Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι , το HOL DP Lite ειναι στα 6. Μπορω να πω οτι ειναι απολυτα σταθερος , χωρις αποσυνδεσεις , ενω το downloading ειναι σταθερο καθ'ολη τη διαρκεια της μερας.

Δεν εχω προβλημα με την γραμμη μου , απλα ηθελα να ρωτησω αν φαινεται καποιο προβλημα με την καλωδιαση στο σπιτι μου , ωστε να την τροποποιησω.

Ενδεικτικα , πριν 2 χρονια οταν ειχα tellas 24mbps , συγχρονιζα λιγο πανω απο τα 12 με snr στα 7-8.

28 attenuation με 12 mbit ειναι νορμαλ .ουτε χαμηλο ουτε ψηλο με margin 7-8

για την καλωδιωση δεν μπορει καποιος απο το φασμα να σου πει.η μονη δοκιμη θα ειναι ειτε τωρα ειτε περισσοτερο οταν βαλεις μχρι 24 να κανεις δοκιμη στο σπιτι πανω και μετα στον κατανεμητη η στην χωνευτη και να συγκρινεις στα ποσα συγχρονιζεις.αμα την δοκιμη την κανεις τωρα τοτε θα δεις απλα το margin αν θα αλλαξει αφου ετσι και αλλιως παλι στα 6 θα συγχρονισεις.

δυσκολο στα 6mbit Που εισαι να εχεις θεματα.εχεις πολυ καλο margin για να σου κανει αποσυνδεση.

Αφου δεν έχεις απολύτως κανέναν πρόβλημα λεω να μείνεις οπως εισαι οταν πας σε 24αρα ξαναβλέπουμε τοτε

ε ναι οτι και να πουμε απο τωρα θα ειναι νωρις.

δε προσεξα οτι ηταν για 6mbps..... sorry παιδες.

Ενταξει εισαι φιλε εκτος του ψιλοgap που εχεις, το οποιο οπως προειπα δεν οφειλεται σε gap γραμμης.

Παντως το snr σου ειναι χαμηλο για 28db att. θαπρεπε νασαι γυρω στα 22. Δε θα βρεις ποτε ακρη ομως διοτι οφειλεται μαλλον στη κακη καλωδιωση σου απο οτι βλεπω στο φασμα σου.

ας κανει δοκιμη κατανεμητη η χωνευτη για να δει αν θα ανεβει.αν δηλαδη ειναι απο αυτον η οχι.τωρα για το gap σιγουρα εχει λιγα bits per tone αφου εχει 6 Mbit οποτε οταν παει σε 24 αρα βλεπει αν θα τα εχει ακομα και τι γινεται.χωρις να σημαινει οτι αμα τα γεμισουν οτι θα κερδισει η οτι δεν θα του κανει καλα αλλο προβλημα επειδη για καποιο λογο δεν μπορει να παρει πολλα bit σε εκεινο τον τονο.μου θυμιζει τον αλλον που ειχε παρεμβολες απο κατι κεραιες σταθμων και ειχε κατι gap λογω παρεμβολων.μετα οταν εκλεινε ο τυπος εξαφανιζοντουσαν.οποτε και να τα γεμισει αμα παει 24 μπροε να δει λιγο διαφορα μπορει και πολυ.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τους πήρα τελικά τηλέφωνο ήρθε και το φιλαράκι μου...τσεκάραμε τα πάντα και με πολύμετρο και με το ρούτερ από το κουτάκι που έρχεται η γραμμή,καμία διαφορά.Είμαι καταδικασμένος,να μένω σε μια περιοχή με ολοκαίνουργιες πολυκατοικίες,δρόμους κλπ και να πιάνω 6mbit(ΕΛΕΟΣ).....για οπτικές σε καμιά 4-5 χρόνια το συζητάμε,οπότε μόνο αν μπει κανένα mini dslam στην περιοχή μου θα σωθώ...με αυτά που ακούγονται τώρα τελευταία για το VDSL...

Γνωρίζετε κάτι...?

Δημοσ.

Τους πήρα τελικά τηλέφωνο ήρθε και το φιλαράκι μου...τσεκάραμε τα πάντα και με πολύμετρο και με το ρούτερ από το κουτάκι που έρχεται η γραμμή,καμία διαφορά.Είμαι καταδικασμένος,να μένω σε μια περιοχή με ολοκαίνουργιες πολυκατοικίες,δρόμους κλπ και να πιάνω 6mbit(ΕΛΕΟΣ).....για οπτικές σε καμιά 4-5 χρόνια το συζητάμε,οπότε μόνο αν μπει κανένα mini dslam στην περιοχή μου θα σωθώ...με αυτά που ακούγονται τώρα τελευταία για το VDSL...

Γνωρίζετε κάτι...?

α.με 42 attenuation ποσο περιμενεις να πας?

οτι ειναι καινουρια σπιτια κτλ δεν σημαινει κατι αμα το αστικο κεντρο ειναι 3 Km μακρια.

mini dslam το ξεχνας.αν καποτε δεις και δουμε κατι θα ειναι vdsl και αυτο αργει ακομα η αν κανει αυτο που ειπε ο οτε adsl απο τα μηχανηματα που ειναι σε καθε καφαο που θα ηταν για vdsl.αν γινει και αυτο και αν καποιος εχει οτε και δεν ξερω τι ακομα.οποτε για την ωρα μενεις ετσι

Δημοσ.

Για το vdsl ας το αφήσουμε για την ώρα μονο ο μεγαλοδύναμος ξέρει αν θα το δούμε σε 2 3 η 10 χρόνια. Αν και καινούργια περιοχή και νεοδόμητη δεν έχει πολύ σημασία, αν εισαι μακριά απο το κέντρο ειναι δυστηχώς μονόδρομος για το πως θα πιάνεις εκτος και αν έχουν στα σχέδια τους να μπεί κάποιο mini dslam η αν υπάρξει ενόχληση να το πως ετσι απο αρκετούς κατοίκους για το συγκεκριμένο θέμα το adsl και λυθεί σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

mini dslam το μονο σημειο που εχω δει ειναι the mall για αθηνα.σε καμια επαρχια οταν ειναι κανας μεγαλος πελατης οπως πχ ΚΩ ναι εχω δει.εξαιρεση το ολυμπιακο χωριο.αλλα γενικως σε κανονικη περιοχη που παιζει στα 6 Mbit δεν παιζει με τιποτα.αν δεν επαιζαν καθολου τοτε μπορει.εδω στον αλιμο παιζουν 2 Mbit Και λιγοτερο και δεν εχουν βαλει που εχει απειρες εταιρειες και σπιτια.

Δημοσ.

Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση η σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει αλλη λύση πέρα του mini dslam ?

Δημοσ.

Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση η σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει αλλη λύση πέρα του mini dslam ?

οταν εχεις 42 attenuation και παιζεις 6 mbit και θες παραπανω τοτε ναι υπαρχουν λυσεις

α.πας σε fiber optic.gia 50 mbit up kai 50 down κανα 2500 το μηνα ανετα.

β.μετακομιζεις.

γ.βαζεις βυσμα τον βουρλουμη πως λεγεται να σου βαλουν Mini dslam.

περα απο την πλακα οχι δεν προκεται να βαλουν mini dslam

αν δωσουν vdsl η adsl απο τα νεα καφαο(Kv) εκει παμε αλλου αλλα μεχρι να γινει αυτο.....πρωτα ελεγαν θα δωσουν vdsl μετα αφου εγινε οτι εγινε λενε οτι θα δωσουν adsl απο το καφαο για να παιζουν ολοι 24 .se λιγο θα μας πουν οτι θα δωσουν 56kbit για να στελνουμε φαξ.

και ξεχασα την λυση.στηνεις κανα Link με καναν φιλο που ειναι διπλα στον οτε του λες να βαλει μια δευτερη γραμμη να παιζει κοντα στα 20 mbit.και στεινεται ενα ωραιο Link και παιζεις μια χαρα

επισης και η λυση τοy cisco

ενα cisco me 2 η παραπανω γραμμες που τις ενωνεις και εχεις πολυ bandwidth.kana 3000 το ρουτερ αλλα ενταξει:P

αυτες οι λυσεις.ο οτε δεν βαζει mini dslam σε ατομα που δεν εχουν καν ιντερνετ θα βαλει σε ατομα που εχουν ηδη 6 mbit???

mini dslam μπαινουν λιγα και αυτα ειναι λιγο βυσματικα.πχ εβαλε τεραστιο ξενοδοχειο στην κω ονομα δεν λεμε το οποιο εκανε συμφωνια οσο ξερω με τον οτε.αυτοι εσκαψαν ο οτε εριξε την οπτικη.αλλα μιλαμε για ξενοδοχειο που εχει πολλα ατομα τουριστες και αφηνει αρκετα λεφτα στο νησι.

