Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

billkolias
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γεια χαρά,

Άγορασα και γω το router Vigor 2700VG από το γνωστό μαγαζί εδώ και 7 ημέρες μιας και του ΟΤΕ μου κάηκε μετά από 4 χρόνια. Συνδέθηκα στο δίκτυο (μπαίνοντας σαν admin άλλαξα τα απαραίτητα που διάβασα εδώ) κανονικά όλα λειτουργούσαν normal μέχρι που σήμερα Κυριακή από το μεσημέρι και μετά δεν έχω σύνδεση χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στο router. Δεν έκανα καμμοία αλλαγή στο firmware είναι αυτό της Altec. Επικοινωνεί ο υπολογιστής με το router και από εκεί και πέρα δεν έχω πρόσβαση. Ξαναέβαλα τους κωδικούς μήπως και.. τίποτε. Τα λαμπάκια του λειτουργούν ως εξής:

WLAN=μόνιμα αναμμένο πράσινο

ADSL2+= αναβοσβήνει με σταθερό ρυθμό πράσινο

ACT= αναβοσβήνει με σταθερό ρυθμό πράσινο

Επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες θα ήθελα κάποια βοήθεια από όποιον μπορεί.

Ευχαριστώ Νίκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά,

Άγορασα και γω το router Vigor 2700VG από το γνωστό μαγαζί εδώ και 7 ημέρες μιας και του ΟΤΕ μου κάηκε μετά από 4 χρόνια. Συνδέθηκα στο δίκτυο (μπαίνοντας σαν admin άλλαξα τα απαραίτητα που διάβασα εδώ) κανονικά όλα λειτουργούσαν normal μέχρι που σήμερα Κυριακή από το μεσημέρι και μετά δεν έχω σύνδεση χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στο router. Δεν έκανα καμμοία αλλαγή στο firmware είναι αυτό της Altec. Επικοινωνεί ο υπολογιστής με το router και από εκεί και πέρα δεν έχω πρόσβαση. Ξαναέβαλα τους κωδικούς μήπως και.. τίποτε. Τα λαμπάκια του λειτουργούν ως εξής:

WLAN=μόνιμα αναμμένο πράσινο

ADSL2+= αναβοσβήνει με σταθερό ρυθμό πράσινο

ACT= αναβοσβήνει με σταθερό ρυθμό πράσινο

Επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες θα ήθελα κάποια βοήθεια από όποιον μπορεί.

Ευχαριστώ Νίκος.

α.απο οτι διαβαζω γιατι δεν θυμαμαι απεξω.

adsl2+

blinking (green) the device starts handshaking

Οποτε α.μαλλον η γραμμη σου δεν συγχρονιζει.αν μπεις μεσα στο μενου και εχει συγχρονισει η γραμμη θα σου λεει στα ποσα εχει συγχρονισει αλλιως θα λεει κανα handshake η δεν ξερω τι.για τσεκαρε.οταν επαιζε η γραμμη

το λαμπακι θα πρεπει να ηταν η σταθερο πρασινο η να αναβοσβηνει πορτοκαλι.σωστα?

επισης το τηλεφωνικο καλωδιο μηπως καταλαθως το εβγαλες και αντι να το βαλεις στο ρουτερ στην θεση adsl2+ το εβαλες στο Line Που ειναι για αλλο λογο?

οποτε τσεκαρε αυτα

αν οχι τοτε δοκιμασε αλλο ρουτερ αν εχεις να δεις αν ειναι θεμα ρουτερ(χλωμο) η απλα επαθε κατι η γραμμη.

αν παιξεις μπες στον κοπο να κανεις και το Update.δεν ειναι δυσκολο.δεν προκειται να το χαλασεις και ας το κανειςλαθος γ.θα κερδισεις πολλα με το firmware update και σε ταχυτητες κτλ.της altec περα απο custom ειναι και παλιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

παιδιά θα πάω να πάρω ενα Vigor2700 απο το μαγαζί που πρότεινε ο φιλτατος poulinos.

Επειδή δεν εχει ISDN παρα μόνο PSTN κάποιος ανάφερε σε άλλο τοπικ οτι μπορεί άνετα με F/W να γίνει ISDN το PSTN.

Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει λίγο?

Φαντάζομαι στο ρουτερ που θα πάρω το 7ο και 8ο ψηφίο της MAC να μην είναι 81, σωστά?

2 προβλήματα (του vigor τελικά και όχι της γραμμής όπως υπέθετα...)

1) περιοδικά(μπορεί και 2 φορές την ημέρα) σκαλώνει τελείως και δεν ανανεώνει ούτε τη σελίδα του, το connectivity icon στα win γίνεται !, αρχικά νόμιζα ότι ήταν θέμα των DNS(οτενετ), είχα δοκιμάσει και με του OpenDNS αλλά εμφανίστηκε πάλι... καμιά ιδέα???

2)συνδιάσκεψη στο skype είναι προβληματική αν ο host είναι αυτός που έχει το vigor, για την ακρίβεια βλέποντας και το du meter, υπάρχει μια παύση 10 δευτερολέπτων, όπου οι άλλοι τον ακούνε τον hoster, αλλά αυτός δεν τους ακούει!!!! (με άλλο router, όλα οκ), επειδή το έκανε και σε φίλο που τον έβαλα να αλλάξει το router, είμαι πεπεισμένος ότι είναι θέμα draytec/settings και ΟΧΙ της γραμμής. Απενεργοποιήσαμε προσωρινά το DDOS protection (μπας και τα πακέτα του skype κάνουν εκεί κάτι trigger, αλλά δεν άλλαξε κάτι.. :(, καμιά ιδέα(Νο2) ??

παιδιά θα πάω να πάρω ενα Vigor2700 απο το μαγαζί που πρότεινε ο φιλτατος poulinos.

Επειδή δεν εχει ISDN παρα μόνο PSTN κάποιος ανάφερε σε άλλο τοπικ οτι μπορεί άνετα με F/W να γίνει ISDN το PSTN.

Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει λίγο?

Φαντάζομαι στο ρουτερ που θα πάρω το 7ο και 8ο ψηφίο της MAC να μην είναι 81, σωστά?

α.δεν θα βρεις την mac που δεν φλασαρεται.νομιζω η 81 ειναι αλλα αμα διαβασεις αρκετες σελιδες πιο πριν την αναφερουν .η 80 νομιζω ηταν οκ 81 προβλημα 82 και πανω πλεον οκ.τωρα για το firmware οπως σου ειπα δεν το εχω κανει απλα ετσι λενε οτι γινεται και απο οτι εχω καταλαβει σιγουρα κανεις τα πρωτα βηματα για να σβηστει το υπαρχον firmware δηλαδη να στειλεις το αρχειο το all για να σβησει το custom firmware Και μετα απλα αντι να εχεις κατεβασει απο το site της vigor το firmware για annex a θα εχεις κατεβασει για annex b.ολα τα αλλα βηματα οπως τα γραφουν και στην πρωτη δευτερη σελιδα ειναι τα ιδια.

εδω ειναι αυτο που ειχε φτιαξει ο billokolias

http://img683.imageshack.us/img683/6817/59087170.jpg

εδω ειναι το upgrade tool

http://www.draytek.com/user/DraytekGetFile.php?path=/.upload/Resource/1cd7e74e9797bf715a9162acbc1e0a0c.zip&filename=FirmwareUpgrade_v3.6.3.zip

εδω ειναι το Firmware το τελευταιο για annex b που θες

ftp://ftp.draytek.com/Vigor2700/Firmware/V2.8.3/Vigor2700%20V2.8.3%20AnnexB%20142402.zip

το οποιο εχει μεσα το Rst και το all.

β1 rst http://www.mediafire.com/?mjcutakmh6m33h1

a1 rst http://www.mediafire.com/?66ch7jum9qve24o

good luck

2 προβλήματα (του vigor τελικά και όχι της γραμμής όπως υπέθετα...)

1) περιοδικά(μπορεί και 2 φορές την ημέρα) σκαλώνει τελείως και δεν ανανεώνει ούτε τη σελίδα του, το connectivity icon στα win γίνεται !, αρχικά νόμιζα ότι ήταν θέμα των DNS(οτενετ), είχα δοκιμάσει και με του OpenDNS αλλά εμφανίστηκε πάλι... καμιά ιδέα???

2)συνδιάσκεψη στο skype είναι προβληματική αν ο host είναι αυτός που έχει το vigor, για την ακρίβεια βλέποντας και το du meter, υπάρχει μια παύση 10 δευτερολέπτων, όπου οι άλλοι τον ακούνε τον hoster, αλλά αυτός δεν τους ακούει!!!! (με άλλο router, όλα οκ), επειδή το έκανε και σε φίλο που τον έβαλα να αλλάξει το router, είμαι πεπεισμένος ότι είναι θέμα draytec/settings και ΟΧΙ της γραμμής. Απενεργοποιήσαμε προσωρινά το DDOS protection (μπας και τα πακέτα του skype κάνουν εκεί κάτι trigger, αλλά δεν άλλαξε κάτι.. :(, καμιά ιδέα(Νο2) ??

ας μας πει καποιος αλλος αν εχει το πρωτο θεμα.

για το b.δοκιμασε με αλλο firmware Να δεις αν το κανει η οχι εστω και πιο παλιο αμα εχεις βαλει το τελευταιο.αν δεν εχεις βαλει το τελευταιο βαλτο.

Πήρα και εγώ το vigor 2700vg από easytechnology.gr(ήταν κοντά και γλύτωσα μεταφορικά) αλλά τελικά στάθηκα άτυχος.Έχει MAC με 81 οπότε δεν ξεκλειδώνεται.Ωστόσο κατά τα άλλα είναι αρκετά σταθερό και έχει καλή διαχείριση bandwidth(οι λόγοι που το διάλεξα).

Όμως έχω ένα παράξενο πρόβλημα με το στοκ fw. Όταν πάω να κάνω port forwarding, ανεξάρτητα του port number μου λέει πως το port πρέπει να είναι από 1 έως 65535. Αυτό δηλαδή γίνεται ό,τι αριθμό και να βάλω οπότε ουσιαστικά δε μπορώ να κάνω τίποτα. Καμία ιδέα;

EDIT. Αγνοήστε το τελευταίο ήθελε και την private ip.mrgreen.png

Πήρα και εγώ το vigor 2700vg από easytechnology.gr(ήταν κοντά και γλύτωσα μεταφορικά) αλλά τελικά στάθηκα άτυχος.Έχει MAC με 81 οπότε δεν ξεκλειδώνεται.Ωστόσο κατά τα άλλα είναι αρκετά σταθερό και έχει καλή διαχείριση bandwidth(οι λόγοι που το διάλεξα).

Όμως έχω ένα παράξενο πρόβλημα με το στοκ fw. Όταν πάω να κάνω port forwarding, ανεξάρτητα του port number μου λέει πως το port πρέπει να είναι από 1 έως 65535. Αυτό δηλαδή γίνεται ό,τι αριθμό και να βάλω οπότε ουσιαστικά δε μπορώ να κάνω τίποτα. Καμία ιδέα;

EDIT. Αγνοήστε το τελευταίο ήθελε και την private ip.mrgreen.png

α.μπορεις να το πας πισω η να το brickareis και να το πας πισω.γιατι σιγουρα με default generic firmware Θα ηταν ακομα καλυτερο.πριν ποσο καιρο το πηρες?γιατι παραξενο να ξεμεινε τετοιο μοντελο εκτος αν το γυρισε κανας αλλος πισω.

Port forward διαλεγεις τρια πραγματα

tcp η udp,ports που θες και private ip.το πρωτο δεν ειναι σε ολα τα ρουτερ γιατι σε μερικα ανοιγεκαι στα 2 χωρις να σε ρωταει.

Και εγώ παραξενεύτηκα γιατί το πήρα προχθές (δεν είχα διαβάσει το thread) και προσπαθώντας να του το αλλάξω είδα ότι ήταν της ελαττωματικής σειράς. Επειδή όμως το μαγαζί δεν το πολυεμπιστεύομαι δεν ξέρω αν αξίζει να το brickαρω αφού δεν έχει πρόβλημα από άποψη αποσυνδέσεων και επιδόσεων.

Τώρα για το θέμα με τα ports, μάλλον κάποιο λάθος κάνω γιατί δεν τα ανοίγει.

Παραθέτω screenshots:

http://i.imgur.com/rZgh9.png

http://i.imgur.com/vjDIH.png

Ο λόγος που χρειάζομαι το port forwarding είναι επειδή το router δεν αφήνει το κινητό να κατεβάσει από το android market.

EDIT: Τελικά το μπρίκαρα. Αύριο το επιστρέφω.. Ίδωμεν...

Ο λόγος που χρειάζομαι το port forwarding είναι επειδή το router δεν αφήνει το κινητό να κατεβάσει από το android market.

δεν χρειαζετε port forwarding. δες εδω http://tutorialgr.wordpress.com/ για το θεμα με το android market

Πηγαίνεις LAN -> General Setup. Στη φόρμα που θα δεις, κάτω δεξιά έχει "DNS Server IP Address".

Εκεί βάζεις τις IP διευθύνσεις από τους DNS servers που επέλεξες. Π.χ. για Google βάζεις 8.8.8.8 και 8.8.4.4

Πηγή:adslgr.com

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=555473

Και εγώ παραξενεύτηκα γιατί το πήρα προχθές (δεν είχα διαβάσει το thread) και προσπαθώντας να του το αλλάξω είδα ότι ήταν της ελαττωματικής σειράς. Επειδή όμως το μαγαζί δεν το πολυεμπιστεύομαι δεν ξέρω αν αξίζει να το brickαρω αφού δεν έχει πρόβλημα από άποψη αποσυνδέσεων και επιδόσεων.

Τώρα για το θέμα με τα ports, μάλλον κάποιο λάθος κάνω γιατί δεν τα ανοίγει.

Παραθέτω screenshots:

http://i.imgur.com/rZgh9.png

http://i.imgur.com/vjDIH.png

EDIT: Τελικά το μπρίκαρα. Αύριο το επιστρέφω.. Ίδωμεν...

το εχεις κανει λαθος το port forward.private Ip δεν βαζεις του ρουτερ αλλα του pc σου και καλο θα ειναι να την εχεις δωσει καρφωτα αυτην την Ip.

στην δευτερη εικονα αυτο που ειναι για το market ειναι σωστο.ολα τα αλλα εινα λαθος.private ip 192.168.1.1 εως 1.51

δεν χρειαζετε port forwarding. δες εδω http://tutorialgr.wordpress.com/ για το θεμα με το android market

Πηγαίνεις LAN -> General Setup. Στη φόρμα που θα δεις, κάτω δεξιά έχει "DNS Server IP Address".

Εκεί βάζεις τις IP διευθύνσεις από τους DNS servers που επέλεξες. Π.χ. για Google βάζεις 8.8.8.8 και 8.8.4.4

Πηγή:adslgr.com

http://www.adslgr.co...ad.php?t=555473

Καλως ηρθες στο Forum.

το εχεις κανει λαθος το port forward.private Ip δεν βαζεις του ρουτερ αλλα του pc σου και καλο θα ειναι να την εχεις δωσει καρφωτα αυτην την Ip.

στην δευτερη εικονα αυτο που ειναι για το market ειναι σωστο.ολα τα αλλα εινα λαθος.private ip 192.168.1.1 εως 1.51

Καλως ηρθες στο Forum.

Όντως ευχαριστώ πολύ αν και τώρα είναι brickι οπότε περιμένω για RMA. Μόλις μου έρθει βλέπω.

δεν πειραζει καλυτερα που το brickares.αν διαβασες ολο το θεμα θα δεις οτι καποια ατομα το πηγαν πισω και τους το αλλαξαν και οχι μονο αυτο αλλα τα ιδια τα ατομα ζητησαν να μην εχει αυτην την mac address που δεν μπορει να flasharistei και τους βρηκαν με αλλοι.οπως εχουν πει οι τυποι εν γνωση τους ξερουν οτι θα γινουν firmware update τα ρουτερ οποτε δεν εχουν θεμα με το brickarisma.εχει συζητηθει σε καμια 20 αρια σελιδες πιο πισω που λεγαμε με μερικα παιδια τι να τους πει για να του το αλλαξουν και να μην του πουν οτι αυτος το brickare.αλλα τελικα δεν χρειαζοταν.οπως επισης μερικοι οταν το παραγγελνουν ζητανε να μην εχεις την ταδε mac address που εχει θεμα η αμα πανε απο το καταστημα να το παρουν και δουν την προβληματικη Mac address ζητανε αλλο η δεν το αγοραζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...