disqualified Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Συγχωρεσε με αλλα αλλο ειναι να θυμασαι οτι εχεις διαβασει καπου κατι και αλλο το να εχεις διαβασει το νομο και να το εχεις συζητησει με δικηγορο και επισης να στο εχουν αποκλεισει και απο τη ΓΓΚΑ. Κοινως δεν υπαρχει νομος αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα που να υποχρεωνει τον κατασκευαστη σε 2 χρονια εγγυηση
runner69 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Κοινως δεν υπαρχει νομος αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα που να υποχρεωνει τον κατασκευαστη σε 2 χρονια εγγυηση δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα
Hirundo Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Άρθρο 555 : http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=51 Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεται στον πωλητή ή στον κατασκευαστή(η αλήθεια είναι πως ψιλοβαριέμαι να το διαβάσω όλο).
disqualified Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Άρθρο 555 : http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=51 Αυτο που λεει το αρθρο 555 σε καμια περιπτωση δεν σημαινει 2 χρονια εγγυηση. Μιλαει για τον πωλητη όπως όλος ο νόμος Ν.3043/2002 αν δεν κάνω λάθος και μιλαει για πραγματικό ελάττωμα και έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας το οποιο απο ό,τι εχω καταλάβει δε σημαίνει απλά να σταματήσει να λειτούργει κάτι
Hirundo Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Αλήθεια?Τότε μάλλον κατάλαβα λάθος! Είχα την εντύπωση πως 2 χρόνια εγγύησης δικαιούται ο καταναλωτής βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
runner69 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Αυτο που λεει το αρθρο 555 σε καμια περιπτωση δεν σημαινει 2 χρονια εγγυηση. Μιλαει για τον πωλητη όπως όλος ο νόμος Ν.3043/2002 αν δεν κάνω λάθος και μιλαει για πραγματικό ελάττωμα και έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας το οποιο απο ό,τι εχω καταλάβει δε σημαίνει απλά να σταματήσει να λειτούργει κάτι αυτο με τα 2 χρονια ειναι για ελαττωμα που ειχε το προιον, το οποιο δεν ειχε προσυμφωνηθει, κατα την παραδοση. Δηλαδη να παρω ενα χαλασμενο προιον χωρις να το γνωριζω. Οχι να παρω ενα σωστο προιον και να μου χαλασει στην πορεια (εγγυηση) Αλήθεια?Τότε μάλλον κατάλαβα λάθος! Είχα την εντύπωση πως 2 χρόνια εγγύησης δικαιούται ο καταναλωτής βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η ευρωπαικη οδηγια 1999/44/ΕΚ δεν μιλαει για εγγυηση 2 ετών οπως δεν μιλαει και ο ελληνικος νομος 3043/2002 που εχει εναρμονιστει με αυτη την οδηγια
simplemind79 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 λοιπόν πήγα και το έιδα στο saturn (packard bell 599 ευρώ) στη συγγρού έχει πράγματι blue ray player και με 120 ευρώ αναβαθμίζεις την εγγυήση σε 3 χρόνια και από ποιότητα είναι πολύ πιο καλό από παλιότερα μοντέλα ,σα τίμη είναι super για αυτά που προσφέρει!η toshiba στα 399 πεζει και avi μεσω usb και για τα χρήματα της ειναι πολύ κάλή τιμή 40,000 προς 1 1920χ1080 αυτα πληροφοριακά!!
Spyros7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Ρε παιδιά έλεος. Κάτι ελαττωματικό μπορεί να χαλάσει σε 10 και 20 μήνες. Δε σημαίνει ότι δεν ήταν ελαττωματικό επειδή δούλευε στην αρχή. Γι αυτό σου δίνει 2 χρόνια και όχι 10 μέρες ίσα να το αλλάξεις! Μια χαρά για εγγύηση μιλάει ο νόμος, απλά πρέπει να το πάτε δικαστικά και δε συμφέρει συνήθως. Για την ιστορία είναι ευρωπαϊκή οδηγία που εναρμονίστηκε με τον ελληνικό νόμο. Link Η οδηγία λέει στο άρθρο 5: Ο πωλητής ευθύνεται δυνάµει του άρθρου 3, όταν η έλλειψη συµµόρφωσης εκδηλώνεται εντός δύο ετών από την παράδοση του αγαθού. Δλδ αν εκδηλωθεί 2 χρόνια παρά 1 λεπτό, ο πωλητής ευθύνεται!!!! Έλεος με αυτή την συζήτηση.. 100 φορές έχει γίνει.
