Προς το περιεχόμενο

Μεγαλο Wireless δικτυο στην εξοχη: ειναι εφικτο για DIY με χαμηλο μπατζετ;

tsifotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια περιοχη υπαρχουνε κτιρια στην σειρα (3 διώροφα , 3 ισογεια σαν bungalows και ενα σπιτι μεζονέτα. Στην αρχη του συγκροτηματος υπαρχει χωρος που εχει ενα wireless routeraκι της sagem που καλυπτει εκει κοντα (αν δειτε τις φωτογραφιες μεχρι την πισινα και λιγο τριγυρω).

Το κοινο των διαμερισματων δεν ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το wifi ως σουπερ ντουπερ υπηρεσια, δεν υπαρχουνε πχ επιχειρηματιες κλπ που θα καιγοταν και αρα πληρωναν στις διακοπες για κατι τετοιο (δεν κουβαλαει ο κοσμος λαπτοπ και λοιπα).

Αυτο το λεω γιατι αν πας σε μια εταιρια και τους πεις στηστε μου ενα wireless σ ολη την περιοχη, το αναλαμβανουνε με το αζημιωτο. Αλλα ολο κι απο κανενας θελει να χαζευει στο wifi κινητο του που και που κλπ.

Υπαρχει μια συνδεση conn-x 2mbps που ισως συντομα γινει 24mbps και το σημειο φαινεται σ ενα κοκκινο κυκλο στην φωτογραφια.

Ποια θα ητανε μια χαμηλου κοστους λυση να φτασει μεχρι την ακρη το σημα (οχι για torrent downloading αλλα ολο και κανενα facebook ας πουμε.

Δεν ειμαι σιγουρος τι παιζει σε repeater / access point . Ποσα και ποσο δυνατα χρειαζομαι και σε ποια σημεια.

Δε λεω ισως καποια μερα το διαδικτυο θα ειναι απαραιτητο σαν το ηλεκτρικο ακομα και στις διακοπες. Προς το παρον θα ηθελα πως να ΄πω... (αντε το λεω για να προλαβω τους εξυπνακηδες - ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ :rolleyes:

Κανενας να βοηθησει με καμια ιδεα; ευχαριστω

*Το συγκροτημα περιλαμβανει τα κτιρια που εχουνε οριοθετηθει στο paint :P . Αν και και ειναι κουτσορομενο στην ακρη βρισκεται η μεζονετα. Πιο πληρη αεροφωτογραφιες δεν μπορεσα να βρω

Δημοσ.

με ενα access point το ξεχνας.στην ουσια βαζεις ενα access point δεξια απο την πισινα αμα γινεται για να πιασεις τα παντα.αλλα θες access point Που καλο θα ειναι να ειναι Poe και να ειναι 300 mw τουλαχιστον και μετα με Link να παιξει αλλο ενα access point Πιο κατω.

Δημοσ.

Οκ, ας το παρουμε αλλιως.

Καποιες προτασεις για ισχυρα repeater kai access point με καλο value for money;

Ισχυει οτι οσο πιο πολλα mw τοσο πιο καλα για την επεκταση του σηματος ή λαθος;

Δεν ειμαι σιγουρος στο τι ειναι καλυτερο για την περιπτωση που περιεγραψα - Repeater ή Access Point;

Σε ενα παλαιοτερο θρεντ διαβασα αυτο:

To Access Point επικοινωνεί με το μητρικό Access Point μέσω Εthernet.

Ο Repeater επικοινωνεί με το μητρικό Access Point ασύρματα.

Επειδή ο Repeater και διαβάζει το σήμα και το επανεκπέμπει ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί το 50% του Bandwitdth για την επικοινωνία με το μητρικό Access Point και το 50% για την επανεκπομπή του - άρα έχεις την μισή ταχύτητα.

Αν στην θέση που θα βάλεις την συσκευή μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις Access Point.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet για ενσύρματη δικτύωση, πιό αποδοτικό θα είναι να κάνεις μια κατασκευή infrastructure:

- Ένα Access Point που θα δουλεύει σαν Client

- Ένα δεύτερο Access Point που θα συνδέεται ενσύρματα με το προηγούμενο και θα δουλεύει σαν Access Point.

Αυτη η περιγραφη ισχυει; Η μειωση ταχυτητας αναφερεται στο δικτυο (δηλαδη στο file transfer μεταξυ υπολογιστων) ή στην προσβαση http ;

Να σημειωσω οτι θα ηθελα να αποφυγω καλωδια ως μπελαλιδικο αλλα αν συμφερει πολυ περισσοτερο δεν το απορριπτω απολυτα.

Δημοσ.

γενικως τα 100 Mw Που βγαζει ενα απλο ρουτερ ειναι λιγο.συνηθως τα access point καφετεριες κτλ ειναι 300 Mw και σε καποις περιπτωσεις σε ανοιχτους χωρους μπαινουν και μικροι ενισχυτες 500 Mw.βεβαια θες και αναλογες κεραιες.μια μεγαλυτερη ομνι η καποιο Panel 120 μοιρων.αλλα ειναι ακριβα καποια απο αυτα.

επισης ναι η καλυτερη λυση παντα ειναι να εχεις access points και να φευγει καλωδιο μεχρι το access point. o repeater θα παιζει ασυρματα.θα σου κοψει λιγο ταχυτητα σε File transfer αλλα σε browsing Κτλ δεν θα υπαρχει θεμα εκτος αν τοσημα ειναι οριακα.καποιες φορες μπορεις να βαλεις το Link να παιξει με Panel και σε b πρωτοκολλο για πιο σταθερα και σε καποιες αλλες περιπτωσεις καποιοι προτειμουν access point που να κανουν Link σε 802.11a Που παιζει πιο σταθερα και λιγο πιο μακρυα λογω 5,4 εως 5,8 ghz αντι για 2,4.τωρα για νορμαλ λεφτα καμια Omni θα ηταν κατι το φτηνο και κανα access point air live στα 300 mw.Υπαρχουν πολλα προιοντα αλλα σε λιγα λεφτα δεν ξερω κατι για να σου προτεινω.εχω στησει αρκετα Hot spot λογω δουλειας αλλα ο εξοπλισμος ηταν αρκετων εκατονταδων ευρω.βεβαια υπαρχουν και λυσεις για λιγα λεφτα απλα εκει θελει και φαντασια.πχ να παρεις ενα access point Να το βαλεις εσυ σε στεγανο κουτι αντι να δωσεις λεφτα να παρεις ενα access point Που θα ειναι απο την μανα του αδιαβροχο.

Δημοσ.

Δηλαδη με καμια 300αρια ευρώ δεν γίνεται δουλεια;

Τι τιμες παιζουνε τα εξωτερικο χώρου; και ποια ειναι στανταρακια;

Ξέρω ρωτάω γενικοτητα του τύπου (ποσο κανει ενα αυτοκινητο; )

Για να φερω την ερωτηση στα μετρα που θελω: Αν υποθεσουμε οτι για ενα οικιακο ρουτερ καποιος δινει μεσο ορο 60 ευρω και ενα αξιοπιστο μοντελο με καλο value for money ειναι το linksys wag200, τι προτείνεται για ap / repeater σε μια λωριδα γης περιπου 4-5 στρεματων;

Δημοσ.

εγω δεν μπορω να απαντησω.αυτα που λεω εγω ειναι πχ 300 ευρω το καθε access point οποτε ειναι ολο το badget σου.καποιοι αλλοι βαζουν cisco σε hot spot με ακομα μεγαλυτερο κοστος.

καποιοι αλλοι χρησιμοποιουν Microtik αλλοι βαζουν ubiguiti δεν το εχω ψαξει παραπανω.τα panel ειναι ακριβα παντως.η πιο φτηνη λυση θα ηταν access point των 300 Mw και να τα στεγανοποιησεις εσυ και απλα να βγαλεις καμια Omni 7-8 db η καποιο Panel που να ριχνει στα σπιτια.και το αλλο access point ειτε μπορει να παιρνει με καλωδιο η αλλιως να γινει repeater

Δημοσ.

