dspug7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 καλησπερα φιλοι. εχω ενα modem sagem fast 2404 και ενα baudtec tw263r4 το οποιο δεν χρησιμοποιειται. το sagem βρισκεται στο δωματιο μου μαζι με τον desktop και δυστυχως το σημα απο το ασυρματο δεν φτανει σε ολο το σπιτι. εχω περασει καλωδιο ethernet εξωτερικα του σπιτιου το οποιο καταληγει στο σαλονι και συνδεει το ps3 με το μοντεμ. αυτο που θελω να κανω(αν γινεται) ειναι να συνδεσω το baudtec με αυτο το καλωδιο ethernet ετσι ωστε να εκπεμπει wireless. αν μπορει να γινει, τι ρυθμισεις πρεπει να κανω;
nikos903 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Νομίζω με απλή απενεργοποίηση του DHCP και αλλαγή της IP του baudtex σε κάποια που να είναι μέσα στο Range του sagem (αν δεν έχουν τις ίδιες IP) θα έχεις αυτο που θες. Απλά μετά το συνδέεις εκεί και έχεις επέκταση wifi και +3 ethernet. Μόνο πριν κάνεις το ρεστάρτ για να πάρει τις ρυθμήσεις το baudtec φτιάξε το wifi. Μετά ρεστάρτ και στο σαλόνι...
biomecanoid Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Aμα βάλεις έτσι 2 modem επειδή τα εχεις θα εχεις και 2 ssid μέσα στο σπίτι και όταν δεν πιάνει το ένα θα πρέπει να κανεις disconnect και να κανεις connect στο άλλο. Αμα θες να εχεις μονο 1 ssid πρέπει η δεύτερη συσκευή σου να είναι Access Point με Repeater mode έτσι η άλλαγη από router σε router θα είναι transparent
rfc Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μη ξεχασεις να το βαλεις σε bridge mode και με τις αλλαγες κανε αυτο που σου λεει ο biomecanoid
biomecanoid Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ta modem απο τους isp συνηθως δεν εχουν bridge mode
dspug7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 λοιποοοον στο baudtec ρυθμισα το wifi, εβαλα bridge mode, εκλεισα το dhcp και εβαλα local router ip την 192.168.2.1. τωρα τακτοποιω λιγο τα καλωδια και το συνδεω για να δουμε αποτελεσματα. ενα θεματακι ομως: μολις αλλαξα την ip με πεταξε απο το interface του baudtec και δεν ξαναμπαινει... @biomecanoid λογικα απο την στιγμη που εχω την συσκευη (π.χ κινητο) να συνδεεται αυτοματα στο δικτυο με το καλυτερο σημα θα γινεται αμεσως η αλλαγη αναμεσα σε ssid.
nikos903 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ναι, απο την στιγμή που το γυρίσεις σε bridge +no DHCP δεν μπαίνεις στο ρούτερ (και σε μένα έτσι ήταν), άμα θέλεις να μπεις κάνε του ρεσέτ με το κουμπί του και ξανα σέταρε το απο την αρχή. Αλλά γιατί θες να μπεις στο ρούτερ; Δεν κάνεις κάτι απο εκεί... Το sagem θα κάνει όλη την δουλειά μετά... Άμα είναι σεταρισμένο τώρα απλά σύνδεση θέλει στο καλώδιο που λες και πρέπει να είσαι οκ.... Το δοκίμασες;
biomecanoid Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Το jump από ssid σε ssid θα έχει ένα delay 5-10 secs και στο εντωμεταξύ ότι open connections εχεις θα κλείσουν. πχ άμα είχες ανοιχτό msn θα σε πετάξει έξω. Το ίδιο δεν συμβαίνει στο scenario με repeaters η wds. τώρα γιατί δεν μπαίνεις στο webgui είναι άλλο θέμα στα δικά μου που είναι σε bridge mode μπορώ και βλέπω και το webgui, telnet, ssh, για να κάνω ότι αλλαγή θέλω
dspug7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 ολα κομπλε παιδες, το συνδεσα και δουλευει μια χαρα. @nikos903 δεν θελω να κανω κατι αλλο στο δευτερο router, απλα το ανεφερα γιατι δεν ηξερα αν ηταν οκ το οτι με πεταξε. @biomecanoid οντως εχει 5-6 δευτερα διαφορα αναμεσα σε αποσυνδεση-επανασυνδεση που το δοκιμασα με το κινητο, αλλα δεν με ενοχλησε. αφου εγινε αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειμαι ευχαριστημενος. σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ta modem απο τους isp συνηθως δεν εχουν bridge mode α) Αυτα μπαινουν και τα 2 σε bridge mode. β) Για να μπαινεις στο web interface βαζε στατικες ip's. Σε μερικα ρουτερ εχω παρατηρησει οτι δε μπαινεις ασυρματα στο gui Κατα τα αλλα εισαι οκ, επειδη ειναι πολυδοκιμασμενη τακτικη
jskoubas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα κ εγω λιγο τα φωτα σας πανω στο συγκεκριμενο θεμα με μια διαφορα-επεκταση ομως. Το 2ο modem ολα καλα το κανω router .Αυτο το 2ο Modem router πια θελω να περνει το σημα ασυρματα απο το πρωτο που τυχαινει να ειναι το conn-x και το 2ο να δινει απο μια θυρα ethernet με καλωδιο στον αποκωδικοποιητη του conn-x tv. Ειναι κατι τετοιο εφικτο? ειναι μια λυση-ιδεα που σκεφτηκα για να μην τραβαω καλωδια σε ολους τους τοιχους του σπιτιου ειναι μεγαλη η αποσταση του modem - πριζας τηλεφωνου με το σημειο που θα τοποθετηθει ο αποκωδικοποιητης στην τηλεοραση.Επισης οι οδηγιες λενε οτι το ethernet καλωδιο να φευγει απο την Θυρα STB που τετοια θυρα δεν υπαρχει στο 2ο Modem που θα γινει Router. Καποια γνωμη - ιδεα - λυση θα σας ειμαι ευγνωμων. Σας ευχαριστω.
biomecanoid Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 θες ένα Access Point που να υποστηρίζει client bridge
jskoubas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Βοηθησε με σε παρακαλω λιγο παραπανω πιο κατανοητα αν μπορεις γιατι η απαντηση που μου εδωσες απλα την διαβασα και σ'ευχαριστω πολυ αλλα μεχρι εκει, δεν καταλαβα τιποτα.!!!
biomecanoid Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 είναι κάτι που το διαβάσεις στο κουτί του Access Point Wireless Modes: AP CLIENT CLIENT BRIDGE ADHOC REPEATER REPEATER BRIDGE
jskoubas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 είναι κάτι που το διαβάσεις στο κουτί του Access Point Wireless Modes: AP CLIENT CLIENT BRIDGE ADHOC REPEATER REPEATER BRIDGE Ειναι ενα Modem Thomson που εδινε η Wind ενα φεγγαρι θα το κοιταξω και θα δω τι γινεται.αν υποστηριζει χρειαζεται καποια περαιτερω ρυθμιση? Aν καταλαβαινω σωστα μια λυση ειναι να προμηθευτω ενα Modem Router που να υποστηριζει Client Bridge.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα