-nick- Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 https://athens.indym...icle_id=1291794 Κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 11 Μαΐου συνελλήφθη πλησίον του καταστήματος Attica o Φώτης Δ. που προφυλακίστηκε άδικα με την κατηγορία ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και έφερε σακίδιο με βόμβες μολότοφ. Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να παρέχει πληροφορίες ή οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σύλληψη του Φώτη ή και με την παρουσία του στην πορεία ΠΡΙΝ από τη σύλληψή του να επικοινωνήσει μαζί μας. Επίσης θα παρακαλούσαμε θερμά το σχετικό υλικό που έχει αναρτηθεί να σταλεί σε υψηλή ανάλυση ώστε να χρησιμεύσει για την υπεράσπιση του Φώτη. Ευχαριστούμε πολύ. Η οικογένειά του Τηλ επικοινωνίας: 6972210005 e-mail: [email protected] http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=275753 Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 «Μου φόρτωσαν σακίδιο με μολότοφ» Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ «Εδωσα αίμα για τους αστυνομικούς που χτύπησαν στου Ρέντη. Ενας κολλητός μου είναι ΜΑΤατζής που δούλευε στην πορεία. Και με κατηγορούν ότι πήγα στην πορεία για να τους χτυπήσω. Συνέλαβαν τον πιο άσχετο». Ο 21χρονος Φώτης Δήμου, που τελείωνε την πτυχιακή του στο ιατρικό εργαστήρι των ΤΕΙ Αθηνών, προφυλακίστηκε μετά την πορεία της περασμένης Τετάρτης. Οπως περιγράφει, «στις 11 το πρωί, μαζί με τους Βασ. Αθανασόπουλο, Δημ. Αλεξίου και Δημ. Λάμπρη φύγαμε με το αυτοκίνητο από το Γαλάτσι, το αφήσαμε στην Πανόρμου και μπήκαμε στο Μετρό. Οταν βγήκαμε, πέρναγε η πορεία του ΠΑΜΕ. Κατεβήκαμε τη Σταδίου ψάχνοντας για γνωστούς. Γινόταν χαμός, δεν βρίσκαμε κανέναν. Μπήκαμε στο μπλοκ του κινήματος "Δεν πληρώνω". Κι ακολουθήσαμε την πορεία μέχρι το Σύνταγμα». Ολα συνέβησαν τη στιγμή που ο κόσμος αποχωρούσε: «Κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου για να φύγω, πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο για να μην ανησυχεί. Κοίταξα τις αναπάντητες κλήσεις της στο κινητό. Η ώρα ήταν 1.33. Ακούω εκρήξεις. Ενα τεράστιο μπουλούκι αναρχικών κατέβαινε από το Σύνταγμα προς το μέρος μου. Ολοι έτρεχαν. Και πίσω μας τα ΜΑΤ. Φορούσα μια μπλούζα και το παντελόνι της φόρμας. Και μια ιατρική μάσκα κρεμασμένη προληπτικά στο λαιμό. Μπροστά μου ήταν ο Βασ. Αθανασόπουλος. Του δίνω την ταυτότητα, το δίπλωμα, το πάσο και το κλειδί του αυτοκινήτου να μη μου πέσουν». Προβλέποντας τι θ' ακολουθούσε: «Ξαφνικά άρχισαν να επιτίθενται τα ΜΑΤ από δεξιά κι αριστερά. Ρίχνοντας πολλά χημικά μέσα στον κόσμο. Πανικοβλήθηκα. Ζαλίστηκα κι έπεσα κάτω. Προσπαθώντας να σηκωθώ έφαγα την πρώτη κλοτσιά από έναν ΜΑΤατζή. Είδα πολλούς επάνω μου, δεν θυμάμαι πόσους. Με χτυπούσαν. Κλοτσιές στο