stelrp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Το τελευταίο καιρό κάνω ένα ψάξιμο για οθόνη για επαγγελματική χρήση, 24ίντσες και πάνω και αναλογιών 16:10 ανάλυσης 1920χ1200 (όχι 16:9 -> 1920χ1080) Θα πήγαινα και στις 27ιντσες αν και το κόστος αυξάνει πολύ.... Έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα, Dell UltraSharp U2412M και της Philips Brilliance P-line 245P2ES 24" Για την Dell έχω ακούσει πολλά καλά λόγια και στο insomnia (κάτι αρνητικό ίσως?) 'Εχει IPS panel είναι όμως LED? Για την philips δεν ξέρω κάποιον που να την έχει ή να έχει άποψη. (δεν πρέπει να είναι LED , IPS είναι ?) Η Dell στον skroutz βρίσκεται στα 280€, εχώ η Philips είναι ελάχιστα ακριβότερη. Κάθε σχόλιο δεκτό, για τα ανωτέρω μοντέλα ή για άλλα....
rebel2000 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Σύμφωνα μαυτό http://www.prad.de/en/guide/screen6477.html είναι TN η Philips... οπότε μένουμε στα γνωστά..
stelrp Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 OK ! αυτή την απάντηση έψαχνα. Ωστόσο , ποιά η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ανάμεσα σε Dell UltraSharp U2412M και Dell UltraSharp U2412 Η δεύτερη έχει σχεδόν την διπλάσια τιμή και είναι παλαιότερο μοντέλο. Και τα δύο έχουν πανελ IPS (το δεύτερο μάλλον καλύτερο 10bit , ενώ η φθηνή U2412M 6bit, τα λέω καλά ?) Πολύ καλά λόγια λένε και για την HP ZR24w - επαγγελματική οθόνη ? τη φοβάμαι όμως την HP έχω πολύκακή εμπειρία από τα προϊόντα της, το service και την εγγύηση της, που τελικά σε υποχρεώνει να αγοράζεις αμφίβολες επεκτάσεις εγγυήσης.
ninos30 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δεν είναι U2412 αλλά U2410. Είναι ας το πούμε το προηγούμενο μοντέλο, αλλά μάλλον δεν θα καταργηθεί. Θα βγαίνει παράλληλα με την U2412. Κυριότερες διαφορές ότι η "παλιά" φοράει το καλύτερο h-IPS ενώ η καινούρια το πιο φθηνό και gaming (μικρό input-lag) e-IPS, σαν την U2311/U2312. Επίσης η U2410, λόγω του h-IPS, έχει καθαρό 8-Bit πανελ ενώ η U2412 6bit, άρα μεγαλύτερο εύρος χρωματικής απόδοσης. Τέλος η νέα είναι με LED-backlight ενώ η παλιά με CCFL με ότι συνεπάγεται αυτό. Η καινούρια δείχνει καλύτερο VFM ενώ η παλιότερη πιο "Professional" (τα πραγματικά PRO μοντέλα με IPS κάνουν +1000€ σε αυτές τις ίντσες και φοράνε το P-IPS panel). Η HP ZR24w φοράει το θεωρητικά καλύτερο s-IPS (σε σχέση με το e/h) και είναι άμεσος ανταγωνιστής της U2410, ανήκει δηλαδή στην πιο Pro κατηγορία. Αλλού είναι καλύτερη, αλλού χειρότερη από την U2410. Δες αυτό το review το οποίο βέβαια λέει για e-IPS panel το οποίο δεν νομίζω να ισχύει και νομίζω ότι φοράει είτε το s-IPS είτε το h2-IPS. Στο official site μιλάνε για S-IPS. Εγώ πριν 5 μήνες αφού το διάβασα με προσοχή, κατέληξα να πάρω την ZR24w αφού στους τομείς που υπερείχε (κυρίως το input-lag) με κάλυπταν. Κι αυτό με τα "κακά προϊόντα" της HP εγώ δεν το καταλαβαίνω. 9 στις 10 μεγάλες εταιρίες έχουν COMPAQ/HP (ίδια εταιρία) μηχανήματα, από mouse ως servers. Και δεν λέω ότι εσένα προσωπικά δεν σου έτυχε κάτι, αλλά σε ένα άλλο topic που πιάσαμε την ίδια κουβέντα με έναν άλλο φίλo, κατέληξε να μου πει ότι τα μεγάλα του προβλήματα ήταν με 2 εκτυπωτές των ~30-40 ευρώ, όπου ο καθένας αντιλαμβάνεται την ποιότητα αυτών των προϊόντων. Και σίγουρα πάλι δεν είναι τυχαίο πως όλοι σχεδόν οι Network-Printers είναι HP. Τεσπα, εγώ έμεινα μ....ς με την ποιότητα της συσκευασίας αφού νόμιζα ότι από κει μέσα θα βγάλω κανα πρωτότυπο laptop των 100k €. Μέσα είχει DP, HDMI & VGA καλώδιο. Δεν έχει zero-Pixel guarantee όπως η u2410, αλλά εγώ στην δικιά μου δεν είχα κανένα θέμα (λόγω S-IPS δεν νομίζω να υπάρχει και τέτοια περίπτωση αφού τα προσέχουν πολύ τα εν λόγω). Αυτά, ελπίζω να βοήθησα
stelrp Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ ήταν πολύ διαφωτιστικά όλα. Μάλλον θα πάω και εγώ για την HP. Τα παράπονα που εξέφρασα ήταν για επαγγελματικά μηχανήματα plotter-laptop, και αφορούν το εδω service και όχι την ίδια την HP. Εξάλλου είναι γνωστό ότι για πολύ μικρής αξίας π.χ. εκτυπωτές η HP δεν μπαίνει στο κόπο να τα επισκευαζει , τα θεωρεί ολόκληρα ανταλλακτικά.
ninos30 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Πιστεύω πως δεν θα απογοητευτείς. Το μόνο ίσως που θα σου κάνει "αρνητική" εντύπωση μόλις ανοίξεις το κουτί, είναι ότι είναι αρκετά "χοντρή". Ακόμα και για CCFL-LCD. Δες μερικές photoes εδώ. Βέβαια είναι κάτι που το ξεπερνάς πολύ γρήγορα. Είναι λίγο δύσκολη στην ρύθμιση, εκτός αν έχεις HW-calibration. Εγώ χρησιμοποίησα τα settings που βρήκα στο review του TFTCentral. Στην θέση σου θα κοιτούσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και αυτήν Asus PA246Q με δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα. P-IPS panel σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκεις εύκολα πχ μια άλλη με ίδιο ακριβώς panel. Review δεν έχω ψάξει να βρω, αλλά το P-IPS, το οποίο είναι καθαρό 10-bit panel, με βεβαιώνει ότι θα είναι πάρα πολύ καλή. Ανήκει φυσικά καθαρά στον PRO κατηγορία. Ελλάδα δεν υπάρχει. Την ώρα που έχω postarei έχει μόλις 2 κομμάτια. Οπότε αν το σκεφτείς να την πάρεις, να το κάνεις γρήγορα. Όχι ότι δεν θα την ξαναφέρουν βέβαια. Προσωπικά αν την είχα πάρει χαμπάρι όταν αγόρασα την δικιά μου, θα την είχα πάρει με χίλια. EDIT Βρήκα εδώ ένα review. Δεν νομίζω να εξειδικεύεται το site στις οθόνες, αλλά μια ιδέα θα πάρεις. Έχει και εδώ review από το PRAD που είμαι σίγουρος θα είναι πολύ κατατοπιστικό, ΑΛΛΑ... πρέπει να πληρώσεις 1,5 ευρώ EDIT2 Τώρα που με βρήκες στις καλές μου να ασχοληθώ. Πάρε κι ένα καλό site για να τεστάρεις την οθόνη σου (και για να την calibrareis αν δεν έχεις HW). Η δικιά μου δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Έχω οθόνη με P-IPS panel (συγκεκριμένα τη NEC PA301W). Με βεβαιότητα μπορώ να πώ ότι ναι είναι όντως ό,τι καλύτερο έχω δουλέψει σε χρώματα και αντιθέσεις (αν και μου άρεσε κι ένα EIZO 24άρι S-PVA που είχα). Συγκριτικά με μια DELL 3008WFP που τις έχω side by side και προσωρινά σε dual dekstop, οι διαφορές εκ πρώτης όψης για το 95% των χρηστών δεν είναι εμφανείς. Μάλιστα ο κολλητός που τις είδε δίπλα δίπλα, προτίμησε τη DELL επειδή έχει πιο μεγάλες φωτεινότητες. Ουσιαστικά όμως δεν είναι θέμα φωτεινότητας, αλλά oversaturation σε σχέση πάντα με το PA301W... Το δε DELL U3011, φένεται παιχνιδοειδές μπροστά του σε χρώματα κλπ (αν κάποιος είναι απαιτητικός ή ψείρας)... To ZR30W είναι μεταξύ DELL U3011 και DELL 3008WFP σε ποιότητα κι απεικονίσεις. Βέβαια το dual desktop με 2 30άρια μπορεί να είναι απίστευτο, αλλά παράλληλα είναι και τρελό overkill και γι'αυτό είπα να δείξω στο DELL το δρόμο του αποχωρισμού... Υπήρξα κάτοχος και της DELL U2410 και μάλιστα σε dual desktop με την EIZO HD2441W, πάλι όμως το U2410 είχε θεματάκια oversaturation και όχι τόσο καθαρού μαύρου, ενώ το λευκό του τύφλωνε αν ήταν αρύ8μιστο (πάντα μιλάμε σε σχέση με τα ακριβά επαγγελματικά μοντέλα!). Παρόλα αυτά στα λεφτά που κοστίζει ένα U2410 καινούριο, δε