mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Σήμερα έκανα αλλαγή την κάρτα γραφικών (έβαλα GTS 250 της Nvidia με 1gb ram ddr5)και είπα να ρίξω ένα φορματάκι να το φρεσκάρω. Μιας και του κολλητού το λάπτοπ τα έφτυσε του έμειναν τα windows 7 Home Premium 64 bit αμανάτι. Σαν γνήσιος φίλος-αδελφός του τα βούτηξα. Τα εγκατέστησα λοιπόν στον υπολογιστή μου από 32bit που είχα και πήγα στα 64bit για να συνειδητοποιήσω ότι δε μου διαβάζει όλη τη ραμ όπως λογικά έκανε και στα 32. Καθαρό φορμάτ σβήνοντας τα πάντα... Ψάχνω το βιβλιαράκι της mobo και γράφει ότι υποστηρίζει ως 4 μιας και είναι παλιά στα 667mhz και μοντέλο gigabyte GA-945GM-S2. Με αστερίσκο που με παραπέμπει και λέει: Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount. For example, 4gb of memory size will instead be shown as 3.xxgb memory during systema start up. Μεταφράζω: Λόγω της βασικής αρχιτεκτονικής του υπολογιστή, μια συγκεκριμένη ποσότητα μνήμης συγκρατείται για χρήση του συστήματος και επομένως το κανονικό μέγεθος της μνήμης είναι λιγότερο από όσο έχει δηλωθεί. Για παράδειγμα, τα 4 γίγα της μνήμης θα φαίνονται 3.xx γίγα κατά τη διάρκεια της εκκίνησης... Τι έχει γίνει; αν είναι να επαναφέρω τα δικά μου και να αφήσω τα 64άρια ή να το παλέψω κάπως να τα ανακτήσω... BIOS update ή upgrade (δεν ξέρω ποιο ισχύει) μου έκανε ένας τεχνικός υπολογιστών πέρυσι... Να ξανακάνω ή δε χρειάζεται; ps: βγάζει σε παρένθεση τα 4... Eγκατεστημένη Μνήμη: 4,00GB (3.25GB είναι δυνατή η χρήση)
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξέρω αν έχει δίκιο αλλά αυτό δεν είναι και πολύ αισιόδοξο.
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 All 945 chipset boards will have this same issue. You will have to upgrade the board if you have to use more then 3.X RAM Εγώ αυτό το έκανα το καλοκαίρι του 2010... αλλά πάλι τα ίδια Due to Intel 945G chipset, the maximum amount of memory supported is 4GB. So you will see around 3.xxGB depending on the devices used under OS. This is a chipset limitation. For Intel chipsets like Intel 955X、Intel 975X and Intel P965/G965, they can support 8GB and memory remapping. Intel 945G only supports up 4GB max in specification and does not support Memory Remapping technology. That is the reason/limitation for 4GB support. Το Intel Chipset μου Έχω το παραπάνω chipset και δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κοιτάξω... κάποια ιδέα ή κάτι που εγώ δεν έχω δει-προσέξει ακόμα;
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ξαναλέω ότι δεν μπορώ να ελέγξω πως όσα λέει ο τύπος είναι σωστά αλλά αν ισχύουν, δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει. Λέει αν έχεις 945 chipset, βλέπεις ως 3.xx κι αυτό συμβαίνει σε σένα.
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ξαναλέω ότι δεν μπορώ να ελέγξω πως όσα λέει ο τύπος είναι σωστά αλλά αν ισχύουν, δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει. Λέει αν έχεις 945 chipset, βλέπεις ως 3.xx κι αυτό συμβαίνει σε σένα. μόλις κατάλαβα... λέει ότι είναι gigabyte expert ε του κερατά... κάτι θα ξέρει... οκ... είμαι ικανοποιημένος από την απάντηση... δουλειά δε γίνεται για τα 4... ας μείνω με ό,τι έχω... αν αλλάξω mobo μόνο γίνεται δουλειά ε; έχεις κάποια πρόταση (για τον επεξεργαστή αυτόν που βλέπεις) που να υποστηρίζει περισσότερα gb ram σε 667mhz DDR2; μην αλλάζω και ραμ... χαμηλό το budget...
Bloodrage Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Mπες στο βιος και ψαξε για ενα setting memory remap αν ειναι enabled καντο disable
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Mπες στο βιος και ψαξε για ενα setting memory remap αν ειναι enabled καντο disable Από παραπάνω post του mimis13: "Intel 945G only supports up 4GB max in specification and does not support Memory Remapping technology."
liopyr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Περιορισμός του chipset που δεν παρακάμπτεται. Υπάρχουν ακόμα μερικές σχετικά φθηνές μητρικές με νεότερο chipset για να την αντικαταστήσεις, αν και δεν αξίζει τον κόπο imho.
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 40 ευρώ ε; μπααα... αν είναι όταν μαζέψω λεφτά και θα έχω κανένα 200άρι να πάρω άλλο τσιπσετ, ραμ και επεξεργαστή... ευχαριστώ πολύ πάντως...
trivium Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 θα σου πρότεινα να πήγαινες σε stock μητρικές που τις δίνουν πολύ φθηνά, όπως και να κοιτούσες εδώ πέρα τις αγγελίες που δίνουν τα παιδιά επίσης φθηνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα