Προς το περιεχόμενο

Μετατροπη Vob σε Avi η Mpeg

solarsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Βγαζω τα vob στον σκληρο απ'το dvd.Εχω δοκιμασει 1 προγραμμα να μετατρεψω το vob σε avi ας πουμε, αλλα η εικονα μετα την μετροπη ειναι χαλια.Χαλαει πολυ δηλαδη.

-Υπαρχει λυση;

Αυτο που θελω να κανω ειναι να περναω το avi η mpeg μετα στο pinnacle για επεξεργασια.Ιδου η απορια, avi η mpeg;

Με λιγα λογια.

1)ενα προγραμμα που να μην χαλαει η εικονα στην μετατροπη το vob.

2)Τι ειναι καλυτερο vob η avi; (το τελικο αποτελεσμα θα παιχτει σε dvd στην tv)

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Καταρχην, τα VOB ειναι στην πραγματικοτητα mpg αρχεια, με συγκεκριμενες ιδιοτητες (πχ συγκεκριμενη αναλυση, τυπο audio stream κλπ). Θα μπορουσες απλως να τα μετονομασεις με καταληξη mpg.

Τωρα αν κανεις κωδικοποηση σε αλλο codec σιγουρα θα χασεις ποιοτητα. Απο πολλη εως αμελητεα αναλογα με το ποσο μεγαλο θα ειναι το παραγομενο αρχειο, παραμετροι κωδικοποιησης και codec (σαν αν λεμε γλωσσα κωδικοποιησης)

Πολυ καλα αποτελεσματα δινει το meGUI. Βγαζει αρχεια με καταληξη mp4. Θελει ομως να ξοδεψεις καποιο χρονο για να το μαθεις καλα. Πιο ευκολο στη χρηση ειναι το autoGK που βγαζει avi. Αν το βαλεις στις αυτοματες και του πεις να κρατησει οσο δυνατον περισσοτερη ποιοτητα θα σου βγαλει πολυ καλα αποτελεσματα αλλα σχετικα μεγαλα αρχεια. Παλι μικροτερα απο τα αρχικα VOB ομως. Ξεκινα με αυτο και αμα σε ικανοποιει εχει καλως.

Δημοσ.
Βγαζω τα vob στον σκληρο απ'το dvd.Εχω δοκιμασει 1 προγραμμα να μετατρεψω το vob σε avi ας πουμε, αλλα η εικονα μετα την μετροπη ειναι χαλια.Χαλαει πολυ δηλαδη.

-Υπαρχει λυση;

Το συγκεκριμένο dvd είναι προστατευμένο και θέλει να περάσεις τα vob στον σκληρό με κάποιο ειδικό πρόγραμμα π.χ. anydvd που θα καθαρίσει τα vob από κάθε προστασία.

Κάτσε με ποιο πρόγραμμα έκανες μετατροπή;Γιατί δεν τα αντέγραψες απλά;

Αυτο που θελω να κανω ειναι να περναω το avi η mpeg μετα στο pinnacle για επεξεργασια.Ιδου η απορια, avi η mpeg;

Όσο κάνεις επεξεργασίες mpg,δεν δέχεται απ'ευθείας vob το pinnacle;

το τελικο αποτελεσμα θα παιχτει σε dvd στην tv

για 100% συμβατότητα(θεωρητικά) πρέπει να το κάνεις και πάλι dvd π.χ. με το DVD Flick

Δημοσ.

Το pinnacle δε δεχεται απευθειας vob.Πως κανω μετονομασια σε mpeg να μπει στο pinncale;

Δηλαδη να μην μπλεξω καθολου με μετατροπη.

Δημοσ.

Υπάρχει ένα freeware, το VOB2MPG, που λέει ότι κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά χωρίς reencoding. Δεν το έχω δοκιμάσει, άλλα έχω δει κατά καιρούς να το προτείνουν στο doom9 forum.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...