από τα μούτρα...

Λοιπόν φιλε μπερδεμένε... μην αγχώνεσαι τόσο πολύ που είσαι μπερδεμένος και που δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις και τι ακριβώς θα γίνει..

Στην ζωή κανένας δεν ξέρει πραγματικά τι θα γίνει και κανένας ποτε δεν είναι έτοιμος για μεγάλα βήματα.. υπάρχουν αυτοί που κάθονται στο καβούκι τους και νιώθουν την θαλπωρή της ρουτίνας και οι άλλοι που ρισκάρουν και είτε πετυχαίνουν είτε αποτυχαίνουν αυτό έχει λίγη σημασία γιατί κερδίζουν την εμπειρία του όλου εγχειρήματος και εκεί είναι η ουσία.

γιαυτο μην αισθάνεσαι άσχημα για το μπέρδεμα σου να είσαι σίγουρος πως και αυτή το ίδιο μπερδεμένη είναι δεν σου υπολείπεται τίποτα και ούτε είσαι σε μειονεκτική θέση.

Πάντως για να ήρθε να σου μιλήσει από μονη της αν μη τι άλλο ενδιαφέρεται για εσένα και επειδή και εσύ ενδιαφέρεσαι για αυτή προτείνω να περάσετε λίγη ώρα μαζί εκτος σχολειου χωρίς να προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις απλά να είσαι ο εαυτό σου (καλά ok αν κανεις καφρίλες να τις κόψεις :P)

Πηγαίνετε κανένα σινεμαδάκι η σε κανένα πάρτι αν γίνετε η βγείτε κάπου έξω (καλύτερα κάπου που να μην έχει φουλ μουσική τουλάχιστον για την πρώτη φορα)

Όσο για το διάβασμα μην αγχώνεσαι υπάρχει χρόνος.. αρκεί βεβαια να έχεις στόχο να θέλεις να τον πετύχεις και πάνω από όλα να κανεις ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ όχι "θα διαβάσω μετά" έτσι στο φλού... να προγραμματίσεις από πριν ποσο και τι θα διαβάσεις και να ακολουθείς αυτό το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Πρώτα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Nick το σκέφτηκα είναι η αλήθεια. Δε θέλω όμως να τη φέρω σε δύσκολη θέση. Δε ξέρω αν θα έρθει σε δύσκολη θέση. Δε νομίζω να τη πειράξει γιατί με ξέρει και θα καταλάβει πως το ζητάω.

Τώρα πάλι που το σκέφτομαι δε χάνω και κάτι ουσιαστικά. (βολεύει και το τριήμερο της 28ης-από ελεύθερο χρόνο)

Θα ήθελα και τη γνώμη κάποιας κοπέλας όμως. Αν απλά πάω και τη ρωτήσω πως με βλέπει θα ήταν χοντρό; Και αυτό το λέω για κάθε περίπτωση. Είτε με βλέπει κάπως είτε όχι.

@papajo αυτά που λες έχουν ζουμί και πρέπει να τα σκεφτώ.

Δημοσ.

Δε θα τη φέρεις σε δύσκολη θέση.

Ίσα ίσα θα μπορείτε να τα πείτε πιο άνετα.

Και αυτό πρέπει να το σκεφτώ :)

Με όλο αυτό δε διακινδυνεύω τη τωρινή φιλική σχέση μας;

Edit: Παιδιά σας αφήνω γιατί έχω μάθημα :(

Δημοσ.

Ρε μην το σκέφτεσαι πολύ ζήτα της να βγείτε πριν το κάνει κάποιος λιγότερο μπερδεμένος και περισσότερο επιτήδειος τριαντάρης που ξέρει πολύ καλά τι θέλει και αυτό δεν είναι η φιλία της κοπέλας.

• Moderators
Δημοσ.

Go for it. Στο κατω κατω ωριμα συμπεριφερθηκε με το να ερθει να σου μιλησει. Πιθανοτατα κι εκεινη να μην εχει πολλες εμπειριες και να μην ξερει πως να χειριστει το οτι της αρεσεις. Της λες να πατε για καφε/σινεμα και συζητατε/προχωρατε. Εκτος χωρου σχολειου καλυτερα θα ελεγα.

Κανενα μπερδεμα παντως, μπερδεμα θα ηταν να σου αρεσε η καθηγητρια σου :lol:

+1 στον αποπανω

Δημοσ.

Κανενα μπερδεμα παντως, μπερδεμα θα ηταν να σου αρεσε η καθηγητρια σου :lol:

+1 στον αποπανω

μεγαλυτερο μπερδεμα θα ηταν να αρεσε στη καθηγητρια του :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

επισης +1 στον αποπανω του αποπανω

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου είναι πιο πολύπλοκο το θέμα και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις αν για μια στιγμή κάτσεις και δεις τα πράγματα σαν 3ος...από "ψηλά".

Άμα δηλαδή είστε φίλοι, πάλι αυτό είναι σχετικό, πόσο φίλοι; Πιστεύεις ότι μπορείς να συζητήσετε αυτό το θέμα και να μην παρεξηγηθεί; Εξαρτάται και από την ίδια. Εγώ ας πούμε υπάρχουν φίλες μου που θα μπορούσα να συζητήσω κάτι τέτοιο, με άλλες όχι και πάει λέγοντας... Πάντως μην περιμένεις να ερχόταν να σου πει "και μένα μ' αρέσεις πότε θα βγούμε;" εκτός αν είσαι το μανουλομάνουλο της περιοχής σου.

Εγώ την "πήγα" την κοπέλα που ήρθε και σου μίλησε γιατί αυτό δείχνει ότι είναι "μπροστά" σαν άνθρωπος ή ότι και εσύ της αρέσεις. (ειδικά εκεί με τα τυχερή και τέτοια που λες πιο πολύ στο 2ο το πάω...)

Γνώμη μου είναι να κρίνεις την κατάσταση και να της πεις να βγείτε για κάτι. Τώρα το κάτι θα καθορίσεις εσύ αν είναι μεσημέρι ή βράδυ, για καφέ ή ταινία, με παρέα ή μόνοι σας.

Και αν μπορέσεις καταστάλαξε στο αν δεν θες να χαλάσει η φιλία σου επειδή την "πας" σαν άτομο ή επειδή την γουστάρεις και θες να περνάς ώρα μαζί της/την βλέπεις κτλπ... (για να λες όμως ότι τώρα κατάλαβες πως σου αρέσει ίσως παίζει και το πρώτο).

Για το διάβασμα που λες, όντως είναι λίγο "παγίδα" η συγκεκριμένη χρονιά που πήγες και ξεθάρρεψες ( :P ) αλλά δεν θα σου πει όχι για αυτό τον λόγο, σίγουρα αν προχωρήσετε λόγο μαθημάτων θα είναι περιορισμένα τα πράγματα αλλά όχι αποκλεισμένα!

Στην τελική επειδή θα το θυμάσαι στα επόμενα 2-3 χρόνια το τι έκανες στην "3η λυκείου" καλύτερα να θυμάσαι ότι ξεκαθάρισες τότε την κατάσταση και δεν είχες κάτι να σε τρώει μέσα σου και να σε "μπερδεύει".

*επιπλέον, άλλο να την βλέπεις τώρα που είναι και μόνη της και άλλο να κάνει κάποια σχέση...τότε θα σε χαλάσει ακόμα περισσότερο, ενώ άμα ξεκαθαρίσεις τώρα την κατάσταση ή θα κάνετε κάτι ή δεν θα κάνετε αλλά θα μείνετε μη-παρεξηγημένοι φίλοι...αλλά ξεμπερδεμένοι..νος!

Δημοσ.

Άκου να σου πω τι θα κάνεις.

Έτσι όπως κάθεσαι από πίσω της στη τάξη θα....................

...........................................................................................

...........................................................................................

.........εξάλλου ήταν λίγες οι πιθανότητες να κάνεις κάτι μαζί

της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...