Δημοσ.

οταν εχεις 42 attenuation και παιζεις 6 mbit και θες παραπανω τοτε ναι υπαρχουν λυσεις

α.πας σε fiber optic.gia 50 mbit up kai 50 down κανα 2500 το μηνα ανετα.

β.μετακομιζεις.

γ.βαζεις βυσμα τον βουρλουμη πως λεγεται να σου βαλουν Mini dslam.

περα απο την πλακα οχι δεν προκεται να βαλουν mini dslam

αν δωσουν vdsl η adsl απο τα νεα καφαο(Kv) εκει παμε αλλου αλλα μεχρι να γινει αυτο.....πρωτα ελεγαν θα δωσουν vdsl μετα αφου εγινε οτι εγινε λενε οτι θα δωσουν adsl απο το καφαο για να παιζουν ολοι 24 .se λιγο θα μας πουν οτι θα δωσουν 56kbit για να στελνουμε φαξ.

και ξεχασα την λυση.στηνεις κανα Link με καναν φιλο που ειναι διπλα στον οτε του λες να βαλει μια δευτερη γραμμη να παιζει κοντα στα 20 mbit.και στεινεται ενα ωραιο Link και παιζεις μια χαρα

επισης και η λυση τοy cisco

ενα cisco me 2 η παραπανω γραμμες που τις ενωνεις και εχεις πολυ bandwidth.kana 3000 το ρουτερ αλλα ενταξει:P

αυτες οι λυσεις.ο οτε δεν βαζει mini dslam σε ατομα που δεν εχουν καν ιντερνετ θα βαλει σε ατομα που εχουν ηδη 6 mbit???

mini dslam μπαινουν λιγα και αυτα ειναι λιγο βυσματικα.πχ εβαλε τεραστιο ξενοδοχειο στην κω ονομα δεν λεμε το οποιο εκανε συμφωνια οσο ξερω με τον οτε.αυτοι εσκαψαν ο οτε εριξε την οπτικη.αλλα μιλαμε για ξενοδοχειο που εχει πολλα ατομα τουριστες και αφηνει αρκετα λεφτα στο νησι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάνε οπτικές ίνες να ξεκινήσει το FTTH και στην Ελλάδα.Δεν έχουν λεφτά όλες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών???Δις ευρώ έχει η κάθε μια...

Και εκτός αυτού,που λένε ότι το κόστος τον οπτικών ινών ανέρχεται αρχικά στα 2 δις ευρώ,το θεωρούν πολύ???Όταν σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει Ιντερνετ και τηλέφωνο στο σπίτι του και έχει ένα μέσο πάγιο 25 ευρώ το μήνα?Πες ότι 5 εκατομμύρια έχουν Ίντερνετ σπίτι τους στην Ελλάδα και δίνουν από 25 ευρώ το μήνα.5.000.000 * 25 = 125 Εκατ ευρώ το μήνα Χ 12 μήνες 1.500.000.000(1,5 Δις) Ευρώ σε ένα χρόνο.Για πλάκα μπορούν να το αναπτύξουν.Όσα και να πούμε δεν θα αλλάζει τίποτα με αυτή τη κυβέρνηση,η κατάργηση της υλοποίησης του FTTH στην Ελλάδα που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει η Ν.Δ. είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί.

Υ.Σ. Πάλι καλά που στο χωριό μένω 100 μέτρα από το κτήριο του ΟΤΕ και πιάνω 24mbit 24/7...

Δείτε βιντεάκι που τράβηξα:

http://youtu.be/zqsIYuS2wro

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάνε οπτικές ίνες να ξεκινήσει το FTTH και στην Ελλάδα.Δεν έχουν λεφτά όλες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών???Δις ευρώ έχει η κάθε μια...

Και εκτός αυτού,που λένε ότι το κόστος τον οπτικών ινών ανέρχεται αρχικά στα 2 δις ευρώ,το θεωρούν πολύ???Όταν σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει Ιντερνετ και τηλέφωνο στο σπίτι του και έχει ένα μέσο πάγιο 25 ευρώ το μήνα?Πες ότι 5 εκατομμύρια έχουν Ίντερνετ σπίτι τους στην Ελλάδα και δίνουν από 25 ευρώ το μήνα.5.000.000 * 25 = 125 Εκατ ευρώ το μήνα Χ 12 μήνες 1.500.000.000(1,5 Δις) Ευρώ σε ένα χρόνο.Για πλάκα μπορούν να το αναπτύξουν.Όσα και να πούμε δεν θα αλλάζει τίποτα με αυτή τη κυβέρνηση,η κατάργηση της υλοποίησης του FTTH στην Ελλάδα που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει η Ν.Δ. είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί.

