Ghalepas Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καλησπερα ...στο σπιτι εχουμε ενα μοντεμ και τρεις υπολογιστες που συνδεονται ασυρματα ...θα ηθελα να μαθω ας φυσικα γνωριζει καποιος ποσο επικινδυνη ειναι η ακτινοβολια που εκπεμπετε απο το router και απο τους υπολογιστες; ...υπαρχουν μετρα προφυλαξης ; και ποσο ποιο ασθενες ειναι η ακτινοβολια ενος λαπτοπ συγκριτικα με ενα κινητο; ..και ποση μπορει να αντεξει ο ανθρωπινος οργανισμος; ...μηπως τελικα το ενσυρματο δυσκτιο ειναι πιο ασφαλες σε θεματα υγειας; οποιος γνωριζει καμια σχετικη ερευνα ας μας την παρουσιασει ..ευχαριστω
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Έρευνα δεν έχω πρόχειρη αλλά μιας και το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο forum, το ανεπίσημο «συμπέρασμα» που χε βγει είναι ότι αν δεν έχεις το router δίπλα στο κεφάλι σου (πχ στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι που κοιμάσαι), δεν υπάρχει λόγος πανικού. Απ ό,τι θυμάμαι το κινητό είναι πιο «επικίνδυνο» αν μιας και το χεις κολλητά στο κεφάλι σου (αν δεν υπάρχει hands-free), σε αντίθεση με το laptop. Δε νομίζω κανείς δεν είναι 100% βέβαιος για τις συνέπειες αυτών των ακτινοβολιών. Υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες ή/και αμφίβολης ποιότητας έρευνες...
Ghalepas Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 ...το λαπτοπ ομως δεν ειναι διπλα σου αρα δεν ειναι και αυτο επικυνδυνο; ..πως λετε το καλοδιο του ενσυρματου δυκτιου; ειναι ευκολο να προμηθευτω πανω απο 10 -15 μετρα ποσο κοστιζει; (στο περιπου)..επισης αν βγαλω την κεραια απο το μοντεμ ''σοζω'' καπως την κατασταση;
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Θ αποφύγω ν απαντήσω στη σύγκριση laptop-κινητού μιας και δεν έχω κάποια έρευνα ή αριθμούς για να σου πω συγκεκριμένα. Το wifi του router αρκεί να το απενεργοποιήσεις. Δεν είναι ανάγκη να ξεβιδώσεις την κεραία του.
antbyron Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Αν βγάλεις την κεραία δεν θα πιάνεις καθόλου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μικρότερης ισχύς εμβέλεια πχ. αντί για Ν μπορείς εφόσον και κάνεις την δουλειά σου να χρησιμοποιήσεις Β,G ή όταν δεν χρησιμοποιείται το ασύρματο να το κλείνεις. Αυτό κάνω μεταξύ άλλων προσπαθώντας να προστατεύσω τον εαυτό μου.
Luciddream Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 καλά το θέμα δεν είναι ακριβώς το ρουτερ μας, προσωπικά με προβληματίζουν τα 9 ρούτερ που πιάνω απο το δωμάτιο μου..... :shock:
Ghalepas Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 καλά το θέμα δεν είναι ακριβώς το ρουτερ μας, προσωπικά με προβληματίζουν τα 9 ρούτερ που πιάνω απο το δωμάτιο μου..... :shock: Θα ψαξω να σου βρω μια εκπομπη του Ρεπορταζ Χωρις Συνορα να δεις τι ακριβως συμβαινει με τα κηνιτα ...θα παθεις! :shifty: ...ειναι πολυ επικυνδινο ..δεν εχεις ακουσει και για τα καλοδια υψηλης τασης που απαγορευονται πανω απο σπιτια; ...δεν λεω πως ειναι τοσο επικυνδινο ..αλλα η οποιαδηποτε ηλεκρομαγνητικη αλτινοβολια εχει απροβλεπτες συνεπειες ....δεν αποκλειετε σε βαθος χρονου οσοι χρησιμοποιουν κινητα κλπ κλπ να εμφανισουν επιδημειες ασθενιων (με καρκινους κλπ) ...φοβουνται για γριπες πτηνων ,χοιρων ,αγελαδων ...και για κατι τοσο καθημερηνο οπως τα δυκτια κινητων κλπ δεν εχουμε επαρκη ενημερωση ..που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο Αν βγάλεις την κεραία δεν θα πιάνεις καθόλου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μικρότερης ισχύς εμβέλεια πχ. αντί για Ν μπορείς εφόσον και κάνεις την δουλειά σου να χρησιμοποιήσεις Β,G ή όταν δεν χρησιμοποιείται το ασύρματο να το κλείνεις. Αυτό κάνω μεταξύ άλλων προσπαθώντας να προστατεύσω τον εαυτό μου. δεν νομιζω πως κλεινει το ρουτερ(ασυρματα) μου; τι ειναι B,G,N?
