Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εγγύηση δεν επεκτείνεται με την αλλαγή. Ισχύει από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

Σε περίπτωση πιστωτικού (που πρέπει να είναι στο ποσό της αρχικής αγοράς) τότε αγοράζοντας καινούριο προιόν έχεις εγγύηση από την αρχή.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Η εγγύηση δεν επεκτείνεται με την αλλαγή. Ισχύει από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

Σε περίπτωση πιστωτικού (που πρέπει να είναι στο ποσό της αρχικής αγοράς) τότε αγοράζοντας καινούριο προιόν έχεις εγγύηση από την αρχή.

δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο...

από την στιγμή που σου αλλάζουν αυτό που είχε με άλλο ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ προϊόν, η εγγύηση ανανεώνεται...

Δημοσ.
από την στιγμή που σου αλλάζουν αυτό που είχε με άλλο ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ προϊόν, η εγγύηση ανανεώνεται...

Σωστά.

Το ρώτησα κιόλας για να μην έχω την απορία αν θα έχω 2 ή 3 χρόνια εγγύηση

και με ενημέρωσαν οτι έχει κανονικά εγγύηση 2 ετών απο την ημερομηνία που αναγράφεται στην απόδειξη (10/06/2011).

Δημοσ.

Λόγω αλαγής προιόντος. (Κάτι σα πιστωτικό σου έκαναν).

Οι εγγύησεις μέσω κατασκευαστών γενικώς εξ'όσων γνωρίζω δεν ανανεώνονται. Γιατί απλά αξιοποιείς την εγγύηση που αγόρασες στην τιμή του προιόντος.

Ελπίζω να κάνω λάθος. Οπότε δεν επιμένω εννοείται.

Δημοσ.

Λόγω αλαγής προιόντος. (Κάτι σα πιστωτικό σου έκαναν).

Οι εγγύησεις μέσω κατασκευαστών γενικώς εξ'όσων γνωρίζω δεν ανανεώνονται. Γιατί απλά αξιοποιείς την εγγύηση που αγόρασες στην τιμή του προιόντος.

Ελπίζω να κάνω λάθος. Οπότε δεν επιμένω εννοείται.

Δεν ισχύει αυτό.. η εγγύηση ανανεώνεται κανονικότατα... προσφατο παραδειγμα δικό μου .. αλλαξα μία 5850 μεσω saphire και με την καινούργια κάρτα ήρθε χαρτί (κατι σαν απόδειξη) που δήλωνε ρητά την ανανέωση της εγγύησης!

Δημοσ.

Παιδιά αντιγράφω από άλλο topic εδώ, που είχα ψάξει και τα βρήκα. Η εγγύηση ανανεώνεται:

http://www.insomnia.gr/topic/409924-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd/page__view__findpost__p__4081043

Δημοσ.

και βεβαια ανανεωνεται και μαλιστα στη νεα αποδειξη δεν αναγραφεται οτι εγινε αλλαγη , φαινεται σαν να το χεις παρει καινουριο ;)

εγω ειμαι στο 3ο μου ποντικι logitech με τα λεφτα του πρωτου (που ειχα δωσει το 2006) :P

αντε ελπιζω να χαλασει και αυτο πριν τη τελευταια "νεα" 3ετια να παρω το νεο μοντελο :mrgreen:

τουλαχιστον σε αυτη τη περιπτωση νιωθω σαν να εχω lifetime εγγυηση

ΥΓ και στα αυτοκινητα οτι αλλαζει στην εγγυηση εχει εκ νεου 2 ετη εγγυηση , ασχετο απλα επειδη το ξερω κι αυτο το πεταω

Δημοσ.

τελικά μετά απο παράπονα που έκανα, μου έδωσαν μια καινούργια gts450 απο το ράφι..

καλοριζικη...

τι λεει καλη η gts 450?

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια ειπα να μην ανοιξω νεο θεμα γιατι αντιμετωπιζω πανω κατω το ιδιο προβλημα. Το ιστορικο εχει ως εξης...

Η καρτα γραφικων μου μια 4870 1gb ηταν ελλατωματικη. Αυτο ειναι σιγουρο το ειδε και ο τεχνικος τους και μου το εχει πει.

Οταν εκανα τη συνθεση του pc μου ολοι μου ελεγαν οτι στο eshop ειναι τραγικοι στο service(κατι που εχω κι εγω διαπιστωσει) και τα βαρια πραγματα του πισι να τα παρω απο πλαισιο. Ετσι κι εκανα.

Να μη τα πολυλογω,η καρτα γραφικων ειχε εγγυηση 3 ετη. Τους την πηγα περιπου 15 μερες αφου ειχαν περασει τα 2 χρονια. Με το που τους την παω μου λενε οτι το συστημα τους βγαζει οτι ηταν 2 χρονια. Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι,και του λεω κρατησε την εδω και θα τα ξαναπουμε συντομα. Μου λεει θα ρωτησω και στα κεντρικα μηπως εχει γινει λαθος. Περνανε ετσι 4-5 μερες οπου με παιρνουν και επιμενουν οτι εχει 2 χρονια εγγυηση.

ΕΥΤΥΧΩΣ εγω ειχα κρατησει screenshot απο το site τους που εγραφε πανω 3 χρονια πλαισιο.. Τους λεω οτι θα ερθω απο εκει,και πραγματι παω και τους δινω εκτυπωμενο το σκριν,καθως και ενα λινκ με web-archive του site τους που βρηκα και ελεγε το ιδιο.

Παιρνει επιτοπου ο υπαλληλος τον "υπευθηνο" και αυτος του λεει οτι δε το πιστευει και ηθελε να τα λαβει με φαξ.

Τελοσπαντων τα αφηνω και παλι περιμενω τηλεφωνο. Τους ξαναπαιρνω εγω ξανα μετα απο 2-3 μερες,και μου λενε ναι οκ εχει εγγριθει η εγγυηση,περιμενουμε λεει απο τα κεντρικα να μας πουν με ποια καρτα θα αντικατασταθει.

Εγω στο μεταξυ ολο αυτο το 10ημερο ειμαι κυριος,δεν εχω κανει καμια φασαρια,αν και θεωρω το δικιο μου βουνο και πολυ θα ηθελα να τους παρει ο διαολος για την ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ που πηγαν να κανουν στο θεμα της εγγυησης. Αλλα το αφησα,λεω δεν εχει νοημα,αφου θα αντικατασταθει οκ.

Το θεμα τωρα ποιο ειναι ομως. Υποτιθεται λεει οτι την καρτα πρεπει να την αντικαταστησουν με μια ιδια ή με καλυτερα χαρακτηριστικα.

Μιας και παλι δε με παιρνουν τηλ κανα 2 μερες,υποψιαζομαι οτι ψαχνουν να στειλουν καμια απο stock house ή καμια θεωρητικα πιο καινουργιας τεχνολογιας,αλλα στην πραγματικοτητα χειροτερη...

Πρινπαω εκει και γινει χαμος γιατι εχω φτασει στα ορια πλεον, ηθελα να ρωτησω και σας,τι πρεπει να δεχτω και τι οχι.

Ειχα παρει την 4870 1GB στα 130 ευρο,και θεωρω οτι κανονικα πρεπει να μου δωσουν ακριβως την ιδια αλλιως να μου δωσουν πιστωτικο 130 ευρο και να παρω ο,τι θελω εγω. Ετσι δεν πρεπει να γινει?

Αν πανε να μου πασαρουν καποια αλλη-καλα μεταχειρισμενη δε δεχομαι ουτε για πλακα,μονο καινουργια- απο ποιο μοντελο και πανω να την αποδεχτω?

Επισης τι κινησεις μπορω να κανω σε περιπτωση που συνεχισουν να μου σημιουργουν προβλημα? Ενωση καταναλωτων? Μιλαμε οτι οι τυποι ειναι απιθανοι και εχω βιδωσει...

Δημοσ.

ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ.

Ενα αυτο.

Δυο, καρτα κοιτα να σου δωσουν κατι σε 5770/6770 οπως ειπε ο Thanos1972..

Πιστωτικο και να ζητησεις στα 130 ευρω δεν θα στο δωσουν... το πολύ να σου κόψουν 30 ευρω με την δικαιολογια οτι αυτη θα ηταν η τιμη της αν κυκλοφορουσε τωρα.. ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ.

Προτιματε μικροτερα και "αξιοτιμα" καταστηματα απο τις μεγαλες "απροσωπες" αλυσιδες... το εχω παρει και εγω το μαθημα μου.

Δημοσ.

ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ.

Ενα αυτο.

Δυο, καρτα κοιτα να σου δωσουν κατι σε 5770/6770 οπως ειπε ο Thanos1972..

Πιστωτικο και να ζητησεις στα 130 ευρω δεν θα στο δωσουν... το πολύ να σου κόψουν 30 ευρω με την δικαιολογια οτι αυτη θα ηταν η τιμη της αν κυκλοφορουσε τωρα.. ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ.

Προτιματε μικροτερα και "αξιοτιμα" καταστηματα απο τις μεγαλες "απροσωπες" αλυσιδες... το εχω παρει και εγω το μαθημα μου.

Αυτό δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο,ναι μεν με τον τσαμπουκά το ποιο πιθανό να σου την δώσουν αλλά καμία σχέση με την νομοθεσία.

Σαν δικαιώματα από τον νόμο έχεις επιδιόρθωσης/αλλαγή ή μείωση στην τιμή δηλαδή το χρεωστικό που θα σου κόψουν δικαίως χαμηλότερα από την πλήρη τιμή.

http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5

Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες.