FiKiFiKi Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 λοιπόν πήγα και το έιδα στο saturn (packard bell 599 ευρώ) στη συγγρού έχει πράγματι blue ray player και με 120 ευρώ αναβαθμίζεις την εγγυήση σε 3 χρόνια και από ποιότητα είναι πολύ πιο καλό από παλιότερα μοντέλα ,σα τίμη είναι super για αυτά που προσφέρει!η toshiba στα 399 πεζει και avi μεσω usb και για τα χρήματα της ειναι πολύ κάλή τιμή 40,000 προς 1 1920χ1080 αυτα πληροφοριακά!! Καλές και φθηνές τσάντες μεταφοράς που θα βρούμε; Παίζει τίποτα ενδιαφέρον στο ebay;
runner69 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Ρε παιδιά έλεος. Κάτι ελαττωματικό μπορεί να χαλάσει σε 10 και 20 μήνες. Δε σημαίνει ότι δεν ήταν ελαττωματικό επειδή δούλευε στην αρχή. Γι αυτό σου δίνει 2 χρόνια και όχι 10 μέρες ίσα να το αλλάξεις! Μια χαρά για εγγύηση μιλάει ο νόμος, απλά πρέπει να το πάτε δικαστικά και δε συμφέρει συνήθως. Για την ιστορία είναι ευρωπαϊκή οδηγία που εναρμονίστηκε με τον ελληνικό νόμο. Link Η οδηγία λέει στο άρθρο 5: Δλδ αν εκδηλωθεί 2 χρόνια παρά 1 λεπτό, ο πωλητής ευθύνεται!!!! Έλεος με αυτή την συζήτηση.. 100 φορές έχει γίνει. οπως πολυ σωστα ειπες για το αρθρο 5 το οποιο αναφερει το αρθρο 3 : "Ο πωλητής ευθύνεται έναντι του καταναλωτή για κάθε έλλειψη συμμόρφωσης που υπάρχει κατά την παράδοση του αγαθού." Η ευρωπαικη οδηγια για τις εγγυησεις ειναι στο αρθρο 6. Οπως και ο ελληνικος νομος 3043/2002 που τα αρθρα του 554 και 555 για τα 2 χρονια δεν μιλανε για εγγυηση, για προιον δηλαδη που χαλασε στην πορεια. Την εγγυηση την αναφερουν παρακατω σε αλλο αρθρο. Μεχρι προτεινος και εγω πιστευα σε αυτα τα 2 χρονια υποχρεωτικη εγγυηση αλλα οσο και να το θελουμε δεν ισχυει. Ρωτηστε και δικηγορο και τη γενικη γραμματεια καταναλωτη. http://www.efpolis.gr/el/faq-sixnes-erotiseis/826-faq-poliseis-service.html "Τί ορίζει ο νόμος για την διάρκεια της εγγύησης ενός διαρκούς καταναλωτικού αγαθού; Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Νόμου 2251/94 «Περί Προστασίας Καταναλωτών» (Φ.Ε.Κ. 191/16-11-1994), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 του Ν. 3043/02 (Φ.Ε.Κ. 192/21-8-2002) «Περί πώλησης καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις» ... η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος… Βλεπεις πουθενα τα 2 χρονια; Αλλο πραγμα ειναι τα 2 χρονια και εξηγησα παραπανω. ΥΓ. Οσο για το οτι εχει συζητηθει 100 φορες δεν λεει κατι αν ειναι να το συζηταμε ατομα που δεν γνωριζουμε απο νομικα.
Spyros7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Και ακριβώς από κάτω λέει Στα άρθρα 554 και 555 του Αστικού Κώδικα όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το Ν. 3043/02 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων» ορίζουν ότι τα δικαιώματα του αγοραστή (διόρθωση του πράγματος ή αντικατάσταση με άλλο ή μείωση του τιμήματος ή υπαναχώρηση από την σύμβαση) λόγω πραγματικού ελαττώματος ή ελλείψεως συμφωνηθείσας ιδιότητας, παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών για τα κινητά και πέντε ετών για τα ακίνητα. 2 χρόνια δεν είναι εύλογο χρονικό διάστημα σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής ενός προϊόντος? Να που βλέπω τα 2 χρόνια. Και με νομικό το έχω συζητήσει αφού συμβαίνει να έχω στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, και τη ΓΓΚ έχω πάρει τηλ. στην περίπτωση ενός laser printer που μου χάλασε στον 1 χρόνο και 1 μήνα. Μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί είναι νόμος του αστικού κώδικα αλλά αν πάω δικαστικά θα δικαιωθώ. Μετά η συγγενής μου πήρε τηλ. την αντιπροσωπεία αναφέροντας την ιδιότητά της και το νόμο που λέμε και της απάντησαν "φέρτε το από δω και θα δούμε" ενώ σε μένα μόνο που δεν είχαν κλείσει το τηλέφωνο στη μούρη. Τελικά δεν πήγα γιατί α)έπεφτε μακριά και βαριόμουνα β)δεν είχα και πολύ χρόνο για χάσιμο εκείνες τις μέρες και γ) βρήκα μια πατέντα από το ιντερνετ και τον έφτιαξα μόνος μου. Κακώς βέβαια γιατί άξιζαν ένα ξέχεσμα. Κατά τα άλλα μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε αλλά μην παίρνετε στο λαιμό σας κόσμο που έχει διάθεση να το κυνηγήσει. Και πραγματικά απορώ τι σας είπαν εσάς στη ΓΓΚ. Και πια η λογική του να σου δίνουν 2 χρόνια να αποζημιωθείς για κάτι που αγόρασες χαλασμένο.
disqualified Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 παιδια καλυτερα εδω γιατι ειμαστε εκτος θεματος
geioannou Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 εχει κανει κανεις αγορα απο το saturn με καρτα ? δωσεις κανουν ατοκες ?
xetasa Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 εχει κανει κανεις αγορα απο το saturn με καρτα ? δωσεις κανουν ατοκες ? Μια φορά που τους είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι οι δόσεις είναι μόνο έντοκες, δυστυχώς! Μόνο όταν το διαφημίζουν κάνουν άτοκες δόσεις, συνήθως 36 αν θυμάμαι καλά με diners ή κάτι τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.