Υ.Σ. Πάλι καλά που στο χωριό μένω 100 μέτρα από το κτήριο του ΟΤΕ και πιάνω 24mbit 24/7...

Δείτε βιντεάκι που τράβηξα:

http://youtu.be/zqsIYuS2wro

για μενα το καλυτερο θα ηταν το δικτυο να γινει κρατικο και να δωθει σε μια εταιρεια τριτη και απλα να νοικιαζουν απο αυτην .να μην πουλαει αυτη υπηρεσιες να μην υπαρχει μονοπωλιο. η να το πληρωσουν ολες και να δωθει σε μια τριτη η συντηρηση.αλλα επειδη ειμαστε ελλαδα ειλικρινα το μονο που προσωπικα με νοιαζει ειναι να θα εχω ftth.εχω 13 mbit περιπου και ειμαι μια χαρα.ας φτιαξουν ολα τα αλλα στην ελλαδα και ας μου δωσουν και 2mbit.αλλα οπως παμε σε dial up θα παμε μετα απο καμια πτωχευση.καμια εταιρεια δεν εχει λεφτα.ολες διωχνουν κοσμο για να βρουν λεφτα γιατι ολα τα dslam κτλ ειναι αρκετα λεφτα.και ο οτε παιρνει λεφτα απο ολες τις βλαβες και παει λεγοντας.αυτος δινει πολλα σε εργολαβιες και γενικως η κατασταση sucks.ολα γινονται θεληση να υπαρχει και να θελουν αναπτυξη αλλα εδω μονο γινονται εργα οταν ειναι καλες οι μιζες.θα χαλασουμε τζαμπα το θεμα αμα πουμε για αυτα.οσο για σενα παρε καμια static και ζητα annex m να παιξεις 2 mbit upload.δεν μπορω επισης να ακουω μαμακιες για ftth οταν ακομα δεν δινουμε vdsl.οταν δωθει και παιξει οκ τοτε ας πουν για ftth.μεχρι τοτε ας σκασουν ολοι οι υπευθυνοι που βγαινουν και λενε μεγαλα πραγματα.Ολοι του οτε και δεν ξερω ποιοι αλλοι.οσο για σενα ενταξει απλα u rule

Δημοσ.

Καλησπερα μια ερώτηση να κάνω αυτά που φαίνονται προς το τέλος του γραφηματος τι μπορεί να είναι?

Ευχαριστώ πολύ

dmt201110311258.png Uploaded with ImageShack.us"]dmt201110311258.png Uploaded with ImageShack.us[/url]

Δημοσ.

παντως παιζεις ηδη full 21 mbit σχεδον με 15 attenuation.στα τελευταια tones λογικο ειναι να εχεις παντα λιγοτερα bits γιατι ειναι το πιο ευπαθες σημειο και το πιο ευκολο σημειο που επηρεαζεται απο παρασιτα κτλ..κατα τα αλλα εσυ τα εχεις ολα σχεδον γεματα οποτε τα τελευταια δεν ειναι gaps.δεν μπορεις να βαλεις και αλλα εκει.θα πας παραπανω απο 24 Mbit Μετα.το παραξενο ειναι τα gap ας τα πεις στην αρχη σε καποια Tones.αλλα αυτο παλι μπορει να οφειλεται σε χιλια δυο λογω χαλκου λογω παροχου κτλ κτλ.παντως παιζεις παρα πολυ καλα.αρα μην σε ανησυχει στο τελος.δεν μπορει να παει και πολυ πιο πανω τα bits per tone.παντα προς το τελος βλεπεις μειωση.

Δημοσ.

ισως να κερδιζες λιγακι ακομα αν γεμιζαν τα κενα tones αλλα μιλαμε για πολυ λιγο.παιζεις ηδη πολυ καλα ειδικα οπως εχει γινει τωρα με ολα τα σαπια καλωδια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στην γραμμή μου έχω παρατηρήσει το παρακάτω gap. Πήρα τηλέφωνο στην Forthnet Και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Τους είπα οτι θα το ψάξω και θα τους ξαναπάρω. Τι πρέπει να τους πώ; είναι παράνομο; ποια είναι η διαδηκασία αμα δεν το φτιάχνουν;

orbmt20111115183534.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...