Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Radeon HD 6970


RottenLungs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η κάρτα μου είναι η Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC2

Το σύστημα μου είναι Ι7-2600Κ σε μνήμη Asus P8Z68-V PRO και 8 GB DDR3

 

Το πρώτο θέμα το είχα με το οτι δεν μπορούσα με καμία δύναμη (έκιανα clean install, χρησιμοποίησα και τον Driver sweeper κτλ) να βάλω τον τελευταίο driver της ATI. Δεν πειράζει έβαλα αντι για τον 11.8 τον unofficial 11.9.

 

Όμως και που μπήκε ο driver η απόδοση της κάρτας γραφικών ήταν πολύ χαμήλή. Σε παιχνίδι που έπαιξα και τερμάτησα με 4ρων χρωνών υπολογιστή (The witcher 2) τα FPS που έβγαζε η καινούρια κάρτα ήταν λιγότερα, κάποιες φορές 5 και 6 FPS, κάποιες 60ρια (με medium settings). Τα γραφικά ήταν με μικρές μικρές γραμμές παντού. Μάλιστα με τα ίδια setting έπαιζα το παιχνίδι και με τον παλιό υπολογιστή. Μετα απο αυτό το θέμα άρχισα να παρατηρώ και οτι τα πλαίσια σχημάτων και γραμμάτων δεν ήταν λεία. Επίσης με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις έφαγε και κάποια κολλήματα το PC.

 

Τα windows, τα directX, το λογισμικό του chipset κτλ. είναι όλα σψστά εγκαταστημένα. Μέχρι και 2 Format έκανα και τα ξαναέκανα όλα για να είμαι σίγουρος.

 

Έκανα και το benchmark, πάρε εικόνα:

 

post-185038-0-14469800-1315968111_thumb.png

 

Έπειτα απο αυτά έβαλα με clean install και τον official 11.7 driver. Τα ίδια και χειρότερα.

 

Για πείτε ρε παιδιά τι να κάνω;;;; Να την στείλω πίσω;;;; Θα βάλω και κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβαιτε τι εννοώ..

 

Έβαλα το Witcher 2 στα MEDIUM και όλη η εικόνα ήταν σαν σπασμένη, με γραμμές κτλ. Προσπαθώ να βγάλω φωτογραφίες... Επίσης στα καλα καθούμενα κόλλησε και όλο το PC.

 

Λοιπόν τα FPS που έπιανε το witcher 2 ήταν απο 5 με 6 και οι φωτογραφίες είναι οι ακόλουθες

Link

 

Θα ρίξω κι άλλο το core clock. Η μαμα το έχει στα 900 θα το πάω στα 800 να δώ τι θα παιχτεί.

Πάλι τα ίδια, απλα με καλύτερα FPS... Πάρτε εικόνες να χαρούν τα μάτια σας.

Link

 

Κάτι άλλο τώρα. Όταν μου ήρθε η κάρτα την πλακέτα της δεν την λές πεντακάθαρη. Ούτε ζελατίνες είχε, ούτε τίποτα όπως συνήθως. Λέτε να ήταν χρησιμοποιημένη;;;;

 

Αύριο τους πέρνω τηλ. να τους ενημερώσω και την στέλνω με ACS πρωϊ πρωΐ. Τι να απαιτήσω απο το κατάστημα. Αντικατάσταση με άλλη, ε; Τρείς μέρες την έχω, δεν πρόκειται να περιμένω να την φτιάξουν κτλ.

Λογικό δεν είναι αυτό που λέω ή δεν στέκι στην αγορά;;;;;

 

Edit:

 

Τώρα την έχω βγάλει και έβαλα την παλιά μου κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 8800 GTX. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα τον υπολογιστή.

 

Edit (14/09/2011): Τελικά δεν ήταν θέμα της κάρτας γραφικών. Το συμπληρώνω στο αρχικό πόστ ώστε να μην διαβάσει κάποιο παλικάρι τσαμπέ τα υπόλοιπα. Το θέμα ήταν unstable OC της CPU, που λογικά έγινε απο το μαγαζί που μου την πούλησε καταλάθως. Γιατι εγω πολυ απλά δεν είχα πειράξει τπτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με την παλιά κάρτα γραφικών έφαγα κόλημα στο 3D Mark 10 και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Επίσης έφαγα και 2 παγώματα καθώς έκανα install ένα game (το περίεργο είναι οτι και τα δύο έγιναν ακριβώς στο ίδιο σημείο του install).

 

Για να σιγουρευτώ οτι δεν παίζει κάτι με το σύστημαμ έκανα ένα system stability με το AIDA64 και το έτρεξα για παρπάω απο μισάωρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάρτε και κάποιες εικόνες:

post-185038-0-93498800-1315972138_thumb.png

post-185038-0-67774600-1315972153_thumb.png

post-185038-0-97316500-1315972165_thumb.png

post-185038-0-10708300-1315972177_thumb.png

post-185038-0-48901500-1315972187_thumb.png

 

Τι γίνεται ρε γαμώτο. Να τον πετάξω απο το μπαλκόνι να τελειώνω. Σε λίγο τα μάτια μου απο το πρίξιμο θα μου πεταχτούν απο το κεφάλι. Απο περιέργια πάνω να ξανακάνω εκείνο το game install.

 

μόνο με witcher το δοκίμασες ??

 

Κυρίως ναι. Αλλα είχα θέμα και με ταινίες 720p και 1080p. Η εικόνα ανα περιόδους σε στροφές κτλ. έκανε κολλήματα. Σε 2-3 φάσεις είδα και πολλά μικροσκοπικά pixel. Τότε ήταν που μου μπήκαν και οι πρώτες υποψίες. Επίσης και σε άλλα 2-3 παιχνίδια όχι πολυ απαιτητικά το FPS δεν ήτνα ικανοποιητικό σε περιστροφή, αλλα τα γραφικά ήταν καλά.

 

Για πές τι σκέφτεσαι επι του θέματος γιατι όλο το insomnia κοιμάται και θέλω γνώμες... Τι insomnia είστε ρε παιδιά, μια χαρά βλέπω να σας πέρνει ο ύπνος.

Edit:

Τώρα το install έγινε κανονικά, τι να πείς... Λογικά το σύστημα δεν έχει πρόβλημα. Θα δοκιμάσω σε ταινίες, κανα παιχνίδι κτλ. να δώ αν θα μου βγεί κανένα πρόβλημα με την παλιά κάρτα γραφικών.

 

Edit2:

 

Λοιπόν δοκίμασα με την παλιά κάρτα το Witcher 2 και είδα και κάποια στιγμιότυπα ταινιών απο αυτά είχα δεί με την 6970. Περίπου τα ίδια. Το παιχνίδι στα Medium ήταν λές και δεν είχα αλλάξει κάρτα γραφικώνμ καμία διαφορά. Στα πιο high η 8800 είχε πιο άθλιο FPS αλλα ποτέ δενμ έφαγε τα κολλήματα των 5 και 6 FPS.

 

Τι να πώ ρε παιδιά, δεν είμαι PC expert. Εσείς να μου πείτε τι παίζει και τι πρέπει να κάνω...

 

Υ.Γ. Δεν την στέλνω τελικά την κάρτα άυριο μέχρι να σιγουρευτώ οτι φταίει αυτή 100%. Μήπως θα ήταν καλύτερα να στείλω όλο το PC απο εκεί που το πήρα (μόνο την κάρτα και τις μνήμες πήρα απο αλλού) να του ρίξουν καμια ματιά. Βέβαια θα προτιμούσα να μου πείτε εσείς τι να κάνω, ώστε να βρούμε το θέμα.

 

Edit3: Αύριο θα δοκιμάσω και άλλες μνήμες, να σιγουρέψω οτι δεν φταίνε οι μνήμες. Επίσης μεσα στις επόμενες μέρες θα πάω στην κοπέλα μου να βάλω στο δικό της σύστημα την κάρτα γραφικών να δώ αν εκεί θα κάνει τα ίδια...

 

Καλα άμα δεν τρέχει τίποτα και απλά έτσι είναι η απόδοση της, ΚΛΑΙΩ τα λεφτά μου (χίλιες φορές να είχα πάει 10ημερο στην Βαρκελώνη - Και θα μου ερχόταν πολύ φθηνότερα, το πολύ 900 €).... Λοιπόν πάω να την πέσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βγάλε την κάρτα γραφικών από το σύστημα και δοκίμασε με την iGPU του SB , αφού περάσεις πρώτα τους τελευταίους drivers της Intel.

