Προς το περιεχόμενο

και πως θα γινει η υπερβαση?

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.... παρε ενα πτυχιο και πηγενε εξωτερικο η κανε μια δουλεια που θα συνεχισει να εχει ζητηση(μην πατε ολοι μαρκετινκγ και τουριστικων επιχειρησεων, που υπαρχουν 85 σχολες στην ελλαδα και ξερεις οτι μετα δε θα εχει δουλεια-ξερω γω τραβα γινε νεκροθαφτης που θα δουλευει παντα)

Καμιά φορά δε σου πάει το μυαλό ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά τελικά. :rolleyes:

....αλλα με το να ειμαστε σε μια καφετερια απο το πρωι μεχρι το βραδυ με τις τηλεορασεις ανοιχτες....

Ποιοι είστε εσείς? :shifty:

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καμιά φορά δε σου πάει το μυαλό ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά τελικά. :rolleyes:

Ποιοι είστε εσείς? :shifty:

ε ενταξει απλα δεν ειναι αλλα δεν ειναι και η απολυτη καταστροφη, μπορει να ειναι δυσκολα αλλα ακομα ολοι εχουμε και να μεινουμε και να φαμε, υπαρχουν και χειροτερα.... γενικα μιλαω ολοι με ενα φραπε στο χερι ειναι και βριζουν τους πολιτικους.... στο κατω κατω αν φταιει πραγματικα καποιος τοτε ειμαστε εμεις που τους ψηφισαμε....αυτοι τα φαγαν αλλα εμεις τους δωσαμε το ok.

Δημοσ.

Ακούστε πως έχουνε τα πράγματα...

Οι γονείς μας μεγάλωσανε σε χωριά , στα οποία πηγαίνανε στο γυμνάσιο ξυπόλητοι , απο το ένα χωριό στο άλλο με τα πόδια.Και ναι , ζήσανε φτώχια και ανέχεια.

Ήρθανε στην Αθήνα , χωθήκανε κάπου , και ήρθε η δεκαετία του 80.

Το 80 , πήρανε λεφτά , και αρχίσανε να ζούνε πιο αξιοπρεπώς.

Ήρθε το '90 , και άρχισε η νοοτροπία "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" , κοινώς άρχισαν κάποιοι να νεοπλουτίζουνε , και οι υπόλοιποι ζηλέυανε.

Ηρθε το Millenium , και όλοι φωρτοθήκανε δάνεια , κάρτες , περριτά πράγματα , σπίτια και λοιπά αγαθά. Και η νοοτροπία έγινε "Εγώ να είμαι καλά , και ας πεθάνει ο δίπλα μου , χέστηκα.."

Ο ηθικός , κοινωνικός , προσωπικός ξεπεσμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η αλαζονεία και ο ναρκισισμός έγινε must. Σε φάση , που αν δεν γαμούσες την γκόμενα του γίλου σου , που έπαιζε το μάτι της , σε λέγανε και μαλακα!Σχεσεις=0 , φιλίες=0 , οικογένεια = 0. Η διαφθορά επίσης έγινε must , μην σας πω και trendy.

Τώρα , έχει πτωχέυσει το κάθε νοικοκυριό , και αυτά που περιγράφω παραπάνω , ακόμα και αυτά που ζήσανε το '80 , δεν μπορούνε να τα ζήσουνε. Δεν μπορεί μια οικογένεια να πάει για ένα μπάνιο φεροιπίν , πόσο μάλλον να ζήσει την αλαζονεία και τον ναρκισσισμό που του προσέφερε το νεο Seat Ibiza.

Αυτό πονάει και τον πιο βολεμένο Έλληνα.Ότι γυρίσαμε στα 60΄s.

Τώρα , τί φταίω εγώ για όλο αυτό , με ένα κάρο πτυχία , στα 29, άνεργος , να μην έχω κάνενα , μα κανένα , μα απολύτως κανένα μέλλον , αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που την έχω κάνει αλλου.

Πρώτα πτωχευσε ο άνθρωπος , η κοινωνία μας , οι αξίες μας , και τώρα πτωχεύει το ήδη πτωχευμένο , εδώ και χρόνια , κράτος μας.

Και ναι , είμαι απαισιόδοξος οικονομικά. Ενα πράγμα με κάνει αισιόδοξο. Ότι μέσα απο την ανέχεια , οι άνθρωποι θα αναγκαστούνε να ξανα-ενωθούνε , να ξανα γνωρίσουνε την έννοια της αγάπης , της φιλίας , του αδερφισμου. Χρειαζόμασταν ένα μεγάλο μπαμ , για να γίνει χαμός στην κοινωνία , να μείνουνε στάχτες και να την χτίσουμε απο την αρχή.

Ιστορικές στιγμές.....

Δημοσ.

οντως πρεπει να σταματησει ο κοσμος να βλεπει ειδησεις.τα περισσότερα που λενε ειναι σε υφος τρεχτε να σωθειτε μας σφαζουνε.

Προσωπικα εκει πιστευω οτι βρισκεται το μυστικο. Αν σταματησει ολοκληρη η Ελλαδα να παρακολουθει ειδησεις τοτε -αυτοματα- η κατασταση θα αλλαξει προς το καλυτερο σε χρονο DT. Το βλεπω καθε μερα στη δουλεια μου, κοσμος που εχει καταργησει τις ειδησεις ειναι ποιο ευτυχισμενος και γενικα ασχολειται με πραγματα που θα του κανουν τη ζωη καλυτερη σε αντιθεση με αυτους που ερχονται στο μαγαζι και με βομβαρδιζουν με την κλασσικη ερωτηση "καλα δεν βλεπεις ειδησεις να δεις τι γινεται?".... ΟΧΙ ΡΕ ΔΕ ΒΛΕΠΩ!

Δημοσ.

ε ενταξει απλα δεν ειναι αλλα δεν ειναι και η απολυτη καταστροφη, μπορει να ειναι δυσκολα αλλα ακομα ολοι εχουμε και να μεινουμε και να φαμε, υπαρχουν και χειροτερα.... γενικα μιλαω ολοι με ενα φραπε στο χερι ειναι και βριζουν τους πολιτικους.... στο κατω κατω αν φταιει πραγματικα καποιος τοτε ειμαστε εμεις που τους ψηφισαμε....αυτοι τα φαγαν αλλα εμεις τους δωσαμε το ok.

Καλά δεν είπαμε ότι θα πεθάνουμε από την πείνα.

Το "γενικά με ένα φραπέ" είναι άκυρο.

Δεν δώσαμε εμείς. Έδωσαν κάποιοι, λίγοι (πολύ λιγότεροι του 50%). Οι υπόλοιποι ΔΕΝ έδωσαν.

Από πότε αν ψηφίσεις κάποιον ευθύνεσαι και για τις πράξεις του?

Καλό θα ήταν εσείς που πίνεται φραπέ όλη μέρα και βλέπετε τηλεόραση να σταματήσετε να το κάνετε.

Τώρα , τί φταίω εγώ για όλο αυτό , με ένα κάρο πτυχία , στα 29, άνεργος , να μην έχω κάνενα , μα κανένα , μα απολύτως κανένα μέλλον , αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που την έχω κάνει αλλου.

Φταις γιατί:

δε πας να βρεις μια δουλειά που λέει και η κ1991.

εσύ τους ψήφισες.

γιατί όλη μέρα βλέπεις TV και πίνεις καφέ.

B) :cool: B)

Δημοσ.

Προσωπικα εκει πιστευω οτι βρισκεται το μυστικο. Αν σταματησει ολοκληρη η Ελλαδα να παρακολουθει ειδησεις τοτε -αυτοματα- η κατασταση θα αλλαξει προς το καλυτερο σε χρονο DT. Το βλεπω καθε μερα στη δουλεια μου, κοσμος που εχει καταργησει τις ειδησεις ειναι ποιο ευτυχισμενος και γενικα ασχολειται με πραγματα που θα του κανουν τη ζωη καλυτερη σε αντιθεση με αυτους που ερχονται στο μαγαζι και με βομβαρδιζουν με την κλασσικη ερωτηση "καλα δεν βλεπεις ειδησεις να δεις τι γινεται?".... ΟΧΙ ΡΕ ΔΕ ΒΛΕΠΩ!

θυμαμαι το χειμωνα για καποιες μερες μαζεμενες εκανε απεργεια η tv και δεν εχει ειδησεις και μετα απο λιγες μερες διαβασα καπου στο νετ οτι στατιστικα εδειχναν οτι σε αυτο το διαστημα που δεν ειχε ειδησεις ανεβηκε οι κίνηση στην αγορα και κανανε τζιρο...που πριν ουτε απ'εξω απο τις βιτρινες δεν πατατανε.

εγω συνήθως χαζευω τον δελτιο το απογεματινό που απλα λενε τους τιτλους της ημερας.απλη καθαρόαιμη ειδηση.οσοι βλεπουν τα βραδινα ειναι μαζοχες :mrgreen:

παντως το εχω πει και αλλες φορες μην αναλώνεστε για το μελλον.ζηστε για το τωρα βρειτε μα δουλεια(τι να γινει και αν δεν βρεις εκει που σπουδασες το πτυχιο ειναι για γνωση οχι κουπονι για δουλεια)περαστε ζωη ωραια με φιλαρακια και οικογενεια και ολα καλα.η γκρινια μονο γκρινια φερνει.

Δημοσ.

O Τσιν είχε πάρει για ακόμη μια μέρα το ψαλιδάκι του και κούρευε το μπονσάι του κοιτώντας μέσα από το παράθυρο τον κήπο με τα χρυσάνθεμα που με τόσο αγάπη και αφοσίωση διατηρούσε ο τρίτης γενιάς έμπειρος κηπουρός Τσον. Σαν ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα παράθυρο αισιοδοξίας μέσα στο μουντό από τους μαύρους πιτσιλωτούς γρανίτες και τις παλιές κρακελαρισμένες πορσελάνες δωμάτιο. Στο ράδιο έπαιζε το γνωστό Γιαπωνέζικο άσμα «σιφόνι καζανάκι» παρασύροντας τον σε ένα ντελίριο ακούσιας αναβλητικότητας. Τσικ, τσικ, τσικ, καζανάκι. Τσικ, τσικ, τσικ, σιφόνι.

«Τι σκατά? Πάλι βρέχει σήμερα?» Αναρωτήθηκε και ανακάτεψε το τσάι του νωχελικά.

Είχε πάει καιρός να βγάλει ήλιο. Λες και ένα σύννεφο είχε κάτσει πάνω τη χώρα. Λες και η φύση ήθελε να εκδικηθεί για το κακό της Φουκοσίμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τσιν να χάσει 4 μαθήματα ιστιοπλίας και 2 μαθήματα τέννις. Αυτό όμως που τον καταρράκωσε ψυχολογικά ήταν ότι δε μπόρεσε να κάνει το pool party για τα γενέθλια του. Έτσι βυθίστηκε σε βαθιές σκέψεις:

«Και αυτός ο μαλάκας ο πέρσοναλ τρέινερ του κουν φου γιατί αργεί? Έπρεπε να ήταν εδώ πριν μία ώρα. Λες να του έτυχε κάτι? Αν έρθει τώρα πια θα του πω να πάρει το δεξί. Έτσι κι αλλιώς δε μου κάνει, με ζορίζει. Τη τελευταία φορά που με πατούσε για να κάνω ανοίγματα κόντεψε σκιστεί ο σάκος και να πάρω τις μπάλες στο χέρι.

ΟΥΦΦΦ…. Πουστοβαρέθηκα. Θα μπω λίγο στο νετ με το καινούριο μου οκτακοσοπύρηνο tablet να διαβάσω καμιά είδηση για τους μαλάκες τους Έλληνες. Καλά αυτοί εκεί είναι τόσο αχαΐρευτοι που μόλις τους βάλανε δυο φόρους κλάσανε και αρχίσανε τη γκρίνια. Σαν πολύ κακομαθημένοι είναι μου φαίνεται θαρρώ. Εδώ βρέχει ασταμάτητα και παρόλα αυτά τη παλεύω. Να μη θυμηθώ και τον εφιάλτη με τις διακοπές ρεύματος όταν έσκασε ο αντιδραστήρας 2 ή τότε που η έπεσε το PlayStation Network. Δε το βάζω κάτω. Θα περάσει κι αυτή η μπόρα. Κάποια μέρα θα το κάνω το pool party. Στη ζωή ακόμη και για να χέσεις πρέπει να ζοριστείς μου έλεγε ο παππούς μου που ήταν και σαμουράι»

Η κατήφεια έφυγε από το πρόσωπο του. Το χαμόγελο πήρε ξανά τη θέση του στα χείλη. Και βροντοφώναξε.

