Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα Vigor-2700VG-ADSL2-2-Modem ???

billkolias
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bmwm3,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν δεν το βλεπει κανεις τοτε μπορει να εχει χαλασει/κλεισει το wireless.αν το βλεπει ενας τοτε αλλαξι καναλι και δοκιμασε κατι αλλο απο το 1 στο 11.επισης ο υπολογιστης που δεν βλεπει το δικτυο βλεπει αλλα δικτυα?αν ναι οκ.αν οχι μηπως εχει καποιο θεμα η καρτα?

Ευχαριστω πολυ.Ηταν το προβλημα στο καναλι οπως ειπες!!Αλλαξα απο το 6 στο 10 κ ολα ενταξει τωρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 934
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πολλες καρτες εχουν θεμα στο να δουν το 12,13 οποτε παντα απο 1 εως 11.οπως υπαρχουν πχ και καρτεςπου δεν παιζουν σε 802.11a

Πανεύκολο το φλασαρισμα με τον οδηγό!! Τhanks Sokos1!!!

Δε μου λετε μετα απο περιπου ενα χρονο συμβίωσης με το 2700vg θελω τωρα και ενα ρουτερακι (δε ξερω τη λετε εσεις αλλα εγω μεγαλωσα γερμανια ρουτερ, μουλτιμεντια τα ξερω :-D )super low budget για απλα πράγματα για την αδερφη μου, αξίζει ακόμα το Vigor?? Σταθερό είναι πάντως, μονο το αδύναμο wifi είναι λιγο μείον!!

Η υπάρχει καποια καλύτερη εναλλακτική σε αυτά τα λεφτά??

Μόλις ξεκλείδωσα και το δικό μου (MAC: bf-5a-90).

Πιο πολύ ώρα έκανα για να διαβάσω εν τάχει όλο το νήμα, παρά η ίδια η διαδικασία. Να 'ναι καλά ο απλουστευμένος οδηγός του sokos1 (αν και στο τελευταίο βήμα δεν αναγράφεται με ποιά σειρά περνάμε τα αρχεία .all και .rst που κατεβάσαμε από τον ftp server της Draytek).

Εκεί βοήθησε η συμβουλή του Poweruser: "Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, χρειάζονται 3 αρχεία. Πρώτα το v2k7v_AT_a1_001.rst (altec firmware unlock), μετά το v2k7v_a_283.all (firmware) και 3ο το v2k7v_a_283.rst (firmware reset)."

Σε λίγες ώρες θα δω αν μπορώ να αντικαταστήσω επιτέλους το άθλιο Pirelli της CYTA...

edit: προχωράει το σετάρισμα, μέχρι στιγμής όλα καλά. Με χάλασε λίγο που δεν είχε ρύθμιση για το DHCP lease time από το web UI αλλά το έκανα μέσω telnet.

Απογοήτευση, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι του VoIP. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να κάνω register. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχω βρει τρόπο να σιγουρευτώ αν τα Multiple PVCs VC2 και 3 δουλεύουν σωστά.

Δεν μπορώ καν να δω αν παίρνουν ΙΡ και δεν έχω εντοπίσει καμία λύση επί του θέματος.

Πανεύκολο το φλασαρισμα με τον οδηγό!! Τhanks Sokos1!!!

Δε μου λετε μετα απο περιπου ενα χρονο συμβίωσης με το 2700vg θελω τωρα και ενα ρουτερακι (δε ξερω τη λετε εσεις αλλα εγω μεγαλωσα γερμανια ρουτερ, μουλτιμεντια τα ξερω :-D )super low budget για απλα πράγματα για την αδερφη μου, αξίζει ακόμα το Vigor?? Σταθερό είναι πάντως, μονο το αδύναμο wifi είναι λιγο μείον!!

Η υπάρχει καποια καλύτερη εναλλακτική σε αυτά τα λεφτά??

σε αυτα τα λεφτα καμια εναλλακτικη και τιποτε καλυτερο εκτος αν πας σε κανα μεταχειρισμενο που και παλι να ειναι καλυτερο και να ειναι στα 25 ευρω ειναι λιγο δυσκολο.καλυτερα απο αυτα κανα vigor 2710 κτλ.

Μόλις ξεκλείδωσα και το δικό μου (MAC: bf-5a-90).