Το κοινο των διαμερισματων δεν ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το wifi ως σουπερ ντουπερ υπηρεσια, δεν υπαρχουνε πχ επιχειρηματιες κλπ που θα καιγοταν και αρα πληρωναν στις διακοπες για κατι τετοιο (δεν κουβαλαει ο κοσμος λαπτοπ και λοιπα).

Αυτο το λεω γιατι αν πας σε μια εταιρια και τους πεις στηστε μου ενα wireless σ ολη την περιοχη, το αναλαμβανουνε με το αζημιωτο. Αλλα ολο κι απο κανενας θελει να χαζευει στο wifi κινητο του που και που κλπ.

Δε λεω ισως καποια μερα το διαδικτυο θα ειναι απαραιτητο σαν το ηλεκτρικο ακομα και στις διακοπες. Προς το παρον θα ηθελα πως να ΄πω... (αντε το λεω για να προλαβω τους εξυπνακηδες - ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ :rolleyes:

Fixed :D :devil:

Για να φερω την ερωτηση στα μετρα που θελω: Αν υποθεσουμε οτι για ενα οικιακο ρουτερ καποιος δινει μεσο ορο 60 ευρω και ενα αξιοπιστο μοντελο με καλο value for money ειναι το linksys wag200, τι προτείνεται για ap / repeater σε μια λωριδα γης περιπου 4-5 στρεματων;

Το θέμα είναι ότι σε περιουσία που σου αποφέρει χρήματα δεν την ονομάζεις οικία. Οικία = παθητικό / ενοικιαζόμενα δωμάτια = ενεργητικό

;)

Τέσπα, πάμε στα παρακάτω:

1ος Μπακάλικος τρόπος (μιας και κάτι τέτοιο ζητάς): πετάς 1 ή 2 switch ανά 2 κτίρια και μετά ανεβάζεις όσα ΑΡ χρειαστείς -> οποιαδήποτε της αγοράς κάνουν (αν και θα προτιμούσα, τουλάχιστον τα ΑΡ, να υποστηρίζουν layer 2 isolation).

Πάρε και ένα δείγμα στο πάνω κάτω τι παίζει με τις απώλειες από εδώ

2ος Μπακάλικος τρόπος: Παίζεις με, όσα χρειαστείς, εξωτερικά ΑΡ (αυτά που σου λέει ο poulinos -> 300αρια) και δίνεις από τα παράθυρα των δωματίων <- μπορεί να χρειαστείς λιγότερα ΑΡ αλλά είναι και κάπως πιο ακριβά.

Εξαρτάται βέβαια και από τη διαμόρφωση των δωματίων σε κάθε κτίριο. Αν είναι στη μέση διάδρομος και δεξιά - αριστερά τα δωμάτια, το πιο πιθανόν να χρειαστείς μόνο 2 ΑΡ, ένα για κάθε πλευρά <-- αλλά, είπαμε, μπακάλικος τρόπος.

Έρευνα αγοράς την κάνεις μόνος σου :P ;)

Edit:

Εγώ πάντως για οικιακό ρουτερι έχω, πλέον, αυτό :P

Δημοσ.

οταν υπαρχουν δωματια με διαδρομο και ψευδοροφη υπαρχει και η λυση του access point Και μετα ομοαξωνικα καλωδια πανω απο τις ψευδοροφες και κατεβαζεις ceiling mount antennas και εχουν πολυ καλυ καλυψη.

Δημοσ.

οταν υπαρχουν δωματια με διαδρομο και ψευδοροφη υπαρχει και η λυση του access point Και μετα ομοαξωνικα καλωδια πανω απο τις ψευδοροφες και κατεβαζεις ceiling mount antennas και εχουν πολυ καλυ καλυψη.

+1 και για αυτή τη λύση, αλλά εκεί δεν ανεβαίνει ψηλά το κόστος; Δεν ξέρω δεν την έχω κάνει.

Δημοσ.

βγαινει φτηνοτερα απο το να βαλεις πολλαπλα access point.γιατι δινεις κανα 300 για το access point κανα 200 ευρω για τον ενισχυτη διοτι θα εχεις καποιες απωλειες λογω καλωδιου και κεραιων.μετα κανα 40 αρι πρεπει να εχει η καθε celling mount.Το ομοαξωνικο δεν ξερω ποσο παει και θες και splitters.ειναι ωραια λυση αν δεν μπορεις να καλυψεις τα δωματια απο καπου πιο μακρια με καποιο array η καποιο Panel.και σε καποιες περιπτωσεις αν βαλεις και καποιον ενισχυτη μπορεις να παιξεις και οροφο ανα οροφο.η πολλες φορες δεν μπορεις να ριξεις καλωδιο καπου στον κηπο για να δωσεις με καλωδιο στο access point ενω το να σου ανεβασουν καλωδιο καπου ειναι πολυ πιο ευκολο.γενικα οσο γινεται προσπαθω να αποφευγω τα Links για θεματα ταχυτητας,θεμα οτι αμα καει κατι σου ριχνει ολα τα Link πουειναι πανω και επισης θεματα παρεμβολων.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον! Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει τον ΤS μας μιας και ζητά κάτι εύκολο - φτηνό!

Σορρυ για την καθυστέρηση αλλά έγραφα ένα μακρυνάρι στο thread για τους αποτυχημένους τεχνικούς :P

Δημοσ.

για φτηνο οπως ειπα δεν ξερω.απλα τι εχω ακουσει.οτι εχω φτιαξει σε hot spot ακομα και στην πιο απλη υλοποιηση δεν πηγαινε κατω απο 500.τις τιμες δεν τις βλεπω εγω αλλα τοσο ειναι στο περιπου.

Δημοσ.

για φτηνο οπως ειπα δεν ξερω.απλα τι εχω ακουσει.οτι εχω φτιαξει σε hot spot ακομα και στην πιο απλη υλοποιηση δεν πηγαινε κατω απο 500.τις τιμες δεν τις βλεπω εγω αλλα τοσο ειναι στο περιπου.

Καλά, αυτό που πρότεινα παραπάνω δεν λέγεται hotspot καν! Ηλιθιωδώς μεγάλο home network θα το ονόμαζα!! (<- αν δεν υπάρχει άλλη ονομασία διεκδικώ από τώρα το copyright της δικιάς μου!! :P)

Για hotspot τόσο παίζουν τα πιο φτηνά! :)

Δημοσ.

ενταξει αν θες να φτιαξεις κατι φτηνο οκ τοτε θα φτιαξεις οπως ειπε μεγαλο Home network.αν ειναι να βγαλεις λεφτα το δινεις και σε αλλη εταιρεια και πουλας καρτες και βγαζεις λεφτα και τερμα.και εχει την συντηρηση η εταιρεια η οτι γινει.και ο καθενας τα ποσοστα του.

Δημοσ.

ενταξει αν θες να φτιαξεις κατι φτηνο οκ τοτε θα φτιαξεις οπως ειπε μεγαλο Home network.αν ειναι να βγαλεις λεφτα το δινεις και σε αλλη εταιρεια και πουλας καρτες και βγαζεις λεφτα και τερμα.και εχει την συντηρηση η εταιρεια η οτι γινει.και ο καθενας τα ποσοστα του.

Αυτό είναι το ένα business model για τα hotspot (που από μια μικρή έρευνα που είχα κάνει πριν κάμποσο καιρό) δεν ήταν και το πιο δημοφιλές προς τους πελάτες. Το 2ο είναι το να παρέχεις δωρεάν το διαδίκτυο μέσα στις υπηρεσίες σου και να περιμένεις (και από αυτή σου την υπηρεσία) να αυξηθεί η κίνησή σου (πιο δημοφιλές, τουλάχιστον στο εξωτερικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...