-Μάνα ενημέρωσε ότι θα φάω έξω στο κήπο τη σούπα καρχαρία. Ας βραχώ.

-Επιτέλους Τσιν. Έπιασες το νόημα της ζωής.

http://www.youtube.com/watch?v=Jfk4WbW5lp0&feature=related

Θεούλης.

Είπες εσύ τώρα.

Δημοσ.

Καλά δεν είπαμε ότι θα πεθάνουμε από την πείνα.

Το "γενικά με ένα φραπέ" είναι άκυρο.

Δεν δώσαμε εμείς. Έδωσαν κάποιοι, λίγοι (πολύ λιγότεροι του 50%). Οι υπόλοιποι ΔΕΝ έδωσαν.

Από πότε αν ψηφίσεις κάποιον ευθύνεσαι και για τις πράξεις του?

Καλό θα ήταν εσείς που πίνεται φραπέ όλη μέρα και βλέπετε τηλεόραση να σταματήσετε να το κάνετε.

Φταις γιατί:

δε πας να βρεις μια δουλειά που λέει και η κ1991.

εσύ τους ψήφισες.

γιατί όλη μέρα βλέπεις TV και πίνεις καφέ.

B) :cool: B)

ΔΕΝ ψηφισα , τηλεόραση ΔΕΝ βλέπω γιατί δεν έχει τίποτε της προκοπής , ενημερώνομαι μόνο απο ιντερνετ , και για καφε έχω να πάω τουλάχιστον ένα δίμηνο. Για ποτο και έξοδο βράδι , ήτανε ακόμα 2010 όταν πήγα τελευταία φορά.

Για μπάνιο δεν έχω πάει , και απο ότι βλέπω , δεν θα πάω ούτε μια φορά φέτος....

Δημοσ.

[κάνω quote στο κείμενο γιατί είναι αφορμή]

Πριν από κάποια χρόνια είχαμε πάει σε μία συναυλία. Στην παρέα ήμασταν 5 άτομα. Κόσμος, βαβούρα, τσιγάρα πειράγματα και αναμονή μέχρι να ξεκινήσει η μουσική. Όσο περιμέναμε, έπαιζε μια συζήτηση ανάμεσα στους 4 πάνω σε μία τηλεοπτική σειρά που τότε είχε πιάσει. Δε βλέπω τηλεόραση, οπότε δε μπορούσα να συμμετάσχω. Κοιτούσα λίγο, έστριβα τα τσιγάρα μου λίγο και απορούσα. Είχαμε να βρεθούμε αρκετές μέρες, κι αναρωτιώμουν μήπως έπρεπε να αλλάξω παρέα. Πως γίνεται, 5 άνθρωποι που ζουν στον ίδιο τόπο, μοιράζονται πάνω κάτω την ίδια καθημερινότητα, να προτιμούν να συζητήσουν μόνο για κάτι που είναι εντελώς έξω από αυτήν; Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, πήρε μερικά λεπτά να βυθιστώ στους καπνούς και λίγα ακόμα στη μουσική.

Αυτό μοιραζόμαστε;

Αυτή είναι η σκακιέρα;

Τεχνητές αναμνήσεις;

"Πολιτικές" συζητήσεις ανάλογης υφής και περιεχομένου. "Κοινά" διαρκώς εκτός θέματος ή εκτός επαφής με την καθημερινότητα στην οποία έχουμε επίδραση.

Κάποιος νατουραλιστής έλεγε παραπάνω από 100 χρόνια πριν: έναν αιώνα ακόμα να συνεχιστεί η ανάγνωση της εφημερίδας και το πνεύμα θα βρωμίσει εντελώς.

