Προς το περιεχόμενο

Dell 2312HM vs LG IPS236V-PN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στα πρόθυρα αγοράς νέας οθόνης αφού μετά από 6 χρόνια λέω να αποχωριστώ την 19αρα μου NEC 90GX2. Οπως λέει και ο τίτλος έχω καταλήξει ανάμεσα σε αυτές τις δυο οθόνες αφού οι διαφορές στις τιμές σε σχέση με τις απλές LCD-LED είναι πολύ μικρές. Από οτι έχω καταλάβει 7/10 χρήστες του φορουμ έχουν την 2311 κάτι που λέει πολλά, αλλά θα ήθελα να ακούσω και γνώμες αν κάποιος έχει την LG. Η χρήση θα είναι γραφείου, ιντερνετ και μπόλικο gaming. Αυτό που με προβληματίζει στην μεν 2312 είναι η απουσία HDMI (δεν με ενοχλεί και τόσο βέβαια) και ο χρόνος απόκρισης που είναι και στις δυο 8ms, χρόνος που υστερεί σε σχέση με τα 2ms των TN panels. Ακούω απόψεις :)

Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

Αν έχει DisplayPort τι σε νοιάζει η έλλειψη HDMI; DisplayPort rules.

Δεν πρόκειται να αντιληφθείς ούτε trailing ούτε τίποτα, εκτός κι αν είσαι ο πλέον απαιτητικός gamer. Αλλά αν ήσουν, θα είχες ήδη 120Hz monitor.

Οπότε και 20ms να 'ταν το monitor σου, δε θα 'βλεπες διαφορά.

Άσε που τα 2ms που βλέπεις είναι ονομαστικές τιμές, όπως και τα 8 κ.λπ. βέβαια.

Πέρα απ' όλα αυτά, η U2312ΗΜ έχει έναν άσσο στο μανίκι της: το φοβερό support της εταιρείας.

Δημοσ.

Πέρα απ' όλα αυτά, η U2312ΗΜ έχει έναν άσσο στο μανίκι της: το φοβερό support της εταιρείας.

τι έχει;

1.δεν έχει zero pixel εγγύηση.Πρέπει να μαζευτουν 5 η 7 pixel για αλλαγή.

2.Αν γίνει αλλαγή,δεν σου φέρνουν νέα οθόνη,αλλά μεταχειρισμένη.

Μπορεί ο μέσος όρος να είναι ποιοτικός αλλά αν σου κάτσει άθλιο κομμάτι,καταριέσαι την στιγμή που την αγόρασες.

αντιθέτως με την lg,είσαι άπλας.

Δημοσ.

Η U2312HM ανήκει στη σειρά UltraSharp, για την οποία ισχύει αυτό:

Premium Panel Guarantee: 100% replacement of Dell UltraSharp series monitors sold if any bright pixel is found, valid within the warranty1 period.

Βέβαια μπορεί να κάνει λόγο για bright pixel, αλλά πολλοί έχουν αλλάξει Dell monitors για πιο ασήμαντους λόγους.

Στην πράξη δε σε ρωτάνε τίποτα, απλά έρχεται άνθρωπος της Dell, σου φέρνει τον αντικαταστάτη και σου παίρνει την παλιά.

Μάλιστα, αν δεν την έχεις έτοιμη περνάει άλλη στιγμή να την πάρει. Συμφορουμίτης ήταν με τρεις (3) U2711 σπίτι του, μέχρι να του πάρουν τις δύο.

Επίσης, refurbished σου δίνουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όλες οι εταιρείες απ' όσο ξέρω.

Δεύτερο επίσης, σε πολλούς έχει γίνει αντικατάσταση με καινούρια, όταν αυτή γίνει εντός 7 ημερών από την αγορά.

Και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα προβληματικά pixels υπάρχουν απ' το πρώτο δευτερόλεπτο.

Τώρα πού είδες εσύ την άπλα με την LG που εσύ πρέπει να την κουβαλήσεις στην αντιπροσωπεία ή εκεί που την αγόρασες, εσύ το ξέρεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

τι έχει;

1.δεν έχει zero pixel εγγύηση.Πρέπει να μαζευτουν 5 η 7 pixel για αλλαγή.

