alexzzz Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Στο laptop μου δεν χρησιμοποιώ ποτέ το touchpad (όταν λέμε ποτέ εννοούμε το uptime των sever, 99,9%) και όταν γράφω κάτι πολλές κατά λάθος πατάω πάνω με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός... ο δείκτης κουνιέται, κουμπιά πατιούνται, γενικά ένα ανεμούριο. Πριν πολύ καιρό (χρόνο και βάλε) είχε πάρει το μάτι μου ένα πρόγραμμα που απενεργοποιούσε το touchpad. Τώρα που το έψαξα στο google δεν βρήκα κάτι που να με βολεύει 100%. πχ υπάρχουν λύσεις που λένε να παίξω με drivers (τις απορρίπτω με την μία) αλλά και προγράμματα όπως το touchpad blocker που απλά απενεργοποιεί το touchpad όταν γράφεις και όχι όλη την ώρα. Έχετε κάτι να μου προτείνεται;
antonl Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Υποθέτω πως έχεις πάνω mouse. Δεν παίζει κάποιος συνδυασμός του στυλ Fn+F7 για απενεργοποίηση του touchpad; Λίγο προφανής πρόταση αλλά λέω μπας και...
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Το να το κάνεις disable απ το control panel (ή από κάποιο σχετικό εικονίδιο στο system tray, αν υπάρχει) εμπίπτει στην κατηγορία «δεν θέλω να το κάνω μέσω των drivers»; :Ρ
alexzzz Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Να το κάνω... αλλά πως; έχε υπόψη σου ότι τις τελευταίες μέρες κοιμάμαι, ξυπνάω, τρώω, πίνω, οδηγάω... όλα πάνω από τον υπολογιστή και έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν το βρίσκω
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Control panel -> Mouse Αναλόγως το touchpad και το software του, λογικά θα υπάρχει μια αντίστοιχη καρτέλα με ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η απενεργοποίησή του. Το χω δει σίγουρα αλλά δυστυχώς δεν είμαι σε κάποιο laptop για να σου πω ακριβώς...
pc_expert Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Menu Έναρξη > Run (Εκτέλεση) > msconfig > Enter > boot > αποεπιλέγεις την touchpad εφαρμογή > Πετυχαίνεις να μην εκκινεί αυτόματα μαζί με τα windows > Reboot . Και είσαι ΟΚ. Μήν πειράξεις τους drivers. Εάν στο μέλλον θες να ενεργοποιήσεις ξανά το touchpad θα κάνει την αντίστροφη διαδικασία. Μπορείς φυσικά να τρέξεις την εφαρμογή και από τα προγράμματά σου για να εκκινήσει το touchpad αλλά θα είναι μόνο για τη συγκεκριμένη συνεδρία. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του touchpad για συγκεκριμένη συνεδρία γίνεται συνήθως με Fn+F7
papaniki Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δοκίμασε μέσα απο device manager(σε windows 7:control panel-->System and security-->Device manager)..και πήγαινε στο touchpad και κάνε απενεργοποίηση της συσκευής(με δεξί κλικ κτλ κτλ). Με αυτή τη διαδικασία είναι σαν να το έχεις βγάλει το touchpad απο το λάπτοπ και είναι σαν να μην υπάρχει. Με την αντίστροφη διαδικασία το επαναφέρεις. Ελπίζω να βοήθησα.
alexzzz Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Θα τα δοκιμάσω μόλις γυρίσω σπίτι και χαϊδέψω το λαπτοπάκι... σας ευχαριστώ παιδιά
alexzzz Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Κανένας από τους 2 παραπάνω τρόπους δεν δουλεύει. Στον μεν πρώτο δεν υπάρχει service του touchpad που να ξεκινάει μαζί με το σύστημα και στον δεύτερο δεν βγάζει επιλογή απενεργοποίησης
35apontos Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Κανένας από τους 2 παραπάνω τρόπους δεν δουλεύει. Στον μεν πρώτο δεν υπάρχει service του touchpad που να ξεκινάει μαζί με το σύστημα και στον δεύτερο δεν βγάζει επιλογή απενεργοποίησης Λύστο και βγάλε τα βύσματα που μεταφέρουν τους ερεθισμούς στη μητρική για περαιτέρω επεξεργασία.Ή βάλε ένα κομμάτι αυτοκόλητου.Ή άστο όπως είναι.
antonl Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Τι πόντιο laptop έχεις που δεν παίζει με synaptics drivers ωρέ;
alexzzz Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Sony Vaio vgn130j... Alps pointing device. Σονυ Βαϊονίδης
antonl Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 BIOS ή drivers; http://labnol.blogspot.com/2007/05/disable-touch-pad-of-your-laptop-avoid.html http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/upgraded-from-vista-to-windows-7-home-premium-via/49a7e41d-ddc5-4b66-992f-a1235aa7c4f0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.