Κάθε φορά που το βλέπω αυτό, μεγαλώμενος όπως είμαι χωρίς τηλεόραση (όχι ότι δεν υπήρχε στο χώρο μου, απλά ποτέ δε μπόρεσα να σταθώ απέναντι της πάνω από 10 λεπτά χωρίς να νιώθω ότι θέλω να τη σπάσω) αλλά με μεγάλες δόσεις υπολογιστή & διαδικτύου μου γεννιέται η εξής απορία: Πόσοι από αυτούς που σνομπάρουν την τηλεόραση αναγνωρίζουν ότι ο υπολογιστής είναι "η νέα τηλεόραση"; Πόσοι από αυτούς που λένε ότι αποφεύγουν τα ΜΜΕ αναπαράγουν ή δίνουν έστω και τον ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με όσα αναπαράγονται από τους εδραιωμένους δημοσιογραφικούς κύκλους και στο διαδίκτυο; Έχετε προσέξει πόσοι ιστότοποι είναι ξεκάθαρες μεταφορές του (κατάπτυστου) έργου των δημοσιογραφικών ομίλων στο διαδίκτυο; Έχετε παρατηρήσει πόσες ακόμα είναι -χωρίς να το δηλώνουν ευθέως;

Δημοσ.

ΔΕΝ ψηφισα , τηλεόραση ΔΕΝ βλέπω γιατί δεν έχει τίποτε της προκοπής , ενημερώνομαι μόνο απο ιντερνετ , και για καφε έχω να πάω τουλάχιστον ένα δίμηνο. Για ποτο και έξοδο βράδι , ήτανε ακόμα 2010 όταν πήγα τελευταία φορά.

Για μπάνιο δεν έχω πάει , και απο ότι βλέπω , δεν θα πάω ούτε μια φορά φέτος....

sorry κιόλας αλλα αυτο δεν ειναι σωστο,ειναι αληθεια η χειροτερη tv εδω και χρονια, και καλα κανεις, και ετρεξε κατι στα γύφτικα κοιτα που θα απολογηθεις και για το καφε.καλυτερα με τα λεφτα για 2 ποτα παίρνεις ενα μπουκαλι και με παρεα κανεις prive bar.γιατι δεν πας για μπανιο?τι σχεση εχει αυτο?

Δημοσ.

Σιγουρα αλλα το internet ειναι θαλασσα σε αυτον τον τομεα σε αντιθεση με την ελληνικη TV που θελεις δε θελεις πανω σε εξαπατηση/ παραπληροφορηση θα πεσεις.

Δημοσ.

γιατι δεν πας για μπανιο?τι σχεση εχει αυτο?

Νο money....Βενζίνες , τσιγάρα , καφέδες κλπ κλπ.....

Και πες ότι δουλέυουνε κάπιοι φίλοι μου , και μοιραζόμαστε την βενζίνη....

Ελα που δεν έχουνε περισσευούμενα και αυτοι..... :fear: ! Ούτε όρεξη, αφού είναι ψόφιοι απο όλη την εβδομάδα και τα

12ωρα που βαράνε!

Ενας άνθρωπος που περνει 800 , είναι με Lexotanil αφου το στρες τον έχει κυριευσει , και ζει με τους γονείς του, δεν του περισσευει μία.

Εγώ που είμαι άνεργος.....σκεψου το....

Δημοσ.

και για να κάνω quote μια φράση από το Game of Thrones "...and winter is comming..." γιατί τότε θα αρχίσει το γερό χώσιμο της κοινωνίας. Με τους φόρους να έρχονται στο ταχυδρομικό κουτί μας, με το πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξημένο και με τα νέα μέτρα που θα πάρουν για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την 6 δοση (σαν πρεζάκια) κλπ κλπ κλπ

Κατ'αρχήν (άποψή μου) αλλά όσοι λένε ότι δεν πρέπει να ακούμε ειδήσεις ή να ξέρουμε τι μας γίνεται κλπ απλά δεν είναι λύση, απλά διαλέγουν να μην αντιμετοπίζουν την πραγματικότητα και όταν θα έρθουν τα γερά ζόρια δε θα ξέρουν τι τους χτύπησε. Προτιμώ να μην στρουθοκαμηλιάζω αλλά να είμαι απαισιόδοξος έτσι ώστε όταν θα έρθουν τα χειρότερα να είμαι τουλάχιστον προετοιμασμένος.

