Προς το περιεχόμενο

Ψυκτρα για AM3

grigoriou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω μια ψυκτρα σε επεξεργαστη AM3.

Παρατηρω οτι αυτες που πωλουνται αναφερουν οτι ειναι για 939/940/sAM2/sAM3.

Εχω μια ψυκτρα απο παλια που εμπαινε κανονικα σε s939. Δοκιμαζοντας ομως τωρα σε AM3 βλεπω οτι δεν μπαινει, ειναι λογικο αυτο?

Αν απλα τη κολλαγα με Logo στιγμης θα ηταν καλη ιδεα?:-)

H πιο φτηνη που εχει το Πλαισιο ειναι αυτη(13€)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-101-CPU-Cooler-RR-H101-30PK-RU.htm

λεει τιποτα?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν απλα τη κολλαγα με Logo στιγμης θα ηταν καλη ιδεα?:-)

Κόλλα την με κόλλα για τα πλακάκια.. Το έχω δει να γίνεται και αυτό...

Υ.Γ. όχι βέβαια...

Δημοσ.

μια ψήκτρα απο 939 socket δεν μπορεί να πεί σε άλλο.

στην ψηκτρα μπορεί να βλεπεις ότι είναι για αυτά τα socket απλα δεν σημαίνει πως απλα θα το βάλεις σε όποιο νάναι, αυτο σημαίνει πως έχει ανταπτοράκια η ψηκτρα για tα ανάλογα socket.

για κόλλα που λες μην το περνάς καν απο το μυαλό σου, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

η ψηκτρα που λες είναι με 2 heatpipes, το αν λέει αυτό θα πρέπει να μας πεις τη επεξεργαστή έχεις και για τη χρίση το έχεις, αν θα κάνεις πειράματα και τέτοια.

ο αδερφός αυτής της ψήκτρας λέει αλλα είναι στην διπλάσια+ τιμή

Δημοσ.

μια ψήκτρα απο 939 socket δεν μπορεί να πεί σε άλλο.

στην ψηκτρα μπορεί να βλεπεις ότι είναι για αυτά τα socket απλα δεν σημαίνει πως απλα θα το βάλεις σε όποιο νάναι, αυτο σημαίνει πως έχει ανταπτοράκια η ψηκτρα για tα ανάλογα socket.

Φυσικα και με τα ανταπτορακια... Γιατι ομως αυτη που εχω δεν τα εχει τα ανταπτορακια?

Η 939 μητρικη εχει, εκτος απ τις 4 γωνιακες τρυπες και αλλη μια στο κεντρο(πανω και κατω) ενω η AM3 δεν την εχει, σωστα?

για κόλλα που λες μην το περνάς καν απο το μυαλό σου, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Δεν θα γινει λες, για ποιον λογο? Δεν θα κολησει? δεν θα διασπαται η θερμοτητα?

η ψηκτρα που λες είναι με 2 heatpipes, το αν λέει αυτό θα πρέπει να μας πεις τη επεξεργαστή έχεις και για τη χρίση το έχεις, αν θα κάνεις πειράματα και τέτοια.

Ο επεξεργστης ειναι ο χαμηλοτερος ενεργειακα της κατηγοριας του(Sempron140) και η χρηση ειναι htpc. To "αν λεει" η ψυκτρα ομως δεν προκυπτει βασικα απ την ιδια τη ψυκτρα και την ποιοτητα/μεγεθος της?

Δημοσ.

1) Φυσικα και με τα ανταπτορακια... Γιατι ομως αυτη που εχω δεν τα εχει τα ανταπτορακια?

Η 939 μητρικη εχει, εκτος απ τις 4 γωνιακες τρυπες και αλλη μια στο κεντρο(πανω και κατω) ενω η AM3 δεν την εχει, σωστα?

2) Δεν θα γινει λες, για ποιον λογο? Δεν θα κολησει? δεν θα διασπατε η θερμοτητα?

3) Ο επεξεργστης ειναι ο χαμηλοτερος ενεργειακα της κατηγοριας του(Sempron140) και η χρηση ειναι htpc. To "αν λεει" η ψυκτρα ομως δεν προκυπτει βασικα απ την ιδια τη ψυκτρα και την ποιοτητα/μεγεθος της?

1)στο socket δεν έχει σημασία αν έχει τρύπα η όχι, αυτό είναι αρχιτεκτονική του κατασκευαστή. η δικιά σου ψηκτρα μπορεί να μην έχει για άλλα socket ( λόγου ότι μπορεί να είναι η μαμα :rolleyes: )

2) εσυ εννοείς να κολλήσεις την ψηκτρα πάνω στην μαμά???? αυτή δεν γίνετε γιατί εκεί ανάμεσα θα πρέπει να μπεί πάστα και όχι κόλλα, τωρα αν μπορέσεις να το κάνεις αλλιώς δεν ξέρω (απλά δεν στο συνιστώ)

3) το αν θα σου κάνει η ψήκτρα δεν είναι μόνο το μέγεθός της, τωρα εσυ αμα είναι να μην ανεβάσεις τον επεξεργαστή και δεν ζορίζετε ο επεξεργαστή ΙΜΟ μια χαρά είναι η ψητρα που λες για την χρίση του, αλλά άμα είναι να αρχίσεις τα ανεβάσματα και αυτά δεν λεω πως θα έχεις πρόβλημα απλά θα έχεις ηψηλές θερμοκρασίες και τωτε καλύτερα θα είναι να πας στον αδερφό του

Δημοσ.

1) Αυτο για τη μεσαια τρυπα το ειπα λογω του οτι σε αυτη τη τρυπα κουμπωνε, ενω στην ΑΜ3 δεν υπαρχει.

Τωρα που το σκεφτομαι αυτη η ψυκτρα ειναι παλια, δεν ειχε βγει ακομα το ΑΜ3! Οποτε γιαυτο μαλλον δεν εχει το καταλληλο ανταπτορακι ε?

Και θα πρεπει να τη πεταξω και να αγορασω αλλη για ενα σιδερακι/ανταπτορακι? :/

2) Ποια μαμα? στον επεξεργαστη φυσικα. 2 μικρες σταγονες στα ακρα και στο κεντρο η παστα. Αλλος τροπος δεν υπαρχει.

Σημειωσε οτι και τα ψυκτρακια των chipsets στις mobo καπως ετσι τα κολανε οι κατασκευαστες.

3) Οχι δεν θα ανεβει, ταινιες θα παιζει μονο. Αρχικα νομιζα οτι θα μπορουσε να δουλεψει fanless λογω του οτι ειναι μολις 45W, αλλα τελικα δε γινεται, τα 63οC που αναφερει τα πιανει ευκολα.

Ο "μικρος αδελφος" λεει απο μεγεθος και υλικο?

Δημοσ.

1) Αυτο για τη μεσαια τρυπα το ειπα λογω του οτι σε αυτη τη τρυπα κουμπωνε, ενω στην ΑΜ3 δεν υπαρχει.

Τωρα που το σκεφτομαι αυτη η ψυκτρα ειναι παλια, δεν ειχε βγει ακομα το ΑΜ3! Οποτε γιαυτο μαλλον δεν εχει το καταλληλο ανταπτορακι ε?

Και θα πρεπει να τη πεταξω και να αγορασω αλλη για ενα σιδερακι/ανταπτορακι? :/

2) Ποια μαμα? στον επεξεργαστη φυσικα. 2 μικρες σταγονες στα ακρα και στο κεντρο η παστα. Αλλος τροπος δεν υπαρχει.

Σημειωσε οτι και τα ψυκτρακια των chipsets στις mobo καπως ετσι τα κολανε οι κατασκευαστες.

3) Οχι δεν θα ανεβει, ταινιες θα παιζει μονο. Αρχικα νομιζα οτι θα μπορουσε να δουλεψει fanless λογω του οτι ειναι μολις 45W, αλλα τελικα δε γινεται, τα 63οC που αναφερει τα πιανει ευκολα.

Ο "μικρος αδελφος" λεει απο μεγεθος και υλικο?

1) εκεί κούμπωνε ο επεξεργαστής (όχι η ψηκτρα), άμα είναι αaftermarket ψηκτρα τωτε λογικά για αυτό το λόγο δεν θα υπάρχει, τωρα το αν θα μπορέσεις να βρείς κάπου πατέντα να το βάλεις δεν ξέρω απλά είναι κάπως απίστευτο να βρείς

2)η μαμά του επεξεργαστή όταν πείρες τον υπολογιστή. αυτό για της σταγόνες που λες κάπως απίθανο μου φαίνεται να έχει αποτέλεσμα γιατί όταν βάζεις την ψηκτρα απο πάνω κολλάει τόσο πολύ που ακόμα και ι πάστα φεύγει απο τα πλάγια, (άμα βάλεις και κόλα ποιός ξέρει τη θα γίνει)

3) κοίτα αν είναι για τέτοια χρίση μια χαρά θα κάνει ακόμα και ο μικρός του αδερφός, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

1) εκεί κούμπωνε ο επεξεργαστής (όχι η ψηκτρα), άμα είναι αaftermarket ψηκτρα τωτε λογικά για αυτό το λόγο δεν θα υπάρχει, τωρα το αν θα μπορέσεις να βρείς κάπου πατέντα να το βάλεις δεν ξέρω απλά είναι κάπως απίστευτο να βρείς

2)η μαμά του επεξεργαστή όταν πείρες τον υπολογιστή. αυτό για της σταγόνες που λες κάπως απίθανο μου φαίνεται να έχει αποτέλεσμα γιατί όταν βάζεις την ψηκτρα απο πάνω κολλάει τόσο πολύ που ακόμα και ι πάστα φεύγει απο τα πλάγια, (άμα βάλεις και κόλα ποιός ξέρει τη θα γίνει)

3) κοίτα αν είναι για τέτοια χρίση μια χαρά θα κάνει ακόμα και ο μικρός του αδερφός, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

1) Φιλε μου, για τη ψυκτρα μιλαω. Ο επεξστης φυσικα κουμπωνει στο ΑΜ3 bracket του.

Mιλαμε ΠΑΝΤΑ για aftermarket ψυκτρες.

2) Δεν καταλαβαινω τι εννοεις "μαμα του επεξεργαστη":-)

Δεν σου φαινεται οτι θα εχει αποτελεσμα, για ποιον λογο? Δεν θα στερεωθει? Δεν θα απαγει θερμοτητα?

Δημοσ.

αυτό που λες οτι κουμπώνει στην μέση με μπέρδεψε :mrgreen: :mrgreen:

εγω ρωτούσα αν ήταν η ψηκτρα που είχες ηταν μαμα η aftermarket.

για το αποτέλεσμα εγω δεν μπορώ να σου δώσω εγγύηση για τίποτα. απλά δεν το συνιστώ αυτό που λες, ακόμα και να μην την εχεις κουμπωμένη την ψηκτρα και να την αφήσεις απλά πάνω στον επεξεργαστή (αμα είναι ξαπλωμένη η μητρική) με πάστα ανάμεσα θα κάνει δουλειά :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ να πω το σχετικό άσχετό μου;

Συζητάτε τόση ώρα για τα ευκόλως ευνοούμενα και απλά το τραβάτε το πράμα. Τι να βάλεις κόλλα βρε grigoriou; Περιμένεις να ακούσεις "ναι βάλε logo, uhu και κόλλησε τον επεξεργαστή επάνω"; Και να στο πω αλλιώς, πες ότι θα το κάνεις γιατί έτσι σου ήρθε, 5 ευρώ θα δώσεις στη κόλλα με πιθανότητα 90% να κάνεις ζημιά στον cpu ενώ όπως έδειξες και πιο πάνω με 13 euro θα πάρεις ψύχτρα για το pc σου.

Τι το ζαλίζουμε το θέμα; Απλά, νέτα, σκέτα. Ή βάζεις logo και πες μας από περιέργεια πόση ώρα κράτησε ή πάρε νέα ψύχτρα.

Δημοσ.

γιατί κάθε φορά που οι γυναίκες θα βάλουν κάπου το χεράκι τους κατι παθαίνει το θέμα? (πηγαίνει προς το καλύτερο :mrgreen: :mrgreen: )(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...