digimyth Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο για την επόμενη μέρα μετά από μια γιορτή όπως για την προηγούμενή της που είναι το "παραμονή". πχ μπορούμε να πούμε με κάποια λέξη την επόμενη μέρα μετά τις 15 Αυγούστου; Ευχαριστώ!
digimyth Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 χμ ναι... αλλά μου φαίνεται πολύ κοινό πφφφφ χαχαχχα
nicoc89 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Είναι δικη μου λέξη και την έφτιαξα πριν 5 λεπτά σκεφτόμενος εσωτερικά το ρολοι και περνώντας ως δεδομένο πως πριν τις 5 η ώρα για παράδειγμα λέμε 5 παρα 5 ενώ για μετά τις 5 λέμε 5 και 5. Οποτε στην λέξη παραμονή κρατάμε το μονη και βάζουμε το αντίθετο του παρα που είναι το και (στην ωρολογιακή μέθοδο που σκαρφίστηκα) Έτσι βγαίνει η λέξη : Καιμονή. Ελπίζω να βοήθησα , ολόκληρη λέξη δημιούργησα για εσένα.
xri_ni Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Είναι δικη μου λέξη και την έφτιαξα πριν 5 λεπτά σκεφτόμενος εσωτερικά το ρολοι και περνώντας ως δεδομένο πως πριν τις 5 η ώρα για παράδειγμα λέμε 5 παρα 5 ενώ για μετά τις 5 λέμε 5 και 5. Οποτε στην λέξη παραμονή κρατάμε το μονη και βάζουμε το αντίθετο του παρα που είναι το και (στην ωρολογιακή μέθοδο που σκαρφίστηκα) Έτσι βγαίνει η λέξη : Καιμονή. Ελπίζω να βοήθησα , ολόκληρη λέξη δημιούργησα για εσένα. Λεξοπλαστης...
dimkorinthos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Είναι δικη μου λέξη και την έφτιαξα πριν 5 λεπτά σκεφτόμενος εσωτερικά το ρολοι και περνώντας ως δεδομένο πως πριν τις 5 η ώρα για παράδειγμα λέμε 5 παρα 5 ενώ για μετά τις 5 λέμε 5 και 5. Οποτε στην λέξη παραμονή κρατάμε το μονη και βάζουμε το αντίθετο του παρα που είναι το και (στην ωρολογιακή μέθοδο που σκαρφίστηκα) Έτσι βγαίνει η λέξη : Καιμονή. Ελπίζω να βοήθησα , ολόκληρη λέξη δημιούργησα για εσένα. αχαχαχαχχαχα πέθανα.
digimyth Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Εγώ είχα σκεφτεί αρχικά το "μεταμονή" όπως λέμε παραμονή... Κανάς Μπαμπινιώτης να μη μας πετύχει μόνο γιατί θα κάνει μήνυση σε όλο το φόρουμ χαχαχα
arxaggelos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Η λέξη που ψάχνεις είναι η επαύριο(ν). Απλά δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για γιορτές, είναι γενικά για την επόμενη μέρα κάποιας μέρας.
nikos21aek Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Το παραμονή είναι σίγουρο ότι πάει στην μέρα και όχι στη στιγμή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.