Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα μια που έχω επισκεφθεί ηδη το τεχνικό τμήμα του Πλαίσιο 2 φορές χωρίς να μπορέσω να βρω λύση (άσχετα αν τα παιδιά εκεί έκαναν ότι καλύτερο).

Η ιστορία ξεκινάει οταν αγόρασα pc με τα εξής χαρακτηριστικά.

CPU AMD Athlon II X3 450 (sAM3/3.2GHz)

RAM DDR3 CORSAIR 4GB KIT VALUE 1333

Motherboard MB MSI GF615M-P33 (AM3/6150/DDR3/VGA)

PSU CHIEFTEC 550W το τροφοδοτικό

και την NVIDIA Gforce 240 GT καρτουλα.

Ως λειτουργικό του έβαλα την 64bit εκδοση των win7 (αυθεντικά).

Σε τακτά χρονικά διαστήματα και κατά βάση όταν έπαιζα παιχνιδια τυπου manager ή total war (αυθεντικά επισης) πάγωνε εντελώς ο υπολογιστης.

Δεν ανταποκρινόταν τιποτε (πληκτρολογιο δεν λάμβανε καν ρευμα πλέον) ενω σε πολλές περιπτώσεις ακουγόταν ο γνωστός συνεχόμενος ηχος απο τη motherboard. Με τον καιρό αυτό άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες λειτουργίες όπως πχ να ειμαι απλά στο ιντερνετ και να βλέπω ένα βιντεάκι. Σε άσχετες φάσεις.

Θεωρησα για αρχή οτι φταίει η κάρτα γραφικων την οποια αντικατέστησα με μια άλλη μετά απο φορματ φυσικά.

Το προβλημα συνεχίστηκε και αποφάσισα να ελεγξω τους σκληρους δισκους βάζοντάς τους σε άλλο πισι. Κανένα προβλημα.

Θεώρησα επίσης οτι ισως φταίει κάποιο update των winodws και κάπου εκει αποφάσισα να το πάω για πρωτη φορά στο τεχνικο τμημα του Πλαίσιο. Οι άνθρωποι δεν βρήκαν τίποτε εκει μετά απο έλεγχο και με παρότρυναν να ελεγξω τις εξωτερικές συσκευές.

Κάνω νέο φορματ και αφήνω μόνο πληκτρολόγιο και mouse (καινούργια, διαφορετικά απο τα προηγούμενα). Στην ιδια φάση αποφασίζω να τρέξω ενα 3D MAX ωστε να τεντώσω το pc για να το αναγκάσω να φθάσει στα ορια του.

Οχι δε μου δημιούργησε κάποιο προβλημα, ομως λιγη ωρα μετά πάγωσε στο install του total war!!!!!!!

Τρέχω με το νέο cd του ubuntu to test memory που έχει το οποίο κολλάει 2 φορές.

Ξαναπάω στο Πλαίσιο και τα παιδιά προχωράνε σε αντικατάσταση της motherboard (εβαλαν μια ιδια) μιας που οι μνημες οπως ειπαν ειναι εντάξει και ελεγμενες.

Βάζω ξανά τα 7άρια και δυστυχώς 1 μέρα μετά σε ένα απλο install παιχνιδιού, ξανακολάει με τον γνωστο ηχο της μητρικής να ακούγεται.

Μετά απο το πρωτο κολλημα τα κολλήματα συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δε μπορω να τα προκαλέσω εγω. Μπορει και τωρα τη στιγμη που γράφω αυτο το ποστ, να κολλήσει. Μπορεί να ανοίξω photoshop και 10 ακομα βαριά προγράμματα και να μη συμβεί τιποτε.....

Και σας ρωτάω εγώ τώρα....

Τι μπορεί να συμβαίνει με το πισι?

Υ.Γ- Ξέχασα να αναφερω οτι διαθέτω ups και πολυμπριζο για τη τάση του ρευματος.

Υ.Γ- Εχω κάνει ολους τους ελεγχους για θερμοκρασία κτλ και ειναι ολα ενταξει. Δε τιθετε ζητημα θερμοκρασίας στο pc

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ειμαι τεχνικος μα με τη λογικη θα φταιει το τελευταιο πραγμα ...το ups! εγω στη θεση σου θα το αφαιρουσα εστω προς δοκιμη να δεις .... τ ιαλλο να φταιει? δε στεκει λογικα να φταιει τιποτα αλλο πια! τα δοκιμασες ολα!

στη τελικη δωστο σε φιλο σου που δε θα εχει αυτος ups και τετοια να δεις.....αν του κολλησει και αυτουνου ε ....τοτε πουλατο να τελειωνουμε ..ουφ!

Δημοσ.

Το ups το έβαλα αφου άρχισα να έχω προβλημα...Τα έχω ελεγξει ολα αυτά...δεν ειναι θέμα τάσης ρευματος :-):-)

Ευχαριστω βέβαια για τη προτροπή :-)

Δημοσ.

