Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα αναγνώρισης σκληρού δίσκου!

elena29ps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω ενα θέμα με τον εξωτερικο σκληρο δίσκο μου (Lacie Hard Disk Design by Neil Poulton)..τον έχω αγοράσει πρόσφατα σχεδόν αλλα δεν είχα προβλημα ως τωρα..πριν λιγο καιρο ,το δοκίμασα στο pc και δεν τον αναγνώριζε...τον δοκίμασα και σε άλλες θύρες και τπτ....λειτουργει κανονικα στην πριζα όμως και θορυβο κανει κ το φως του αναβει..!δε ξέρω τι γίνεται ..κ δε θέλω να χάσω τα αρχεία μου.!κάποιος μου είπε να βγαλω το καπάκι του δισκου αλλα δε ξέρω πως,δεν εχει βιδες..τι λύση υπάρχει ???βοηθηστε με σας παρακαλω αν μπορειτε..!

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω ενα θέμα με τον εξωτερικο σκληρο δίσκο μου (Lacie Hard Disk Design by Neil Poulton)..τον έχω αγοράσει πρόσφατα σχεδόν αλλα δεν είχα προβλημα ως τωρα..πριν λιγο καιρο ,το δοκίμασα στο pc και δεν τον αναγνώριζε...τον δοκίμασα και σε άλλες θύρες και τπτ....λειτουργει κανονικα στην πριζα όμως και θορυβο κανει κ το φως του αναβει..!δε ξέρω τι γίνεται ..κ δε θέλω να χάσω τα αρχεία μου.!κάποιος μου είπε να βγαλω το καπάκι του δισκου αλλα δε ξέρω πως,δεν εχει βιδες..τι λύση υπάρχει ???βοηθηστε με σας παρακαλω αν μπορειτε..!

To καπάκι να ΜΗΝ το βγάλεις, αφού το δίσκο τον πήρες πρόσφατα, γιατί θα χάσεις την εγγύηση.

Για αρχή δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλο μηχάνημα να δεις μπας και τον αναγνωρίσει.

Δημοσ.

Αν δεν τον αναγνωρίσει και σε αλλο μηχάνημα δυστηχώς τον πας πίσω για αντικατάσταση,δεν ξερώ όμως αν σε αυτην την περίπτωση μπορεί να γίνει ανάκτηση των αρχείων σου.

Δημοσ.

Οπως τα λενε τα παιδια...Σε αλλο pc δοκιμη και αν δε, επιστροφη στο καταστημα για αλαγη. Επισης αυτος που σου ειπε για το καπακι μαλλον εγκληματιας ηταν... Αν το βγαλεις και γεμισει μεσα ο δισκος σκονη ακομα και αν λειτουργει κανονικα θα τα παιξει. :)

Δημοσ.

Οπως τα λενε τα παιδια...Σε αλλο pc δοκιμη και αν δε, επιστροφη στο καταστημα για αλαγη. Επισης αυτος που σου ειπε για το καπακι μαλλον εγκληματιας ηταν... Αν το βγαλεις και γεμισει μεσα ο δισκος σκονη ακομα και αν λειτουργει κανονικα θα τα παιξει. :)

Μάλλον το καπάκι του εξωτερικού κουτιού θα εννοούσε... ώστε να βγάλει τον σκληρό και να τον κάνει εσωτερικό και όχι το καπάκι του ίδιου του σκληρού

android.png

Δημοσ.

^ Ε όχι "μάλλον", αλλά σίγουρα.