 

Κανονικά στην αναπαραγωγή1080p και σε κάποια ελαφρών απαιτήσεων παιχνίδια δεν θα πρέπει να έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

Αν κι εκεί έχεις τα ίδια, κολλήματα και σπασίματα εικόνας τότε κάτι άλλο θα φταίει και όχι η κάρτα.

 

(Πάντως το bandwidth στις μνήμες σου είναι μια χαρά) cool.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πές τι σκέφτεσαι επι του θέματος γιατι όλο το insomnia κοιμάται και θέλω γνώμες... Τι insomnia είστε ρε παιδιά, μια χαρά βλέπω να σας πέρνει ο ύπνος.

χαχα τώρα ξύπνησα... εγώ σκεφτόμουν οτι απλά φταίει το witcher μήπως είχε καμια ασυμβατότητα με την κάρτα (απο ότι googlara έχει μια επιλογή για uber sampling που στο γονατίζει το pc για πλάκα). μπορεί να κολάει και απο λάθος voltage στο bios στις μνήμες π.χ (αλλα να μην πετάει μπλε οθόνη οριακά). σιγουρέψου οτι έχεις τα σωστά και όπως είπε και ο φίλος απο πάνω κάνε default στο bios (πρώτα). έπειτα δοκίμασε και με άλλο game, να προτείνω το global agenda που είναι free και μπορείς να το κατεβάσεις απο steam και τα σπάει κιόλας :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

 

Στο bios το μόνο που είχα αλλάξει ήταν τις μνήμες στα 1600 και ήδη τις έχω βάλει στο auto. Αλλα θα πάω μία και θα το κάνω ξανα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Edit:

Το bios πήγε στο default. Να ρωτλησω μία κάτι, δεν σας φαίνεται περίεργο που το auto-detect βάζει ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και με την 8800 GTX και με την 6970;;;;;

 

Πέιτε με ποιο παιχνίδι πέραν απο το witcher να κάνω tests, με 6970, 8800 gtx και με on-board κάρτα. Θα βάλω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και θα βγάλω βίντεο και μετά θα τα συγκρίνω.

 

Εγώ πάλι γτ βλέπω ότι έχεις κλοκαρισμένο και τον επεξεργαστή? Reset to default λοιπόν και δοκιμη

 

android.png

 

Και πως μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο απο μόνο του;;; Ααααα στην αρχή με το που μπαίνει στο bios έχει κάτι κουτάκια και σου λέει να επιλέξεις αν θέλεις οικονομία στο ρεύμα, αν θές απόδοση (performance) και αν θές νορμάλ. Εγω είχα επιλέξει το νορμάλ. Πραγματικά τίποτα άλλο δεν άγγιξα στην MOBO πέραν αυτού και των μνημών.

 

Να κα΄νω αυτό που λέει το παλικάρι με την on-board κάρτα γραφικών;;; Το bios δεν το είχα πειράξει και δεν παίζει να έχει πρόβλημα, εκτός αν το είχε εξαρχής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποιος σου είπε ότι το auto detect δουλεύει σωστά?

Καλά μέ τρεις διαφορετικούς drivers θα έχει γίνει της τρελής εκεί πέρα... απεγκατεστησε τα πάντα καθαρισε μέ driver sweeter και μετά άρχισε τις δοκιμές μέ την amd

 

android.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα το PC είναι με τρίτο format στην σειρά. Εϊναι πεντακάθαρο, με μόνο τους drivers της 8800 gtx.

 

Θα κάνω ένα clean install την amd και ξαναξεκινάω δοκιμές. Πάλι τα ίδια θα δοκιμάσω; Πείτε κανα πρόγραμμα άλλο ή παιχνίδι...

 

Μέχρι τώρα δοκιμές κάνω με AID64A, 3EMark 11, Furkmark, The Witcher 2, KMplayer 720p και 1080p αρχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά είσαι μέ όλα αυτα... φτανουν

Ασσ σταθερότητα επεξεργαστή να δοκιμαζεις μέ linx η occt

android.png

 

Τι εννοείς στο τελευταίο (Δεν είμαι και πολυ μέσα στα κόλπα) ;;;;

Το occt καλό φαίνεται.. ΜΕ το linx εννοείς να βάλω linux αι να κάνω τα test;;;;

 

Υ.Γ. Πάω να φτιάξω ένα καφέ και έρχομαι να τα κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...