george_o/c Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το laptop αυτό το έχω δυόμισι χρόνια τώρα και ειλικρινά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει περάσει. Έχω τρέξει ότι benchmark υπάρχει (ορισμένα είναι και καλές θέσεις στο HWBOT), έχω γράψει άπειρα newsposts, κείμενα, εργασίες για το Πανεπιστήμιο, έχω δουλέψει Photoshop και γενικά, είναι το πολυεργαλείο μου. Μετά λοιπόν από δυόμισι χρόνια αποφάσισα να του κάνω ένα δωράκι, όχι πολύ ακριβό, έτσι για το καλό. Εν όψη καλοκαιριού και αφού οι θερμοκρασίες του laptop έχουν αρχίσει να αυξάνονται πανεύκολα με το παραμικρό, αποφάσισα να αγοράσω ένα cooling pad. Μπήκα λοιπόν στο site του e-shop και αγόρασα το Manhattan Notebook Computer Cooling Pad, link του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ: MANHATTAN NOTEBOOK COOLING PAD 20CM SINGLE FAN - NOTEBOOK ACCESSORIES - E-SHOP.GR Σε laptops φίλων είχα δει διάφορες βάσεις με μικρούς ανεμιστήρες, οι οποίες όμως δεν με έπειθαν λόγω του θορύβου και των λίγων CFM. Όπως και να το κάνουμε, άλλο να χρησιμοποιείς έναν ανεμιστήρα 200mm και άλλο να χρησιμοποιείς δύο ή και τρεις 60mm. Ο ανεμιστήρας του Manhattan έχει διαστάσεις 200 x 200 x 20 χιλιοστά και υπόσχεται ότι στις 600RPM "βγάζει" 45CFM, παράγωντας θόρυβο μόλις 18 dBA. Είναι όμως όντως αθόρυβος; Κάνει δουλειά; Πάμε να δούμε μερικές φωτογραφίες και έπειτα λιγοστές μετρήσεις Συγχωρέστε με αλλά δεν είχα την καλή ψηφιακή μου εδώ, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μια γκουμούτσα HP του 2005... Επίσης είχα να την ανοίξω δυο μήνες τώρα, ξέχασα να απενεργοποιήσω την ημερομηνία και ώρα, δείχνει λοιπόν άλλα των άλλων Το κουτί του Manhattan Notebook Cooling Pad Τι αντικρίζουμε όταν το ανοίγουμε; Η βάση εκτός κουτιού Συνδέετε την μια άκρη στην USB 2.0 θύρα για να παίρνει ρεύμα και σας δίνει την υποδοχή πάλι, από την άλλη πλευρά. Έτσι δεν χάνετε καμιά USB θύρα Ορίστε και μία φλας να φανεί το χρώμα του Εδώ είναι την ώρα που περιστρέφεται ο ανεμιστήρας και εδώ το ίδιο αλλά από την ανάποδη πλευρά Βλέπετε πόσο πολύ υψώνεται το notebook; Βέβαια αυτό δεν ενοχλεί, ίσα ίσα ξεκουράζει περισσότερο τα χέρια! Και εδώ άλλη μία για να καταλάβετε πόσο ανασηκώνετε ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Τι μετρήσεις δηλαδή, μια ωρίτσα δουλειά ήταν έτσι για να πιστώ ότι άξιζε τα 24.90€ που έδωσα. Οι μετρήσεις έγιναν σε τρία στάδια: 1) Idle 2) Στιγμιαίο Load 3) Full Load Το laptop συνήθως δουλεύει με 20-80% load αναλόγως την διεργασία που κάνω, οπότε με ένοιαζε περισσότερο το στιγμιαίο load. Τι εννοώ; Αν ανοίξω το photoshop να σκαλίσω μια φωτογραφία, το laptop χωρίς τη βάση ανεβάζει θερμοκρασία στους 70*C και ναι μεν σταθεροποιείται εκεί αλλά είναι σπαστικό να ακούς τον θορυβώδη ανεμιστήρα του και ταυτόχρονα να ζεσταίνονται τα χέρια σου. Οπότε εκεί που εστίασα περισσότερο είναι στο δεύτερο στάδιο, για την μέτρηση του οποίου έτρεξα το wPrime 32M που δίνει 100% Load και στους δύο πυρήνες του επεξεργαστή, για μόνο 40 δευτερόλεπτα όμως Πάμε τώρα στα αποτελέσματα; 1) IDLE Από 38-41*C χωρίς το cooler έπεσα στα 33-35*C 2) Στιγμιαίο Load Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είπαμε! Από 73-75*C χωρίς το cooler έπεσα στα 61-60*C. Διαφορά 12-15*C είναι ΠΟΛΥ! 3) Full Load Από 79-82*C χωρίς cooler έπεσα στους 73-76*C, διαφορά 6 βαθμοί σε full load. Είναι υπαρκτή αλλά να σας πω δεν με νοιάζει και πολύ γιατί σπάνια φτάνω 100% load. Σχεδόν ποτέ βασικά... Τελικές σκέψεις Η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι και καλύτερη δεν λέω, αλλά εντάξει, βάση για notebook είναι. Ο ανεμιστήρας είναι όντως αθόρυβος, ίσαααα που ακούγεται - τεράστια διαφορά από τον θορυβώδη ανεμιστήρα του notebook που σπάει τύμπανα. Έχω να τον ακούσω κάμποσες μέρες τώρα και ησύχασα Αξίζει τα χρήματά του; Ναι τα αξίζει, ειδικά για τους 15*C κάτω που δίνει σε στιγμιαία loads! Ελπίζω να σας άρεσε η σύντομη αυτή παρουσίαση .
