RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ένα κανονικό Blu-Ray disk χωρίς όμως ελληνικούς υπότιλους. Τους υπότιτλους τους έχω βρεί σε format ".srt"... Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους που έχω βρείς στο internet αλλα δεν το έχω καταφέρει. Έχω δοκιμάσει με το πρόγραμμα tsMuxerGUI που προτίνουν όλοι αλλα και πάλι δεν κατάφερα τπτ. Please ας με βοηθήσει κάποιος που το έχει κάνει ή που τουλάχιστον έχει μία ιδέα... [Να πώ τι έχω κάνει ήδη. Με το tsMuxeR άνοιξα το μεγαλύτερο αρχείο .m2ts που βρήκα μέσα στο STREAM και μετά έβαλ και τους subtitles σε μορφή .srt. Έκανα muxing, όλα τα αρχεία τα έκανα ένα image και το έτρεξα σε εικονικό. Το έτρεξε κανονικά το blu-ray μόνο που κόλαγε και δεν υπήρχε η επιλογή να βάλω ελληνικούς. Το κανονικό blu-ray το τρέχει κανονικότα (πριν το uxing) --- Τι κάνω λάθος;;;; Δοκίμασα να βάλω τον υπότιτλο και σε .sup αλλα ούτε καν τον δεχόταν το πρόγραμμα. Επίσης χρησιμοποίηση και το BDfix αλλα εκεί δεν μπορούσε με καμία παναγία (ούτε .srt, ούτε .sup) να αναγνωρίσει τον υπότιτλο το πρόγραμμα] Υ.Γ. Θέλω να το τρέχω μέσω εικονικού Blu-Ray player, πότε με ενδιαφέρει καθαρά η περίπτωση της ενσωμάτωσης των υπότιτλων (όπως γίνεται με το πρόγραμμα mkvtoolnix για τα αρχεία .mkv) Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2011 από RottenLungs
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει ή η απάντηση είναι τόσο προφανής που κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει;;;
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μπα, απλά κανένας δεν ασχολείται με bluray (άκου 5€ και, το δισκάκι),όλοι με player την βρίσκουν. Και εσένα μιας και το θέλεις μόνο για το Η/Υ θα σου πρότεινα να το κάνεις mkv με το mkvmerge,απλά φορτώνεις το πρώτο m2ts και αυτομάτως ανοίγει ολόκληρη την ταινία,βάζεις μέσα και τους υπότιτλους και είσαι έτοιμος,ούτε ποιότητα χάνεις ούτε θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε «πλάγιο» τρόπο: 1. Rip (χωρίς encoding) του Blu-ray σε Matroska αρχείο, κρατώντας όλα τα original streams που θέλεις. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που κάνουν αυτή τη διαδικασία, ένα αρκετά γνωστό είναι το MakeMKV 2. Άνοιγμα του MKV με το mkvmerge GUI, προσθήκη του subtitle stream που θες, σώσιμο σε νέο MKV 3. Άνοιγμα του 2ου MKV στο tsMuxerGUI και authoring νέας δομής Blu-ray
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Θα το δοκιμάσω parsifal... @TheELF Και εγώ δεν το καίω σε blu-ray disc. Όπως έγραψα και στο αρχικό, σε εικονικό Blu-Ray player το τρέχω και το παίζω με το Power DVD 10. Άμα το κάνω .mkv δεν θα χάσω ποιότητα;;;;
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Αν το κάνεις όπως είπε ο parsifal όχι(πιθανότατα είπα κοτσάνα με το mkvmerge και να μην βλέπει m2ts),δεν χάνεις ποιότητα αφού απλά βάζει μέσα στο mkv τα αυθεντικά βίντεο αρχεία.
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Ρε παιδιά τρέχω το MakeMKV και δεν μπορεί να ανοίξει το blu-ray (γράφει "faild to open disc")παρόλο που το δείχνει στο πρόγραμμα. Γιατι;;; Edit: Βρήκα την λύση στο παραπάνω πρόβλημα σε αυτό το site. Edit2: Και με το AnyDVDHD πάλι δεν μπορεί να ανοίξει το Blu-Ray... Γιατι ρε γαμώτο;;;
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε να πας από το μενού στο open file και να ανοίξεις το αρχείο,ίσως έτσι να το δει.
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Άμα το κάνω έτσι, και μπώ στο STREAM δείχνει τον folder άδειο. Δεν αναγνωρίζει τα ".m2ts" files. Λοιπον με αυτό το πρόγραμμα δεν μπορώ να ούτε να ξεκινήσω την όλη διαδικασία. Υπάρχει κανένα άλλο πέραν του MakeMKV;;;;;
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Σε βλέπω για των δύσκολο τρόπο διάβασε εδώ,σου λέει πως να εξάγεις τα stream. http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=25818
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν με αυτό τον τρόπο "Download tsmuxer and launch it. Add the srt-file. Output create Blu-Ray disk. Load m2ts from newly created BDMV --> STREAM --> 00001.m2ts. Output demux. " ------> πηγή Μετέτρεψα τον αρχείο ".srt" σε ".sup" Μετά στο tsmuxer έβαλα το μεγαλύτερο ".m2ts" και τον ".sup" και τώρα κάνω το muxing. Για να δούμε. Θα γράψω να σας πώ αν πέτυχε.