θα βρεί κανείς κάτι καλύτερο, εκτός από τον μόνο ανταγωνιστή, το HP ZR24W. Παρόλα αυτά οι απόψεις διίστανται, δεδομένου του ότι το ZR24W στερείται της πληθώρας εισόδων και λειτουργιών του U2410, καθώς και του OSD και precalibrated ρυθμίσεων, κάτι που είναι σημαντικό για τους περισσότερους (ένας επαγγελματίας δε θα πάρει κανένα από τα 2 και θα καταφύγει σε πολλαπλάσια ακριβότερες λύσεις). PS: @ninos30: Η τιμή για το ASUS που έδειξες, απλά τα σπάει... Μακάρι να αξίζει, δεν ήξερα καν ότι η ASUS είχε τέτοιες λύσεις (αν και για rebranded ή customized LG το κόβω). EDIT: Παίζει και αυτή η τιμή βέβαια (στα ίδια επίπεδα).
stelrp Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Που να δεις τιμές στο αμερικάνικο amazon. Δείτε εδώ : http://www.amazon.co.uk/PA246Q-24-1-inch-Proart-P-IPS-Monitor/dp/product-description/B004OXRUZC/ref=dp_proddesc_0?ie=UTF8&n=340831031&s=computers Το ίδιο ισχύει για όλα τα monitors. π.χ. η κορυφαία HP ZR24w που αναφέρθηκε παραπάνω με την τρέχουσα ισοτιμία $-> € έρχεται περίπου 250ευρώ Η Dell Ultrasharp u2412m κάτω από 230ευρώ.... Αλήθεια, γιατί δεν φέρνουν σε Ελλάδα, Τελωνειο μήπως... Ξέρετε μήπως πως μπορούμε να πάρουμε από το αμερικάνικο www.amazon.com και ας πληρώσουμε τελωνεία μεταφορικά κλπ κλπ ?
plpapadopoulos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Ξέρετε μήπως πως μπορούμε να πάρουμε από το αμερικάνικο www.amazon.com και ας πληρώσουμε τελωνεία μεταφορικά κλπ κλπ ? Ξέχασέ το! Θα σε σκίσει η FedEx (και η κάθε courier κλπ). Δεν είναι μόνο οι δασμοί και τα τέλη, είναι και το νταβατζιλίκι του κάθε εκτελωνιστή που μπαίνει εξτρά (κάνα 200άρι περίπου μόνο για αμοιβή εκτελωνιστή) ...
fonzi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Σύμφωνα μαυτό http://www.prad.de/en/guide/screen6477.html είναι TN η Philips... οπότε μένουμε στα γνωστά.. περίεργο με 178 μοίρες να είναι ΤΝ. Μάλλον για PVA την κόβω. *ΑΚΥΡΟ: ΤΝ είναι μάλλον. Τώρα είδα ότι μιλάει για 5:1 στις γωνίες
infini Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Οι πρώτες εντυπώσεις από την 2412 δεν είναι ιδιαίτερα θετικές: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18272922&page=6
phanispal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Χμμ.. τα reviews από TFT Central και FlatpanelsHD άλλα λένε.
chek2fire Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 πάντως για άλλη μια φορά διάβασα ότι οι περισσότεροι παραπονιούνται για το anti-glare coating και το graining που παράγει.Είναι πραγματικά μάστιγα για τις dell οθόνες και είτε θα το συνηθίσεις και απλά θα συμβιβαστείς μαζί του η δεν θα το αντέχεις με τπτ.
phanispal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Ξαναλέω πως είναι θέμα των IPS γενικότερα και όχι αποκλειστικότητα της Dell (απ' ό,τι έχω διαβάσει τουλάχιστον).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.