c0prse_grinder Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Ελπίζω να σας άρεσε η σύντομη αυτή παρουσίαση όχι και σύντομη!
george_o/c Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ μικρή αλλά ουσιαστική. Δεν ήθελα κάτι παραπάνω
cortaN@ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Τελικές σκέψεις Η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι και καλύτερη δεν λέω, αλλά εντάξει, βάση για notebook είναι. Ο ανεμιστήρας είναι όντως αθόρυβος, ίσαααα που ακούγεται - τεράστια διαφορά από τον θορυβώδη ανεμιστήρα του notebook που σπάει τύμπανα. Έχω να τον ακούσω κάμποσες μέρες τώρα και ησύχασα Αξίζει τα χρήματά του; Ναι τα αξίζει, ειδικά για τους 15*C κάτω που δίνει σε στιγμιαία loads! Ελπίζω να σας άρεσε η σύντομη αυτή παρουσίαση . Καλή φαίνεται! Μπορείς να μας πεις 3 πραγματάκια; Πρώτον πόσα cm είναι το μήκος και πόσα το πλάτος της βάσης; Δεύτερον πόσα κιλά ζυγίζει το laptop και πόσο στιβαρή είναι η βάση; Τρίτον ο εικοσάρης ανεμιστήρας της βάσης βγάζει τον αέρα προς τα κάτω (προς την κατεύθυνση του πατώματος) ή ρουφάει τον αέρα από το περιβάλλον και τον στέλνει προς τα πάνω, στο κάτω μέρος του laptop; Σε ρωτάω γιατί προσανατολίζομαι να τη χρησιμοποιήσω ως coolind pad/stand ενός ps3 fat και θα ήθελα να μου πεις εσύ που την έχεις χρησιμοποιήσει και θα ξέρεις από πρώτο χέρι. Edit: Α, και κάτι τελευταίο, πόσα Ampere (miliAmpere βασικά) ή ακόμα καλύτερα πόσα Watt τραβάει το usb για το power, αν αναφέρεται στο manual/εγχειρίδιο της βάσης.
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Άργησα λιγάκι ε; 1) Οι διαστάσεις της βάσης είναι 299 x 286 x 41 χιλιοστά. Το 15.4" notebook μου περισσεύει 2-3 εκατοστά από κάθε πλευρά, αλλά πατάει κανονικά στα rubber pads της βάσης οπότε no problem. 2) To laptop ζυγίζει 3 κιλά και η βάση είναι απολύτως σταθερή. Φαντάσου ότι πληκτρολογώ και σχετικά γρήγορα και δυνατά - ούτε τρίζει, ούτε κουνιέται, ούτε τίποτα. Βράχος. 3) Τραβάει αέρα από κάτω και τον σπρώχνει προς τα πάνω. Ο αέρας είναι πάντα δροσερός, το ίδιο και η βάση του notebook Για το τελευταίο με τα Amperes δεν γράφει κάτι το εγχειρίδιο οπότε δεν ξέρω.
koprodogis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πριν το τεστ ειχες καθαρισει την ψυχτρα του επεξεργαστη και του φορεσες νεα παστα ή δε το εχεις κανει ποτε αυτο? Οκ εσυ εκανες το review δεν ανοιξες θεμα τι ειναι ¨καλυτερο¨ απλα αναρωτιεμαι δε θα αξιζε περισσοτερο να αλλαξεις τον επεξεργαστη? Εαν επαιρνε εναν T8100 ο φορητος σου νομιζω στο κομματι χρησης που σε ενδιαφερει θα ειχες τα ιδια αποτελεσματα
george_o/c Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Όχι το laptop από τότε που το πήρα δεν έχει ανοιχτεί για καθαρισμό. Μες στο καλοκαίρι θα το κάνω αυτό κάποια στιγμή και φυσικά θα αλλαχτεί η πάστα σε CPU και κάρτα γραφικών. Σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά ένας καινούριος επεξεργαστής και ένας SSD, αλλά τώρα που έχω Sandy Bridge desktop δεν νομίζω ότι χρειάζεται Ξέχασα να τονίσω ότι η βάση χρειάζεται μεγάλη προσοχή λόγω της μεγάλης διαμέτρου του ανεμιστήρα. Αν καταλάθως τον ακουμπήσετε την ώρα που για παράδειγμα μετακινείτε την βάση και στραβώσει έστω και ελάχιστα θα γίνει θορυβώδης! Όχι ότι την έπαθα εγώ, απλά την έπαθε άλλος γνωστός μου με την ίδια βάση. Προσοχή λοιπόν!
weather1967 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Πολύ αναλυτική παρουσίαση,σέ ευχαριστούμε. Μιά ερώτηση αν το εχει καποιος φιλος με notebook 15.6 ίντζες θά πατάνε κανονικά τα rubber pads του notebook στην βάση,η θα βγαινουν προς τα εξω και δεν θα μπορει να λειτουργησει?
george_o/c Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Περισσεύει ελάχιστα προς τα έξω, αλλά πατάει μια χαρά στα rubber pads!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.