Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε στέλεχος του e-coli σε ελληνική αλυσίδα super market

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To παθογόνο βακτήριο E coli 0157 ανιχνεύθηκε από τον ΕΦΕΤ σε κατεψυγμένο κιμά και σουτζουκάκια γερμανικής προέλευσης στην ελληνική εταιρία LIDL.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για διαφορετικό στέλεχος του βακτηρίου σε σχέση με αυτό που έχει προκαλέσει την επιδημία στην Γερμανία. E coli 0104

O ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση των προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Καλούνται οι καταναλωτές που είχαν προμηθευτεί τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Αν και το βακτήριο είναι το ίδιο με αυτό που έχει προκαλέσει την επιδημία στην Γερμανία σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για διαφορετικό στέλεχος καθώς το επικίνδυνο είναι το E coli 0104 με την εμπορική ονομασία marvest

Πηγή

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έφαγα κάτι σαλαμοτύρια από το λίντλ παραμονές 25 Μαρτίου πριν φύγω για ταξίδι στην Ουγγαρία.

Το αποτέλεσμα ήταν μια χαοτική γαστρεντερίτιδα με e-coli. Υποψιάζομαι οτι ήταν αυτό το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος γιατί πραγματικά με θέρισε. Από τις 10 μέρες του ταξιδιού, τις 7 τις πέρασα στο χόστελ με το σώβρακο κάνοντας διαδρομή κρεβάτι-λεκάνη και πονώντας φρικτά στην κοιλιά, πήγα στάνταρ πάνω από 60 χίλιες φορές τουαλέτα σε 3 μέρες, την 4η μέρα πλέον έχεζα μόνο αίμα και σύρθηκα στο γιατρό που μου έδωσε αντιβίωση ειδική για e-coli, μου απαγόρευσε να τρώω οτιδήποτε παρά μόνο νερό και ηλεκτρολύτες και μετά από 2 μέρες άρχισα να ισιώνω κάπως. Το έντερό μου έκανε άλλες 2 βδομάδες να συνέλθει τελείως, το αναπαραγωγικό μου σύστημα δεν λειτουργούσε από το τόσο σφίξιμο, έχασα 6 κιλά, μούφυγε η μαγκιά.

Περαστικά σε όσους συναγωνιστές το πάθουν. Ή καλή αντάμωση στη Βαλχάλα.

Δημοσ.

Και;

Τρομερό ποστ. Τι και?

Και όσοι αγοράζουν απο την συγκεκριμένη αλυσίδα να προσέχουν αυτό το διάστημα; Και όσοι έχουν ήδη αγοράσει καλύτερα να μην τα φάνε;

Δημοσ.

Έφαγα κάτι σαλαμοτύρια από το λίντλ παραμονές 25 Μαρτίου πριν φύγω για ταξίδι στην Ουγγαρία.

Το αποτέλεσμα ήταν μια χαοτική γαστρεντερίτιδα με e-coli. Υποψιάζομαι οτι ήταν αυτό το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος γιατί πραγματικά με θέρισε. Από τις 10 μέρες του ταξιδιού, τις 7 τις πέρασα στο χόστελ με το σώβρακο κάνοντας διαδρομή κρεβάτι-λεκάνη και πονώντας φρικτά στην κοιλιά, πήγα στάνταρ πάνω από 60 χίλιες φορές τουαλέτα σε 3 μέρες, την 4η μέρα πλέον έχεζα μόνο αίμα και σύρθηκα στο γιατρό που μου έδωσε αντιβίωση ειδική για e-coli, μου απαγόρευσε να τρώω οτιδήποτε παρά μόνο νερό και ηλεκτρολύτες και μετά από 2 μέρες άρχισα να ισιώνω κάπως. Το έντερό μου έκανε άλλες 2 βδομάδες να συνέλθει τελείως, το αναπαραγωγικό μου σύστημα δεν λειτουργούσε από το τόσο σφίξιμο, έχασα 6 κιλά, μούφυγε η μαγκιά.

Σε παρομοιο περιστατικο, αν και πολυ ηπιοτερο απο το παραπανω :shock: :shock: :fear: :fear: , βιωσα την εμπειρια να χεζεις και να κανεις εμετο ταυτοχρονα.

:eek:

Να σταματήσουν οι εισαγωγές από Γερμανία ευχαριστώ.

Ειναι ξενο αρα ειναι καλυτερο

Δημοσ.

Με e-coli δεν κάνεις εμετό. Απλά χέζεις. Πολύ. Με πόνο. Παίρνεις το άντερο στο χέρι λέμε. Και από ένα σημείο και μετά χέζεις αίμα.

Δημοσ.

Νόμος είναι το δίκιο του εντέρου.

Δημοσ.

Και αν έχεις πάρει κρέας από εκεί και το έχεις καταναλώσει, να μας πεις τις επιπτώσεις.

προφανώς αν το φας θα σε πάει ζουμί.

Να σταματήσουν οι εισαγωγές από Γερμανία ευχαριστώ.

Με e-coli δεν κάνεις εμετό. Απλά χέζεις. Πολύ. Με πόνο. Παίρνεις το άντερο στο χέρι λέμε. Και από ένα σημείο και μετά χέζεις αίμα.

Άμα είχε γίνει το ίδιο στην Γερμανία και το e-coli προερχόταν από την Ελλάδα θα μας είχαν διαγράψει από τον χάρτη τώρα.

ρε παιδιά σόρρυ κιόλας για το μεγάλο ποστ αλλά πραγματικά δεν έχω ξαναγελάσει τόσο πολύ με θρεντ. είχα και τις μαύρες κ με φτιάξατε. χαχααχαχαα

+1000 σε όλους xD

edit:

ταυτόχρονα αλλά επίσης +1000 :D

Δημοσ.

Δε θυμαμαι τι ηταν αλλα το ανεφερα σα μηνυμα παρηγοριας οτι σε καταλαβαινω ;)

Εντιτ : σαλμονελα πρεπει να ταν

Δημοσ.

Σε κάποια φάση, εκεί κατά την τέταρτη μέρα, καθισμένος στη λεκάνη του μαρτυρίου έχοντας πλέον βγεί από το σώμα μου και αιωρούμενος στο ταβάνι με παρατηρούσα, βλέποντας τι υπάρχει απέναντι Martyrs φάση, σήκωσα με κόπο το κεφάλι μου όπως ο ιησούς στο σταυρό και ψέλλισα τη φράση που έμεινε στην ιστορία: "ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΚΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...