Προς το περιεχόμενο

Άνδεις-Αζτέκοι-Ίνκας-Μάγιας

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιοι ασχολείστε;Περού,πολιτισμοί,φύση,προιόντα,τρικά,ροφήματα και όλα αυτά;Μου αρέσουν πολύ εμένα,κανείς άλλος;

Δημοσ.

Οι Mάγια και οι Αζτέκοι είναι κεντροαμερικάνικοι πολιτισμοί. Δεν έχουν σχέση με τις Άνδεις, που βρίσκονται στη Νότια Αμερική.

Δημοσ.

Είναι όμοια σαν κουλτούρα,όπως Λατίνοι(Βραζιλία,Ισπανία,Πορτογαλλία...).Αλλά σαν στυλ έχουν σχέση.Ωραία ανάκτορα,σπηλιές,να πίνεις το Χαπάτσο φλοίο(δεν ξέρω αν το είπα σωστά) και να φορείς το Alpaca sweater βλέποντας την πανέμορφη φύση και τα λάμας.

Δημοσ.

Είναι όμοια σαν κουλτούρα,όπως Λατίνοι(Βραζιλία,Ισπανία,Πορτογαλλία...).Αλλά σαν στυλ έχουν σχέση.Ωραία ανάκτορα,σπηλιές,να πίνεις το Χαπάτσο φλοίο(δεν ξέρω αν το είπα σωστά) και να φορείς το Alpaca sweater βλέποντας την πανέμορφη φύση και τα λάμας.

Και να σου σκάει το Χλαπάτσο στη μάπα το λάμα.

Δημοσ.

Και να σου σκάει το Χλαπάτσο στη μάπα το λάμα.

Όχι ο Χλαπάτσας πάντως.Δεν θυμάμαι καλά γμτ πως το λένε.

Anyway ένα ωραίο βιντεάκι,δεν είμαι αποκρυφιστής,απλά ξέρω ιστορικά:

http://www.youtube.com/watch?v=QOSrvDmcHtM

p.s.Είναι αντισηπτικό το σάλιο των λάμας.

Δημοσ.

107-nazca_.jpg

ειχα διαβασει πολυ νταινικεν στο δημοτικο. Ξενερωσα μεν αργοτερα αλλα ισως επειδη ωριμασα γουσταρα που εμαθα με τον δυσκολο τροπο οτι "και να το γραφει βιβλιο, δεν το κανει αληθεια". :(

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφεροντες πολιτισμοι. Οι μαγιας νομιζω ηταν τρομεροι στην αστρονομια.

Επισης κανανε κ τελετουργικη χρηση μανιταριων : http://www.erowid.or...ms_spirit.shtml

Η θρησκεια τους ηταν πολυ πιο 'δικαιολογημενη' και βιωματικη απο οτι η δικια μας.

Και φυσικα οι πουριτανοι χριστιανοι του κωλου τα γαμησανε ολα :

When the Spaniards conquered Mexico, they were aghast to find the natives worshipping their deities with the help of inebriating plants: Peyotl, Ololiuqui, Teonanacatl. The mushrooms were especially offensive to the European ecclesiastical authorities, and they set out to eradicate their use in religious practices.

"They possessed another method of intoxication, which sharpened their cruelty; for if they used certain small toadstools...they would see a thousand visions and especially snakes....They called these mushrooms in their language teunamacatlth, which means 'God's flesh,' or of the Devil whom they worshipped, and in this wise with that bitter victual by their cruel God were they houseled."

Περισσοτερα στο παραπανω λινκ...

Χοτσιπιλι, ο θεος των λουλουδιων :

xochi1.jpg

Δημοσ.

Όπως λοιπόν λέει και μια παλιά προφητεία

>
the Popocatepetl is not in Canada,
rather in Mexico, Mexico, Mexico!
Canada, Málaga, Rimini, Brindisi
Canada, Málaga, Rimini, Brindisi
Yes, Tibet, Tibet, Tibet, Tibet,
Nagasaki! Yokohama!

Δημοσ.

Ποιοι ασχολείστε;Περού,πολιτισμοί,φύση,προιόντα,τρικά,ροφήματα και όλα αυτά;Μου αρέσουν πολύ εμένα,κανείς άλλος;

Ξερεις καλα Αγγλικα?Υπαρχει εκτενης εδιαφερουσα βιβλιογραφια πολυ ποιοτικων ερευνητων,κυριως Βρεττανων αλλα και Νοτιοαμερικανων αρχαιολογων και ιστορικων στα Αγγλικα.

Για προιοντα ενα απο τα ποιο γνωστα ειναι το καταπληκτικο πρασινο τσαι που λεγεται yerba mate. Και εδω η πολυ ειδικη ξυλινη κουπα που πινεται:

Mate_02.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...