Προς το περιεχόμενο

Κινέζοι φυλακισμένοι εξαναγκάζονται να παίζουν online παιχνίδια


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Ως τρόφιμος των αγροτικών φυλακών Τζισί, ο Λίου Ντάλι περνούσε τις ημέρες του σπάζοντας πέτρες και σκάβοντας ορύγματα στα υπαίθρια ανθρακωρυχεία της νοτιοανατολικής Κίνας. Τη νύχτα, σκότωνε δαίμονες, πολεμούσε καλικαντζάρους και εξαπέλυε ξόρκια.

 

Ο Λίου λέει ότι ήταν ένας από τους πάμπολλους τροφίμους που εξαναγκάζονται να παίζουν online παιχνίδια προκειμένου να συγκεντρώσουν credits, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν οι δεσμοφύλακες για αληθινά χρήματα. Ο 54χρονος, πρώην δεσμοφύλακας, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών το 2004 επειδή «προσέγγισε παράνομα» την κεντρική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς στην πόλη του, εκτιμά ότι η πώληση αυτών των εικονικών στοιχείων ήταν ακόμη πιο κερδοφόρα από ό,τι η σωματική εργασία που αναγκάζονταν να εκτελούν οι κρατούμενοι.

 

«Υπήρχαν 300 τρόφιμοι οι οποίοι εξαναγκάζονταν να παίζουν παιχνίδια», δήλωσε ο Λίου στη Guardian. «Εργαζόμασταν σε βάρδιες των 12 ωρών. Άκουσα [τους δεσμοφύλακες] να λένε πως έβγαζαν 5 με 6 χιλιάδες γιουάν [540-650 ευρώ] την ημέρα. Εμείς αυτά τα χρήματα δεν τα βλέπαμε ποτέ. Οι υπολογιστές δεν έκλειναν στιγμή».

 

Οι αναμνήσεις από την φυλάκισή του στο στρατόπεδο εργασίας Τζισί, στην επαρχεία Χεϊλονζιάν εξακολουθούν να στοιχειώνουν τον Λίου. Εκτός από την κοπιαστική εργασία στα ορυχεία, έφτιαχνε ξυλάκια φαγητού και οδοντογλυφίδες από σανίδες ξύλου, ώσπου μάτωναν τα χέρια του, ενώ συναρμολογούσε και καθίσματα αυτοκινήτων τα οποία η φυλακή εξήγαγε στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επίσης, υποχρεωνόταν να απομνημονεύει αποσπάσματα κομμουνιστικών κειμένων προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος του στην κοινωνία.

 

Όμως το πλέον σουρεαλιστικό σκέλος της φυλάκισής του ήταν τα online παιχνίδια. Ο κόπος μπορεί να ήταν εικονικός, όμως η τιμωρία για όσους καθυστερούσαν ήταν πραγματική.

 

«Αν δεν κατάφερνα να ολοκληρώσω τη δουλειά που μου είχαν αναθέσει, με τιμωρούσαν σωματικά. Με έβαζαν να στέκομαι με τα χέρια σηκωμένα και όταν επέστρεφα στους κοιτώνες με χτυπούσαν με πλαστικούς σωλήνες. Παίζαμε ώρες, σε σημείο που δεν μπορούσαμε να δούμε σχεδόν τίποτε», δηλώνει.

 

Η τακτική αυτή είναι γνωστή ως «gold farming» και αναφέρεται στη συγκέντρωση πιστωτικών μονάδων και άλλων αντικειμένων, μέσα από τη μονότονη επανάληψη βασικών ενεργειών σε online παιχνίδια, όπως το World of Warcraft. Οι συναλλαγές με αντικείμενο εικονικά περιουσιακά στοιχεία είναι άκρως πραγματικές και δεν ελέγχονται από τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πραγματικά χρήματα για αυτό τον εικονικό πλούτο, τον οποίο χρησιμοποιούν για να ισχυροποιηθούν στα online παιχνίδια.

 

Οι συναλλαγές αυτές έχουν λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις στην Κίνα ώστε καθίσταται διαρκώς δυσκολότερος ο έλεγχός τους. Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της επαρχίας Σιτσουάν κινήθηκε δικαστικά εναντίον ενός παίκτη ο οποίος έκλεψε εικονικές πιστωτικές μονάδες αξίας περίπου 3.000 γιουάν.

 

Σύμφωνα με στοιχεία από το china.org.cn, το 2008 πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα συναλλαγές ύψους σχεδόν 1,39 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο εικονικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ αυξητικές τάσεις εμφανίζει ο αριθμός των παικτών που βγάζουν χρήματα με τον τρόπο αυτό.

 

Εκτιμάται ότι το 80% όσων συγκεντρώνουν και πωλούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκεται στην Κίνα. Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι στη χώρα 100.000 άτομα ασχολούνται αποκλειστικά με τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων.

 

Το όνομα του πρώην κρατούμενου έχει αλλαχτεί.

 

Source.png Πηγή: guardian.co.uk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά...!!! Πάντως αν κρίνω από γνωστό μου που παίζει αυτό το παιχνίδι και κλείνει 24 ώρα μπροστά στην οθόνη θα έδινε και την ζωή του για να βρει αυτό που θέλει...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αλλάζει η νοοτροπία εύκολα. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο spoiler.

 

Αυτός που θέλει να διαθέσει χρήματα για να αποκτήσει κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ, ελάχιστες φορές θα ψάξει για τον τρόπο ή και από που έχει αποκτηθεί. Κάποια παραδείγματα :

 

Αυτές που αγοράζουν γούνες. Αδιαφορούν για τα κακόμοιρα ζωάκια.

 

Αυτοί που αγοράζουν από το ΙΚΕΑ (και όχι μόνο). Αδιαφορούν για τις συνθήκες εργασίας των Ινδών που τα φτιάχνουν για να τα αγοράζουν αυτοί φτηνά.

 

Και να πάμε και σε κάτι πιο επίκαιρο. Τη βιντεοκάμερα που έκλεψαν και αργότερα πούλησαν για 120 ευρω οι Αφγανοί από τον τύπο που σκότωσαν, κάποιος θα την αγόρασε από το μοναστηράκι. Λες να ρώτησε ή να έψαξε σε ποιον ανήκει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που τα ακουμπάνε για χαρακτήρες στο wow.

καλά σιγά μην νιώσουν και υπεύθυνοι επειδή τα ακουμπάνε για τους χαρακτήρες στο wow.. αν δεν ήταν αυτό θα ήταν κάτι άλλο. νομίζω οτι η είδηση αφορά την κίνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τπτ άλλο...

 

edit: α, και αυτό... "Σύμφωνα με στοιχεία από το china.org.cn, το 2008 πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα συναλλαγές ύψους σχεδόν 1,39 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο εικονικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ αυξητικές τάσεις εμφανίζει ο αριθμός των παικτών που βγάζουν χρήματα με τον τρόπο αυτό. "

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα δεν επεσα απο τα συννεφα μολις ειδα αυτη την ειδηση.

Απο εμπειρια μου σε MMORPG μεχρι και πατεραδες εβαζαν τα παιδια τους να φαρμαρουν μερα νυχτα.

Τωρα οποιος παιζει Online Games ξερει οτι υπαρχουν ολοκληρες Guilds που ασχολουντε με το Farming κυριως απο την Κορεα,Κινα,Φιλλιπινες ;)

Λες τοσο καιρο επαιζα με φυλακοβιους και δεν ειχα παρει χαμπαρι; :P :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεέ μου!Αυτό εξηγεί ίσως γιατί γινόταν βομβαρδισμός από διαφημήσεις τύπου gold farming στο wow με τόσο έντονο τρόπο.Οι περισσότεροι ήταν από την Κίνα και το έκαναν πραγματικά για να ζουν,ή στην περίπτωση αυτή,για να επιβιώσουν!

 

 

Το σενάριο αυτό ξεπερνά τα όρια θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεέ μου!Αυτό εξηγεί ίσως γιατί γινόταν βομβαρδισμός από διαφημήσεις τύπου gold farming στο wow με τόσο έντονο τρόπο.Οι περισσότεροι ήταν από την Κίνα και το έκαναν πραγματικά για να ζουν,ή στην περίπτωση αυτή,για να επιβιώσουν!

καλά αυτό είναι γνωστό χρόνια τώρα οτι συμβαίνει... τι νομίζεις οτι όλοι ζουν στην Ελλάδα και πληρώνονται απτο δημόσιο...? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαματο να το εφαρμοσουμε κ εδω να φευγει το χρεος να κανουν κ κατι καλο οι δικοι μας π ειναι κυριες στις δικες μας φυλακες ουτε μια πετρα δν σπανε βαλτους εκει να βγαλουμε κανα φραγκο,θα βαλουν κ μυαλο ετσι εκτος αν ειναι κολλημενοι gamers π θα το γουσταρουν.ΥΓ. Καφριλα ε;

 

 

iphone.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην λέτε τέτοια θα μαζεφτούνε όλοι οι καμένοι και θα κάνουν ληστείες για να μπούνε μέσα και να παίζουν όλη μερα!!!φανταστείτε να κλείσει κάποιος 12ωρο και να του πούν οτι πρέπει να αλλάξει και να πει αυτος...μα καλά ούτε 24ωρο δεν έκλεισα :P είναι άδικο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το θέμα αναρτηθηκε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων κ για να δείξει πως είναι τα πράγματα εκεί πέρα..

Τώρα για τα παιχνίδια και το gold selling σε αυτα υπήρχε πάντα..Παίζω εδώ κ χρόνια το πολυσυζητημένο wow..Εχω πάρει άπειρα whispers και εχω δει άπειρες διαφημίσεις...Δεν σε αναγκάζουν να αγοράσεις οι ίδιοι αλλά το ίδιο το game..Με το να σε κάνει να θέλεις να γίνεις ο καλυτερος..Το θέμα είναι ότι πολλοί προτιμούν την εύκολη-γρήγορη οδό με το να αγοράσουν gold..Αλλά έτσι χάνουν την ουσία του παιχνιδιού που είναι πάνω απ'όλα η διασκέδαση κ το ότι κατάφερα μόνος να κάνω κάτι κ όχι με μια "μικρή βοήθεια"....Σε προηγούμενο αναρτημενο θέμα αν θυμάμαι καλά κάποιος είχε μηνύσει την blizzard ότι του είχε καταστρέψει την ιδιωτική ζωή και την κοινωνική συγκεκριμένα..Από την στιγμή που εσυ ο ίδιος δεν μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου δεν σου φταίει ένα παιχνίδι η η όποια εφαρμογη-ασχολία..

Υ.Γ προσωπική άποψη βέβαια κ μάλλον κ αρκετών που έχουν ασχοληθεί με onine games είναι ότι η ίδια η εταιρία έχει προβεί σε τέτοιες μεθόδους για μεγαλύτερα κέρδη...

 

Υ.Γ2 Αν δεν υπήρχε ζήτηση δεν θα υπήρχε πώληση..

 

Εξάλλου γενικά το λέει κ η ιδία..

"even world of warcraft needs moderation..."

 

 

android.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει όλα θέλουν λίγο πλάκα, αλλά... αυτοί οι δεσμοφύλακες είναι πολύ ζώα. Μην πω τίποτε άλλο. :devil:

Το είδα στις ενδιαφέρουσες ειδήσεις, δεν φαντάστηκα ότι θα το έγραφαν και εδώ.

 

Έχει διαβάσει κανένας το For the Win του Cory Doctorow; Αυτός περιγράφει την ίδια κατάσταση με φτωχά παιδάκια αντί φυλακισμένων. Fiction λέει.

Κοίτα όμως που γίνονται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...