Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια αυτοκινήτου Online (Anytime )

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πλησιάζει ο καιρός που λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου και ψάχνομαι.

μέχρι τώρα για 1200 κυβικά έδινα ~150€ το εξάμηνο (είμαι παλιός οδηγός).

απ ότι πληροφορήθηκα όμως το νέο συμβόλαιο θα φτάσει τα 200€. :mad:

σε άλλες εταιρίες που ρώτησα οι τιμές ήταν στα ίδια επίπεδα (~200€).

ψάχνοντας στο σαιτ Anytime βρήκα προσφορά στα 150€.

και ερωτώ τώρα. αυτή η εταιρία τι είναι; πρόκειται για την Interamerican ή κάποια άλλη που συνεργάζεται με την interamerican.

απ ότι ξέρω η Interamerican δεν είναι και φθηνή. μου είχαν ζητήσει ~190€. εδώ θέλουν ~150€.

να τους εμπιστευτώ; ή θα τρέχω και δε θα φτάνω;

Υ.Γ1 τι γίνεται και υπάρχει τέτοια αύξηση απότομα; έβαλε καμιά νέα εισφορά το κράτος;

Υ.Γ2 ακούω άλλες προτάσεις για ασφάλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

interamerican ειναι χωρις μεσάζοντες. απλα αν τρακαρεις κτλ.θα πρεπει να κανεις τις κινησεις μονος σου.π.χ. τηλ.για να κλεισεις εμπειρογνώμονα και για να παρεις τα λεφτα θα τρεχεις στα κεντρικα.

αρκετοι που εχουν ασφαλιστη ηδη τα κανουν αυτα μονοι τους...

οτι την βριζουν οι πρακτορες μαλλον ειναι καλο σημαδι για τους απλους ιδιωτες:P

τελος ειναι οικονομικη σε συγκριση με τον ανταγωνισμο μονο στο πακετο economic

Επεξ/σία από kage

Επειδή κάθε τόσο την κοιτάω κι εγώ την anytime αλλά δεν εχω αποφασίσει να παω σε αυτούς (εθνική έχουμε τώρα 5 αυτοκίνητα κι έχουμε και έκπτωση λόγω αυτών). Τι εννοείς με το να κανεις τις κινήσεις μόνος σου; δεν παίζει οδική φροντίδα (εννοώ αυτούς που έρχονται αν τρακαρεις); φιλική δήλωση παίζει στην anytime; αυτό που ξέρω πάντως και δεν μου αρέσει στην anytime (αν και δεν εχω ατύχημα από το 98 που οδηγω), είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για προστασία bonus malus που έχουν οι περισσότερες μεγάλες. Από το οποιοδήποτε πρώτο ατύχημα δηλαδή θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα (και μάλιστα αυτό θα ακολουθήσει τον οδηγό και σε άλλη εταιρεία αν αποφασίσει να φύγει από την anytime).

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

αυτό που ξέρω πάντως και δεν μου αρέσει στην anytime (αν και δεν εχω ατύχημα από το 98 που οδηγω), είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για προστασία bonus malus που έχουν οι περισσότερες μεγάλες. Από το οποιοδήποτε πρώτο ατύχημα δηλαδή θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα (και μάλιστα αυτό θα ακολουθήσει τον οδηγό και σε άλλη εταιρεία αν αποφασίσει να φύγει από την anytime).

αυτό μου φαίνεται πολύ άσχημο. δηλαδή αν έχεις κανένα ατύχημα, τα λεφτά που θα γλιτώσεις κάνοντας συμβόλαιο σε αυτούς θα τα δώσεις μετά στο επόμενο συμβόλαιο κι ας πας σε άλλη εταιρία.

οπότε δεν κάνουμε τίποτα. μια τρύπα στο νερό.

σε φορουμ σχετικό με το αυτοκίνητο πάντως κάποιος ανέφερε πως παρέχει bonus malus.

ένα τηλέφωνο αύριο και θα μάθουμε

(τελικά γιατί έχουν ανεβεί τόσο τα ασφάλιστρα; εκτός αν ανέβηκαν μόνο σε μένα.)

