Arctic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρομαι για ηχεία που να βγάζουν καλή ποιότητα ήχου-δεν με ενδιαφέρει να παίζουν δυνατά. Θα είναι για μουσική κυρίως, ροκ και κλασική. Κρίνεται εσείς τις χρειάζομαι μια και δεν έχω ιδέα. Κάρτα ήχου θα είναι η onboard της μητρικής. Τιμή μέχρι 150€ Ευχαριστώ
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μια από τις κορυφαίες κατά τη γνώμη μου λύσεις, εφ' όσον μιλάμε για ηχεία υπολογιστών και όχι για κλασσικά ηχεία με ανεξάρτητο ενισχυτή, είναι το Edifier S-530 (2.1). Ξεπερνάει κατά κάτι το όριο των €150,00 (http://www.skroutz.gr/s/317569/Edifier-S530.html) αλλά αξίζει τα λεφτά του και σαν ποιότητα ήχου και σαν ποιότητα κατασκευής. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με αντίστοιχης τιμής logitech ή creative, για να αναφέρω δύο αρκετά "τετριμμένες" και πολυδιαφημισμένες λύσεις.
Navu Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μια από τις κορυφαίες κατά τη γνώμη μου λύσεις, εφ' όσον μιλάμε για ηχεία υπολογιστών και όχι για κλασσικά ηχεία με ανεξάρτητο ενισχυτή, είναι το Edifier S-530 (2.1). Ξεπερνάει κατά κάτι το όριο των €150,00 (http://www.skroutz.gr/s/317569/Edifier-S530.html)αλλά αξίζει τα λεφτά του και σαν ποιότητα ήχου και σαν ποιότητα κατασκευής. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με αντίστοιχης τιμής logitech ή creative, για να αναφέρω δύο αρκετά "τετριμμένες" και πολυδιαφημισμένες λύσεις. +100000!!!!!!!!!!!!
Arctic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Να ρωτήσω για να μαθαίνω και εγώ. Τι πρέπει να κοιτάω στα ηχεία, και το subwofer τι κάνει;
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Φίλε Navu, και μόνο το γεγονός ότι είναι από mdf (και οι δορυφόροι παρακαλώ, όχι μόνο το s/w), αντί για "πλαστικουριά" που συναντάς σχεδόν παντού, λέει πολλά για το ηχητικό αποτέλεσμα...
Obsidian Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Οταν κανουμε λογο για ηχεια να κοιτας Ι) Τις διαστασεις των μεγαφωνων. 5" woofer ειναι η βαση για οτιδηποτε, απο 6 / 6,5" ειμαστε καλα ΙΙ) Προσεχεις απο τι ειναι φτιαγμενη η καμπινα των ηχειων. Ξυλο ftw για καλυτερη αποσβεση και λιγοτερους χρωματισμους, μακρια απο πλαστικα ΙΙΙ) Tα Watt των ηχειων -- ΟΧΙ την ονομαστικη ισχυ δηλαδη την PMPO αλλα την RMS. Το subwoofer ειναι ενα ηχειο αφιερωμενο αποκλειστικα στην αναπαραγωγη των χαμηλων συχνοτητων a.k.a. μπάσο. Το "sub" αναφερεται στην ικανοτητα του να παραγει χαμηλοτερες (αρα πιο βαθυ μπασο) συχνοτητες απο οτι ενα συμβατικο ηχειο. Ειναι πιο οικονομικο για μια εταιρεια να φτιαξει δυο μικροτερα ηχεια και ενα ευμεγεθες subwoofer και για εμας ειναι πιο πρακτικο λογω του οτι σου λυνει τα χερια στην τοποθετηση. Οταν παρεις τα ηχεια δωσε βαση στην τοποθετηση γιατι μπορει να μεταμορφωσει την ακουστικη επιδοση ενος συστηματος.
Arctic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Τα βρήκα και εδώ στα 160€ αλλά δεν βρίσκω πουθενά εγγύηση;Πόσα χρόνια είναι; Στις αγγελίες βγάζουν κάτι Z-5500 που έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά, τιμή γύρω στα 180€. Συμφέρουν ή όχι;
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Να ρωτήσω για να μαθαίνω και εγώ. Τι πρέπει να κοιτάω στα ηχεία, και το subwofer τι κάνει; Θέλει πολύ κείμενο η απάντηση στην ερώτησή "Τι πρέπει να κοιτάω στα ηχεία", διότι είναι πολύ "γενική". Πριν απ' όλα πρέπει να ορίσεις το τι ζητάς από τα ηχεία. Ένταση; Ποιότητα ήχου; Και τα δύο; Κυρίως όμως, πρέπει να τα ακούσεις να παίζουν, μια και - όπως είναι φυσικό και ευνόητο - ο ήχος που "αρέσει" σε κάποια αυτιά, μπορεί να μην αρέσει σε κάποια άλλα. Το subwoofer, αναλαμβάνει την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (μπάσο), οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν ηχεία πολύ μεγάλης καμπίνας για να αποδοθούν και δημιουργεί την "ψευδαίσθηση" ότι και αυτές οι συχνότητες αναπαράγονται από τα 2 μικρά ηχεία (δορυφόρους) που έχεις επάνω στο γραφείο σου και όχι από το σημείο που έχεις τοποθετημένο το s/w. Τα βρήκα και εδώ στα 160€ αλλά δεν βρίσκω πουθενά εγγύηση;Πόσα χρόνια είναι; Στις αγγελίες βγάζουν κάτι Z-5500 που έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά, τιμή γύρω στα 180€. Συμφέρουν ή όχι; Για την εγγύηση των edifier δεν ξέρω να σου πω, αλλά φαντάζομαι ότι με ένα τηλέφωνο στο κατάστημα που τα διαθέτει το μαθαίνεις. Τα Z-5500 είναι 5.1, πράγμα που έχει νόημα εφ' όσον θέλεις πολυκάναλο ήχο (ταινίες κ.τ.λ.). Στη μουσική - από στερεοφωνική ηχογράφηση - δεν αξιοποιείται. Τώρα για το αν "αξίζουν" τα συγκεκριμένα... για 'μένα όχι, διότι οι δορυφόροι είναι από πλαστικό, πράγμα που εγώ το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για οποιοδήποτε ηχείο (το αν "συμφέρουν", είναι άλλο ζήτημα!)
Obsidian Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 δημιουργεί την "ψευδαίσθηση" ότι και αυτές οι συχνότητες αναπαράγονται από τα 2 μικρά ηχεία (δορυφόρους) που έχεις επάνω στο γραφείο σου και όχι από το σημείο που έχεις τοποθετημένο το s/w. Αυτο δεν ειναι ψευδαισθηση αλλα το πως αντιλαμβανομαστε εμεις τις χαμηλες συχνοτητες. Το μπασο δεν εχει κατευθυντικοτητα by default.
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Θέλει πολύ κείμενο η απάντηση στην ερώτησή "Τι πρέπει να κοιτάω στα ηχεία", διότι είναι πολύ "γενική". Πριν απ' όλα πρέπει να ορίσεις το τι ζητάς από τα ηχεία. Ένταση; Ποιότητα ήχου; Και τα δύο; Κυρίως όμως, πρέπει να τα ακούσεις να παίζουν, μια και - όπως είναι φυσικό και ευνόητο - ο ήχος που "αρέσει" σε κάποια αυτιά, μπορεί να μην αρέσει σε κάποια άλλα. (Το subwoofer, αναλαμβάνει την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (μπάσο), οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν ηχεία πολύ μεγάλης καμπίνας για να αποδοθούν και δημιουργεί την "ψευδαίσθηση" ότι και αυτές οι συχνότητες αναπαράγονται από τα 2 μικρά ηχεία (δορυφόρους) που έχεις επάνω στο γραφείο σου και όχι από το σημείο που έχεις τοποθετημένο το s/w. Για την εγγύηση των edifier δεν ξέρω να σου πω, αλλά φαντάζομαι ότι με ένα τηλέφωνο στο κατάστημα που τα διαθέτει το μαθαίνεις. Τα Z-5500 είναι 5.1, πράγμα που έχει νόημα εφ' όσον θέλεις πολυκάναλο ήχο (ταινίες κ.τ.λ.). Στη μουσική - από στερεοφωνική ηχογράφηση - δεν έχει αξιοποιείται. Τώρα για το αν "αξίζουν" τα συγκεκριμένα... για 'μένα όχι, διότι οι δορυφόροι είναι από πλαστικό, πράγμα που εγώ το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για οποιοδήποτε ηχείο (το αν "συμφέρουν", είναι άλλο ζήτημα!) Αυτο δεν ειναι ψευδαισθηση αλλα το πως αντιλαμβανομαστε εμεις τις χαμηλες συχνοτητες. Το μπασο δεν εχει κατευθυντικοτητα by default. Το γνωρίζω, απλά το είπα με πιο απλό τρόπο, γα να το κατανοήσει καλύτερα ο φίλος μας! (για αυτόν ακριβώς το λόγο έβαλα τη λέξη "ψευδαίσθηση" εντός εισαγωγικών.)
Obsidian Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Το γνωρίζω, απλά το είπα με πιο απλό τρόπο, γα να το κατανοήσει καλύτερα ο φίλος μας! (για αυτόν ακριβώς το λόγο έβαλα τη λέξη "ψευδαίσθηση" εντός εισαγωγικών.) Δεν πιστευα οτι θα χρειαζοταν διευκρινιση imho. Οκ, ετσι το δεχομαι.
Navu Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Πω, πω... Για κάποια στιγμή πίστεψα ότι κυκλοφόρησαν κλώνοι μου και απαντάνε στα φόρα αντί για μένα! Πέρα από τις κρυάδες, οι προλαλήσαντες με κάλυψαν απόλυτα με τα όσα ανέφεραν συνολικά. Πολύ συγκεκριμένα πάντως, όσον αφορά το λόγω σετ ηχείων θα έλεγα περιληπτικά ότι: - διαθέτουν πολύ καλά μεμονωμένα σασί (tweeter, mid, subwoofer και crossover), ενώ τα κουτιά των ηχείων είναι φτιαγμένα από "πραγματικά" υλικά και όχι πλαστικουράτζες. - χωρίς να αποτελούν την Εδέμ των pc-speakers, σίγουρα αποστασιοποιούνται αισθητά από ανάλογες υλοποιήσεις τόσο όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα, όσο και αναφορικά με την ποιότητα ήχου. Για τα λεφτά τους, αποτελούν για μένα μονόδρομο για όποιον επιθυμεί ομαλό και ολοκληρωμένο ήχο, τόσο όσον μπορεί να λάβει κανείς από το συγκεκριμένο είδος ηχείων. Μόλις τα κουμπώσεις στο pc, θα καταλάβεις...
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Για τα λεφτά τους, αποτελούν για μένα μονόδρομο Ακριβώς αυτό!
Arctic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις και επεξηγήσεις. Εκεί λοιπόν θα πάω. BTW 2 χρόνια είναι η εγγύηση
deesnider Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 "χωρίς να αποτελούν την Εδέμ των pc-speakers" Αρχηγέ, επειδή βλέπω ότι το έχεις ψάξει το θέμα "ηχεία" αρκετά περισσότερο από 'μένα, έτσι για την κουβέντα, για ρίξε καμιά πρόταση σε 2.1, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "Εδέμ". Ανεξαρτήτως τιμής (λεφτά έχουμε!!!), απλά να παραμείνουμε στο χώρο των pc speakers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.