Πιο πολύ ώρα έκανα για να διαβάσω εν τάχει όλο το νήμα, παρά η ίδια η διαδικασία. Να 'ναι καλά ο απλουστευμένος οδηγός του sokos1 (αν και στο τελευταίο βήμα δεν αναγράφεται με ποιά σειρά περνάμε τα αρχεία .all και .rst που κατεβάσαμε από τον ftp server της Draytek).

Εκεί βοήθησε η συμβουλή του Poweruser: "Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, χρειάζονται 3 αρχεία. Πρώτα το v2k7v_AT_a1_001.rst (altec firmware unlock), μετά το v2k7v_a_283.all (firmware) και 3ο το v2k7v_a_283.rst (firmware reset)."

Σε λίγες ώρες θα δω αν μπορώ να αντικαταστήσω επιτέλους το άθλιο Pirelli της CYTA...

edit: προχωράει το σετάρισμα, μέχρι στιγμής όλα καλά. Με χάλασε λίγο που δεν είχε ρύθμιση για το DHCP lease time από το web UI αλλά το έκανα μέσω telnet.

α.ναι το νημα εχει γινει λιγο μεγαλο για αυτο ειπα οτι καλο ειναι να το φτιαξει καποιος με εικονες κτλ για να μπει wiki και να μπει ενα Link στην πρωτη σελιδα για να το βρισκει ο κοσμος.

αλλαξε το το Pirelli της cyta.απλα θα χασεις την τηλεφωνια αμα αλλαξεις το ρουτερ της cyta.στο λεω απο τωρα διοτι.

α.η cyta δεν θα σου δωσει ρυθμισεις για το voip εκτος αν καταφερεις να βρεις κανα τροπο να παρεις admin privilege και να παρεις τα στοιχεια και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξει.

β.η cyta εχει μονο voip .

καποια πραγματα οπως και στο Thomson γινονται μονο μεσα απο Telnet επειδη θεωρουνται πιο προχωρημενα οποτε δεν εχουν λογω υπαρξης στο μενου.αλλα ποιος ο λογος να αλλαξεις το lease time>για μενα η αφησε τον dhcpνα δινει παραπανω ip η δωσε καρφωτα και κλεισε dhcp η αστον ανοικτο για κανα κινητο.κατα τα αλλα απλα αν ειναι μεγαλο το Lease time το pc Οταν ξαναμπει θα ξαναπαρει την ιδια Ip.

Απογοήτευση, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι του VoIP. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να κάνω register. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχω βρει τρόπο να σιγουρευτώ αν τα Multiple PVCs VC2 και 3 δουλεύουν σωστά.

Δεν μπορώ καν να δω αν παίρνουν ΙΡ και δεν έχω εντοπίσει καμία λύση επί του θέματος.

τι τηλεφωνια παςνα σεταρεις πανω?viva???εχεις βαλει την τηλεφωνια σε δευτερο pvc 8/36 .vc2 αλλιως.??

σε Thomson που εχω σεταρει manual το voip (oxi viva)δεν εχω φτιαξει τιποτα για 8/36.το εχω φτιαξει χυμα ουτε καποιον dhcp για το voice.

H cyta όντως δεν δίνει τις ρυθμίσεις του VoIP αλλά κάποια στιγμή κατάφερα να αποκτήσω πρόσβαση σαν admin και είδα περίπου τι παίζει, βρήκα proxy, SIP password κλπ. Και πάλι βέβαια δεν τα έχω βρει όλα (πχ. δεν είμαι σίγουρος για τα dial tones) όμως το βασικό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να σιγουρέψω ότι τα VC2/3 σετάρονται σωστά.

Συνεπώς η τηλεφωνία που πάω να σετάρω είναι της cyta και όχι κάποιου 3rd party. Πρακτικά αντέγραψα τις ρυθμίσεις του Pirelli για τα VC2 και 3 (σε 8/40 και 8/41) αλλά δεν είμαι καν σίγουρος αν αυτά παίρνουν 10άρα IP (δηλ. δεν μπορώ να το δω πουθενά).

Διάβασα για παρόμοιες περιπτώσεις που προσπάθησαν πχ. να σετάρουν OTE TV σε 2700vg και η λύση ήταν να γυρίσουν το router σε MPoA bridged mode αντί για PPPoE client. Σε αυτή την περίπτωση πήραν 10άρες IP, όμως δεν δούλευε ο DHCP server του Vigor.

Τέλος το lease time έπρεπε να το αλλάξω οπωσδήποτε λόγω ενός ηλίθιου bug του Acer tablet μου, όπου αν το lease είναι >= 24h, το android προσπαθεί να κάνει renew την ΙΡ κάθε 3 λεπτά και πέφτει στιγμιαία το δίκτυό του (άρα σταματάνε να streamάρονται video κλπ). Είναι μεγάλο πρόβλημα και η αλλαγή του lease time σε 12-18 ώρες είναι η μόνη λύση που έχω βρει.

α.acer ειναιδεν περιμενω πολλα.κανα firmware δεν εχει βγει να το φτιαχνει?

β.αν βαλεις καρφωτα Ip στο acer tablet εχει παλι το ιδιο προβλημα?

γ.για cyta δεν ξερω.

σε αλλο παροχο που σεταρα manual το voip εκανα τα παρακατω

username password proxy servers ktl τα κλασσικα δηλαδη.εγινε κανονικα Register χωρις να δηλωσω κατι για 8/36 η αλλο vc κτλ η κατι αλλο και χωρις να φτιαξω κατι για τον dhcp για να παρει δεκαρα.μετα απο cli μπηκα στο thomson και εβαλα σαν codec των g.729.ο παροχος επαιζε και με αλλον μαλλον για τα fax αλλα δεν τον εβαλα.

παιζει σαν τηλεφωνο απλα εχω τα παρακατω παρατραγουδα που δεν εχω μπει καν στον κοπο να δω αν φτιαχνονται γιατι εχω καποιες εντολες

α.δεν μπορω να στειλω dtmf tone

β.οταν το σηκωνω δεν εχω το κλασσικο τουτ τουτ αλλα εχω συνεχομενο σαν τηλ.κεντρο.λογικα αυτο φτιαχνεται αν δηλωσω οτι ειμαι αλλη χωρα.

δεν μπορω να στειλω fax ισως επειδη εχω μονο αυτον τον codec.

γιατι ξερω οτι εκτος απο 729 βαζουν και 711u

προσπαθησα να φτιαξω dhcp κτλ αλλα οι εντολες στο thomson απο firmware se firmware αλλαζουν.

δεν εχω δοκιμασει call waiting κτλ

Μπα, δεν υπάρχει νεότερη αναβάθμιση για το tablet. Η στατική ΙΡ ίσως θα ήταν λύση, αλλά επειδή το μετακινώ διαρκώς ανάμεσα σε πολλά δίκτυα είναι φασαρία να αλλάζω ΙΡ. Δεν υπάρχει θέμα όμως, αφού τελικά άλλαξα το lease time μέσω telnet και το Acer παίζει μια χαρά.

Βρήκα και το παρακάτω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι. Έκανα και το MAC spoofing που προτείνεται (δηλώνοντας την παλιά WAN MAC του Pirelli) αλλά τζίφος. Επίσης στο Vigor δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να μπορεί να γίνει ρητά bind το VoIP σε κάποιο PVC.

Η cyta χρησιμοποιεί 3 atm pvc (Asynchronous Transfer Mode Permanent Virtual Connection/Circuit (ADSL Related Protocols))

ενα που ειναι το 8.35 για τα δεδομενα ιντερνετ

ενα που ειναι το 8.41 για τα δεδομενα voip

και ενα που ειναι το 8.40 για τα δεδομενα απομακρυσμενης διαχειρισης

ουσιαστικα ειναι σαν 3 διαφορετικα δικτυα μεσω μιας adsl.

λοιπον οτι συνδεεις σε θυρα lan στο μοντεμ που σου εχει δωθει παιρνει ιντερνετ μεσω του 8.35

το voip modem/router που σου εχει δωθει απο τη cyta ειναι ρυθμισμενο ωστε οι αριθμοι voip που θα ρυθμιστουν σε αυτό να παιρνουν ip μεσω του εικονικου δικτυου 8.41 και να γινονται registered σε σερβερ της cyta που εκτος αυτού εχουν και MER (Mac address Encapsulation Protocol) δηλαδη ελεγχουν τη mac address (για την ακριβεια στη cyta τα 4 πρωτα ψηφια που υποδηλώνουν τον κατασκευαστη της συσκευης) της συσκευης που θα κανει registered τους voip αριθμους.