Έλενα, έχεις -ως φαίνεται- να επιλέξεις μεταξύ αρχείων, και δικαιώματος εγγύησης αντικατάστασης. Ένα απ' τα δυο (τουλάχιστον), ΜΑΛΛΟΝ το χάνεις, δυστυχώς, αν δεν λειτουργήσει κανονικά ο εξωτερικός σε άλλον υπολογιστή, όπως πολύ ορθώς σου πρότεινε η Karmen να δοκιμάσεις (μια και υπάρχει σοβαρή περίπτωση, για κάποιο λόγο να "μουλαρώνει" με αυτόν ο υπολογιστής σου. Ο οποίος είναι laptop να υποθέσω; Και ο δίσκος σε μέγεθος βιβλίου, με μετασχηματιστή που πάει σε μπρίζα, ή από τους "μικρούς", σε μέγεθος δηλαδή λίγο περισσότερο από πακέτο τσιγάρων, άρα και χωρίς μετασχηματιστή για ρεύμα και απλά τον συνδέεις στο pc; ).

Διότι, αν πεις ν' ανοίξεις το κουτί του εξωτερικού (που ίσως να είναι από πολλή μανούρα σαν διαδικασία - μέχρι να μην μπορείς καν να το κάνεις μόνη σου), στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό ακυρώνει την εγγύηση αντικατάστασής του.

Αν αναρωτιέσαι τί θα κερδίσεις με το να τον ανοίξεις, ο λόγος είναι ότι υπάρχει περίπτωση , το πρόβλημα να είναι στα ηλεκτρονικά του κουτιού, και να έχει χαθεί η επικοινωνία με τον περιεχόμενο σκληρό δίσκο. Οπότε, βγάζοντάς τον, ελπίζεις πως έτσι έχουν τα πράγματα, και συνδέοντάς τον σε desktop pc ως εσωτερικό, δοκιμάζεις αν εκεί φαίνεται (κατευθείαν στα Windows, ή μέσω κάποιων άλλων προγραμμάτων). Ενδέχεται όμως και ως εσωτερικός να μη δουλεύει, και ΑΝ το άνοιγμα ακύρωσε την εγγύηση αντικατάστασης, την χάνεις τζάμπα και βερεσέ τελικά...

(Aν δεν μπορείς να έχεις τ' αρχεία, μια παρηγοριά είναι τα χρήματα που θα γλυτώσεις, επιστρέφοντάς τον στο σημείο αγοράς, όπου με το που θα δουν ότι δεν δουλεύει, θα στον αντικαταστήσουν - ανάκτηση αρχείων, να ξέρεις, ΔΕΝ αναλαμβάνουν, και δεν το περιλαμβάνει και η σχετική εγγύηση. Κι ΟΤΑΝ λένε ότι το μπορούν, μιλάμε για περιπτώσεις που θα μπορούσες και μόνη σου, με σχετικά προγράμματα να το κάνεις, οπότε τα χρήματα που θα ζητούσαν για κάτι τέτοιο, είναι και αρκετούτσικα ΚΑΙ "αεριτζίδικα".)

Σε κάθε περίπτωση, επικοινώνησε πριν από τέτοια κίνηση, με το κατάστημα αγοράς, και ρώτα αν για το συγκεκριμένο μοντέλο, το να ανοιχτεί Η ΘΗΚΗ του κουτιού, σημαίνει ακύρωση της εγγύησης (υπάρχουν εξωτερικοί, που το "καπάκι" τους ανοίγει χωρίς να σχιστεί κάποια ταινάι ασφαλείας ή χώρις να "πληγωθεί" εμφανώς το σημείο όπου κουμπώνεται ή βιδώνεται - λίγοι είναι όμως ) για να το επιβεβαιώσεις.

Πάντως, πριν από οτιδήποτε, διάβασε σε αυτό -> http://www.insomnia....ry/page__st__30 το thread, οδηγίες για το πώς μπορείς να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ, μπας και το πρόγραμμα Test Disk, δει τον περιεχόμενο εσωτερικό δίσκο, και ανακτήσει τις τυχόν χαμένες πληροφορίες τις σχετικές με το "partition" του. Αν και, χλωμό το κόβω να είναι τέτοια η περίπτωση, και πιθανολογώ με βάση όσα μας είπες, πως τελικώς είναι ο σκληρός δίσκος, μέσα στο "κουτί", που έχει χαλάσει (και ΜΟΝΟ εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης, που πληρώνεται από μισό με ένα περίπου χιλιάρικο μπορεί να προβεί σε ανάκτηση των περιεχομένων αρχείων. Αν τα εν λόγω αρχεία, δεν αξίζουν το έξοδο, ίσως καν δεν αξίζουν γενικά τον κόπο για δικές σου προσπάθειες ανάκτησης, οπότε αν μιλάμε για ταινίες κλπ, απλά συμβιβάσου με την ιδέα σιγά-σιγά να τα ξαναμαζέψεις - έστω τα περισσότερα).

Επιμύθιο : πάρε τουλάχιστον το μάθημα ότι δεν εμπιστευόμαστε ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία, σε ένα μόνο μέσο (ΕΙΔΙΚΑ σε "εξωτερικό δίσκο", που από φύση είναι απ' τα πιο "ευαίσθητα", για διάφορους λόγους - γι' αυτό και καλύτερα να χρησιμοποιούνται περισσότερο ως μέσα μεταφοράς, και όχι μόνιμης αποθήκευσης μοναδικών αρχείων) ούτε για ένα δευτερόλεπτο, αλλά ΑΜΕΣΑ δημιουργούμε αντίγραφα (είτε σε άλλον δίσκο - είτε σε δισκάκια DVD).

Δημοσ.

παιδια δε ξερω ακομα...το θεμα με το testdisk δε το καταφερα τελικα..θα μιλησω με ενα φιλο μου τεχνικο συντομα και θα δουμε..!!αυτο που δε θελω με τπτ ειναι να χασω τα αρχεια μου...:/ θα δειξει....

Δημοσ.

Εγω ειχα το ιδιο προβλημα με εναν WD.Θα σου προτεινα να πας διαχειρηση δισκων,να συνδεσεις τον δισκο και να του δωσεις καινουργιο γραμμα(πχ. C)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς GFILIP δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω και αυτο..καθως το εχω παει εδς και μέρες σε τεχνικό και δευτέρα θα έχω απάντηση....σας γράφω ομως τωρα που μπόρεσα να σας πω τι μου είπε....πιστεύει οτι έχει πρόβλημα η πλακέτα του δίσκου και δεν τον τροφοδοτεί καλά με ρευμα...γιατι ενω δουλεύει αρχικά οταν είναι στην πρίζα επειτα καπου σταματά ..κατι γίνεται...αν ειναι τ θεμα της πλακέτας θα την αλλάξει θα μου βάλει και άλλο καπάκι κ όλα ενταξει ..κ χρέωση μου έιπε 10-15 ευρω...μια χαρα δλδ...αν όμως φταεί ο δίσκος τοτε την κάτσαμε....ουτε εγγύηση όυτε αρχεία ούτε δίσκος...μακάρι να συμβαίνει το πρώτο και όλα να πανε καλά...θα σας ειδοποιήσω μόλις παω και τον πάρω...ζωντανό ή κομμάτια ;)

Δημοσ.

παιδια ειμαι πολυ πολυ τυχερη ευτυχως..δεν εχει προβλημα ο δισκος...θα αλλάξω κουτί και όλα οκ..η πλακέτα ήταν τελικά!!!:))))ηθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση και να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να βρω κουτι φθηνοτερο απο 30-35 ευρω τα οποια διαθετει ο τεχνικος απο οτι μου ειπε!!απαντηστε μου αν ειναι να μην ξοδεψω τοσα χρηματα απλα γ το κουτι!!!! :-) ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Ρώτα τον να σου πει αν είναι IDE 3.5 ή IDE 2.5 ή SATA ο δίσκος. Κι ανάλογα τί είναι, βλέπεις στο www.skroutz.gr τιμές (όρος αναζήτησης το external case και ένας από τους προηγούμενους τύπους). Υπολογίζεις 10 με 15 Eυρώ κόστος, αν μπορείς να παραλάβεις η ίδια από το μαγαζί που θα επιλέξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...