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 ...το λαπτοπ ομως δεν ειναι διπλα σου αρα δεν ειναι και αυτο επικυνδυνο; ..πως λετε το καλοδιο του ενσυρματου δυκτιου; ειναι ευκολο να προμηθευτω πανω απο 10 -15 μετρα ποσο κοστιζει; (στο περιπου)..επισης αν βγαλω την κεραια απο το μοντεμ ''σοζω'' καπως την κατασταση; to 15 metro δικτυου ειναι φτηνο.αν βγαλεις την κεραια δεν θα αλλαξει και κατι.παλι εκμπεμπει εστω και κουτσα στραβα. επισης το κινητο ειναι χειροτερο.επισης το βασικο οτι και να κλεισεις το wireless σου εχεις 3 -4 κινητα μεσα στο σπιτι αλλα 10 ασυρματα δικτυα γυρω σου αλλα 20 ασυρματα dect που το καθενα εχει μια εμβελεια πανω απο 150 μετρα οποτε οτι και να κανεις δεν γλυτωνεις και πολλα. Θα ψαξω να σου βρω μια εκπομπη του Ρεπορταζ Χωρις Συνορα να δεις τι ακριβως συμβαινει με τα κηνιτα ...θα παθεις! :shifty: ...ειναι πολυ επικυνδινο ..δεν εχεις ακουσει και για τα καλοδια υψηλης τασης που απαγορευονται πανω απο σπιτια; ...δεν λεω πως ειναι τοσο επικυνδινο ..αλλα η οποιαδηποτε ηλεκρομαγνητικη αλτινοβολια εχει απροβλεπτες συνεπειες ....δεν αποκλειετε σε βαθος χρονου οσοι χρησιμοποιουν κινητα κλπ κλπ να εμφανισουν επιδημειες ασθενιων (με καρκινους κλπ) ...φοβουνται για γριπες πτηνων ,χοιρων ,αγελαδων ...και για κατι τοσο καθημερηνο οπως τα δυκτια κινητων κλπ δεν εχουμε επαρκη ενημερωση ..που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο δεν νομιζω πως κλεινει το ρουτερ(ασυρματα) μου; τι ειναι B,G,N? το ασυρματο κλεινει σε ολα τα ρουτερ μεσα απο το interface.τωρα ειτε το εχεις b ειτε g ειτε N δεν θα αλλαξουν και πολλα.ολα 2,4 ghz δουλευουν.ειναι τι πρωτοκολλο παιζει.
Luciddream Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 και το αστείο είναι οτι όταν φεύγω για το εξοχικό και ηρεμώ απο όλες αυτές τις ακτινοβολίες της "αθήνας"... ξυπνάω και βλέπω στα 10 μέτρα την κεραία της cosmote... !! :mrgreen:
poulinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 και το αστείο είναι οτι όταν φεύγω για το εξοχικό και ηρεμώ απο όλες αυτές τις ακτινοβολίες της "αθήνας"... ξυπνάω και βλέπω στα 10 μέτρα την κεραία της cosmote... !! :mrgreen: απο την μια αν δεν εχεις στα 10 μετρα την κεραια της cosmoteκαι την εχεις στα 2 km τοτε εχεις ενα κινητο που εκπεμπει στο full προκειμενου να πιασει σημα.αλλο τοσο οταν μιλας.απο οπου και να το πιασεις αστα να πανε.δεν μιλαω για κεραιες tv και radio που ενω ειναι πολλα watt δεν λεμε τιποτα γιατι απλα τις εχουμε περασει στην ζωη μας σαν κατι αθωο τις βλεπουμε και τοσα χρονια,τις βλεπουμε σαν κατι που δεν υπαρχει.μετα μας φταιει το wi fi.ας κοψουμε το κινητο για αρχη και μετα το wifi.
GE1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δεν υπάρχει κανένα θέμα επικινδυνότητας απο το Wi-Fi. Οι επικίνδυνες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ειναι οι ιονίζουσες που τα φωτόνιά τους εχουν αρκετή ενέργεια για να δημιουργήσουν βλάβες στα κύταρα. Το Wi-Fi και η κινητή τηλεφωνία εχουν ενέργειες φωτονίου ενα εκατομύριο φορές χαμηλότερη απο την τιμή που αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα. Το κύριο κριτήριο ειναι η συχνότητα της ακτινοβολίας. Αν θες μια υπευθυνση ενημέρωση δες στο κεφάλαιο 5 αν θυμάμαι καλά του βιβλίου Τηλεπικοινωνίες και δίκτυα Υπολογιστών 8η έκδοση των Αλεξόπουλου και Λαγογιάννη που έχει αφιερωμένο μεγάλο και πολύ αναλυτικό κομάτι για την επικινδυνότητα ακόμα και τον ακριβή υπολογισμό των αποστάσεων ασφαλείας απο τις διάφορες κεραίες. Επίσης μια εισαγωγή στα θέματα αυτά μπορείς να βρείς και στο παρακάτω link: http://users.sch.gr/xtsamis/OkosmosMas/Aktinovolies/Aktinovolies.htm 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα