Προς το περιεχόμενο

Περί πειρατείας. Και πάλι.


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μιά και ξεθάφτηκε για άλλη μια φορά το topic (αυτή τη φορά λόγω του Dishonored), θα ήθελα να δώσω και εγώ τις απόψεις μου επι του θέματος (όσο πιο φιλικά γίνεται, μια και έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη συζήτηση):

 

Πρώτα απ'όλα, για το παιδί παραπάνω που εισηγείται οτι τα παιχνίδια "πρέπει" να είναι στο price range των €10-€15:

 

 

Αυτό ναί, θα ήταν το ιδανικό, αλλά δεν είναι εφικτό σε καμία περίπτωση. Ο μέσος όρος του funding που παίρνει ένας ΑΑΑ τίτλος ξεπερνά συνήθως τα $5.000.000 με $10.000.000 (αν είναι "σωστό" αυτό, είναι θέμα για άλλη συζήτηση όμως). Ας πάρουμε το Dishonored σαν παράδειγμα:

 

*To Dishonored βασίζεται στην Unreal Engine 3, η οποία τιμολογείται περίπου (μια και η τιμολόγηση γίνεται με case-by-case evaluation) στα $500.000 - $1.000.000.

 

*Βάσει του LinkedIn, η Arkane Studios απασχολεί μεταξύ 50-200 ατόμων, ο συνήθης αριθμός για ΑΑΑ τίτλο είναι ομάδα των 30-50 ατόμων, με development time κάπου 1 με 1.5 χρόνο, το παιχνίδι ανακοινώθηκε Ιούλιο του 2011 και κυκλοφόρησε Οκτώβριο 2012 (1 χρόνο και κάτι ψιλά - ας μην υπολογίσουμε τα pre-production times, τα οποία εικάζεται στο συγκεκριμένο οτι ξεκίνησαν απο 2009). Με μέσο μισθό τα $1500 (US standards, μια και το studio που το ανέπτυξε είναι το US branch, ξεκινάει απο $800 για testers και φτάνει μέχρι $3000 - $5000 για project leads) φτάνει το κόστος σε μισθούς κάπου $900.000 (συντηρητικά, 40 άτομα * $1500 μηνιαία * 15 μήνες).

 

*Βάλε ακόμα $1.000.000 - $2.000.000 για marketing, promotions, TV adverts και λοιπά περί προώθησης.

 

*Υπολόγισε επίσης τα συμβόλαια για μουσική επένδυση και voice acting (ειδικά εδώ, που έχουμε μεγάλα ονόματα όπως Susan Sarandon και Carrie Fisher), ας πούμε ακόμα $1.000.000.

 

*Τέλος, όλα τα "miscellaneous" έξοδα, όπως platform certifications (ειδικά για XBOX Live και PSN μιλάμε για πολλαπλούς ελέγχους οι οποίοι κοστίζουν τρελά λεφτά - ο Tim Schafer είχε δηλώσει πρόσφατα οτι για την "έγκριση" ενός patch στο XBOX Live ζητούνται ποσά της τάξης των $40.000 - υπ'όψιν οτι κατά την διάρκεια του development αυτά τα κόστα πληρώνωνται πολλαπλές φορές σε περίπτωση που δεν πληρούν τα παιχνίδια τις προδιαγραφές), 3rd party libraries (όπως π.χ. SpeedTree, Havok Physics και πάει λέγοντας), outsourced talent (μια και συνήθως τα studio αναθέτουν σε τρίτες εταιρίες μερικά non-critical κομμάτια του παιχνιδιού, όπως cut-scenes)... Συντηρητικά θα τα έβαζα κάπου στο $1.500.000.

 

Βλέπεις οτι τελικά φτάσαμε να πρέπει να "ξεχρεώσει" η εταιρία κάπου $6.000.000 - για $15 τιμή αυτό θα απαιτούσε πωλήσεις 400.000 αντίτυπων με μηδενικό κέρδος, ενώ στα $50-60, οι πωλήσεις χωρίς κέρδος "πέφτουν" στις 120.000. Είναι δυστυχώς σήμερα τέτοια η βιομηχανία που επικεντρώνεται τόσο πολύ στα multi-million projects που δεν είναι οικονομικά εφικτό να πέφτουν οι τιμές (και όπως λέω στην αρχή, τρόποι υπάρχουν να μειωθεί αυτό, αλλά θα ήθελα άλλα 5 post να το αναλύσω ικανοποιητικά :P).

 

P.S. Να προσθέσω οτι οι τιμές εδώ είναι estimates, μια και οι εταιρίες αργούν αρκετά να δημοσιοποιήσουν τα budget και λοιπά έξοδα ανάπτυξης (και αν το κάνουν).

 

 

 

Για το "κύριως" θέμα τώρα...

 

* Μπορώ να καταλάβω τον συνάνθρωπο που γίνεται πειρατής λόγω χαμηλού μισθού (και αν έχει, έτσι όπως γίνανε τα πράματα). Η χώρα πονάει στο συγκεκριμένο θέμα, ο κόσμος πεινάει, μισθοί απο €400~ δεν σηκώνουν και πολλά απο gaming - η πειρατεία της "ανάγκης" τέλως πάντων.