Και γιατί το λέω αυτό;

Μετά από 6-7 χρόνια "ανεξαρτησίας" και τα 3 αδέρφια γυρίσαμε στην οικογενιακή εστία γιατί δεν έβγαιναν 2 σπίτια (1 γονείς 1 αδέρφια) όντας άνεργοι 1μιση-2 χρόνια τα 2 αδέρφια έχοντας τελειώσει σχολές και εγώ να μην μπορώ να βρω σαν φοιτητής γιατί παντού είναι υπερπλήρες με έδιωξαν και από forthnet.

Το οικογενιακό εισόδημα πλέον είναι μόνο από σύνταξη πατέρα και από νοίκια από σπίτια (τα οποία τόσα χρόνια ο μισθωτός πατέρας με δάνεια έπαιρνε για να αφήσει στα παιδία του, μην αρχίσει κανένας να λέει μλκιες) έχει πέσει κατα πολύ και έχουν αυξιθεί οι φόροι.

Σε αριθμούς;

Σύνταξη Πατέρα: Μείον 500ευρώ τον μήνα, μείον χριστούγεννα-πάσχα.

Φόροι: Μετά τις μειώσεις του εισοδήματος και αν και η λογική θα έλεγε ότι θα μειωνόντουσαν, θα πρέπει από Ιανουάριο να πληρώσει η οικογένια +5500 εφορία + 840 κεφαλικό φόρο (+ σήματα/ασφάλειες κλπ αλλά αυτά είναι στάνταρ).

Δηλαδή και μειώθηκε κατα 6000 ευρό το ετήσιο εισόδημα (χωρίς να βάζω δώρα χριστουγέννων/πάσχα μέσα) και αυξήθηκε ο συνολικός φόρος ο ετήσιος.

Βάλε σε αυτά ένα ΦΠΑ που μέσα σε ένα χρόνο ανέβικε 4-5 μονάδες που κανείς δεν μπορεί να πει πόσο θα κοστίσει συνολικά γιατί είναι σε κάθε πράγμα που αγοράζουμε, 5500 για τακτοποίηση υμιυπέθριων (σόρρυ αλλά έτσι τα έφτιαχνε τα διαμερίσματα ο εργολάβος δε μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά τουλάχιστον από τους πρώτους πληρώσαμε το πρόστιμο και δεν είπαμε κουβέντα)

Και αυτά είναι χωρίς να βάζω μέσα δάνεια.

Εν κατακλείδι, τι θέλω να πω με αυτό το πόστ; Μια οικογένεια με εισόδημα αρκετά καλό η οποία χωρίς να έχει φαντασμένους παπάρες για παιδιά, βρίσκει μέσα σε ένα χρόνο το εισόδημα μειωμένο τουλάχιστον κατά 6-8 χιλιάδες και τα έξοδα ανεβασμένα λόγω φόρων άλλες τόσες. Πως θέλεις ρε Τόξομαν να μην είμαστε ψυχολογικά στα μαύρα μας τα χάλια; :fear:

Και σε όλα αυτά δεν βάζω δάνεια.

Δημοσ.
Είπες εσύ τώρα.

Ψάξε να βρεις πόσες γεωτρήσεις εκμεταλλεύεται η Nestle (για παράδειγμα. δεν είναι η μόνη. η συγκεκριμένη είναι πίσω από το εμφυαλωμένο "Κορπή") στην νεοελλάδα. Μην έχουν και προβλήματα τα παιδιά που δε μένει νερό για πότισμα. Που ξέρεις, μπορεί κάποιος να αντιδράσει..

Δημοσ.

ουτε καφε πινουμε ουτε τηλεοραση βλεπουμε εμεις (ως ανθρωποι ) που δε ψηφισαμε ουτε και προκειτε να ψηφισουμε αλλα δε θα πεθαινουμε κιολας καθε στιγμη που συμβαινει και μια στραβη αλλα θα ψαχνουμε μια φυσιολογικη λυση αλλιως θα φοβομασταν ακομα να βγουμε απο τις σπηλιες μην μας φανε οι αρκουδες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...