Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θυμαμαι ενα παρομοιοποστ για υπερβολικη καταναλωση εν ολιγης ακομη και εκει για να μετρησεις τις σωστες τιμες θελει ακριβα-επαγγελματικα μηχανηματα.(δεν ξερω αν αναφεροντουσαν μονο σε stand by)

http://www.insomnia.gr/topic/331042-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82/ παρομοιο τοπικ στο ινσομνια

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα τα όργανα μέτρησης στο περίπου δείχνουν. Ενα πρόγραμμα δε μπορεί να πραγματοποιήσει το ίδιο «μέτρηση», μπορεί μόνο να λαμβάνει ως είσοδο τέτοιες μετρήσεις από κατάλληλες μετρητικές διατάξεις/σένσορες. Όμως το τροφοδοτικό του PC είναι απομονωμένο από τη ροή πληροφοριών στο υπόλοιπο σύστημα. Ακόμη κι αν διέθετε εσωτερικά έναν sensor ο οποίος να καταγράφει και να αποθηκεύει κάπου το πόση ενέργεια παρέχει στο σύστημα την εκάστοτε χρονική στιγμή, το ATX standard δεν προβλέπει απ' όσο γνωρίζω κάποιο δίαυλο δεδομένων μέσω του οποίου θα μπορούσε το τροφοδοτικό να επικοινωνήσει την πληροφορία αυτή σε ένα πρόγραμμα.

Το μόνο εφικτό που βλέπω με πρόγραμμα είναι να ανιχνεύει ο,τι hardware έχεις (όσα μπορεί), να το αντιπαραβάλλει με κάποια δική του βάση δεδομένων στην οποία θα κρατά κατά μέσο όρο πόση ενέργεια τραβά η κάθε συσκευή (όσες έχουν καταχωρηθεί στη βάση) και να σου εμφανίζει το άθροισμα. Για το πόση ενέργεια χάνεται στο τροφοδοτικό λόγω του μη τέλειου (<100%) efficiency, ο θεός κι η ψυχή του.

Δε γνωρίζω αν υπάρχει όντως τέτοιο πρόγραμμα. Αλλά και να υπάρχει, αν θεωρείς ότι με το βατόμετρο θα έπαιρνες στο περίπου μέτρηση, με τέτοιο πρόγραμμα θα έπαιρνες μέτρηση «περίπου εις το τετράγωνο»! :-D

Δημοσ.

Μπορει να μου απαντησει καποιος και εμενα παιδια?

Ειναι σαν να ρωτας εαν ο υπολογιστης σου καιει ρευμα.

Η μηπως πρεπει να πιουμε νερο για να ζησουμε?

Να ζει κανεις η να μην ζει?

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσ.

υπάρχουν πλέον ψηφιακά βατόμετρα που συνδέονται και με PC που δείχνουν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια την κατανάλωση.

Δημοσ.

Ακόμα και τα high-end ενεργοβόρα συστήματα τελευταίας γενιάς, σε idle δεν καίνε πολύ ρεύμα. Μπορεί πχ η 8600gt που έχει κάποιος σε κατεβαστήρι να καίει περισσότερο σε idle από μια radeon 5850. Να προσέχετε αυτές τις λεπτομέρειες γιατί πολλοί την έχουν πατησει έτσι. Πάντως, μοναδική σίγουρη λύση για χαμηλή κατανάλωση είναι κανά mini-pc.

Δημοσ.

Απλα επειδη ενα παιδι ειπε σε καποιον ποσο καιει ο υπολογιστης του τον χρονο θα ηθελα να μου απαντησει και μενα

Ναι του είπε χοντρικά με την προϋπόθεση ότι ένα Κατεβαστήρι ρουφάει 24/7 με ένα μέσο όρο κατανάλωσης.

Το δικό σου δε μπορούμε να ξέρουμε πόσο idle και high το δουλεύεις γιατί προφανώς συν της άλλης είναι Pc γενικής χρήσης.

Άμα για παράδειγμα παίζεις μέσο όρο τη μέρα 6 ώρες βαριά παιχνίδια, σε σχέση με τα 150watt του άλλου θα είσαι καμιά 3-4 φορές επάνω σε κατανάλωση μόνο από αυτό.

Υ.Γ και η απάντηση τελείως μπακάλικα :rolleyes:

Δημοσ.

Ο Θειος μου ειναι ηλεκτρολογος και εφερε στο σπιτι ενα μαραφετι και μου ειπε οτι σε idle κατασταση το pc μου καιει 150-170 watt

Δημοσ.

Ο Θειος μου ειναι ηλεκτρολογος και εφερε στο σπιτι ενα μαραφετι και μου ειπε οτι σε idle κατασταση το pc μου καιει 150-170 watt

Χωρίς την ΟΘΟΝΗ; Αν είναι με την οθόνη, πόσα περίπου καίει αυτή;

• Moderators
Δημοσ.

To δικο μου πρωην κατεβαστηρι αποτελουνταν απο:

Athlon II X2 στα 2,7Ghz (stock) με 1,09 volt (1,35 stock) - (800Mhz idle - 1,07v)

2x2GB DDR3 1333MHz 7-7-7-20 1,53v

Onboard Ati HD4250

2x HDDs (ο ενας εσβηνε)

PSU HEC 385W

Χωρις οθονη (αλλωστε κι αυτη εσβηνε το βραδυ) ειχα καταναλωση idle (μετρημενη με βατομετρο τοιχου) 53,7W.

Δημοσ.

Tι την ηθελες την οθονη στο κατεβαστηρι? για διακοσμητικο αξεσουαρ? :)

Επισης πολυ αστειο μου φανηκε το 2x2GB DDR3 1333MHz 7-7-7-20 1,53v (!) Πανακριβες μνημες σε ρεταλι συστημα?

Το δικο μου κατεβαστηρι πιστευω οτι ειναι τo πιο λιτo ενεργειακως, τo πιo οικονομικο και παραλληλα αρκετα δυνατο για htpc:

Sempron 140 2.70GHz (TDP 45W)

Ati HD 5450 (TDP 19W)

DDR2 x2

HDD x1 green

pci wifi

usb x2

fan 120mm

Συμφωνα με το

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

χαλαει maximum 111-120W. Oποτε φανταστειτε το minimum, αφου τρεχει παντα στα 1,1V.

ναι σωστα απλα ενας επεξεργαστης με TDP 95w στο 100% θα καταλανωνει περισσοτερα watt απο τον TDP 65w.

Kαι αντιστροφως, αυτο που μας ενδιαφερει περισσοτερο,

ενας επεξεργαστης με TDP 95w στο 20% θα καταναλωνει λιγοτερα watt απο τον TDP 65w?

Παιδια το δικο μου της υπογραφης pc ποσο λετε να καιει τον χρονο?

Eξαρταται... δουλευεις τον επεξστη στα 3,8GHz ολο το 24ωρο?

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...