κεφάλι, σ' όλο το σώμα. Με ψέκαζαν στο πρόσωπο με χημικά. Ο ένας με τραβάει στο πεζοδρόμιο. Ουρλιάζοντας "κάτσε κάτω. Σκάσε. Τα χέρια πίσω". Μου φόρεσε χειροπέδες. Ενας άλλος κουβαλάει ένα σακίδιο. "Τι είναι αυτό ρε; Για να δούμε ρε τι έχει μέσα". Απάντησα πως δεν είναι δικό μου. Το άνοιξε. Είχε μολότοφ». Ο εξευτελισμός: «Με σέρνανε στην Πανεπιστημίου μέχρι τα Χαυτεία. Με πετάγανε πάνω στα κολονάκια. Μία ολόκληρη διμοιρία με χτυπούσε βρίζοντας: "Βρομιάρη, μαλάκα, σκάσε. Θα σε γα....... στη φυλακή σκουπίδι". Επειδή φώναζα ότι δεν είναι δικά μου. Ο ψηλός από δεξιά απαντάει "δεν πειράζει. Ενα δωράκι από μας...". Στα Χαυτεία περίμενα γονατιστός μέχρι να έρθει το περιπολικό. Οταν με χτυπούσαν θυμάμαι που φώναξε ένας "μην τον ακουμπάτε, κάμερες"». Οι κατηγορίες: «Βρίσκομαι προφυλακισμένος στη ΓΑΔΑ, στον 7ο όροφο. Ανάμεσα σε κατηγορούμενους για ληστείες και ναρκωτικά. Μας έφεραν όλους μαζί, αλλά κράτησαν μόνο εμένα. Δεν πίστευα ότι μπορεί να μου συμβεί. Είπαν ότι αντιστάθηκα στη σύλληψη, ενώ με κλοτσούσαν στο κεφάλι και με ψέκαζαν. Με κατηγορούν για την ιατρική μάσκα. Και για μια τσάντα με μολότοφ που δεν είναι δική μου».
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αν είναι όπως τα λέει στο ότι δεν ήταν δικό του το σακίδιο γιατί τα υπόλοιπα τα ξέρουμε και τα έχουμε δει πολλές φορες δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας τα πει τότε ήταν άτυχος γιατί προφανώς κάποιος από το μπουλούκι πέταξε το σακίδιο μην τον πιάσουν με αυτό αλλα και για να μπορεί να τρέξει ευκολότερα και του το φορτώσανε. Πάντως δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω .. έχω βαρεθεί ότι και να πούμε θα βγαίνουν άλλοι να υποστηρίζουν τα MAT άλλοι που θα λένε τα δικά τους .. το θέμα είναι να γλιτώσει τα περαιτέρω άμα δεν φταίει σε κάτι..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Kαιρο ειχα να δω link του indymedia ως τοπικ στο insomnia.
-nick- Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Kαιρο ειχα να δω link του indymedia ως τοπικ στο insomnia. Τι θες να πεις? Ειναι κ λινκ απο ελευθεροτυπια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Τι θες να πεις? Ειναι κ λινκ απο ελευθεροτυπια. Τι να πω. Οτι μαρεσει να ενημερωνομαι απτο indymedia. Ειχα καιρο να λαβω ενημερωση απο αυτο το σαιτ μεσω insomnia και θυμηθηκα εκεινες τις εποχες -παλιοτερα συνεβαινε τακτικοτατα-. Παντως, χωρις να υπονοω κατι για τον Φωτη και τον καθε Φωτη, καταλαβαινετε οτι ειναι τουλαχιστον επιβαρυντικο για την αθωοτητα του εν λογω νεαρου το γεγονος οτι του παρεχεται στηριξη απο σαιτ που εχει ως ιδεολογια και στηριζει την βια, τις μολοτωφ κλπ.Αυτο το σαιτ τωρα να προσπαθει να μας πεισει οτι ενας ΔΕΝ κρατουσε μολοτωφ, την ωρα που δοξαζει οποιον πεταει μολοτωφ, ε ειναι λιιιγο περιεργο ε?
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Παντως, χωρις να υπονοω κατι για τον Φωτη και τον καθε Φωτη, καταλαβαινετε οτι ειναι τουλαχιστον επιβαρυντικο για την αθωοτητα του εν λογω νεαρου το γεγονος οτι του παρεχεται στηριξη απο σαιτ που εχει ως ιδεολογια και στηριζει την βια, τις μολοτωφ κλπ.Αυτο το σαιτ τωρα να προσπαθει να μας πεισει οτι ενας ΔΕΝ κρατουσε μολοτωφ, την ωρα που δοξαζει οποιον πεταει μολοτωφ, ε ειναι λιιιγο περιεργο ε? Οποτε οι επιθέσεις που έγιναν από χρυσαυγίτες σε αλλοδαπούς χίμα πριν λίγες μέρες και συνεχίζονται τέτοια φαινόμενα με αφορμή την δολοφονία του 44χρόνου θα έπρεπε να μας δώσουν την εντύπωση ότι ήταν χρυσαυγίτης? Όπως και στην περίπτωση δολοφονίας του γρηγοροπουλου επειδή υπήρχε αντίδραση και από αναρχικούς τον βγάλανε αναρχικό .. Τι να πω είναι εύκολο να κολλάμε στάμπες (και δεν το λέω για εσένα) όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μονοι που θα μπορούσαν να τον υποστηρίξουν θα ήταν αυτοί που είναι εναντια στην αστυνομική βία και στα υπόλοιπα που όλοι ξέρουμε αλλα δεν θα αναφερθώ για να αποφύγω να διαγραφει το μήνυμα μου.
Lucifer Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 καταλαβαινετε οτι ειναι τουλαχιστον επιβαρυντικο για την αθωοτητα του εν λογω νεαρου το γεγονος οτι του παρεχεται στηριξη απο σαιτ που εχει ως ιδεολογια και στηριζει την βια, τις μολοτωφ Τι να πουν και τα ΜΑΤ δηλαδή με κάτι posts υποστήριξής τους εδώ μέσα, ανθοπώλες θα είχαν γίνει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Οποτε οι επιθέσεις που έγιναν από χρυσαυγίτες σε αλλοδαπούς χίμα πριν λίγες μέρες και συνεχίζονται τέτοια φαινόμενα με αφορμή την δολοφονία του 44χρόνου θα έπρεπε να μας δώσουν την εντύπωση ότι ήταν χρυσαυγίτης? Όπως και στην περίπτωση δολοφονίας του γρηγοροπουλου επειδή υπήρχε αντίδραση και από αναρχικούς τον βγάλανε αναρχικό .. Καμια σχεση αυτο που λεω εγω με αυτο που λες εσυ. Οι περιπτωσεις στις οποιες αναφερεσαι εσυ, δεν ειναι νομικη/ηθικη υποστηριξη αλλα αφορμη για βια. Βια που αναζητουν οι εν λογω ομαδες εναντιον αλλων ομαδων. Αρα ειτε θα βρουν αφορμη, ειτε θα εφευρουν. Τι να πω είναι εύκολο να κολλάμε στάμπες (και δεν το λέω για εσένα) όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονοι που θα μπορούσαν να τον υποστηρίξουν θα ήταν αυτοί που είναι εναντια στην αστυνομική via και στα υπόλοιπα που όλοι ξέρουμε αλλα δεν θα αναφερθώ για να αποφύγω να διαγραφει το μήνυμα μου. Δεν ξερω, υποθετω οτι ενας απλος κοινος πολιτης δε θα επιθυμουσε να τον υποστηριζει η χρυση αυγη/η 17 Νοεμβρη/η Αλ Καιντα για μια νομικη υποθεση, γιατι ειναι αυτονοητο οτι εμεσως πεφτει σταμπα μετα... Τι να πουν και τα ΜΑΤ δηλαδή με κάτι posts υποστήριξής τους εδώ μέσα, ανθοπώλες θα είχαν γίνει. Αλλο ποστς υποστηριξης σε "ουδετερο πολιτικα σαιτ" που ο καθενας γραφει οτι νομιζει και τρωει στη μαπα τον αντιλογο και αλλο αρθρα/αναρτησεις σε χρωματισμενο, πολιτικοποιημενο σαιτ που επιτρεπεται να ακουγεται μονο μια πολιτικη αποψη, χωρις απαντησεις. Δηλαδη αλλο να λεω εγω εδω ζητω τα ΜΑΤ: χεστηκες, χεστηκε, χεστηκαν ολοι. Και οποιος δε χεστηκε θα βγει να μου τα χωσει. Και αλλο εγω να το γραφω σε ενα ακροδεξιο μπλογκ ακροδεξιας παραταξης ως ΑΡΘΡΟ/αναρτηση (ουτε καν comment απο "τυχαιο" user δηλαδη). Τοτε προφανως θα ειπωθει "να οι ακροδεξιοι οι φασιστες οι ναζιστες, που τα εχουνε πλακακια με τα ΜΑΤ και τα προμοταρουν και τα στηριζουν και και και".
lary7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μα και αυτοι οι μπατσοι βρε παιδι μου , ειναι οτι ποιο ηλιθο υπαρχει. Τοσα χρονια συλλαμβανουν κουκουλοφωρους και παντα μα παντα πιανουν τους αθωους. Απο τα 100 ατομα που πετανε μολοτωφ ειναι τοσο χαζοι που ΠΑΝΤΑ πιανουν το Νο.101 που πεταει γαρυφαλα και εχει γονεις υπερανω που διαρυγνιουν τα ιματια τους οτι καμια σχεση δεν εχει τα καμαρια τους με τετοια.
Lucifer Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δηλαδή ρε μίντι, αν εμένα αύριο με σαπίσουνε στο ξύλο 10 χρυσαυγίτες επειδή με είδαν με κοτσίδα και βγουν άλλοι 10 αναρχικοί και πουν "αίσχος", εγώ θα τις έχω φάει έστω και λίγο πιο δικαιολογημένα;
KilliK Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Του δίνω την ταυτότητα, το δίπλωμα, το πάσο και το κλειδί του αυτοκινήτου να μη μου πέσουν». lol,what? ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μα και αυτοι οι μπατσοι βρε παιδι μου , ειναι οτι ποιο ηλιθο υπαρχει. Τοσα χρονια συλλαμβανουν κουκουλοφωρους και παντα μα παντα πιανουν τους αθωους. Απο τα 100 ατομα που πετανε μολοτωφ ειναι τοσο χαζοι που ΠΑΝΤΑ πιανουν το Νο.101 που πεταει γαρυφαλα και εχει γονεις υπερανω που διαρυγνιουν τα ιματια τους οτι καμια σχεση δεν εχει τα καμαρια τους με τετοια. Δε τα ξερεις καλα. Οι μπατσοι ειναι πανεξυπνοι. Πιανουν παντα αθωα παιδια, τα καλυτερα παιδια της κοινωνιας, τους φορανε μια τσαντα γεματη μολοτωφ και τα ενοχοποιουν. Ειναι να μη σου τυχει. Δηλαδή ρε μίντι, αν εμένα αύριο με σαπίσουνε στο ξύλο 10 χρυσαυγίτες επειδή με είδαν με κοτσίδα και βγουν άλλοι 10 αναρχικοί και πουν "αίσχος", εγώ θα τις έχω φάει έστω και λίγο πιο δικαιολογημένα; Ε ενταξει αν βγουν να κραξουν απλα τους χρυσαυγιτες δε θα μου κανει εντυπωση, ουτε θα βιαστω να σε πω αναρχικο. Αμα αρχισουν ομως τα "δειτε τι επαθε ο Γιαννης, ο καθως πρεπει, ο φιλειρηνικος τυπος που τυχαια περναγε μπροστα απο τους χρυσαυγιτες μαζι με μια ομαδα αναρχικων" ε τοτε θα πρεπει να εχω τις αμφιβολιες μου για το Γιαννη, οπως τις εχω για το Φωτη, ο οποιος ηταν παρων σε επεισοδια αναρχικων-ΜΑΤ ας πουμε.
lary7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δε τα ξερεις καλα. Οι μπατσοι ειναι πανεξυπνοι. Πιανουν παντα αθωα παιδια, τα καλυτερα παιδια της κοινωνιας, τους φορανε μια τσαντα γεματη μολοτωφ και τα ενοχοποιουν. Ειναι να μη σου τυχει. Λες ε??? Τι να σου πω, μπορει να ειναι παγιδα,τις μολοτωφ τις πετανε οι ιδιοι οι μπατσοι και μετα δινουν τα τσαντακια-μασκες-λοσταρια-πετρες σε αθωα παλικαρια για να τα στειλουν στο μπουντρουμι. Α τους αλητες, μαλλον αυτοι εκαψαν και τους 4 στην τραπεζα....
Lucifer Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μη λέμε και υπερβολές, φυσικά τους πιάνουνε και τους ενόχους. Να, εδώ τους έχουν πιάσει, τους έχουν εξηγήσει τα λάθη τους και τα παιδιά μετανόησαν και βοηθάνε:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.