2.Αν γίνει αλλαγή,δεν σου φέρνουν νέα οθόνη,αλλά μεταχειρισμένη.

Μπορεί ο μέσος όρος να είναι ποιοτικός αλλά αν σου κάτσει άθλιο κομμάτι,καταριέσαι την στιγμή που την αγόρασες.

αντιθέτως με την lg,είσαι άπλας.

μου φαίνεται ότι πρέπει να ενημερωθείς λίγο παραπάνω, κατά τα άλλα με κάλυψε ο προλαλλήσαντας... :rolleyes:

Δημοσ.

Για λόγους ευκολίας της συζήτησης ας πούμε οτι το service και η εγγύηση δεν με ενδιαφέρουν και ας εστιάσουμε στην ποιότητα των οθονών. Δεν είμαι και επαγγελματίας gamer αλλά παίζω πολύ και η NEC που έχω τώρα με 4ms RT είναι γρήγορη οθόνη. Για αυτό ρωτάω για να μην πάρω καινούργιο προιόν και αποδειχθεί κατωτερο.

Αν κάποιος συμφορουμίτης έχει κάποια 3D οθόνη ας γράψει τη γνώμη του...

edit: έχω την 8800GT και κατά τα χριστούγεννα υπολογίζω σε αναβάθμιση της.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχθές παρέλαβα την οθόνη αντικατάστασης. Ήρθε καινούργια (τουλ. έτσι μου φαίνεται) σε κουτί, 0 ώρες λειτουργίας backlight. Από το κουτί της έλειπαν τα καλώδια USB και τροφοδοσίας. Ευτυχώς δεν έχει προβληματικό pixel. Σήμερα παρέδωσα την πρώτη. Έτσι είχα την ευκαιρία να τις συγκρίνω: Και οι δύο είναι rev.A03 (Απριλίου η πρώτη, Μαΐου η δεύτερη) και τους έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις.

Σε φωτογραφίες και οθονιές με ένα χρώμα δεν διέκρινα καμιά διαφορά στο τόνο του χρώματος. Ήταν σαν να έβλεπα την ίδια οθόνη. Μέχρι που έβαλα μαύρο φόντο και στις δύο και τις παρακολούθησα από μπροστά (την κάθε μία) σε σκοτεινό δωμάτιο:

Πρώτη (αυτή με το ελαττωματικό εικονοστοιχείο) - >

Αριστερή κάτω γωνία: Μωβ

Αριστερή πάνω γωνία: - (μια χαρά)

Δεξιά κάτω γωνία (εκεί που είναι το κουμπιά ρυθμίσεων): Λευκό-πράσινο

Δεξιά πάνω γωνία: Λίγο Μωβ

Δεύτερη (η αντικαταστάτρια) - >

Αριστερή κάτω γωνία: λευκό-πράσινο (όμως εντονότερο και σε μεγαλύτερη έκταση σε σχέση με την πρώτη)

Αριστερή πάνω γωνία: Λίγο έντονο μωβ

Δεξιά κάτω γωνία (εκεί που είναι το κουμπιά ρυθμίσεων): Αρκετό έντονο μωβ

Δεξιά πάνω γωνία: - (μια χαρά)

Παρατήρηση: Η νέα οθόνη έχει bleed 5 εκ. δίπλα από την δεξιά πάνω γωνία και υποψία αντίστοιχου προβλήματος λίγο πάνω από την αριστερή κάτω γωνία . Όπως φάνηκε από τα παραπάνω η δεύτερη είναι αρκετά χειρότερη (ΠΑΝΤΑ σε μαύρο φόντο).

Ωστόσο θα την κρατήσω. Ελπίζω να μην χειροτερέψει (μεγαλώσει το bleed κ.λπ.).

λινκ

εγώ αυτό δε το λέω φοβερό support πάντως.

Δημοσ.

Και θα μπορούσε κάλλιστα να τους ξαναπάρει να του φέρουν άλλη. κ.ο.κ. Σπίτι στην φέρνουν, εσύ βήμα δεν κάνεις. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, ΑΝ εμφανίσει πρόβλημα στις πρώτες 7 μέρες, σου φέρνουν καινούρια. Απλά κάνει περίπου 10 μέρες να έρθει η καινούρια. Ενώ την refurbished στην φέρνουν την επομένη.

Επί της ουσίας (του thread) δεν έχω να προσθέσω κάτι, αφού ήδη τα είπαν οι προηγούμενοι. Θα κάνεις μια μεγάλη αναβάθμιση, και όχι υποβάθμιση όπως άφησες να εννοηθεί κάποια στιγμή, όποια από τις 2 και να διαλέξεις. Για διάφορους λόγους κι εγώ DELL θα επέλεγα.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Σήμερα μόλις άνοιξα την LG IPS236V προερχόμενος από ΤΝ πάνελ. Δεν έχω κάνει την παραμικρή ρύθμιση μέχρι στιγμής και αυτό που έχω να πω είναι ότι δε βλέπω καμία σχεδόν διαφορά από το LED TN που είχα πριν όσον αφορά τα χρώματα. Κοινώς πολύ φασαρία για το τίποτα.

Αυτό που οφείλω να ομολογήσω όμως είναι ότι οι γωνίες θέασης είναι εκπληκτικές. Δεν γυαλίζει καθόλου από τα πλάγια. Αυτό μου άρεσε αρκετά!

Για μένα πάρε όποια από τις 2 βρεις πιό φθηνά!! Πρέπει να είναι ακριβώς οι ίδιες οθόνες απλά με άλλο λογότυπο..

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Σήμερα μόλις άνοιξα την LG IPS236V προερχόμενος από ΤΝ πάνελ. Δεν έχω κάνει την παραμικρή ρύθμιση μέχρι στιγμής και αυτό που έχω να πω είναι ότι δε βλέπω καμία σχεδόν διαφορά από το LED TN που είχα πριν όσον αφορά τα χρώματα. Κοινώς πολύ φασαρία για το τίποτα.

Αυτό που οφείλω να ομολογήσω όμως είναι ότι οι γωνίες θέασης είναι εκπληκτικές. Δεν γυαλίζει καθόλου από τα πλάγια. Αυτό μου άρεσε αρκετά!

Για μένα πάρε όποια από τις 2 βρεις πιό φθηνά!! Πρέπει να είναι ακριβώς οι ίδιες οθόνες απλά με άλλο λογότυπο..

ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Κρίνοντας από την υπογραφή σου, θα ήθελα να μου πεις και τις εντυπώσεις σου στο gaming (και ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι lol) όσον αφορά την ταχύτητα της οθόνης.

Δημοσ.

Ναι βεβαίως. Η ταχύτητα ήταν άλλος ένας τομέας στον οποίον δεν παρατήρησα καμία διαφορά σε σχέση με το ΤΝ που είχα πριν..

Δημοσ.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

Γίνεται να έχει ΤΟΣΟ χαμηλό (σχεδόν ανύπαρκτο δηλαδή) input lag?? Βλέπω πάντως οτι και η 24άρα πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα και αρχίζω να το σκέφτομαι για 50-60€. Η 2412 τελικά έχει και αυτή e-IPS πάνελ; Αξίζει η διαφορά στην τιμή για μια ίντσα;

Επίσης ξέρει κάποιος διαφορές στις LG231 & 236; Γιατί και η 231 φαίνεται πολύ γρήγορη, αλλά η 236 δεν υπάρχει στις μετρήσεις...

• Moderators
Δημοσ.

Η 2412 τελικά έχει και αυτή e-IPS πάνελ;

Ναι.

Αξίζει η διαφορά στην τιμή για μια ίντσα;

Η μια ιντσα οχι, τα +120 πιξελ υψους ναι.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα, και εγω ειμαι αναμεσα σαυτες τις 2 οθόνες και εχω προβληματιστοι αρκετα στο ποια απο τις 2 να διαλέξω..Διαβαζω και η συγκριση ειναι ανφλιροποι, αρκετοι προτιμουν την dell και αλλοι τόσοι την lg.Πραγματικά ειμαι σε μεγάλο διλημμα ποια απο τις 2 να διαλέξω.Και αυτό που εχω απορια ειναι απο την στιγμή που η dell εχει την οθόνη της lg γιατι να πάρω την dell που εχει καποια ευρω παραπάνω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...