Προς το περιεχόμενο

Δεν φορτώνουν όλες οι σελίδες...

noasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ubuntu 10.10 fresh install αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Κάποιες σελίδες (www.insomnia.gr μεταξύ άλλων) ή αργεί και δεν τις φορτώνει σωστά ή δεν τις φορτώνει εξαρχής καθόλου.

Το "δεν τις φορτώνει σωστά" ξέρω πως μπορεί να ακούγεται σχετικό, αλλά ας πούμε πως το αποτέλεσμα είναι δυσανάγνωστο, καθόλου css - γραφικά κτλ.

Δοκίμασα τις τελευταίες εκδόσεις των ffx και chrome, με τον τελευταίο να δείχνει να φορτώνει "σωστά" ΑΛΛΑ μόνο σε ένα tab(!?!). Αν ανοίξω δεύτερο, παρουσιάζονται αυτά που περιγράφω παραπάνω. Όλα αυτά βέβαια στο καλύτερο σενάριο.. υπάρχουν φορές που δεν φορτώνει τίποτα..

Τέλος να πω πως συνδέομαι ασύρματα, αλλά πως με το ίδιο pc στο ίδιο δίκτυο όλα φορτώνουν κανονικότατα σε Win 7.

Φχαριστώ εκ των προτέρων

(Υ.Σ. Για να καταλάβαιτε, κατάφερα να "φτάσω" στο να συντάξω το συγκεκριμένο post, αλλά χρειάστηκε restart και boot σε win 7 για να μπορέσω να το κάνω submit..)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To insomnia της τελευταίες μέρες έχει κάτι lag spike και σε μένα ακόμα και από windows 7 έχω πρόβλημα στον να μπω σε κάποια σελίδα του η και όταν ποστάρω που αργεί να γίνει το post. Μάλλον είναι θέμα του server τους. Τώρα για τις άλλες σελίδες που λες νομίζω θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το ipv6 αν δεν το υποστηρίζει ο router σου. Ποιό router έχεις?

To insomnia της τελευταίες μέρες έχει κάτι lag spike και σε μένα ακόμα και από windows 7 έχω πρόβλημα στον να μπω σε κάποια σελίδα του η και όταν ποστάρω που αργεί να γίνει το post. Μάλλον είναι θέμα του server τους. Τώρα για τις άλλες σελίδες που λες νομίζω θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το ipv6 αν δεν το υποστηρίζει ο router σου. Ποιό router έχεις?

Το γνωρίζω, όμως δεν συμβαίνει μόνο στο Insomnia, αλλά και σε άλλα sites.. Επίσης δεν αναφέρομαι σε φαινόμενο του τύπου "αργεί να φορτώσει" αλλά σε "δεν φορτώνει".

Εχεις ορισει τους dns του isp σου εσυ ή εισαι με οτι στελνει το ρουτερ?

Όλες οι ρυθμίσεις είναι ορισμένες by default + το επίπεδο γνώσεών μου στο κόσμο του linux είναι υπερ-noob.. :X

Καλημερα και χρονια πολλα!

Μα live cd Ubuntu τα βλεπεις κανονικα?? για δοκιμασε.

Ισος να ξανα εγκαθιστουσες τις εξαρτισεις του ff πχ libc6 libgtk κτλπ

Καλημερα και χρονια πολλα!

Μα live cd Ubuntu τα βλεπεις κανονικα?? για δοκιμασε.

Χμμ, τυχαίνει πλέον να μην έχω το dvd, αν χρειαστεί ξανακατεβάζω και δοκιμάζω..

Ισος να ξανα εγκαθιστουσες τις εξαρτισεις του ff πχ libc6 libgtk κτλπ

εε;; :X :fear:

Χμμ, τυχαίνει πλέον να μην έχω το dvd, αν χρειαστεί ξανακατεβάζω και δοκιμάζω..

εε;; :X :fear:

σε ενα τερματικο δωσε

>sudo apt-get install libc6 libgtk -y 

περίεργη φάση πάντως.

αν θέλεις άνοιξε τερματικό (εφαρμογές ---> βοηθήματα ---> τερματικό)

γράψε firefox και πάτα έντερ για να εκτελεστεί.

μετά κάνε ότι πρέπει για να φανεί το πρόβλημα (άνοιξε νέο tab κτλ)

αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο firefox, το τερματικό θα γεμίσει με μηνύματα.

κάνε copy-paste τα μηνύματα σ'ένα αρχείο και δείξτα μας.

Μάλλον είναι θέμα του ipv6 που στο ubuntu είναι ενεργοποιημένο default. Και αν δεν έχεις κάποιο καινούργιο router που να υποστηρίζει ipv6 έχεις αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις. Ανοίξε αρχικά το terminal και δώσε

cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6

αν σου επιστρέψει 0 τότε η ipv6 είναι ενεργοποιημένη. Αν είναι ενεργοποιημένη κάνε ότι λέει εδώ πέρα για να την απενεργοποιήσεις

http://www.techairlines.com/2010/10/03/disable-ipv6-on-ubuntu-to-speed-up-browsing/

Δές το link quality και το bit rate που έχει η σύνδεσή σου στο wifi.

iwconfig σαν root.

Εκεί θα βρείς και τις τιμές για τα db του signal και του noise που έχει η γραμμή σου.

Παίδες αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.. Έκανα ό,τι μου είπατε αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει..

@NullScan γενικά δεν έχω πρόβλημα ταχύτητας, η σύνδεση πάει μια χαρά και στα downloads αλλά και στο browsing, είτε σε windows είτε σε linux..

Επίσης να ζητήσω συγγνώμη που αργώ να απαντήσω αλλά όσο είμαι linux μου είναι αδύνατο ενώ όσο είμαι σε windows μου είναι αδύνατο να προσπαθώ να το διορθώσω :cry:

Υ.Σ. ss του πως φορτώνει το insomnia.gr ΟΤΑΝ φορτώνει..

screenshothq.png

Για δοκίμασε κάτι τελευταίο. Δοκίμασε να βάλεις κάποιον άλλον broswer όπως τον chromium. Για να τον εγκαταστήσεις άνοιξε αρχικά το πρόγραμμα synaptic και στο search βάλε το chromium και κάνε εγκατάσταση το πακέτο chromium-broswer. Μετά την εγκατάσταση δοκίμασε να μπεις με αυτόν στις σελλίδες που λες ότι σου αργούν.

Παρόμοια προβλήματα έχω και εγώ σε debian squeeze. Όταν εγκαθιστώ κάποια εφαρμογή μέσω apt-get ή aptitude η ταχύτητα φτάνη πάντα στο μέγιστο αλλα όταν σερφάρω από οποιονδήποτε browser οι σελίδες δεν φορτώνουν καθόλου η αργουν πολύ να φορτώσουν. Σε μένα χωρίς να είμαι σιγουρος ευθυνεται ο driver του usb wirelles.

Δοκίμασα και τον chromium και τα ίδια ακριβώς. Εδώ να πω ότι πλέον το φαινόμενο το παρατηρώ μόνο στο insomnia.gr! Πριν το ίδιο συνέβαινε και στο vladstudio το οποίο όμως πλέον φορτώνει κανονικά.. :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...