2. να μειώσει το τίμημα.

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Δημοσ.

Δε καταλαβα,δηλαδη αν ενας σου πουλησει κατι ελλατωματικο,και του το πας πισω μετα εχει δικαιωμα να σου δωσει ο,τι γουσταρει ή/και σε τιμη whatever του καπνισει πχ στο 1/4 απο αυτα που εδωσες? Σοβαροι να ειμαστε.

Και φυσικα αυτο δεν εχει ξανασυμβει,και με κανενα τσαμπουκα. Την ιδια ακριβως μερα πηγα και το τροφοδοτικο μου που καηκε στο eshop και μου δωσανε χρεωστικο ακριβως την τιμη που το ειχα παρει πριν 2 χρονια. Το ιδιο σε τηλεοραση φιλου που χαλασε και με τα λεφτα που εδωσε τοτε για LCD θα παρει LED. Και γενικα ο,τι και αν μου εχει χαλασει σε εξαρτηματα υπολογιστη οπου και οποτε τα πηγαινα πισω ή μου το αλλαζανε με το ιδιο ακριβως καινουριο,ειτε μου δινανε χρεωστικο στα λεφτα που ειχα δωσει.

Ποτε δεν ειχα προβλημα και κανεις δε το ειχε αντιμετωπισει διαφορετικα, γι'αυτο και εμεινα μλκς τωρα με την τραγικη αντιμετωπιση του Πλαισιου. Οχι και να απαιτειται τσαμπουκας για τα αυτονοητα. Αν ειναι να μας πουνε οτι ειναι μικροαπατεωνες που σκαρωνουν κομπινουλες στο μαγαζακι τους εκει στο Πλαισιο με τις ψευτιες στις εγγυησεις(που ουτε ενα συγγνωμη δε ζητησαν) και τις αντικαταστασεις μουφες,να το πουμε κι εμεις σε ολο τον κοσμο να ξερει απο ποιους -δε- πρεπει να αγοραζει.

Δημοσ.

Άρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες.

2. να μειώσει το τίμημα.

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Δεν τις στελνουν για επιδιορθωση ποτε.. και αυτο συνηθως απαιτει πανω απο 2 βδομαδες .. "ευλογο χρονικο διαστημα"

Οποτε την αντικαθιστουν.. και στα μεγαλα καταστηματα 8 στις 10 περιπτωσεις θα πανε να σε κλεψουν με μια μικροτερης αποδοσης καρτα..

Γιατι οπως ειπα ειναι απροσωπες αλυσιδες, που ως σκοπο, οπως καθε επιχειρηση θα μου πειτε εχουν το κερδος. Αλλα τα συγκεκριμενα μονο το κερδος.

Παει αυτο.

Στο 3,

Υπαναχωρηση απο την συμβαση = τα χρηματα που γραφει η αποδειξη οτι ειχες αγορασει το αντικειμενο.

Εχω τρεξει πανω απο 10 φορες για αντικαταστασεις καρτων σε πολλους γνωστους μου απο : ΠΛΑΙΣΙΟ/e-shop/Multirama.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, δεν θα δεχτει να σου κοψει τα χρηματα που γραφει η αποδειξη... τα εχω ξαναγραψει σε νηματα αυτα.

4890 μου την αλλαζαν με 5770 vapor-x... 15%-20% κατω αποδοσεις. 2 φορες αυτο το πραγμα. Και ή θα επαιρνα την καρτα ή τα 20€, ΝΑΙ 20€ πιστωση...

Με τσαμπουκα πηρα μια αναλογη βεβαια. Και τις 2 φορες.

4/4 φορες στο ΠΛΑΙΣΙΟ, οι εμπειριες μου με καρτες ηταν full αρνητικες.

Το Multirama μια απο τα ιδια.. στις 2/3 περιπτωσεις.

Μαλιστα μπροστα σε υπευθυνο καταστηματος, ανοιξα την ανοιχτη καρτα που μου εδωσαν, μαζι ειδαμε οτι το αντιστατικο ηταν ανοιχτο, εβγαλα την καρτα, και εριξα την σκονη που ειχε μεσα πανω στον παγκο, νυφαδες :lol: :lol: :lol:

E-shop ... παραδοξως, στην μια και μονη φορα που το χρειαστηκα, σε μια GTX295 super OC πριν λιγους μηνες που με αφησε,ενω μου προτειναν να την αλλαξουν με GTX480.. που ηταν κοντα ναι μεν, αλλα εκαιγε σε peak 50W παραπανω και δεν θα αντεχε το PSU, ειπα να μου κοψουν τα χρηματα της αποδειξης σε πιστωση, οπως και μου εκαναν, 475€ παρακαλω.

Συνεχιστε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...