lionheart75 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Καλημέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το τροφοδοτικό, το Silverstone OP850-PLUS. Το είχα πάρει απο Πλαίσιο πρόσφατα, αν θυμάστε την περίοδο που το έδιναν σε προσφορά μαζί με το 650άρι αλλά δεν το είχα βγάλει (o βλάκας) έκτοτε απο το κουτί του μέχρι σήμερα. Σήμερα λοιπόν αποφάσισα επιτέλους να βγάλω το OCZ και να βάλω αυτό στη θέση του. Αφού το τοποθέτησα και έκανα όλη τη χρονοβόρα διαδικασία του cable management, το έβαλα στην πρίζα και έφαγα ήττα... Το psu βγάζει έναν εκνευριστικό για μένα τουλάχιστον θόρυβο "σαν σφύριγμα ή τρίξιμο" ο οποίος όμως υφίσταται μόνο όταν το σύστημα βρίσκεται σε idle. Όταν στρεσσάρω το σύστημα, επί παραδείγματι τρέχω furmark stability και οι κάρτες τραβάνε περισσότερο ρεύμα ο θόρυβος σταματά αυτομάτως και μετά επανέρχεται πάλι σε idle. Τα φουρφούρια του κουτιού τρέχουν στις 1000rpm και ο θόρυβος αυτός τα καλύπτει σχεδόν όλα, ειδικά απο κοντά. Ουδέποτε συνάντησα τέτοιο θέμα μέχρι στιγμής με όσα psu έχω δοκιμάσει ακόμα και noname στο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι το πήρα για καλύτερο μιας και έχω κάποια σχέδια αλλά τώρα προβλέπω να τρέχουμε για rma. Πιστεύω ότι είναι κάποιος πυκνωτής (ή κάποιος μετασχηματιστής, πηνίο ίσως?). Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως (για να μην πάρω τίποτα στα χέρια και τα κλαίω) είναι αν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα με το psu αυτή τη στιγμή και βάζω σε κίνδυνο το setup και αν το πρόβλημα διορθώνεται με κάποιο τρόπο. Επίσης αν έχει συμβεί το ίδιο πράγμα σε κάποιον που βρήκε τι φταίει και το διόρθωσε θα ήθελα να μου δώσει πληροφορίες. Για να μην κρυβόμαστε, το να μπώ πάλι στην επίπονη διαδικασία να το αφαιρέσω (πράγμα που το απεύχομαι μιας και έχουν μπεί ουκ ολίγα δεματικά) είναι το λιγότερο. Αυτό που με προβληματίζει είναι να πάρω ένα πιστωτικό 70€ και να πρέπει να σκάσω σχεδόν τα διπλά για να πάρω κάτι ανάλογων δυνατοτήτων (μιας και το συγκεκριμένο έχει εξαντληθεί και υπάρχει μόνο stock house = no thanks). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
LeoNaXe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 και άλλο προϊών??? :rolleyes: πείρες τροφοδοτικό απο πλαίσιο και δεν το δοκίμασες :whistle: κακός, τωρα θα σε κάνουν ιστορία μετά απο τόσο καιρό, θα νομίζουν ότι το δούλευες μέχρι τωρα. τουλάχιστον πάλι έχεις εγγύηση :mrgreen: . αυτό με τον ήχο που λες φαντάζομαι θα έχεις ακούσει πως κάνει ένας πυκνωτής για να ξέρεις αν είναι απο αυτό.... το περίεργο είναι ότι ο θόρυβος είναι σε idle και όχι σε load .... το κλάνει όταν πάει σε load απότομα ή μετά απο μερικά δευτερόλεπτα???? κάνει τέτοιο θόρυβο???? http://www.youtube.com/watch?v=-fYl__ZLgOE&hd=1
lionheart75 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δεν παθαίνει τίποτα το psu ούτε σε Load ούτε σε idle. Δουλεύει απροβλημάτιστα. Αυτό το σφύριγμα με προβληματίζει σε idle και μόνο και σίγουρα δεν είναι απο κάπου αλλού διότι το σύστημα ήταν αθόρυβο τόσο καιρό και με το Coolemaster παλιότερα αλλά και με το OCZ μέχρι σήμερα. Το psu είναι καινούργιο 1,5 - 2μηνών αγορά (δεν θυμάμαι τώρα) και ήταν κλειστό στο κουτί του. Πιστεύω ότι κάτι μεταξύ πυκνωτή, πηνίου ή κάτι άλλο τελοσπάντων. Όποιος γνωρίζει περισσότερα επ αυτού θα ήθελα πολύ να μου πεί. Αν το psu δεν έχει θέμα μελλοντικά μπορεί να το αφήσω έτσι (αν και με εκνευρίζει και μόνο στην ιδέα ότι κάτι έχει). Αν διορθώνεται θα ήθελα να ξέρω πώς. Διαφορετικά αν είναι επικίνδυνο για το setup θα το πάω για rma και θα δούμε τι θα κάνω. Αν το είχα δοκιμάσει όταν το πήρα θα το επέστρεφα και θα έπαιρνα το ίδιο. Πλέον θα πρέπει να δώσω διαφορά για κάτι αντίστοιχο, εκεί είναι το θέμα...
caution Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Coil whine/squeal λογικά, δεν σημαίνει ότι θα το πάρεις στο χέρι - ούτε είναι και κάτι to be proud for... Αν θέλεις μέτρα την 12άρα σε idle & load με ένα πολυμετράκι, αν είναι OK τα νούμερα και πραγματικά βαριέσαι, κράτα το. Εμένα με εκνευρίζουν αυτοί οι ήχοι και θα το πήγαινα πίσω tbh...
LeoNaXe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Πιστεύω ότι κάτι μεταξύ πυκνωτή, πηνίου ή κάτι άλλο τελοσπάντων. Αν το psu δεν έχει θέμα μελλοντικά μπορεί να το αφήσω έτσι (αν και με εκνευρίζει και μόνο στην ιδέα ότι κάτι έχει). Αν διορθώνεται θα ήθελα να ξέρω πώς. Διαφορετικά αν είναι επικίνδυνο για το setup θα το πάω για rma και θα δούμε τι θα κάνω. Αν το είχα δοκιμάσει όταν το πήρα θα το επέστρεφα και θα έπαιρνα το ίδιο. Πλέον θα πρέπει να δώσω διαφορά για κάτι αντίστοιχο, εκεί είναι το θέμα... το να μπορέσεις να το φτιάξεις αυτό είναι κάπως απίθανο, παίζει να είναι κάποιο ελάττωμα απο αυτά που λες, το τροφοδοτικό δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα πάθει τίποτα (ο΄υτε τώρα ούτε στο μέλλον) γιατί όπως ξέρω αυτά δεν μπορεί κανένας να ξέρει πότε θα έρθει το τέλος του, μπορεί να σε κρατήσει για πάντα και μπορεί να αναπαύσει εν ειρήνη σε ωρες (παίζει και λεπτά)... όχι ότι άμα δεν έκανε θόρυβο θα σου άντεχε περισσότερο (απλά πιστεύω πως αυτό θα είναι κάπως σαν ένα μήνυμα) η καλύτερη λύση θα ήταν να το αλλάξεις όταν είχε και άλλα κομμάτια αλλα τώρα....... Εμένα με εκνευρίζουν αυτοί οι ήχοι και θα το πήγαινα πίσω tbh... εμένα μου έχει τύχει να θέλω να ανεβάσω τον επεξεργαστή και μετά απο OC να βγάζει τον ήχο και να μην μπορώ (παλιά ASUS)για αυτό είχα αναγκαστεί να πάω στην DFI που είχα φάει το κεφάλη μου και εσένα σε είχα κάπως ζαλίσει :mrgreen: τέτοιο θόρυβο είχα, μου ερχόταν να δακρύσω απο τα νεύρα
lionheart75 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Coil whine/squeal λογικά, δεν σημαίνει ότι θα το πάρεις στο χέρι - ούτε είναι και κάτι to be proud for... Αν θέλεις μέτρα την 12άρα σε idle & load με ένα πολυμετράκι, αν είναι OK τα νούμερα και πραγματικά βαριέσαι, κράτα το. Εμένα με εκνευρίζουν αυτοί οι ήχοι και θα το πήγαινα πίσω tbh... Kαι μένα με εκνευρίζουν Τάσο αυτοί οι ήχοι αλλά σκέφτομαι την ώρα που θα χρειαστώ να το ξεμοντάρω, χώρια το κουβάλημα του 800d πέρα δώθε που είναι ασήκωτο με όλα αυτά. Για rma με βλέπω πάντως, κρίμα και τι να πάρεις με 70 εουρος την σήμερον....
caution Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 @LeoNaXe Βογκούσε η asus ε; @lionheart75 Είναι λίγα τα 70 για αντίστοιχο psu ναι... αν το πάρεις απόφαση, πες μας και πόσα € θα "κολλήσεις", και το βλέπουμε
LeoNaXe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 @LeoNaXe Βογκούσε η asus ε; @lionheart75 Είναι λίγα τα 70 για αντίστοιχο psu ναι... αν το πάρεις απόφαση, πες μας και πόσα € θα "κολλήσεις", και το βλέπουμε μόνο βογκούσε??? όταν φόρτωνε κάποιο παιχνίδι ανέβαινε ο ήχος. σαν να είχε ψύχη ο υπολογιστής και έδειχνε ότι ζορίζετε :rolleyes: λες και οταν ανέβαινε το ρευμα στους πυκνωτές πονούσαν και φώναζαν περισσότερο άποψή μου στον λεον είναι να πάρει το πιστωτικό και άμα κάποιος είναι να πάρει κάτι απο εκεί να το δώσει σε αυτόν και να πάρει το ποσό σε λεφτά... ή αμα ενδιαφέρετε να πάρει κάτι απο εκεί να το αλλάξει με το τροφοδοτικό... και να βρει το πρόβλημα (που κατα 90% θα είναι κάποιος πυκνωτής ή κάτι άλλο (ωραία απάντηση έε?? :-) ) πρέπει να κοιμηθώ) η δυνατότητα αλλαγής είναι πολύ μικρές, χάνει και εγγύηση και άμα γίνει και κάποιο λάθος πάνε και τα λεφτά τζάμπα
The_Judas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Εγώ είχα πάρει το 650άρι Silverstone που ήταν και αυτό σε προσφορά. Ο ανεμιστήρας κάνει λίγο θόρυβο, σαν να είναι ξεχαρβαλωμένος. Αν τον ακουμπήσω λίγο, σταματάει ο θόρυβος αλλά μετά από λίγο επανέρχεται. Δεν θα το επιστρέψω όμως, γιατί τώρα με 50 ευρώ μόνο 350άρι Chieftec έχει
yiannis_1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Γιατί δεν επικοινωνείς απευθείας με την silverstone να δεις τι θα γίνει?
LeoNaXe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 ^^^^^^^^ σωστό και αυτό... παίζει να σου κάνουν αντικατάσταση προϊόντος
lionheart75 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Το αφαίρεσα τελικά και απο Δευτέρα θα πάει για rma. Ίσως αρκεστώ μόνο με το πιστωτικό προσωρινά και συμπληρώσω μετά για κάτι άλλο αφού το OCZ φαίνεται να φτάνει για αυτό που σκέφτομαι να κάνω τελικά. Είδωμεν. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.
LeoNaXe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 γιατί δεν δοκιμάζεις να στείλεις ένα μήνυμα στην εταιρία όπως είπε ο φίλος yiannis_1, παίζει να σου κάνουν αντικατάσταση. (που πας να μπλέξεις τώρα με το πλαίσιο)
lionheart75 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Σκέφτηκα τη συμβουλή του Γιάννη και θα δοκιμάσω να στείλω rma request form στην silverstone europe (Germany) http://www.silverstonetek.com/downloads/de_RMA_Procedure_Guide.pdf Το θέμα είναι ότι οι οδηγίες αναφέρουν για επισκευή και όχι αντικατάσταση. "If an electronic spare part (VFD or PSU that is part of a cases, etc.) becomes defective you can send it to us for repair." Όποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο τα φώτα του please.
pano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Νίκο και Ιούδα για το rma της silverstone δυστυχώς δεν γνωρίζω να σας βοηθήσω,προς ενημέρωσής σας όμως ως πρώην κάτοχος του Silverstone OP650-P της προσφοράς (για 2 βδομάδες περίπου γιατί μετά ''τίναξε τα πέταλα''),πήρα ως αντικατάσταση αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Gaming-Series-GS600-600W-PSU-80plus-Certified-CMPSU-600GEU-CMPSU-600GEU.htm ,βέβαια όχι εύκολα για να λέω την αλήθεια. Υ.Γ Αυτό έγινε στο Πλαίσιο Αλίμου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.