Το τηλέφωνο το έκανα εγώ πριν μια βδομάδα, είναι πρόσφατα τα νέα που λέω :ρ

Και το καλύτερο δεν το είπα! Ο αδερφός μου πχ έχει ένα ατύχημα φέτος που έκανε δήλωση, με την εθνική όμως που είμαστε ισχύει η προστασια, οπότε χαλαρά. Από την anytime για να μου δώσουν προσφορές (χώρια που δεν έχουν κάποια έκπτωση κι εκείνοι για αρκετά αυτοκίνητα πακέτο) με ρωτούσαν για κάθε αυτοκίνητο αν έχει ατύχημα. Όταν φτάσαμε στου αδερφού μου κι είπα ότι έχει ένα αλλά έχει την προστασία του bonus malus, μου είπαν ότι γι αυτούς δεν ισχύει και μου είπαν αυξημένα ασφάλιστρα γι αυτόν! Αυτό βρωμάει βέβαια γιατί όταν φύγεις από μια εταιρεία και πας σε αλλη, ενημερώνονται για το bonus malus από την προηγούμενη, οπότε αν όντως ισχύει η προστασία, τότε πχ η εθνική θα έπρεπε να τους πει ότι ο αδερφός μου είναι οκ. Αν όμως είτε τους λένε ότι δεν είναι οκ, είτε τους λένε μεν ότι είναι οκ αλλά όμως είχε ατύχημα κι η anytime κρατάει μόνο το δεύτερο κομμάτι (του ατυχήματος), τότε η προστασία αυτή είναι μάλλον ψιλομουφα υπόθεση, αυστηρά και μόνο αν μένεις στην ίδια εταιρεία και όχι γενικά. Διαφορετικά, αν η anytime από μόνη της αποφασίζει να μην δίνει σημασία στο τελικό αποτέλεσμα της προστασίας, αλλά στο αν η όχι υπήρξε ατύχημα...τότε ίσως βρωμάει όντως η υπόθεση.

Τα ασφάλιστρα σε κάποια πρόσφατη φάση αυξήθηκαν με τη δικαιολογία της αύξησης των ασφαλιζομενων ποσών, σύμφωνα με οδηγία της ευρωπαϊκής ενωσης...από εκεί και πέρα, εγώ παντού μειώσεις βλέπω (σε μισθούς κτλ), τα ασφάλιστρα όμως προφανώς ακολουθούν την λοιπή αγορά που κι εκεί αυξήσεις παίζουν αντί για μειώσεις.

• 1 μήνα μετά...

interamerican ειναι χωρις μεσάζοντες. απλα αν τρακαρεις κτλ.θα πρεπει να κανεις τις κινησεις μονος σου.π.χ. τηλ.για να κλεισεις εμπειρογνώμονα και για να παρεις τα λεφτα θα τρεχεις στα κεντρικα.

αρκετοι που εχουν ασφαλιστη ηδη τα κανουν αυτα μονοι τους...

οτι την βριζουν οι πρακτορες μαλλον ειναι καλο σημαδι για τους απλους ιδιωτες:P

τελος ειναι οικονομικη σε συγκριση με τον ανταγωνισμο μονο στο πακετο economic

'εχω την εξής απορία: έστω ότι εγώ έχω anytime, κι εσύ την πιο καλή και ακριβή ασφάλεια. Κοπανάω εγώ εσένα, κι εσύ έχεις να τρέχεις με την anytime. Οπότε, τι με νοιάζει εμένα; Ή κάνω λάθος; Μόνο αν κάνουμε φιλικό διακανονισμό, θα τρέχεις εσύ στην δικιά σου, και αντίστοιχα αν με κοπανήσεις εσύ θα τρέχω εγώ στην anytime, αλλά και πάλι, στο σάητ τους διαβάζω:

... σε περίπτωση ατυχήματος;

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος καλέστε στο 1158, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Μέσω της 24ωρης υπηρεσίας Autohelp, ο συνεργάτης μας, θα φτάσει το συντομότερο δυνατό στο σημείο που βρίσκεστε και θα σας βοηθήσει στη καταγραφή του περιστατικού, τη συμπλήρωση της Φιλικής Δήλωσης, ενώ παράλληλα θα τραβήξει φωτογραφίες των εμπλεκόμενων οχημάτων και θα σας ενημερώσει για όλη τη σχετική διαδικασία που ακολουθεί.

Διαδικασία αποζημίωσης αυτοκινήτου

Η Εταιρεία θα αναθέσει σε πραγματογνώμονα την εκτίμηση του κόστους των υλικών ζημιών του παθόντος (τρίτου ή ασφαλισμένου) καθώς επίσης την υποβολή έκθεσης πραγματογνωμοσύνης στο διακανονιστή που χειρίζεται την υπόθεση. Ο πραγματογνώμονας μπορεί να επιθεωρήσει το όχημά σας είτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα συνεργεία του δικτύου της INTERAMERICAN είτε σε κάποιο συνεργείο της επιλογής σας. (Για να πληροφορηθείτε για τα συνεργαζόμενα συνεργεία και να κλείσετε ραντεβού για πραγματογνωμοσύνη μπορείτε να καλέσετε στο 1158.)

Μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα ενημερωθείτε για την πορεία της ζημιάς και εφόσον καλύπτεται, θα σας καταβληθεί η σχετική αποζημίωση μέσα σε 48 ώρες από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

δηλαδή, νομίζω ότι τίποτα παραπάνω από ότι θα έκανες/έκανα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

επίσης, αν ξέρει κανένας: αν στον ΤΚ που ζητάει δώσω τον ΤΚ του σπιτιού μου στην πόλη, βγαίναι 350 ευρώ/έτος. Αν δώσω του σπιτιού μου στο χωριό (ένα κουτσοχώρι δίπλα στα σύνορα) βγαίνει 270 ευρώ/έτος. ΓΔΦ;;; Τι θα μου ζητήσει για να αποδείξω την μόνιμη κατοικία μου; Και οι δύο κατοικίες δικές μου είναι, όποια θέλω δηλώνω ως μόνιμη;

Δέν είμαι απόλυτα σίγουρος για τις παλιές άδειες κυκλοφορίας,οι νέες που είναι ένα μπακαλόχαρτο ολκής,αναφέρουν την διεύθυνση κατοικίας σου.Και πάλι όμως θα πρέπει να κάνουν διασταύρωση των δεδομένων...κάτι που πιστεύω μπορούν να κάνουν.Το στηρίζω μόνο και μόνος στο γεγονός οτι δέν μπορείς να βάλεις μια ότι-να-ναι πινακίδα στην φόρμα που σου καθορίζει το κόστος.Δέν ξέρω αν μπορείς να βάλεις ισχύουσα πινακίδα άλλα κάποιο άλλο όχημα και πάλι όμως,το γεγονός οτι έχουν καταχωρημένους αριθμούς κυκλοφορίας με τρομάζει.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές πια πάνε με βάση τη διεύθυνση που λέει η άδεια ή με βάση τη διεύθυνση του εκκαθαριστικου της εφορίας. Εγώ για να με ασφαλίσουν στη διεύθυνση του εξοχικού, συνεννοηθηκα με τον εκεί δήμο και πήρα βεβαίωση μόνιμου κατοικίας, ότι μένω μόνιμα εκεί. Σε κάποιες λίγες ασφαλιστικές περνάει ακόμα αυτό..οπότε το έκανα έτσι.

Α κι ένα ακόμα εμπόδιο που συνάντησα (έψαχνα 2 περίπου βδομάδες να βρω άκρη με προσφορές από ασφαλιστικές για τα αυτοκίνητα της οικογένειας, που ασφαλίζονται όλα την ίδια μέρα)...στο ένα μας είχαν ακουμπήσει πέρισυ, κάναμε φιλική δήλωση και μια τοπική βαφή προφυλακτήρα κι αποζημιωθηκαμε. Στο σύστημα όμως των ασφαλειών δεν διευκρινίζεται ότι δεν φταιγαμε εμείς..το δείχνει απλά ότι το αμάξι είχε δήλωση (να σημειώσω ότι είχαμε και προστασία bonus malus). Αποτέλεσμα; αυξημένα λέει ασφάλιστρα! Από σπόντα έμαθα ότι λέει πρέπει να τρέχω να πάρω χαρτί από την ασφαλιστική (βεβαίωση bonus malus), να το δώσω σε οποία νέα θέλω ώστε να υπολογιστούν τα σωστά ασφάλιστρα, αλλιώς για 5 χρόνια από όταν έγινε το συμβάν, θα ίσχυε η ποινή αυτή! Άσχετα από το ότι δεν φταις εσυ!! Κι όπως είπα, το έμαθα από σπόντα από την anytime γιατί αλλά μου έβγαζε στο site (όπου πια για να σου υπολογίσουν ασφάλιστρα βάζεις αριθμό πινακίδας, άρα έχει άμεση ενημερωση από το σύστημα) κι άλλη μου είπαν τηλεφωνικά που δεν είχα δώσει πινακίδα! Η χαρτούρα θέλει 3-4 μέρες από την ασφαλιστική σου κι άλλες λέει 4-5 από τη νέα...ταλαιπωρία! Η άλλη λύση; όπως μου είπαν από την anytime....αγοράστε κύριε στην αυξημένη τιμή (25 ευρώ πάνω το εξαμηνο)...παρόλο που δεν φταις, τιμωρεισαι και πληρώνεις για την ανακρίβεια του κωλοσυστήματος τους. και σε άλλες ισχύει το ίδιο...και δεν μου έλεγαν τίποτα! Ούτε στην anytime θα έλεγαν αν δεν είχε γίνει αυτό! Το κάνουν αβαβα για να χρεώνουν τον κόσμο παραπάνω, φταίει δεν φταίει!! Να το προσέχετε λοιπόν αυτό πια οπωσδήποτε!

