Προς το περιεχόμενο

Overclock i5 2500k

Junior22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ίσως με κάποια πιο high end μητρική να έπαιζες με ένα click ρεύμα κάτω, πάντως και πάλι δεν θα μπορούσες να είχες 5G 24/7.

Επίσης οι θερμοκρασίες σε linx με AVX έτσι όπως είσαι - θα είναι 90παρά. Οπότε σκέψου και το καλοκαίρι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:/ :( Αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να το πουλησω σε καποιον που δεν θελει o/c και να παρω καινουριο ή και τον i7 2600k ...ελεος με αυτη την γκαντεμια μου πια!

οχι φίλε μου λάθος ίσως κάτι παίζετε με mobo

δεν δικαιολογείτε τέτοιο vcore για 4.5 ούτε με σφαίρες

όταν τον είχα ήμουνα άνετα και με πολύ πιο χαμηλές temp στα 1,3 v για 4.5

:/ :( Αρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να το πουλησω σε καποιον που δεν θελει o/c και να παρω καινουριο ή και τον i7 2600k ...ελεος με αυτη την γκαντεμια μου πια!

Τι λες βρε τρελε?δηλαδη σε τι δεν σου φτανει ο 2500K στα 4.0ghz ας πουμε????

Με τι ψυχτρα εισαι?

Απλα ηθελα να πειραματιστω με o/c>5 Ghz(γιαυτο αλλωστε και πηρα τον ξεκλειδωτο i5).με αυτην ειμαι http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm αν και εχω ενα θεμα με τον 2ο ανεμηστηρα(δεν βρισκω υποδοχη να τον βαλω και τον εχω βγαλει πανω απο την ψυκτρα..

Οι φιλοδοξίες σου για τον επεξεργαστή δεν μπορώ να πώ ότι είναι και πολύ ρεαλιστικές.

Βασικά ο επεξεργαστής σου συμπεριφέρεται όπως το 50% - 60% των 2500K.

Ένα 30% να πηγαίνει στα 4.5 με λίγο λιγότερη τάση (1.3V-1.35V), αλλά και πάλι εκεί μένουν.

Στα 5GHz για 24/7 οι πιθανότητες είναι πάρα πάρα πολύ μικρές. Και όχι με αερόψυξη. Ήδη οι θερμοκρασίες σου φτάνουν στα όρια.

Δηλαδή τα 4.5GHz δεν σου κάνουν?

Βασικά θα σου πρότεινα να δείς σε τί συχνότητα είσαι ΟΚ με 1.35V και να μείνεις εκεί.

Λογικά θα είσαι κάπου στα 4.3GHz ή 4.4GHz, τα οποία είναι υπέραρκετά.

Οκ.μπορεί να έχεις δίκιο ότι είναι αρκετές αυτές οι συχνότητες για έναν απαιτητικό χρήστη αλλά όπως είπα ήθελα να πειραματιστώ;)μάλλον θα κάνω αυτό που προτείνεις τελικά.κάτι τελευταίο,μια λύση για το πως να συνδέσω τον 3ό ανεμιστηρα υπάρχει;ξαναλέω ότι δεν βλέπω να έχει άλλη υποδοχή η μητρική μου.

λοιπόν για αρχή έπαιξα με το έτοιμο σύστημα της μητρικής μου (maximus iv gene-z) και τον ανέβασα στα 4.2 (με ένα κουμπί :-D ). έτρεξα και λίγο prime και δεν είχα errors, αλλα ούτε και μεγάλες θερμοκρασίες. και πάλι κάτι δεν μου αρέσει όμως στο overclock, και σιγά σιγά που θα καταλάβω όλες τις τιμές τι κάνουν θα τις πειράξω κατάλληλα :)

ένιωσα λίγο περίεργα οταν τον clockara, αλλιώς να το κάνεις σε έναν επεξεργαστή 3-4 χρόνων όπως ο q6600 που είχα και αλλιώς σε έναν καινούριο που τον έχεις 2-3 μέρες και έτσι και αλλιώς τα κάνει όλα γρήγορα.. σαν να το πείραζα χωρίς λόγο ένιωσα. τεσπα.

prime95i52500k.jpg

(ωραίο screenshot τράβηξα, τώρα είδα οτι δεν φαίνεται η συχνότητα)

αυτό που δεν μου αρέσει είναι οτι οι τιμές που έδωσε η μητρική δεν συμβαδίζουν με τα specs της ίντελ, η τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.

i52500kvolts.jpg

η μητρική μου δίνει VCCSA 1.052

Για δες εδω με 20 eyro http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/varioushardware/32902-cooler-%CE%BCaster-%CE%B7yper-%CF%84%CF%873-cpu-cooler/ με αυτην έπαιζα 4.5ghz με 1.344 vcore με linx 25 tests max temp 69 βαθμούς κελσίου.

Τώρα παιζω με 59 βαθμους με το Η60 της corsair

βάλτε και κανα quote να ξέρουμε που αναφέρεται ο καθένας...

λοιπόν δοκίμασα και άλλο feature της μητρικής που σου κάνει overclock χωρίς να δώσεις εσύ voltage, και μετά μειώνεις όσο χρειαστεί.. τα αποτελέσματα εδώ:

coretempscrt.png

πολύ μεγάλη τιμή και θερμοκρασίες... :-(

ok άλλαξα σε manual τα volt σε 1.350 και δοκίμασα... αποτελέσματα:

coretempscr2.png

sensors1.jpg

κάτι μου λέει οτι σηκώνει πολύ ακόμα... :) :)

εβαλα και τον 2ο ανεμιστηρα και επεσα 5-6 C κατω!αν βαλω και θερμοαγωγιμη παστα γιατι δεν εβαλα με την αλλαγη της μαμας ψυκτρας πιστευω θα πεσει κι'αλλο.Επισης το κουτι εκτος απο τους 2 ανεμιστηρες της ψυκτρας εχει μονο αλλον ενα 120mm στο πισω μερος οποτε σκοπευω να προσθεσω και αλλους 2-3 ανεμιστηρες και αλλα 4gb ram(συνολο 8) και καπου εκει πιστευω ειναι καλα για να σταματησω :P

post-227368-0-29851200-1321051367_thumb.png

λοιπόν έριξα τα volt σε 1.3 καθώς έψαξα λίγο στο google και είδα οτι τα 1.35 είναι πολλά. επίσης άλλαξα και μερικές ρυθμίσεις στην μητρική που ίσως να είχαν πιέσει λίγο την cpu παραπάνω(PPL overvoltage). ελπίζω να μην της έκανα καθόλου ζημιά κατα λάθος... δεν νομίζω κιόλας καθώς τα νούμερα που δοκίμαζα ήταν ρεαλιστικά. προς το παρόν το prime95 τρέχει χωρίς errors και οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλύτερες απο πρίν, 50-58 (έχει και λίγο κρύο έξω τώρα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...