vaggelisp7406 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Παιδια ειναι απο τον νεο μου δισκο vertex2. δεν ειναι χαμηλες επιδοσεις αυτες?
Plutomania Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 κάνε ένα ολόκληρο test με το Crystal Disk Mark επιλέγοντας 5 προσπάθειες στα 100MB και δείξε μας εικόνα. Δες και αυτό εδώ που έγραψα μόλις τώρα και εγώ για τον δικό μου OCZ Vertex 2: http://www.insomnia.gr/topic/406131-ocz-vertex-ii-amd-ahci-113-vs-ms-ahci-drivers/
billst21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 πολύ χαμηλές.. καλύτερα κάνε test με atto πού είναι ειδικά γιά ssd
vaggelisp7406 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Οριστε,παιδια τι κανω? μην μου πειτε οτι πρεπει να τον στειλω πισω..
PixyMike Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Για να τεστάρουμε δίσκους Vertex II με Sandforce controller τρέχουμε το Atto Benchmark. Τρέξτε αυτό και ανεβάστε φωτό..
PixyMike Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Οι τιμές στο Αττο είναι σαφώς καλύτερες απο αυτές του Crystal Disk Mark και αυτό είναι αναμενόμενο λόγω controller όπως έγραψα πιο πάνω.. έχεις ενεργοποιήσει το AHCI στο Bios; Απ'ότι βλέπω έχεις μέγιστο 265 write και 273 read..τι δεν σου αρέσει;
vaggelisp7406 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 ναι το εχω ενεργοποιησει.. Σε ολα τα αλλα benchmarks ομως το write δεν παει πανω απο 80 και για ssd ειναι πολυ κακο
PixyMike Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 ναι το εχω ενεργοποιησει.. Σε ολα τα αλλα benchmarks ομως το write δεν παει πανω απο 80 και για ssd ειναι πολυ κακο Αφου σου λέω οτι ο sandforce controller συνεγάζεται σωστά με το Atto!!! θα στο επιβεβαιώσουν κ άλλοι μόλις διαβάσουν το νήμα.. Edit: Εφάρμοσες τα tips&tweaks του liopyr;
Plutomania Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 δεν είναι ακριβώς έτσι, το ATTO έχει να ενημερωθεί από το 2009 - πριν τους sandforce controllers. Απλά το χρησιμοποιεί η OCZ, δεν σημαίνει κάτι αυτό. Εγώ στον δικό μου vertex 2 βγάζω write 140, όχι 80. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν έχει ενεργοποιήσει το AHCI αλλά από ότι φαίνεται είναι ενεργοποιημένο. Άρα, drivers. Αυτήν την στιγμή έχεις των Windows 7 ή έχεις βάλει τον AHCI Driver της μητρικής σου; ***Αν εγκατέστησες τα windows πάνω στον ssd εξ αρχής τότε δεν χρειάζεται να κάνεις tweaks, και εγώ πήγα να τα κάνω χτες αλλά δεν χρειάζονται. Πολύ λίγα πρέπει να κάνεις που αμα θες στα λέω αφού λύσουμε το τωρινό σου πρόβλημα.*** EDIT 1: Βλέπω σε μια εικόνα και είναι ανοιχτή η ανασυγκρότηση των Windows. Ελπίζω να μην έκανες ανασυγκρότηση τον ssd. Δεν πρέπει... EDIT 2: Μετά από αυτό που βρήκα σε ένα site, θα πρέπει να συμφωνήσω με τον φίλο PixyMike όσον αφορά τον ATTO και τους sandforce αλλά μόνο επειδή παράγει συμπιεσμένα δεδομένα για στρεσάρισμα του δίσκου. SANDFORCE Disclaimer:: As SSD Benchmark uses non-compressible completely RANDOM data, so Sandforce drives won't produce "super-fast" numbers like they do in ATTO. Also writing a whole bunch of non-compressible data to the drive quickly has reportedly pushed a few Sandforce drives into "write throttled" mode, basically Sandforce users have been warned.
overpower Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 τι ειναι το AHCI? απο που το ενεργοποιω? εχω και εγω ssd,αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ενεργοποιημενο.... εχω τον corsair force series 120 gb
Plutomania Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface το πως να το ενεργοποιήσεις διαφέρει από Bios σε Bios. Δες εδώ μήπως και βοηθήσει: http://www.youtube.com/watch?v=Bn0XTsIXQiA
overpower Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 και αυτο 8α κανει πιο γρηγορο τον ssd ή και τους αλλους σατα δισκους?
vaggelisp7406 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Αφου σου λέω οτι ο sandforce controller συνεγάζεται σωστά με το Atto!!! θα στο επιβεβαιώσουν κ άλλοι μόλις διαβάσουν το νήμα.. Edit: Εφάρμοσες τα tips&tweaks του liopyr; Ναι φιλε τα εκανα ολα αλλα συνεχιζω με crystaldiskmark να εχω 75~80 mb/s write.. τι τρεχει παιδια?εχει καποιο προβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.