• 1 μήνα μετά...

επίσης, αν ξέρει κανένας: αν στον ΤΚ που ζητάει δώσω τον ΤΚ του σπιτιού μου στην πόλη, βγαίναι 350 ευρώ/έτος. Αν δώσω του σπιτιού μου στο χωριό (ένα κουτσοχώρι δίπλα στα σύνορα) βγαίνει 270 ευρώ/έτος. ΓΔΦ;;; Τι θα μου ζητήσει για να αποδείξω την μόνιμη κατοικία μου; Και οι δύο κατοικίες δικές μου είναι, όποια θέλω δηλώνω ως μόνιμη;

Σε περιπτωση ατυχήματος η εταιρια θα σου ζητησει εκαθαριστικο το οποιο να επιβεβαιωνει τη διευθυνση.Κάποιες (λίγες) βολευονται κ με δημοτολόγιο, αλλά αν δεν τα έχεις δεν αποζημιώνεσαι!!!

www.asfaleies4u.gr

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρω την εμπειρία μου από Εθνική Ασφαλιστική.

Τράκαρα (υλικές ζημιές)με δική μου υπαιτιότητα (όπως και δήλωσα στον ατύχημα) και η Εθνική δεν ασχολήθηκε με το θέμα μου.

Αποτέλεσμα είχε η ποινική μου δίωξη (στο άλλο όχημα επέβαινε δικηγόρος προιδεασμένη, δήλωσε σωματικές βλάβες -πρήξιμο στα πόδια, μη αξιολογήσιμο ουσιαστικά- για να είναι όσο πιο καλυμμένη νομικά) από τους επιβαίνοντες του άλλου οχήματος.

Η Εθνική δεν με ενημέρωνε όσο κι αν προσπάθησα. Τελικά με πήρε τηλ. (αφού έφτασα στο Τμήμα Παραπόνων τους) μια αναιδέστατη απο τη Νομικη τους Υπηρεσια, για να μου πει ότι θα αποζημιώσουν το άλλο όχημα (4 μήνες μετά το ατύχημα).

Τελικά εγώ θα τρέχω στα δικαστήρια, ενώ η Εθνική τόκισε για 4 μήνες παραπάνω τα κεφάλαια της (από τα δικά μου λεφτά δηλ).

Αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Υστ: σκεφτόμουν να ανανέωσω την ασφάλεια μου με ANYTIME, αλλά από τα παραπάνω γεγραμμένα πείστηκα ότι δεν θα ήταν καλή επιλογή.

• 1 μήνα μετά...
  • 9 μήνες μετά...

Καλησπέρα σε όλους,

Θελω για το τρεχον εξαμηνο (ισως και ετος) να κανω ασφαλεια αυτοκινητου μεσω internet αντι του παραδοσιακου τρόπου με εναν "γνωστο" της οικογενειας ασφαλιστή.

εχω προτιμηση/αποφασισει προς την anytime (με τις αρκετες διαφημισεις στην τηλεοραση) καθως εχει το όνομα της interamerican από πίσω.

όμως, όταν συμπληρωνω τα στοιχεια του οχηματός μου, και παταω συνεχεια, μου βγαζει παντα ενα μηνυμα "Άγνωστος κωδικός σχεδίου".
Το εχει συναντησει και κανενας αλλος, ξερει κανεις τι σημαινει αυτό ?

δοκιμασα με mozilla αρχικα, μετα internet explorer k google chrome. σε ολους τα ιδια.

θα επικοινωνησω αυριο τηλεφωνικα με την εξυπηρετηση πελατων της ασφαλιστικης.
το θεμα μου ομως ειναι, οτι η ασφαλεια μου, εληξε χθες 7-12-2013.
αρα πρακτικα απο σημερα κυκλοφορω ανασφαλιστος μέχρι και αυριο/μεθαυριο όπου θα εχω κανει την νεα ασφαλεια?

ισχυει ότι υπαρχει καποια διορία (ενός μήνα?) από την ληξη της ασφαλειας για την ανανέωσή της?

Η διορία του ενός μήνα ισχύει κανονικά, από εκεί και πέρα η anytime που αναφέρεις έχει ρίξει αρκετά τις τιμές και ειδικά για επαρχία. Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για online ασφαλεια αυτοκινητου δες και στο http://www.hellas-insurance.gr/ που μπορείς να συγκρίνεις τιμές από διάφορες ασφαλιστικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...