Αρα με απλα λογια για να παιξει αυτο που ζητας πρεπει μεσω cli να εκτελεσεις καποιες εντολες στο thomson ωστε να δινει δικτυο (bind pvc to lan) απο το 8.41 στη θυρα lan που θα συνδεσεις το voip ata

και επιπλέον το ata που θα χρησιμοποιήσεις να εχει τη δυνατοτητα mac address cloning για να δωσει την εντυπωση στο σερβερ οτι ειναι μηχανημα της thomson.

Και επιπλέον των κλειδωματων για να γινει registered oi voip αριθμοι πρεπει να εχεις ip της cyta.

http://www.adslgr.co...906&postcount=6

πολυ πιο δυσκολο απο το δικο μου.δεν χρειαστηκε να κανω mac cloning αν και το ρουτερ ηταν ηδη του provider.δεν εκανα bing τιποτα αφου δεν εβαλα voip ata αφου ειχε το ιδιο ρουτερ και στον provider αυτον το voice μπορει να παιξει και χωρις 10αρα οπως και σε 8/35 και 8/36..

η cyta το εχει σκισει λιγο.και οι εντολες θα ειναι δυσκολο να βρεθουν.καιεσυ αυτο το θες για Register.αμα ειναι και αλλες εντολες περασμενες στο Custom firmware Της cyta η της περνανε manual οπως γινεται με το δικο μου τοτε αστα να πανε.

σε αυτα τα λεφτα καμια εναλλακτικη και τιποτε καλυτερο εκτος αν πας σε κανα μεταχειρισμενο που και παλι να ειναι καλυτερο και να ειναι στα 25 ευρω ειναι λιγο δυσκολο.καλυτερα απο αυτα κανα vigor 2710 κτλ.

θενκς Poulinos, για να δούμε πως θα λειτουργεί το ρουτερ (γερμανικά το λέμε) στη γερμανια!

για το wireless δεν νομιζω οτι εχει αδυναμο wifi>απλα πολλες φορες βλεπεις το ιδιο ρουτερ στο ενα σπιτι να παιζει 2 οροφους κατω και σε αλλο σπιτι να μην παιζει 10 μετρα πιο κατω.απλα αν δεν παιζει καλα το wifi εκει μια λυση ειναι αλλαγη καναλι,

δευτερη λυση ψηλα και μακρια απο γωνιες .

γ.απο 802.11g σε 802.11b .πιο αργο μεχρι 11 mbps αντι για 54 mbps αλλα πιο σταθερο και καλυτερο σημα

δ.Latest firmware και latest drivers στην ασυρματη καρτα.

ε.η ασυρματη καρτα στο Pc οχι κρυμενη.αν ειναι Usb καποια επεκταση για να βγει πιο εξω και μακρια απο εμποδια

αν ειναι Pci αλλες φορες η επεκταση του καλωδιου του ομοαξωνικου εχει καλυτερα αποτελεσματα αλλες φορες οχι.εξαρτατε και ποιοτητα καλωδιου.αλλιως καμια καρτα της alfa και ανεβαζεις λιγο τα mw και υπαρχει και σε εκδοση με Panel που ειναι πιο κατευθυντικο.αν στο ρουτερ αλλαζει η κεραια μπορει να μπει και εκει Panel

Oh btw, χαζεύοντας στα faq της Draytek βρήκα και το παρακάτω. Δεν θυμάμαι να είχε αναφερθεί εδώ:

What is the difference between firmware 'RST' and 'ALL' files?

The firmware with the .all suffix is the normal firmware file for upgrading. The file with the .rst suffix is exactly the same firmware but with factory default settings for the router too. Installing the RST file will both upgrade/reflash the firmware and reset the router back to its factory default settings. See the text file in the firmware zip for more information.

http://www.draytek.co.uk/support/vfaq.html

οχι δεν εχει αναφερθει πραγματι καθολου εδω.κοινως το ιδιο με το να το κανεις εσυ μετα ενα Hard reset ενω στην πρωτη περιπτωση με το all απλα σου κραταει τις ρυθμισεις.λογικα βεβαια θα εχει και επιλογη το ρουτερ για backup/restore configuration οπως τα περισσοτερα ρουτερ.

Ναι, όντως έχει τέτοια επιλογή. Αν και νομίζω το καλύτερο είναι αυτό που είπες τις προάλλες, ότι μετά από κάθε f/w upgrade καλό θα είναι να κάνουμε κι ένα full reset από το κουμπί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...