aiantas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ωραία δικαιολογία (την ιδέα πήραν από προηγούμενο ποστ πάντως) είναι και της μόδας τώρα που hacker χτυπούν όλες τις μεγάλες εταιρείες... Αλήθεια αυτοί οι hackers άλλαξαν μόνο αυτή την τιμή; τους έλλειπε αυτή η χωρητικότητα δίσκων; Εγώ πάντως αν άλλαζα κάποια τιμή σε δίσκο θα προτιμούσα κάποιον τεχνολογίας SSD... για ευνόητους λόγους. Καλύτερη δικαιολογία θα ήταν: "λάθος καταχώρηση, συγγνώμη" η οποία θα κράταγε τουλάχιστον την αξιοπιστία τους σχετικά στα ίδια επίπεδα. Παρόλα αυτά Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να σβηστεί η παραγγελία αλλά και να μην ενημερωθεί ο πελάτης σχετικά με την ακύρωσή της !!! Έτσι κάποιοι θα περιμένουν την παραγγελία τους, σε περίοδο εκπτώσεων, αλλά μάταια... Αχ μυαλό δε βάζουμε και θα το πληρώσουμε... Ευτυχώς υπάρχουν και νομικές υπηρεσίες αλλά και ο ΙΝΚΑ και άλλοι... Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε εμένα τουλάχιστον από το συγκεκριμένο κατάστημα. (την προηγούμενη φορά ακύρωσαν παραγγελία μου αλλά δεν την έσβησαν. Και πάλι όμωςδε με ενημέρωσαν. Θα έχουν χαλασμένο τηλέφωνο και το internet θα δουλεύει μόνο για νέες παραγγελίες...).
garna Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και επειδή πολλά λέγονται για το VisionStudio και τι καλό και αξιόπιστο μαγαζί κτλ. Συγκρίνεται την συμπεριφορά του iKing όταν έκανε το λάθος με τον 120GB SSD και εγώ και μερικοί άλλοι πήραμε SSD με 1 ευρώ το GB και τηλέφωνο συγγνώμης και email ενημέρωσης, με την αντιεπαγγελματική αντιεμπορική και εχθρική προς τον πελάτη συμπεριφορά του Vision, που μου έσβησε την παραγγελία χωρίς καμμία ενημέρωση.
kob6931 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ορίστε και το αποδεικτικό στοιχείο... http://imageshack.us/photo/my-images/96/hddsamsung1tbspinpointf.jpg/ και το email που μου έστειλαν όταν τους ζήτησα να μου διαγράψουν τον λογαριασμό : Καλημέρα σας. Η καρτέλα σας έχει διαγραφεί. Ήταν να βγει επίσημη ανακοίνωση στο site το πρωί όμως σύμφωνα με τις οδηγίες της έρευνας αυτό απαγορεύτηκε προς το παρόν. Ακολουθούμε άμεσες οδηγίες που μας δόθηκαν. Όσον αφορά την αξιοπιστία – οποιοδήποτε site μπορεί να πάθει κάτι τέτοιο. Μέχρι και στην Sony και Microsoft και στην Yahoo (όπου έχετε το Email Account) έχουν γίνει εισβολές όμως κανένας δεν διαγράφει τις καρτέλες του από εκεί.
garna Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και σύμφωνα με τις οδηγίες δεν έπρεπε να ενημερώσουν κανένα και να σβήσουν τις παραγγελίες ....
tarantules Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 απο οσο ξερω o κωδικος δεν αποθηκευεται στη βαση οπως τον εβαλες εσυ αλλα κωδικοποιημενος. Αν εχεις βαλει ζορικο κωδικο δεν μπορουν να βρουν τιποτα. Δεν τίθεται θέμα κωδικού αλλά όλων των προσωπικών στοιχείων όπως ονοματεπώνυμο,διεύθυνση τηλέφωνο κλπ. Τους ανέφερα χαρακτηριστικά οτι εαν δεν μου τα διαγράψουν είτε τα μεταβιβάσουν σε τρίτους θα κινηθώ νομικά. Άντε γιατί πολύ δούλεμα μας έχουν ρίξει
nomikarios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 γιατί σε οργανωμένα κράτη παίρνεις όσο γράφουν;;; Να σου πω, γιατί αν δεν το πάρεις (λογικό ως εδώ, λόγο λάθος απροσεξίας και στο κάτω κατω να πάνε να γ@Μ@@@ οι καταναλωτές...) πέφτει τέτοιο πρόστιμο από το κράτος που ΔΕΝ τους συμφέρει... Μπορεί τα χρήματα να πάνε στο κράτος και εσύ να μην πάρεις προιον αλλά κάτι είναι και αυτό... Εδώ απλώς ΔΕΝ εχουμε κράτος και όλοι σκέφτονται επιφανειακά... σε πείραξε και ολας που παραγγέλνουν 2-3... μην γραφεις αμα δε θέλεις να παραγγείλεις κανέναν... σε πείραξε που ρωτάνε για τους νόμους... να πας στην Αφρική άμα σε εκνευρίζει η λέξη νόμους. και τι σχέση έχει η ρεμούλα με τους νόμους, μαλλον τα μπέρδεψες γιατι ειναι το αντίθετο... Πολύ σωστός φίλε μου, μπράβο!
runner69 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 παντως αυτο με το hacking σε site για να αλλαξουν τις τιμες των προιοντων ισχυει. Σε ελληνικη εκπομπη πριν καποια χρονια ειχαν δειξει πως γινεται στο περιπου κατι τετοιο. Θυμαμαι που μιλαγε στην εκπομπη ο "προεδρος" της Ε.Ε.Χ.Ι Νικος Βασιλακος. Το θεμα ειναι τι ασφαλεια εχει το καθε site για να προστατευεται; Παντως αν ενημερωσουν τους πελατες για την ακυρωση της παραγγελιας που εκαναν, δεν καταλαβαινω γιατι διαμαρτυρεστε μερικοι. Η ερωτηση ειναι ρητορικη. Εκανε μπαμ οτι δεν θα το παιρνατε.
aiantas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Τελικά μου έστειλαν το ίδιο μήνυμα που έγραψαν και εδώ. Καλημέρα σας. Δυστυχώς χθες το βράδυ έγινε μία προσπάθεια εισβολής στην βάση δεδομένων του καταστήματος με σκοπό την αλλαγή του πίνακα τιμών. Το πρωί έγιναν οι σχετικές διορθώσεις και οι καταγγελίες στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από το τμήμα ζητήθηκε να αφαιρεθούν από την βάση οι πίνακες με τις παραγγελίες της τελευταίας νύχτας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Μας συγχωρείτε για τυχόν αναστάτωση. Όταν κάποιο κατάστημα πάει καλά οι ανταγωνιστές προφανώς δεν είναι όλοι τίμιοι. Με εκτίμηση, Αλέξιος Τσατίδης Μπορεί να το στέλνει και ο ... hacker ... προσοχή. Τι να πω. Τα σχόλια δικά σας...
Bigi444444 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και γιατί δεν το δέχεστε επ ουδενί ότι μπορεί και να συνέβη;Τι σας κάνει να το αποκλείετε;
Konstantin77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και γιατί δεν το δέχεστε επ ουδενί ότι μπορεί και να συνέβη;Τι σας κάνει να το αποκλείετε; θα μας τρελανεις... και πως ηξερε ο χακερ οτι θα το βρει καποιος και θα γινει χαμος απο παραγγελειες για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προιον;;; ή αλλαξε ολες τις τιμες και δεν το καταλάβαμε!! οταν χακαρεις, χακαρεις... εκτος και αν λες οτι αυτος που ανοιξε το post ειναι ο hacker και το εκανε επιτηδες!!!! Υπαρχει και ενα πιο τραγικο σεναριο... να ειναι μπατε σκυλοι αλεστε το site και καθε μερα ο χακερ να εμπενε και να αλλαζε 1 τιμη μεχρι να το ανακαλυψουμε στο insomnia και να γινει χαμος... φανταζεστε;;;
kob6931 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Τους λογαριασμούς μας γιατί δεν τους διαγράφουν?
hawkpilot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ακόμα κι αν δεχτούμε το γεγονός ότι συνέβη, η αντίδραση της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν από ατυχής έως προσβλητική για τον όποιο πελάτη παρήγγειλε το δίσκο. Και εκτός των άλλων, όταν υποτίθεται ότι ανακαλύπτεις παραβίαση του συστήματος που περιέχει προσωπικά δεδομένα, θα έπρεπε να ενημερώνεις άμεσα τους ενδιαφερόμενους. Και γιατί δεν το δέχεστε επ ουδενί ότι μπορεί και να συνέβη;Τι σας κάνει να το αποκλείετε;
runner69 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και γιατί δεν το δέχεστε επ ουδενί ότι μπορεί και να συνέβη;Τι σας κάνει να το αποκλείετε; και σε αλλα καταστηματα θα εχει συμβει αλλα δεν θα το λενε για να μην δειξουν οτι το συστημα τους ειναι διατρητο. Προτιμουν να πουν λαθος στην πληκτρολογηση.
Bigi444444 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ακόμα κι αν δεχτούμε το γεγονός ότι συνέβη, η αντίδραση της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν από ατυχής έως προσβλητική για τον όποιο πελάτη παρήγγειλε το δίσκο. Και εκτός των άλλων, όταν υποτίθεται ότι ανακαλύπτεις παραβίαση του συστήματος που περιέχει προσωπικά δεδομένα, θα έπρεπε να ενημερώνεις άμεσα τους ενδιαφερόμενους. και σε αλλα καταστηματα θα εχει συμβει αλλα δεν θα το λενε για να μην δειξουν οτι το συστημα τους ειναι διατρητο. Προτιμουν να πουν λαθος στην πληκτρολογηση. Κι αυτό σημαίνει ότι δε συνέβη πραγματικά το περί ου ο λόγος;;; Μη μπερδεύεστε με την αντιμετώπιση από τη μεριά της εταιρείας, αλλού στάθηκα εγώ...Είναι διαφορετικά πράγματα. Όχι ότι έχω λόγο να διαφωνήσω με όσα λέτε, απλά λέω άλλο πράγμα.Αν και βέβαια για να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν περίμενα να πέσει ειδοποίηση για τυχός κινδύνους.Εδώ εταιρείες τιτάνες και το κουκουλώνουν κάθε φορά.Είναι πολύ πρόσφατα τα πολυάριθμα παραδείγματα χακαρίσματος σε μεγάλες εταιρείες για να ξεχνάμε την αντιμετώπισή τους.Όχι ότι δικαιολογεί ενδεχόμενη ολιγωρία μιας κατά πολύ μικρότερης επιχείρησης, αλλά ε... Από τη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση με email από την πλευρά του καταστήματος, προσωπικά δεν τους δίνω ψόγο.Ας μην είμαστε ούτε καχύποπτοι στο οτιδήποτε, αλλά ούτε και κουτοπόνηροι προσπαθώντας να εκμεταλλευθούμε το παραμικρό...Γιατί δικαιώματα δεν έχει μόνο ο αγοραστής, αλλά και ο πωλητής και μπορεί να ζητήσει και αυτός προστασία σε περιπτώσεις προφανούς ανώμαλης εξέλιξης των πραγμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.