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν καλά και κακά νέα. Κατάφερα και τους έβαλα του subtitles αλλα τώρα όταν παίζω το καινούριο blu-ray με βάζει κατευθείαν στην ταινία. Δεν παίζει πλέον το menu. Θα βρώ λύση και θα σας πώ. Πολυ χρονοβόρα ρε γαμώτο όλα αυτά. Κάθε πράγμα θέλει απο 10-20 λεπτά να γίνει...
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Το έκανα με διαφορετικό τρόπο (στο output είχα βάλει επιλογή "M2TS" αντί για "Blu-ray disc") αλλα το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο. Βασικά έπαιζε το menu αλλα δεν έπαιζε η ταινία. χαχαχαχαχαχαχα Τώρα δοκιμάζω με άλλο πρόγραμμα, το BDfix... Μου έχει βγάλει το λάδι. Άμα δεν το καταφέρω θα τρελαθώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω Edit: ΛΟΙΠΟΝ με το BDfix μπαίνουν τέλεια οι υπότιτλοι σε format ".sup"... Δυστυχώς όμως το free BDfix σε αφήνει να βάλεις μόνο 3 λεπτά υπότιτλο, οπότε ή πρέπει να το αγοράσεις ή να βρείς τρόπο με άλλο πρόγραμμα. Πωωωω κουράστηκα!!!!
RottenLungs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ουπς. Το είχα δεί αλλα εκείνη την στιγμή έφτιαχνα κάτι και μετά το ξέχασα. Θα το τσεκάρω... Edit: Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να δώ το link σου TheElf. Πήρα τηλ. τον θείο μου και μου έστειλε το BDfix που το είχε αγοράσει τις προάλλες. Τώρα βλέπω την αγαπημένη ταινία The Lord Of The Rings Extended στο Power DVD 10 με ελληνικούς υπότιτλους. Λοιπον θα γράψω συνοπτικά τα βήματα που έκανα για όποιον ενδιαφέρεται και έχει αγορασμένο το BDfix. BHMA - BHMA Πρώτα απο όλα θα πρέπει να μετατρέψουμε τους υπότιτλους σε format ".sup". Ένας τρόπος γίνεται με το tsMuxeR (δωρεάν software) όπου φορτώνουμε τους υπότιτλους (όλα τα προγράμματα SRTtoSUP δεν φτιάχνανε αρχεία συμβατά με Blu-ray), βάζουμε ως "output" το "Blu-ray disk" και πατάμε "Start muxing". Έπειτα ανοίγουμε με το tsMuxeR το αρχείο που φτιάξαμε με το προηγούμενο muxing, μπαίνουμε στον φάκελο "STREAM" και φορτώνουμε το αρχείο ".m2ts". Στο "output" βάζουμε "Demux" και έπειτα πατάμε "Start muxing". Τώρα άμα πάμε στο "STREAM" θα βρούμε ένα αχείο ".sup". Αυτοι είναι οι υπότιτλοι μας. Έπειτα ανοίγουμε το BDfix (αυτό το software είναι επι πληρωμή - Με την free version μπορείς να βάλεις υπότιτλο 3 λεπτών μόνο - Μπορείτε να το πάρετε απο τον "θείο" αλλα θέλει αρκετό ψάξιμο, προτιμήστε την " v1.3.3.0") φορτώνουμε "BDMV" απο το Blu-ray disc. Στην συνέχεια φορτώνουμε τους υπότιτλους που φτιάξαμε σε ".sup", βάζουμε στο "language" την γλωσσα των subtitles και μετά πατάμε "build". (ΠΡΟΣΟΧΗ ίσως να χρειαστεί να βάλετε και κάποιο "delay", πχ. εγώ έβαλα delay 33000 ms. Αυτό βέβαια μπορείται να το καταλάβαιτε μόνο στην πράξη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος) Θα δημιουργηθούν κανονικά οι δύο φάκελοι "BDMV" και "CERTIFICATE", με αυτά μπορούμε χρησιμοποιόντας το ImgBurn (free software) να φτιάξουμε ένα εικονικό Blu-Ray disc που μπορούμε να το τρέξουμε με το PowerDVD 10 3D (επίσης επι πληρωμή software). Παιδιά καλή απόλαυση!!!!!!!!!!! Σημείωση: Η όλη διαδικασία πέρνει γύρω στα 30-40 λεπτά Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2011 από RottenLungs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα