rodort1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω αυτό το θέμα απλά γιατί μου φαίνεται περίεργη η εξέλιξη σε μια αγγελία μου,οπότε να έχουν γνώση οι φύλακες. Έχοντας ανεβάσει μια αγγελία στο forum αλλά και σε άλλο site με αγγελίες ήρθε σε επαφή μαζί μου ένα Νιγηριανός από τη Αγγλία προκειμένου να στείλω το tower που πουλάω στο γιό του στη Νιγηρία. Μου υπέδειξε διεύθυνση αποστολής που την τσέκαρα,όσο μπορώ, και είναι υπαρκτή. Μου ζήτησε πληροφορίες λογαριασμού και κόστος αποστολής για να καταθέσει προκαταβολικά τα χρήματα ώστε να τον αποστείλλω. Χρονικά προηγούνται 2 ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα αλλά σε περίπτωση που τον επέλεγα για συνδιαλλαγή -Υπάρχει περίπτωση αν προκαταβληθούν τα χρήματα σε μένα και στη συνέχεια τον αποστείλλω να συμβεί κάτι αρνητικό; -Τα στοιχεία του λογαριασμού μου μπορεί να με βάλουν σε μπελάδες αν πέσουν σε λάθος χέρια; Να σημειώσω ότι ο λογαριασμός μου είναι ελεγχόμενος σε χαμηλά επίπεδα,χωρίς δυνατότητα ανάληψης. Επίσης το tower μου είναι ένα απλό Pentium 4.Μυστήρια πράγματα.. Πάρτε και ένα μικρό δείγμα μην είμαστε μπροστά σε κανέναν απατεώνα Hello seller, Thanks for the Mail, Am Very Happy to hear From you so Fast that you Want to sell your item for me. I will Like you to go and Calculate the Total cost of the item together with the shipping To my son Address Through (Post office shipping courier) for his Programmed in College and Don't Forget also to Provide me your Full Bank Information Below for the Payment to be Made to your Bank Account.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
guardianx71 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Άντε παλι με νιγηριανό στην Χ χώρα που θέλει να στείλει στον Χ συγγενή του στη Νιγηρία.... Απάτη φίλε μου . Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thes1os Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Είναι γνωστή απάτη. Απο τις πιο γνωστές. Έχει αναφερθεί και εδώ στο forum αρκετές φορές. Μην ασχολείσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 σε περιπτωση που ψηνεσαι να του το στειλεις (μπας και σου εχει προσφερει και περισσοτερα χρηματα απο οσα λες στην αγγελια; το συνηθιζουν!), θες να το στειλεις σε εμενα; θα σου δωσω κι εγω τη διευθυνση μου. δωρεαν βεβαια να μου το στειλεις..γιατι ετσι κι αλλιως ουτε απο εκεινον θα παρεις χρηματα τελικα. απο το να παει τσαμπα σε νιγηριανο, ας παει σε ελληνα, κατι χρησιμο θα βρω να τον κανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 παραείναι τυποποιημενη η απάντηση του....αυτο εχω να παρατηρήσω. σα να την εγραφε 2 μηνες για να καταλήξει τελικα σε αυτο μοιαζει χωρις να ειμαι κανας ειδικος. σωστή και στοχευμένη με το στοιχείου του γιου του για να σε δελεασει καπως θετικά...αυτο χωρις να ειμαι καχύποπτος με τη χωρα καταγωγής αν και η νιγηρια έχει παρελθον γενικως σε scamming fishing mails αν τον κοσμο. μακρυα απο τον αγοραστή και ας ειναι στην πραγματικότητα η Μητέρα Τερέζα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodort1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Αν έχει γίνει αναφορά ξανά στο παρελθόν, ας σβηστεί το topic ώστε να μην θεωρηθεί σε καμία περίπτωση διαφήμιση της αγγελίας. Απλά μου έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο γιατί αναφέρεται σε λεπτομέρειες του pc,με χαιρετάει ονομαστικά,λέει για τη Θεσσαλονίκη και δεν είναι από τα συνηθισμένα μούφα mails που μου έρχονται κατά καιρούς. Τέλοσπάντων μάλλον εξελίσσονται οι απατεώνες..Ας σβηστεί.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 καλα μου ετυχε παρομοιο αλλα και ως εκ θαυματος μολις τους ειπα οτι εγινε προωθηση των στοιχειων email στην υπηρεσια διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος δεν με ξαναενοχλησαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makischa Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εγω παλι δεν καταλαβαινω πού ειναι το scam... Αν δε καταθεσει τα χρηματα (που ας μη γελιόμαστε, δε θα το κανει) δε θα του στειλεις κι εσυ το προϊόν. Πώς αυτός θα κερδισει και θα ζημιωσει εσενα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyber_katsarida Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 με το που ξεκίνησα να διαβάζω και έφτασα στο "Νιγηρία" σταμάτησα. δεν αξίζει καν να το αναφέρουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR1337 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εγω παλι δεν καταλαβαινω πού ειναι το scam... Αν δε καταθεσει τα χρηματα (που ας μη γελιόμαστε, δε θα το κανει) δε θα του στειλεις κι εσυ το προϊόν. Πώς αυτός θα κερδισει και θα ζημιωσει εσενα? Αυτή είναι η αρχή του scam, στη συνέχεια θα τον πάει σε paypal/moneygram/westernunion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyber_katsarida Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 καλα μου ετυχε παρομοιο αλλα και ως εκ θαυματος μολις τους ειπα οτι εγινε προωθηση των στοιχειων email στην υπηρεσια διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος δεν με ξαναενοχλησαν δε νομίζω να τρομάξανε με αυτό που είπες. απλά είδανε ότι δε θα σε καταφέρουνε και το παρατήσανε. για τη Νιγηρία μιλάμε. εκεί γίνεται της .... σιγά μη φοβηθούνε τη δίωξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makischa Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Αυτή είναι η αρχή του scam, στη συνέχεια θα τον πάει σε paypal/moneygram/westernunion. Ωραια, ακομη και σε paypal ή Western Union παλι τι κερδιζει? Αφου αν δε του στειλει τα λεφτα ο νιγηριανος το προϊόν μενει εδω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l3ft3r1s Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 1) Paypal μπορεί να στείλει τα χρήματα και μετά να κάνει αμφισβήτηση της συναλλαγής, ακόμα και με την ίδια του την τράπεζα, και να βρεθείς εσύ ξεκρέμαστος. 2) Western union δεν πρόκειται να σου πουν ποτέ να σου στείλουν χρήματα, μόνο σε απατεωνιές που θέλουν να τους στείλεις εσύ, επειδή ακριβώς η συναλλαγή δεν αντιλογίζεται/διασφαλίζεται 3) Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού αν ζητήσουν για να στείλουν χρήματα αρχικά δεν καταλάβαινα πως μπορούν να σου κάνουν κακό αν τα έχουν, μέχρι που είδα αυτό: http://forums.ebay.com.sg/thread.jspa?messageID=100014505&forumID=1#100014505 Οπότε ότι μέθοδο και να σας αναφέρουν απλά να αποφεύγετε... γίνονται χιλιάδες τέτοιες προσπάθεις εξαπάτησης καθημερινά... edit: ο καλύτερος πάντως είναι αυτός εδώ ο τύπος που καταφέρνει να εξαπατήσει τους nigerian scammers! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR1337 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Πολλές φορές στέλνουν mails με ψεύτικα money orders απο paypal ή moneygram και ισχυρίζονται οτι πλήρωσαν και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα "σύντομα". Φυσικά πληρώνουν και κάτι παραπάνω για άμεση αποστολή και ζητούν tracking numbers ώστε ο πωλητής να βιαστεί και να επαναπαυθεί στην ψεύτικη διαταγή πληρωμής και στα χρήματα που θα είναι σύντομα διαθέσιμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.