ninos30 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Ώπα γιατί μπερδεύεσαι. Καταρχάς μια κοινή παραδοχή. Όλες οι οθόνες για PC (καινούριες) αυτή την στιγμή είναι LCD/TFT. Εξαιρούνται κάποια δείγματα O-LED (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι LED-backlit) τα οποία είναι προς "επίδειξη" ή κάτι ανάλογο αφού μιλάμε για απαγορευτικά νούμερα. Η καρδιά μιας τέτοιας οθόνης, είναι το panel. Αυτό που αποτυπώνει την εικόνα δηλαδή. Τα 3 κύρια πρότυπα που έχουν επικρατήσει είναι τα(*Panel Types): Twisted Nematic (TN) In-plane Switching (IPS) Vertical Αlignment (VA) με 2 κύριους εκφραστές, την Patterned (PVA) και Multi-domain (MVA) Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα έχουν όλα, αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουμε πως την καλύτερη γενικά απόδοση έχουν τα IPS. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα στο Internet για να μάθεις περισσότερα. Τώρα πάμε στον φωτισμό του panel. Για να μπορέσεις να "δεις" το panel, πρέπει να υπάρχει φως από πίσω του ώστε να γίνουν ορατά αυτά που απεικονίζει. Υπάρχουν διάφοροι πάλι τρόποι για να το πετύχεις αλλά έχουν επικρατήσει οι παρακάτω δύο(*Backlight): One or more Cold Cathode Fluorescent Lamps (CCFL). Το επικρατέστερο μέχρι σήμερα Light-Emitting Diodes (LEDs). Μεγάλο του πλεονέκτημα η κατανάλωση και το μέγεθος. Υστερεί αλλού. Υπάρχουν 3 τρόποι να τοποθετηθούν τα LEDs και είναι (*LED Backlit): * 1 RGB dynamic LEDs * 2 Edge-LEDs (χρησιμοποιείται σχεδόν στο 100% των οθονών αλλά είναι και το χειρότερο αφού μπαίνουν γύρω-γύρω από την οθόνη με αποτέλεσμα να έχεις ανομοιογενή φωτισμό) * 3 Full Array LEDs Συνοψίζοντας λοιπόν τα παραπάνω λέμε. Κατά την γνώμη των περισσοτέρων προτιμάμε οθόνη με IPS-panel. Μετά λοιπόν αν έχουμε να διαλέξουμε, μεταξύ CCFL και EDGE-LEDs τότε καλύτερα είναι να πας σε CCFL. Μια τέτοια λοιπόν είναι και η DELL U2311. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να "μπορούμε" να αγοράσουμε OLED (Organic Light Emitting Diode) TVs-monitors: SONY OLED Video & 15" LG OLED price Ελπίζω να έγινα κατανοητός. (*) Οι πηγές από το Wikipedia για παραπάνω διάβασμα
lampard8 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 μάλιστα ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή η Dell που μου προτείνεις είναι μακράν καλύτερη από αυτή που μου πρότειναν στο πλαίσιο plaisio
ninos30 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Νομίζω πως ΝΑΙ http://www.prad.de/en/guide/screen5937.html Και είναι και στα ίδια περίπου χρήματα. Τι να πω για όλους τους άσχετους... Πουλάνε τα λαμπάκια λες και είναι καμιά τεχνολογία γαμάτη.
skatopaido Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 http://www.amazon.co.uk/BenQ-EW2430-24-inch-Widescreen-Monitor/dp/B004R9409W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=computers&qid=1307796250&sr=8-1 αυτη εδω ειναι οθοναρα και νομιζω στελνει και Ελλαδα,που ξεκιναει στα 250ε
ninos30 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Είναι LED όμως :Ρ LOL Καλά φόρτωσα για να σε πάρω από τα μούτρα, και μετά είδα ότι είσαι εσύ και συνειδητοποίησα ότι κάνεις πλάκα http://www.amazon.co.uk/BenQ-EW2430-24-inch-Widescreen-Monitor/dp/B004R9409W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=computers&qid=1307796250&sr=8-1 αυτη εδω ειναι οθοναρα και νομιζω στελνει και Ελλαδα,που ξεκιναει στα 250ε Αυτή εδώ είναι ένα πάρα πολύ καλό VFM ειδικά για 24 ίντσες. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την χτυπήσω κάποια στιγμή να συμπληρώσω και το EYEFINITY A-MVA (AU Optronics) panel, με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα απέναντι στα IPS: http://www.prad.de/en/guide/screen6822.html. Αυτήν στην Ελλάδα την έχει μόνο το VisionStudio στα 317!!!! EW2430 Στα 240 έχει το πιο φθηνό μοντέλο της BENQ με S-MVA (Samsung) panel, χωρίς speakers, USB-hub και λίγο πιο λιτό design: VW2420H Καμιά από τις 2 όμως δεν έχει display-port
bokoboko Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 (επεξεργασμένο) Επειδη σκεφτομαι κ γω να αγορασω κ μαλιστα 3 οθονες αν δε θελω να εχει IPS panel σε τι παω μετα?(προοριζονται για eyfinity) (βλεπω τιμες κ απο 25 ιντσες κ πανω ακριβαινουν πολυ οποτε αν γινεται 24αρες?) Ρωταω για να δω αν αγορασω οθονες χωρις IPS αν γλιτωνω λεφτα... Ευχαριστω Edit:Ακυρο για την οθονη που προτεινα δε κανουν ship εκτος Αμερικης Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2011 από bokoboko
Thanos1972 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Για ποιον λογο να το κανεις αυτο?για να παρεις την ιδια οθονη και να εχουν τρανταχτες διαφορες μεταξυ τους? στην τιμη που ειναι η dell(οχι οτι δεν θα εχουν μικρες διαφορες αλλα οχι τρανταχτες) αξιζει.
bokoboko Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Γιατι μετα απο ερευνα που εκανα σε συστηματα με 3 οθονες Eyefinity+IPS ειναι τζαμπα λεφτα οποτε θελω να γλιτωσω χρηματα παιρνοντας 3 οθονες χωρις IPS. Αν ξερετε ποιες οθονες παιζουν χωρις IPS παρακαλω προτεινετε μου. Ευχαριστω
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Με τον τρόπο που το ρωτάς "μετα απο ερευνα που εκανα σε συστηματα με 3 οθονες Eyefinity+IPS ειναι τζαμπα λεφτα" και "παιζουν χωρις IPS" κάτι μου λέει ότι δεν έχεις πολυκαταλάβει τι είναι το IPS. Δεν είναι κάποιο feature της οθόνης πχ USB hub, αλλά ο τύπος του Panel που έχει. Τα άλλα 2 γνωστά είδη Panels που χρησιμοποιούνται είναι τα TN και VA (MVA/PVA). To IPS σε Μ.Ο. θεωρείτε το καλύτερο αυτήν την στιγμή. Πολύ κοντά του είναι τα VA. Τα ΤΝ απέχουν αρκετά στην οπτική απόλαυση που προσφέρουν, γιαυτό είναι και τα πιο φθηνά. Τώρα αφού το θέμα σου είναι η τιμή, βρες ποια οθόνη σε καλύπτει σε χρήματα. ΜΕ άλλα λόγια μέχρι πόσα σκοπεύεις να ξοδέψεις? Για να καταλάβεις ένα TN πάνελ το καταλαβαίνεις με την μία από τις γωνίες θέασης. Όπου ΔΕΝ λέει 178/178, τότε είναι ΤΝ (συνήθως είναι (170/160). Ένας άλλος παράγοντας είναι η τιμή. Οι φθηνότερες της U2311 είναι όλες ΤΝ, εκτός αν μου ξεφεύγει καμιά VA και δεν την θυμάμαι. Αν ήταν για μία οθόνη θα σου έλεγα μην το σκέφτεσαι και πάνε κατευθείαν στην U2311. Τώρα που είναι για 3, it's your problem Αν τις θες αποκλειστικά για gaming μην πας σε 24αρες που ανεβαίνει το κόστος αλλά μείνε σε 23αρες. Και οι μεν και οι δε έχουν την ίδια οριζόντια (horizontal) ανάλυση (για την ακρίβεια pixels) 1920. H Vertical αλλάζει κατά λίγο, (1080 με 1200) αλλά στα games δεν έχει πολύ σημασία η κάθετη ανάλυση.
bokoboko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστω Nino. Το μονο που ξερω για IPS ειναι οτι ειναι καλυτερο Το θεμα ειναι οτι εκανα παρομοιο θεμα σε ενα ξερο private forum για το τι οθονες να αγορασω κ εκει που μου εγραφαν ο καθενας τι ειχε παρει(για 3 παντα) 2 τυποι γραψαν αυτο που εγραψα πιο πανω.Οποτε ρωταω,μηπως οταν ενωνεις 3 οθονες δεν εχει νοημα το IPS? Γιατι το λενε οι τυπαδες? Επισης μια αλλη παρατηρηση δε γραφτηκε καποιο μηνυμα του τυπου"τι του λετε του παιδιου οτι τζαμπα λεφτα για IPS...". Νινο εχεις δοκιμασει eyfinity ή καποιος αλλος?Δε μπορω να καταλαβω κ γω γιατι το λενε γιατι κ μενα μου φενεται λιγο παραλογο. Τεσπα θα μεταφερω αυτα που λετε να δω τι θα μου πουνε γιατι μου φενεται περιεργο,αν οντως δε ξερουνε αυτοι θα παω για Dell. Σε αντιθετη περιπτωση παιρνω οτι ΤΝ βρω ε? Την αγορα θα τη κανω μετα το καλοκαιρι απλα θελω να προετοιμαστω να ξερω τι θα αγορασω να ψαχτω,σκεφτομαι γυρω στα 600 ευρω? (μετα θελω κ καρτα,αλλου παπα ευαγγελιο).Τεσπα αν βρω φτηνες ΤΝ 27αρες απο εξω ή απο κανα amazon..?(δε ξερω κ που να ψαξω) Επισης ποιες μαρκες να βλεπω? γιατι ειχα βρει μια μαρκα Hanns-G αλλα διαβασα κατι αρνητικα σχολια κ σταματησα να ψαχνω γιαυτες. Να πρωτημησω LG,Sumsung,Viewsonic,philips? (Ναι για Gaming προοριζονται)
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Πάλι δεν μας είπες το budget σου... Καταρχάς Eye-Finity είναι μια λειτουργία των ΑΤΙ καρτών. Αξίζει για 3 οθόνες όμως (ή 6 λέμε τώρα) και όχι για 2 μιας και το split γίνεται στην μέση. Εγώ σπίτι μου έχω Eyefinity μιας και έχω 3 οθόνες συνδεδεμένες, αλλά είναι μόνο για δοκιμή μιας και οι 3 είναι διαφορετικές: Βασική οθόνη 24αρι ΙPS, 2η οθόνη 22αρι MVA, 3h οθόνη η TV μου 27αρα IPS. Τα παραπάνω τα έγραψα για να καταλάβεις ότι το Eyefinity δεν έχει σχέση με το τι οθόνες θα χρησιμοποιήσεις. Απλά συνδέεις 3 Monitor πάνω και παίζει. Το βασικότερο χαρακτηριστικό όλων για να είναι χρησιμοποιήσιμο το EF είναι το μέγεθος/ανάλυση της οθόνης (κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή μου και γιαυτό δεν το χρησιμοποιώ). Πρέπει δηλαδή να είναι ίδιες ίντσες/ανάλυσης. πχ 3x 23αρες οι οποίες υποστηρίζουν 1920x1080. Τώρα θα μπορούσες ΝΑ ΜΗΝ πάρεις ίδιες οθόνες αν σε περιορίζει το budget σου, κάτι φυσικά που ΔΕΝ στο προτείνω. Θα μπορούσες πχ να πάρεις την κεντρική σου οθόνη μία u2311 (που θα την χρησιμοποιείς όχι μόνο για gaming αλλά για τα πάντα) και τις άλλες δύο οθόνες ΤΝ των 120€. Εννοείται πως δεν θα καταφέρεις να τις ρυθμίσεις να παίζουν το ίδιο/χρώματα/φωτισμό/αντίθεση/sharpness κλπ. Τότε φυσικά θα καταλάβεις και την διαφορά των 2 οθονών μεταξύ τους και θα βρίζεις τον εαυτό σου γιατί δεν περίμενες λίγο ακόμα να πάρεις 3xU2311 Λες για 27αρες, και αρχίζει και γίνεται απαγορευτικό το κόστος για IPS models σε αυτές τις ίντσες και μάλιστα για 3. Επειδή όμως το βρίσκω τρελά υπερβολικά/ανόητο να κάνεις Eyefinity με 3 27αρες, από εμένα δεν θα ακούσεις κάποια πρόταση για αγορά. Είμαι της λογικής ότι αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να κάνει μια μαμακια αγορά (κατά εμένα πάντα), εγώ δεν θα του πω και μπράβο από πάνω. Και γενικότερα δεν πρόκειται να προτείνω σε κανέναν να αγοράσει ΤΝ panel. Το θεωρώ πολύ λάθος. Από εδώ πάρε μια ιδέα για το ποιες 27αρες κυκλοφορούν: =no+specific+feature+selected&price1=&price_old=no&erfdatum=01.01.2000&1[]=0&28[]=0&43[]=2&2[]=%3D+27%0D%0A&31[]=no+specific+feature+selected&3[]=no+specific+feature+selected&8[]=no+specific+feature+selected&36[]=no+specific+feature+selected&10[]=0&4[]=no+specific+feature+selected&5[]=no+specific+feature+selected&39[]=no+specific+feature+selected&6[]=no+specific+feature+selected&7[]=no+specific+feature+selected&37[]=no+specific+feature+selected&38[]=no+specific+feature+selected&11[]=no+specific+feature+selected&13[]=0&9[]=0&35[]=no+specific+feature+selected&44[]=2&30[]=2&14[]=2&15[]=2&16[]=2&17[]=2&18[]=2&19[]=2&20[]=no+specific+feature+selected&21[]=0&22[]=2&23[]=2&24[]=0&33[]=0&40[]=no+specific+feature+selected&32[]=0&25[]=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=find+displays&p=6&p=5&p=4&p=3&p=2&p=1"]Prad 27" Κάνε την έρευνα αγοράς σου, άνοιξε ένα καινούριο thread με τις επιλογές σου και θα βρεθούν αρκετά από τα παιδιά εδώ να σου πουν την γνώμη τους. Θα σου προτείνω όμως να μείνεις μακρυά από ανώνυμες οθόνες γιατί είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα και δεν θα έχεις πουθενά service. Αν είναι να αγοράσεις από εξωτερικό, διάλεξε μάρκα που έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση πχ Dell, LG, Samsung κλπ. EDIT Πολύ σημαντικό. Πρέπει τουλάχιστον η μία οθόνη (ή και οι 3 αν πάρεις ίδιες που στο προτείνω) να έχει/ουν display-port σύνδεση. Αλλιώς θα μπλέξεις με active adapters DVI->Display port και θα δώσεις και εκεί κανα 100αρι (και αν παίξει).
bokoboko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Σ'ευχαριστω Νινο με βοηθησες πολυ! (ειπα για χρηματα γυρω στα 600) Μετα το καλοκαιρι οταν θα εχω μαζεψει τα χρηματα θα κανω ενα thread να παρω τη τελικη αποφαση. Το διλημμα μου ειναι ή IPS 23' ή TN 27'(π.χ). Συγκλινω προς το 2ο γιατι θελω να ειναι μεγαλες να εχω imersion να γινεται μακελιο! (εντωμεταξυ τωρα ειμαι με μια 19αρα ) Δυστυχως δεν εχω δει IPS οθονη να καταλαβω γιατι ειναι τοσο καλη ισως αν δω να αλλαξω γνωμη. Πρεπει να διαλεξω ποιοτητα ή imersion... Σευχαριστω για τα λινκς σου για τις πληροφοριες σου,με κατατοπησες αρκετα! Να σαι καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα