Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε Laptop (ή αλλιώς LOL)

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό που θα ρωτήσω μου έχει κολλήσει στο μυαλό καθαρά για χομπίστικους λόγους. Δεν το θεωρώ απαραίτητο να γίνει δηλαδή, ούτε θα σκάσω αν δεν γίνεται. Απλά πολύ θα ήθελα να το καταφέρω έτσι όπως το σκέφτομαι.

Λοιπόν έχω το ASUS F3Sa (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220231) και μιας και έχει παλιώσει αρκετά έχω φαγωθεί να του πετάξω τα μάτια έξω.

Έχω πάρει ήδη caddy από eBay για να βγάλω το dvd drive και να βάλω εκεί 500gb 2.5" σκληρό και στη θέση του κανονικού να μπει SSD. Φοράει ήδη 4gb ram (νομίζω το μέγιστο που μπορεί να δει). Επίσης σύντομα θα πάρω και μια 9 cell μπαταρία από eBay επειδή τώρα κρατάει 50 λεπτά με το ζόρι.

Πάνε τα εύκολα.

Επίσης θέλω να αλλάξω οθόνη επειδή έχω βαρεθεί την ανάλυση 1280x800 σε 15.4" οθόνη. Το συγκεκριμένο μοντέλο έβγαινε (στο εξωτερικό) με οθόνες 1440x900 και 1680x1050. Έχω βρει την 1680x1050 online αλλά θέλω να ξέρω αν θα την υποστηρίξει το laptop μου. Αυτή εδώ είναι: http://www.ok-shopping.co.uk/screen.php/ASUS-Laptop,Screens-5417. Το ότι το ίδιο μοντέλο την φόραγε είναι καλό σημάδι έτσι; Αλλά θα παίξει με τη μια ή θα θέλει και τίποτα converter;

Περνάμε σε CPU και GPU. Φοράει Intel C2D T7500 (2.2ghz) και μια ATI Mobility Radeon HD2600. Τι επιλογές έχω ακριβώς εδώ; Προφανώς δεν γίνεται να το πάω σε i3 ή i5 αλλά θα μπορούσα ας πούμε να βάλω το καλύτερο C2D για laptop που υπάρχει; Η θα βλέπει μόνο συγκεκριμένα μοντέλα; Με την gpu τι γίνεται; Μπορώ να βάλω καλύτερη ΑΤΙ; Μπορώ να βάλω nvidia (το μοντέλο αυτό κυκλοφορούσε και με 8600m gt); Αν γίνεται να αλλάξουν αυτά τα δύο παίζει να βρω καινούργια καλύτερη ψήκτρα για laptop για να μην ψηθεί; (Προφανώς όλα αυτά με soldering, όχι plug and play).

Τα φώτα σας παρακαλώ :-)

Δημοσ.

Δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να αναβαθμισεις αυτο το laptop...απλα το κρατας ετσι οπως το εχεις και οσο σου κρατησει...

Δημοσ.

Και με ΤΙΠΟΤΑ δεν βαζεις καρτα nvidia σειρες 8600m gt 7600gt ειναι ΟΛΕΣ ελλατωματικες...εχουν χρονο ζωης πραγματικα μεγιστο ενα χρονο.Ειδικα μεταχειρισμενη ουτε τριμηνο δεν θα βγαλουν.Εγω εδω εχω κανει συλλογη με ημικαμενες καρτες πιο πολυ χρησιμοποιω εγω το μπιστολακι για να δουλεψουν παρα η μανα μου για τα μαλλια της

Δημοσ.

Με την gpu τι γίνεται; Μπορώ να βάλω καλύτερη ΑΤΙ; Μπορώ να βάλω nvidia (το μοντέλο αυτό κυκλοφορούσε και με 8600m gt);

Ξεχασε εντελως τις 8Χ00 Nvidia :shifty: Σε Ati θα μπορουσες την 3650,

αλλα δε νομιζω η διαφορα με 2600 να ειναι μεγαλυτερη απο +25%...

Φοράει Intel C2D T7500 (2.2ghz).. Τι επιλογές έχω ακριβώς εδώ; Προφανώς δεν γίνεται να το πάω σε i3 ή i5 αλλά θα μπορούσα ας πούμε να βάλω το καλύτερο C2D για laptop που υπάρχει; Η θα βλέπει μόνο συγκεκριμένα μοντέλα;

(Το πιθανοτερο ειναι να) βλεπει τις 800αρες cpu.

Αν θυμαμαι καλα, η μεγαλυτερη πρεπει να ειναι:

http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-2-Duo-T9500-ES-CPU-2-60GHz-Q4GG-Socket-P-/270723199850?pt=UK_Motherboards_CPUs&hash=item3f085c336a

Intel Core 2 Duo T9500 => για το 965 chipset.

Κι εδω διαφορα δε θα 'ναι τρελη: περιπου 35%

Δημοσ.

Ο χρόνος και το κόστος καθώς και το οτι αυτα που θα πάρεις αργότερα δε θα μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς σε διαφορετικό υπολογιστή η να τα πουλήσεις εκτός απο τον ssd δε νομίζω να αξίζει. Καλύτερα να ρίξεις αλλου αυτα τα 200-250+ ευρώ παρά σε ενα 4ετοίας λάπτοπ.

Δημοσ.

Παντως μια αντικατασταση που μπορεις να κανεις με ελαχιστο κοστος* ειναι της vga,

απο Mob/ty 2600 σε 3650 (αν την δεχεται/βλεπει κανονικα bios, η μητρικη του Asus)

*Αγοραζοντας απο ebay & πουλωντας μετα τη δικη σου, η διαφορα τους ~15 ευρω ^_^

[Βεβαιως μπαινουν καποια "αν", ομως και να μη τη δεχτει δε θα σου μεινει φορτωμα]

Δημοσ.

Καλησπέρα, συγγνώμη για την ενόχληση αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμακαι μιας και ασχολείστε με αναβάθμιση φορητών θα ήθελα να ρωτήσω επειδή μου χαρίζουνέναν intel q9000 quad core αν μπορώ να τον βάλω στη θέση του intel T9400 dual core που έχει τώρα ο φορητός μου. ευχαριστώ

Δημοσ.

επειδή μου χαρίζουν* έναν intel q9000 quad core αν μπορώ να τον βάλω στη θέση του intel T9400 dual core που έχει τώρα ο φορητός μου. ευχαριστώ

Αν δε σε ενοχλει μεγαλυτερη καταναλωση

και εαν το αντεχει η τροφοδοσια του, ναι!

*[ :shock: ]

Δημοσ.

Επανέρχομαι μετάτο πείραμα, έβαλα πάνω τον Q9000 στη θέση του T9400 άλλαξα επί της ευκαιρίας όλα τα σημείαθερμαγωγιμη πάστα έριξα και ένα καθάρισμα και ετοιμάστηκα να κάνω boot αλλά μάταιος ο κόπος, δεν έμπαινε ούτε στο bios οπότε ξαναέβαλα τονΤ9400 στη θέση του και θα μείνει εκεί.

Αναβάθμιση τέλοςστο φορητό μου, μένει με intel core 2 duo T9400, 8gb ram, 2hd a) ssd corsair 90gb GT B) 500gb 7200rpm…..

Κρίμα και χάρηκαπου θα έβαζα τον q9000 quad core

Δημοσ.

Επανέρχομαι μετάτο πείραμα, έβαλα πάνω τον Q9000 στη θέση του T9400 άλλαξα επί της ευκαιρίας όλα τα σημείαθερμαγωγιμη πάστα έριξα και ένα καθάρισμα και ετοιμάστηκα να κάνω boot αλλά μάταιος ο κόπος, δεν έμπαινε ούτε στο bios οπότε ξαναέβαλα τονΤ9400 στη θέση του και θα μείνει εκεί.

Αναβάθμιση τέλοςστο φορητό μου, μένει με intel core 2 duo T9400, 8gb ram, 2hd a) ssd corsair 90gb GT B) 500gb 7200rpm…..

Κρίμα και χάρηκαπου θα έβαζα τον q9000 quad core

Να υποθεσω εχεις το τελευταιο bios?

Ισως η τροφοδοσια δεν τον σηκωνει...

Εχμ, να τον επιστρεψεις-πουλησεις?

Δημοσ.

Να υποθεσω εχεις το τελευταιο bios?

Ισως η τροφοδοσια δεν τον σηκωνει...

Εχμ, να τον επιστρεψεις-πουλησεις?

εχει το τελευταιο bios οσο για να τον πουλησω δεν ξερω τι τιμη πιανει....

Δημοσ.

εχει το τελευταιο bios οσο για να τον πουλησω δεν ξερω τι τιμη πιανει....

Χμ, εχεις δει το φορητο σου να βγαινει σε εκδοση με 4πυρηνο/quad?

Μονο τοτε μπορεις να εισαι σιγουρος, καθως τα 45watt ειναι πολλα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...