Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

Το διαβασα, αλλα δεν καταλαβα τι επρεπε να προσεξω. Γενικα δεν μπορω τα "ασε δεν ξερεις τι λεω γιατι δεν εχεις ξυπνηση" αρθρα σαν και αυτο.

απο wiki Austin Osman Spare (30 December 1886 – 15 May 1956) was an English artist who developed idiosyncratic magical techniques including automatic writing, automatic drawing and sigilization

απαντηση: http://books.google.com/books/about/The_demon_haunted_world.html?id=q_Fp3tjPnkwC

Δημοσ.

Σταματησα στο :

Είχα μία δύσκολη ζωή, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν πέραν του εαυτού μου, είμαι υπεύθυνος για τις δικές μου συμφορές. Είμαι μάλλον ικανός να χτυπάω το κεφάλι μου σε έναν τοίχο κατά καιρούς και να ανακαλύπτω στο τέλος ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα σχετικά με αυτό. Δε μπορώ να αλλάξω τα πράγματα, όμως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Το είχε πιάσει το νόημα ο τύπος σε αντίθεση με πολύ κόσμο, που ούτε καν το βλέπει. Παλικάρι από τα λίγα, που εκτός των ταλέντων του, μακάρι να του έμοιαζαν περισσότεροι άνθρωποι στην ευθύτητα του, ίσως ο κόσμος να ήταν καλύτερος, ή ίσως να είχαμε σκοτωθεί όλοι με όλους και να συγκατοικούσαμε με τις γάτες μας…

Αυτα ειναι που μου την σπανε, αλλα ηταν και στο τελος. Τι δηλαδη "επιασε το νοημα ο τυπος?" Ειλικρινα δεν καταλαβα τι επρεπε να προσεξω.

Δημοσ.

Σταματησα στο :

Είχα μία δύσκολη ζωή, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν πέραν του εαυτού μου, είμαι υπεύθυνος για τις δικές μου συμφορές. Είμαι μάλλον ικανός να χτυπάω το κεφάλι μου σε έναν τοίχο κατά καιρούς και να ανακαλύπτω στο τέλος ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα σχετικά με αυτό. Δε μπορώ να αλλάξω τα πράγματα, όμως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Το είχε πιάσει το νόημα ο τύπος σε αντίθεση με πολύ κόσμο, που ούτε καν το βλέπει. Παλικάρι από τα λίγα, που εκτός των ταλέντων του, μακάρι να του έμοιαζαν περισσότεροι άνθρωποι στην ευθύτητα του, ίσως ο κόσμος να ήταν καλύτερος, ή ίσως να είχαμε σκοτωθεί όλοι με όλους και να συγκατοικούσαμε με τις γάτες μας…

Αυτα ειναι που μου την σπανε, αλλα ηταν και στο τελος. Τι δηλαδη "επιασε το νοημα ο τυπος?" Ειλικρινα δεν καταλαβα τι επρεπε να προσεξω.

Δεν καταλαβαινω τι σου τι σπαει, προφανως αυτη που χει γραψει το αθρο συμφωνει με το πορισμα του τυπου.

Μαθε να διαβαζεις κατι ολοκληρο κ μετα να το κρινεις =P

Δημοσ.

Ναι στην τελευταια παραγραφο σταματησα.

Με ενοχλει που ο τυπος δεν ειπε κατι που ηταν αγνωστο. Ναι ισως για την εποχη του ηταν, αλλα τωρα τι να μας πει? Και απο οτι καταλαβα η chaos magic ειναι σκεπτικιστικη προσεγγιση στις θρησκειες? (το ειχες βαλει και πιο παλια)

Χαλια ονομα, μαγεια και σκεπτικισμος δεν κολλανε.

Δημοσ.

Οχι απαραιτητα, αλλα ναι αυτος ηταν σκεπτικιστης τοσο με τους θρησκους οσο και με τους διαφορους 'μαγους'. Αυτο δεν το διαβασες?

Ποσταρω παλι το λινκ για να φαινεται η πηγη : http://fridge.gr/34762/stiles/austin-osman-spare/

Στο εν λόγω βιβλίο ο Spare αποκρυστάλλωσε το νόημα της μαγείας για τον ίδιο και ξεκαθάρισε το τελετουργικό της από τα περιττά στοιχεία -γιατί δε νοείται να θέλεις να κάνεις τελετή και να πρέπει να σφάξεις λευκό κόκορα που τρεφόταν μόνο με σιτάρι χρησιμοποιώντας μαχαίρι βουτηγμένο σε αίμα περιόδου παρθένας, στις πέντε τα χαράματα τη τρίτη μέρα του σεληνιακού κύκλου-.

Για τον ίδιο η μαγεία βασιζόταν στην ψυχολογική καταστολή. Ότι δηλαδή “περιορίζοντας” μία επιθυμία στέλνοντας την λήθη, στο υποσυνείδητο ή το ασυνείδητο, αυτή ενδυναμώνεται και παίρνει μορφή στον πραγματικό κόσμο

05-200x200.jpg

Τεσπα παμε νανουρισμα με Autechre

http://www.youtube.com/watch?v=uxrKsrrNu7k

Δημοσ.

Εγω ειμαι της αποψης οτι οσο καταπιεζεις μια επιθυμια τοσο πιο πολυ εχεις πιθανοτητα να φλιπαρεις. Αυτο ειναι και ο λογος που οι γιαπωνεζοι κανουν/βλεπουν πραγματα που εμεις τα θεωρουμε "ανωμαλα"

και εγω παω για υπνο

http://www.youtube.com/watch?v=8qt2WbfotkU

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...