ε τοτε ειναι....μυστηριο!!!!!!!!!!! !!!!!!! εκτος πια να φταινε οι καρτες γραφικων να εισαι τοσο ατυχος να ειναι και οι δυο προβληματικες......ή να μη εινα ιτοσο συμβατες με τη συγκεκριομενη μητρικη που λες οτι εβαλες την ιδια εκ νεου -κατ ινα παιζει δηλαδη με τα γραφικα σου και τη μητρικη ! τιποτα αλλο δε στεκει πια λογικα....

Δημοσ.

Aυτο...μονο το θέμα ασυμβατοτητας έχω σκεφτεί ή εν τέλη οι μνημες να έχουν προβλημα και απλά να μη τις έχουν ελεγξει σωστα στο Πλαίσιο...τι να πω και εγω...Εχω φρικάρει...

Απο αυτο το πισι γράφω τωρα και ηδη μου έκανε ένα παγωμα προ ολιγου...ετσι επειδη του κάπνισε...με ανοιχτο μονο firefox:P:P

Δημοσ.

Λοιπον,απο θερμοκρασιες πως πας?Ας αφησουμε τι σου εχουν πει οι τεχνικοι του.Δεν νομιζω να εχεις κανει τιποτα overclocking ε?

Κανε και καλου κακου ενα bios update.

Παντως τα συμπτωματα που λες εχουν να κανουν συνηθως με Overclocking.τουλαχιστον εμενα αυτα μου τα εκανε οταν δεν ηταν σταθερο...

Δημοσ.

Οχι οχι...ουτε καν...Κανένα Overclocking. Kαινουργιο πισι ειναι...θα έπαιρνα καλυτερο επεξεργαστη αν ηταν :P:P

Aπο θερμοκρασίες οπως έγραψα μια χαρά. Κανένα προβλημα. Ειχε τυχει μάλιστα να παγωσει το πισι και να βλεπω στην οθονη τη θερμοκρασία να ειναι μια χαρά :-)

Mυστηριο ε???

Δημοσ.

To σκέφτηκα και αυτο και ηταν το πρωτο πράγμα που τους ειχα πει στο service...ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ to έλεγξαν...Αλλά απ την άλλη αν ηταν το τροφοδοτικο ελαττωματικό τι σχέση θα ειχε το οτι κολλαγε σε συγκεκριμένο τεστ στις μνημες το πισι (το τεστ μνημης του ubuntu που αναφέρω παραπάνω)????

Μηπως το προβλημα εν τέλη ειναι στις μνημες οταν χρησιμοποιούν συγκεκριμένο μέρος τους???? (λέω εγω τωρα)και άσχετα αν λένε οτι τις έλεγξαν...

Δημοσ.

To σκέφτηκα και αυτο και ηταν το πρωτο πράγμα που τους ειχα πει στο service...ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ to έλεγξαν...Αλλά απ την άλλη αν ηταν το τροφοδοτικο ελαττωματικό τι σχέση θα ειχε το οτι κολλαγε σε συγκεκριμένο τεστ στις μνημες το πισι (το τεστ μνημης του ubuntu που αναφέρω παραπάνω)????

Μηπως το προβλημα εν τέλη ειναι στις μνημες οταν χρησιμοποιούν συγκεκριμένο μέρος τους???? (λέω εγω τωρα)και άσχετα αν λένε οτι τις έλεγξαν...

Ποσες μνημες εχεις;

iphone.png

Δημοσ.

2

(το μοντέλο τους ειναι οπως ειπα DDR3 CORSAIR 4GB KIT VALUE 1333)

Δοκιμασες να βαλεις μια - μια τησ μνημεσ μπας και ειναι απο θεμα μνημης το προβλημα;

iphone.png

Δημοσ.

για το test ubuntu δεν το διάβασα πριν :P

μήπως κάτι τρέχει με τη συχνότητα της μνήμης.. θεωρητικά θα ειναι στο auto.

μήπως πρέπει να βάλεις χειροκίνητα τη συχνότητα.

• Like 1
Δημοσ.

msakis01 σκέφτηκα οτι εφοσον ειπαν πως τις έλεγξαν στο Πλαίσιο να μην ασχοληθω άλλο με αυτες...Να παίξω και με μια μια μνημες...καλο σα σκέψη :-)

PETROS13 μου βάζεις δυσκολα :-P:-P :cry: Δε ξέρω πως να το κάνω αυτο. Απ το Bios φαντάζομαι αλλά πως???Δεν ηξερα καν πως μπορει κανεις να κάνει τέτοια ρυθμιση!!!

Δημοσ.

msakis01 σκέφτηκα οτι εφοσον ειπαν πως τις έλεγξαν στο Πλαίσιο να μην ασχοληθω άλλο με αυτες...Να παίξω και με μια μια μνημες...καλο σα σκέψη :-)

PETROS13 μου βάζεις δυσκολα :-P:-P Δε ξέρω πως να το κάνω αυτο. Απ το Bios φαντάζομαι αλλά πως???Δεν ηξερα καν πως μπορει κανεις να κάνει τέτοια ρυθμιση!!!

Δοκιμασε αυτο που σου ειπα και μετα κοιτας για ρυθμησεις bios!!!

iphone.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...