Members gsarig Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Members Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Το Dropbox, η δημοφιλέστατη υπηρεσία online αποθήκευσης και συγχρονισμού δεδομένων, κατηγορείται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ότι παραπλάνησε τους χρήστης στο θέμα της ασφάλειας των υπηρεσιών του. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που εξέδωσε η FTC (.pdf) αναφέρεται ότι ο ισχυρισμός του Dropbox πως τα αρχεία των χρηστών είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε ούτε ακόμη και οι υπάλληλοί του δεν μπορούν να δουν το περιεχόμενό τους, είναι ψευδής. Το έγγραφο περιλαμβάνει αναφορές στην έρευνα του ανεξάρτητου ερευνητή και πρώην εργαζόμενου της FTC, Christopher Soghoian, που από τον περασμένο μήνα είχε καταδείξει ότι οι υπάλληλοι του Dropbox μπορούν όντως να δουν το περιεχόμενο των αρχείων που ανεβάζουν οι χρήστες. Η μέχρι στιγμής αντίδραση του Dropbox πάνω στο θέμα δεν έχει προκαλέσει και τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού το μόνο που έχει κάνει είναι να τροποποιήσει τις σχετικές αναφορές στον ιστοχώρο του ώστε να απαλειφθεί ο ισχυρισμός ότι οι υπάλληλοί του δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Site: Wired
dj_neo Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Ξεσκεπάζονται ένας ένας... Έχουνε να δούνε τα μάτια μας ακόμα με το cloud...
teopless Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα Αμερικανάκια ρίχνουν μηνύσεις στο Dropbox. Έτσι, για να μάθει η κακιά πολυεθνική του Internet. Πάμε τώρα να πιούμε Coke και να φάμε στα KFC.
imr Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Ενταξει δεν περιμενα οτι οντως δεν μπορουν να δουν τα αρχεια μου (το χρησιμοποιω αλλα οχι για κατι σοβαρο) αλλα αυτο ειναι χοντρο. Και ενταξει αντι να βγουν να πουν κατι απλα το βγαζουν απο την περιγραφη? ελεος
Xristaras12 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 απο τη μια με εχει βοηθησει παρα πολυ σε ανταλλαγη αρχειων απο την αλλη με προβληματισε η ανακοινωση αυτη Και δεν αναφερομαι μονο σε προσωπικο υλικο αλλα και διακινηση υλικου απο τον θειο... Καλα κανω λοιπον που ο,τι ανεβαζω εκει ειναι σε rar+password protected!
teopasxal Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για "ευαίσθητα" αρχεία dropbox+truecrypt και αστους να βλέπουν ότι θέλουν.
linkinpark4175 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για "ευαίσθητα" αρχεία dropbox+truecrypt και αστους να βλέπουν ότι θέλουν. ακριβως, αυτο κανω και εγω.
sistah Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αν ανεβαζα κατι προσωπικο θα φροντιζα να το κανω rar+strong pass οπως ειπε καποιος πιο πανω, ειτε μου λεγανε οτι εχουν το πιο super duper encryption ειτε δεν εχουν ντιπ τιπτα (στην προκειμενη περιπτωση). Τωρα για προγραμματα, μουσικη και κατι μπουρδες που ανεβαζω δεν με ακουμπα αυτη η ανακοινωση. Παρο'ολα αυτα δεν ειναι και ευχαριστη ειδηση.
nick#18 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Και πανω που ελεγα να ξεκινησω να το χρησιμοποιω... Ας το αφησω στα αυγα του
dekaneas Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για όλους τους τιμητές του Cloud εκεί έξω ,έχετε την εντύπωση οτι θα αποθηκεύετε τα αρχεία σας σε εικονικούς υπολογιστες για χρήση απο κάθε συσκευή χωρις να δίνετε apriori την έγκριση στην εκάστοτε εταιρεία/πάροδο της υπηρεσίας να "σκαλιζει" τα προσωπικά σας δεδομένα; Μ'αυτο το πλευρο να κοιμάστε...
KilliK Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα Αμερικανάκια ρίχνουν μηνύσεις στο Dropbox. Έτσι, για να μάθει η κακιά πολυεθνική του Internet. Πάμε τώρα να πιούμε Coke και να φάμε στα KFC. οτι ναναι
for4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 η γνώμη μου είναι ότι το dropbox είναι πολύ χρήσιμη εφαρμογή, την χρησιμοποιώ κατά κόρον. δεν είχα καν διαβάσει ότι είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα και ότι δεν μπορούν να τα δουν, όταν το έβαζα θεωρούσα δεδομένο ότι τα έβλεπαν, οπότε και γω το χρησιμοποιώ μόνο για μη ευαίσθητα αρχεία...νομίζω είναι αυτονόητο αυτό. τώρα για την ανακοίνωση νομίζω είναι πολύ καλό για να καταλαβαίνουν μερικοί ότι απόλυτο privacy στο ίντερνετ δεν υπάρχει...και επίσης να καταλαβαίνουμε ότι είναι εταιρίες όχι φιλαράκια μας που μας βοηθάνε...όπως τους χρησιμοποιούμε εμείς το ίδιο κάνουν και αυτοί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα