SOTHRHS9 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Παιδια, γεια σας. Το προβλημα το δικο μου ειναι ''χοντρο''. Ξεκινησε με την αγορα του η/υ. Αγοραστηκε απο το πλαισιο, turbo-x η μαρκα. Απο τοτε λοιπον που το αγορασα,που ουτε λιγο ουτε πολυ πανε τρια χρονια,παρουσιαζει τα εξης προβληματα: Προβλημα Νο1 Ενω λειτουργει και σε ανυποπτη στιγμη κολαει.Τι εννοω? Παγωνει η εικονα οπως ειναι,το ποντικι δεν κινειται και κανενα κουμπι δεν πιανει απο το πληκτρολογιο. Ενω η μουσικη, το ραδιο δηλαδη που ακουω live, συνεχιζει να ακουγεται. Λεω σε ανυποπτο χρονο γιατι εχω παρατηρησει(τοσα χρονια πανε πια..)οτι δεν παιζει ρολο αν παιζω παιχνιδι εκεινη τη στιγμη ή γενικα ειναι φορτωμενο με πολλα προγραματα το μηχανημα.Το κανει δηλαδη και ας ειμαι σε ενα σαιτ μονο και διαβαζω. Προβλημα Νο2. Καμια φορα οταν παω και ανοιγω το η/υ, πριν καν ανοιξει,κολαει και δεν ανοιγει.Ασχετα απο το γεγονος,αν τον εχω σβησει πριν 1-2 ωρες ή την προηγουμενη μερα.Τον ανοιγω πχ και ενω περιμενω να τρεξει τα windos7 που εχει,συνεχιζει να δουλευει το μοτερακι και η ψυκτρα, ενω στην οθονη ολα μαυρα.(το σβηνω απο το μενου-εναρξη-σβησιμο η/υ,για μερικους που θα το σκεφτουν). Καταληγω,εν τελει,να το κανω επανεκκινηση και μετα απο μια-δυο-τρεις προσπαθειες, τελικα αναβει. Οπως λοιπον ειπα και απο την αρχη μου το κανει αυτο απο την αγορα του,πριν περιπου τρια χρονια. Στην αρχη και οντας λιγο ασχετος(πρωτος η/υ ηταν)δεν εδινα πολυ σημασια και σκεφτομουνα οτι θελει καποια ρυθμιση.Αλλα,η αληθεια ειναι, οτι πιο πολυ εριχνα το φταιξιμο στο οτι δεν ειχα βαλει γνησια windows vista.Ειχα παραγγελει και φτιαξει το η/υ δηλαδη στο πλαισιο, αλλα ειχα ζητησει να μην τοποθετηθουν windows απο εκει(τα αγορασα απο ''εξω''10 ευρω). Πριν περιπου λοιπον 1,5 χρονο οταν και αγορασα τα windows7 απο το πλαισιο και ενω νομιζα οτι το προβλημα θα φτιαξει, αυτο συνεχισε και συνεχιζω και εγω να ταλαιπωρουμαι ακομα. Επικοινωνησα με το πλαισιο και αφου εκανα παλι format και ενω το προβλημα παρεμενε, το πηρα και το πηγα εκει. Ο τεχνικος το εβαλε λεει σε ενα μηχανημα που του ανεβαζει θερμοκρασια σαν να παιζει ταυτοχρονα 10 παιχνιδια και μετα απο ολες γενικα,τους ελεγχους που του εκανε δεν βρηκε ειπε, τιποτα. Αναγκαστικά λοιπον, το πηρα και εγω και γυρισα σπιτι. Πριν απο 2 μηνες παλι το ξαναπηγα και αφου, του εξηγησα παλι τι εχει προηγηθει το εβαλε παλι στο μηχανηματα ελεγχου και μετα απο 6 ωρες παλι μου ειπε,οτι παλι δεν ειχε βρει κατι. Το θεμα ειναι οτι καμια φορα,να οπως τωρα,μπορει να γραφω καποιο κειμενο και αν σβησει εκεινη την στιγμη χανονται ολα οσα εχω γραψει. Ακομα αν παιζω καποιο παιχνιδι ζωντανο και με πονταρισμα πχ ποκερ, παλι τοτε μου κανει γερη ζημια,αν σβησει. Το επειγον θεμα ειναι, οτι η εγγυηση ληγει σε δυο μηνες και μετα χωρις εγγυηση θα βγω και ''κερατας και δαρμενος'' οπως λεει και η παροιμια. Το κατεθεσα λοιπον εδω σαν μια τελευταια προσπαθεια να βρω, απο τυχον καποιον, που ειχε το ιδιο προβλημα, την απαντηση στο ερωτημα για το που βρισκεται τελικα το προβλημα του η/υ και να το παω συστημενα στο πλαισιο, την τριτη αυτη φορα και επιτελους να φτιαχτει. Συγνωμη για το μακροσκελες του κειμενου. Μαλλον φταιει η αγωνια μου για να τα εξηγησω πληρως ολα και να βρεθει καποιος που να μου απαντησει. Ευχαριστω και καλησπερα σας.
nikos903 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Γειά σου και σένα Τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ ποια είναι; Μοντέλο ή πες τα κομμάτια καλύτερα... Απο θερμοκρασίες η κάρτα γραφικών και γενικά το σύστημα πως πάει; (τρέξε HWmonitor αμα είναι να δεις). Άμα το στρεσάρεις (CPU-GPU) κρατάει; (μην το στρεσάρεις αμα έχεις ψηλές θερμοκρασίες μην καεί κιόλας...)
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Γειά σου και σένα Τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ ποια είναι; Μοντέλο ή πες τα κομμάτια καλύτερα... Απο θερμοκρασίες η κάρτα γραφικών και γενικά το σύστημα πως πάει; (τρέξε HWmonitor αμα είναι να δεις). Άμα το στρεσάρεις (CPU-GPU) κρατάει; (μην το στρεσάρεις αμα έχεις ψηλές θερμοκρασίες μην καεί κιόλας...) Για λαπτοπ μιλάει;
nikos903 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Για λαπτοπ μιλάει; Δεν έχω ιδέα... Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.... Εγώ πάντως όταν ακούω πρόβλημα και turbo-x λάπτοπ σκέφτομαι κατευθείαν Βέβαια δεν ξέρω αμα δίνουν λάπτοπ χωρίς ΛΣ άρα μάλλον έχεις κάποιο δίκιο Θα δείξει....
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Για σταθερό μιλάει νομίζω.... @SOTHRHS πες μας τα χαρακτηριστικά του XXX pc σου...
SOTHRHS9 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Γεια σας παιδια. Το μηχανημα ειναι σταθερο,δεν ειναι λαπτοπ. Τα χαρακτηριστικα του ειναι : M/B ASUS STRIKER EXTREME i680(S775,DDR2) CPU INTEL CORE 2 DUO 8200 BOX s775/2,66 SVGA PCI-E MUSHKIN 8800GT 512 MB OC V2 RAM CORSAIR 2GB KIT DDR2 800 4-4-4-12 HDD SATA || 320 GB SEAGATE-16 MB-7200rpm DVDRW +/- NEC BLACK AD7200S SATA BULK Και οπως ειπα και πιο πριν με WIN7. Καπου ειχα διαβασει σε ενα φορουμ οτι αυτες οι καρτες γραφικων συνηθιζουνε να υπερθερμαινονται. Και οταν πηγα στο πλασιο το ειπα και αυτο. Μου ειπαν,οτι με τον ελεγχο που εκαναν αμα ειχε καποιο προβλημα με την υπερθερμανση θα μας το εβγαζε,αφου τη στιγμη του ελεγχου ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες ο η/υ. (εξου και αυτο που σας ειπα και πιο πανω εγω,οτι καμια φορα κολαει και οταν το αναβεις, ειτε συνδεονται τα δυο αυτα προβληματα,ειτε οχι) Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Καλησπερα.
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Κάποιο Hardware Θέμα πιθανόν είναι ξεκίνα με τα γρήγορα... Μπλε οθόνες έχεις πάρει; Τρέξε ένα furmark για την κάρτα γραφικών και ανέβασε screenshot μετά από 1 λεπτό Κατέβασε και αυτό και ανέβασε screenshot επίσης http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
panos_chem Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Εγώ γιατί μόλις διάβασα το πρόβλημα του φίλου, χωρίς να δω τα χαρακτηριστικά υποψιάστηκα ότι έχει asus μητρική????? Πάρε φίλε μια μητρική άμα μπορείς να σου δανείσει και κανένας φίλος σου, ώστε να δεις ότι λύθηκε το πρόβλημα σου και πάρε μια καινούργια, εκεί πάει το μυαλό μου!
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Για εκεί πάει αλλά δεν χάνει κάτι να τσεκάρει hardware και software Πριν δώσει λεφτά για μητρική
panos_chem Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ναι, δίκιο έχεις!!! για αυτό είπα να του δανείσει κανένας φίλος του άμα μπορεί!!! ή να δώσει κάρτα γραφικών σε κανέναν φίλο να την τεστάρει ώστε να βεβαιωθεί!!! Τώρα επεξεργαστής με stock clock και intel δεν χαλάει έτσι, όπως και ραμ.Ας τεστάρει κανένας φίλος την κάρτα γραφικών, αν και όπως του είπαν από το πλαίσιο την ελέγξανε και δουλευουν. Αρα μητρικη παει το μυαλο μου και το κανει οποτε την καπνισει το προβλημα......
SOTHRHS9 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Γεια σας παιδια. Κανω οτι ειπε η karmen1983 και οτι αποτελεσμα βγει θα το απαντησω παλι εδω. karmen1983,αυτο που μου προτεινες να κανω ειναι ελεγχος ή κατι σαν επιδιορθωση? Αν ειναι επιδιορθωση,θα κανει μερικες μερες για να σιγουρευτω οτι εφτιαξε, γιατι καμια φορα κανει και δυο-τρεις μερες να κολησει. Το δευτερο ελεγχο που μου προτεινες δεν θα τον κανω,γιατι καταλαβα οτι αφορα την οθονη.Και ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα δεν ειναι εκει. Γιατι:1 εχω αλλαξει οθονη εδω και 3 μηνες και η προηγουμενη που χρησιμοποιουσα, πηγε σε αλλο η/υ και ποτε δεν εχει βγαλει προβλημα.και 2 θυμηθηκα οτι κανα δυο φορες,οταν το ειχα πρωτοπαρει, που το ειχα αφησει για περιπου 2 λεπτα οταν ειχε κολλησει αρχισε ο ηχος να παραμορφωνεται ωσπου και σταματησε.Απλα,απο τοτε,οταν κολαει κανω αμεσως επανεκκινηση και το ειχα ξεχασει. Η μπλε οθονη τι ειναι παλι? Αν εννοεις την οθονη του η/υ,ειναι tv-monitor. ΥΓ Αν ειναι δηλαδη το προβλημα στην μητρικη,δεν θα με καλυψει η εγγυηση? Και αν δεν με καλυπτει γιατι συμβαινει αυτο? Αφου ανηκει και η μητρικη στα πραγματα που με καλυπτει.
karmen1983 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Το furmark stressarei την κάρτα γραφικών δεν επιδιορθώνει. Θα δούμε αν έχει θέμα Το HWMonitor είναι για να δω τις θερμοκρασίες σου Η Μπλε οθόνη που σου λέω είναι κάτι τέτοιο Αν είναι θέμα μητρικής θα στο καλύψουν
SOTHRHS9 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Συγχωρα με,μαλλον βιαστηκα να καταλαβω. Δεν ειναι τελικα ελεγχος οθονης το δευτερο. Οκ,τα κανω και απανταω. Μπλε οθονη δεν μου εχει παρουσιασει ποτε. Σε ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον.
karmen1983 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Συγχωρα με,μαλλον βιαστηκα να καταλαβω. Δεν ειναι τελικα ελεγχος οθονης το δευτερο. Οκ,τα κανω και απανταω. Μπλε οθονη δεν μου εχει παρουσιασει ποτε. Σε ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον. Συγχωρεμένος τέκνον μου
SOTHRHS9 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 karmen1983,ποση ωρα να το αφησω να κανει τον ελεγχο στην καρτα? Το εχω ηδη περιπου μιση ωρα. Το αλλο δεν το ξεκινησα ακομα, γιατι νομιζω οτι θα πρεπει να τελιωσω πρωτα με το ενα και μετα να ελεγξω και το αλλο. Η μπορω να κανω και τον αλλο ελεγχο (HWMonitor) ταυτοχρονα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.