Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός κουτιού με ..απώλειες :/

Teisos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα εφόσον τα λάπτοπ δε με πάνε, να δοκιμάσω την τύχη μου στα desktop. :P To θύμα αυτήν τη φορά είναι pentium-ό-πισο:

Ο λόγος ήταν το δυνατό βουητό του ορίτσιναλ φουρφουριού του p4 και η τρομακτική ποσότητα σκόνης. Έτσι λοιπόν, καθαρισμός, πάστα στον επεξεργαστή και αλλαγή φουρφουριού με αυτού του case που είναι και 2 εκατοστά μεγαλύτερης διαμέτρου με την ελπίδα να είναι πιο ήσυχο ( τελικά ακούγεται δυνατότερα.. slap.gif).

Όταν ανοίγει, δε δίνει σήμα η κάρτα γραφικών στην οθόνη και δεν παίρνει ρεύμα καμία usb. Επεξεργαστής, κάρτα γραφικών φουρφούρια, σκληροί, dvdrom όλα δουλεύουν ωστόσο.

Πού έκανα την πατάτα;

IMG_1671.jpg

IMG_1672.jpg

Υ.γ. Πρέπει να σταματήσω να πειράζω υπολογιστές.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υ.γ. Πρέπει να σταματήσω να πειράζω υπολογιστές.

μαλλον το καλυτερο που μποεις να κανεις! :mrgreen: αφου δεν το κατεχεις το αθλημα...

Δημοσ.

ξεκούμπωσε-ξανακουμπωσε gpu(κάρτα γραφικών) κανε το ίδιο και για cpu και για ram

δες αν το καλώδιο του vga είναι καλά κουμπωμένο και στην gpu και στην οθόνη..

μην ψάχνεις για τροφοδοσία gpu παίρνει απο την agp κατευθείαν..

Δημοσ.

πριν κανεις οτιδήποτε κανε clear cmos

βγαζεις τη μπαταρία για 5 λεπτά και τη ξαναβάζεις

Δοκίμασε αν συνεχίζει το πρόβλημα

βγαλε μνημες ... κλπ

γενικώς βαζεις βγάζεις μεχρι να δείς ποιο εξάρτημα έχει το πρόβλημα

οπωσδήποτε όμως κανεις πρώτα clear cmos

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσαν οι πατέντες με τους δύο ανεμηστήρες (cpu και psu) :-D

Το speaker είναι συνδεμένο; Αν ναι θα πρέπει να σου κάνει κάποια beeps όταν ξεκινάει και ανάλογα με τον αριθμό και την συχνότητα θα καταλάβεις τι φταίει. Ξανακούμπωσε την vga και σιγουρέψου ότι κουμπώνει σωστά σε όλο το μήκος της agp θύρας.

Αν όλα είναι κουμπωμένα καλά, μάλλον έκαψες τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Ρε αδερφέ το fan του case δεν είναι φτιαγμένο για την cpu είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι η μητρική δεν ανοίγει επειδή βλέπει υπερθέρμανση στον επεξεργαστή;;;

Δημοσ.

lol! οπως το βλεπω το καλοδιο τροφοδοσιας του επεξεργαστη φαινεται να μην ειναι συνδεμενο :P το εχεις συνδεσει? + τα καλοδια του front panel

Δημοσ.

πριν κανεις οτιδήποτε κανε clear cmos

βγαζεις τη μπαταρία για 5 λεπτά και τη ξαναβάζεις

Δοκίμασε αν συνεχίζει το πρόβλημα

βγαλε μνημες ... κλπ

γενικώς βαζεις βγάζεις μεχρι να δείς ποιο εξάρτημα έχει το πρόβλημα

οπωσδήποτε όμως κανεις πρώτα clear cmos

Αυτά κάνε για αρχή. Ισως να μην κάθεται καλά κάτι.

Οσον αφορά τα καλωδια του front panel δεν είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει ο υπολογιστής, με εξαίρεση του power sw.

Αν βλέπω καλά ούτε και η κάρτα χρειάζεται τροφοδοσία γιατί είναι παλιό pc.

Επίσης, το 4πινο το βλέπω καλά συνδεδεμένο στην μητρική.

Επίσης πρόσεχε λίγο με τις πατέντες. Δεν εμπιστεύομαι λύσεις με δεμένα ανεμιστήρια...

Δημοσ.

Ρε αδερφέ το fan του case δεν είναι φτιαγμένο για την cpu είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι η μητρική δεν ανοίγει επειδή βλέπει υπερθέρμανση στον επεξεργαστή;;;

Ποτε προλαβαινει να υπερθεμανθει επεξεργαστης τοσο ωστε να μην ανοιξει?εχει και την ψυχτρα επανω ρε συ. :P :P :P

Εγω την τροφοδοσια του επεξεργαστη γιατι την βλεπς οτι ειναι συνδεδεμένη?

Δημοσ.

Ποτε προλαβαινει να υπερθεμανθει επεξεργαστης τοσο ωστε να μην ανοιξει?εχει και την ψυχτρα επανω ρε συ. :P :P :P

Εγω την τροφοδοσια του επεξεργαστη γιατι την βλεπς οτι ειναι συνδεδεμένη?

Ε,μπορεί και απλά να έχει προστασία το bios και να μην ανοίγει αν δεν παίρνει απάντηση από τον σένσορα του cpu fan,πολλά έχουν δει τα μάτια μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...