 

* Μπορώ να καταλάβω τον οποιοδήποτε κατεβάζει "επειδή μπορεί" / "επειδή το δωρεάν είναι πάντα καλύτερο". αυτές είναι (κατά κύριο λόγο) ηθικης φύσης αποφάσεις, κάτι που προσωπικά δεν συμμερίζομαι αλλά θα προσπαθήσω να καταλάβω, γιατί δεν θέλω να κρίνω τον καθένα που έχει διαφορετική νοοτροπία απο εμένα.

 

* Τέλος, μπορώ να καταλάβω την πειρατεία των "unavailable", παιχνίδια και λοιπά υλικά, μια και αναφέρεται παραπάνω. Ίσως ο δημιουργός του υλικού να μην θεωρεί viable audience μια χώρα ή ίσως έχει βγεί το υλικό εκτός κυκλοφορίας ή ακόμα και δεν έχει μεταφραστεί/κυκλοφορήσει επίσημα στην οποιαδήποτε γλώσσα. Αν στην τελική έχεις εξαντλήσει όσα outlet ξέρεις, θέλω να πιστεύω πως είναι ΟΚ το download.

 

* Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως είναι τα (οποιαδήποτε, όχι συγκεκριμένα) άτομα που δηλώνουν "περήφανοι/ επαναστάτες πειρατές" ή που νιώθουν την ανάγκη να διατυμπανίσουν τις σχετικές πράξεις τους ή ακόμα και να μειώσουν λεκτικά (ειρωνικά ή straight) τον συνανθρωπό τους που προτιμάει αυθεντικά για τον οποιοδήποτε λόγο.

 

Όσο για τις ψηλές τιμές, θέλω να ρωτήσω κάτι:

 

Είναι πράγματι απαραίτητο να αποκτήσετε το παιχνίδι on release; Δεν υπάρχουν άλλες, φθηνότερες εναλλακτικές μέχρι το συγκεκριμένο προϊόν να γίνει πιο προσιτό; Μιλάμε για μια βιομηχανία η οποία ετησίως ρίχνει τις τιμές για να παραμείνει ανταγωνιστική με τις νέες κυκλοφορίες - δύο ΑΑΑ παράδειγματα, το Portal 2 πλεόν κοστίζει €15 απο τα €40 του release (πάνω απο 50% μείωση στον πρώτο χρόνο ζωής) και το Fallout: New Vegas στα €20 απο τα αρχικά €50 (και πάλι half-price στα 2 χρόνια).

 

Οι εναλλακτικές προτάσεις που προτείνω:

 

 

Με $1.00 (Humble Bundle Steam) ή ακόμα και $0.01 (Humble Bundle DRM-Free) μπορεί ο καθένας να βρεί 5-6 σχετικά πρόσφατα high-profile indie games περίπου μια φορά κάθε μήνα, άρα γιατί να βιάζεται να παίξει τα νέα releases την εβδομάδα που κυκλοφορούν; Υλικό υπάρχει για απασχόληση μέχρι να πέσει η τιμή. Υπάρχουν και άλλα bundles, αλλά αυτό είναι το πιο γνωστό και φθηνό.

 

Free-to-play MMORPG's, FPS's, MOBA's, ένα σωρό διαφορετικά genre για όλα τα γούστα. Oldies σε τιμές μεταξύ €4 και €8 (η συγκεκριμένη σελίδα δίνει και ορισμένα παιχνίδια εντελώς δωρεάν, με την δημιουργία free account).

 

Offers και sales, συχνά σε τιμές κάτω απο €5 - υπάρχει και ολόκληρη κατηγορία με παιχνίδια κάτω απο €5 (900~ games, έστω το 1/10 απο αυτά να είναι above average έχεις 90 ολόκληρα παιχνίδια να διαλέξεις, σε τιμές απο €0.99 - €4.99).

 

Υπάρχουν ακόμα και εντελώς free προσφορές κατά καιρούς - έχω δει (και αποκτήσει) πολλά, απο Plants Vs. Zombies και World of Goo μέχρι Portal και Midnight Club 2.

 

Επιπρόσθετα, μεταξύ προσφορών, seasonal sales, key sites, coupons και λοιπών events, οι τιμές για παιχνίδια πλέον γίνονται "ανεκτές" αρκεί να υπάρχει υπομονή.

 

Τέλος, για ΟΛΑ τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, τα παιδιά που "διατηρούν" πλέον το sticky Προσφορές Παιχνιδιών κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να βρίσκουν τέτοιες προσφορές - αξίζει μια επίσκεψη που και που.

 

 

 

Ελπίζω να μήν κούρασα (ιδιαίτερα :P), μια και με το ένα μάτι ανοιχτό τα γράφω αυτά (τέλος βάρδιας και αντί να κοιμάμαι, γράφω... Καλά τα πήγα μου φαίνεται :P).

 

Φιλικά

Greygore

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα να είναι 15 ευρώ σε όλες τις χώρες, είπα να γίνεται pricing αναλογικά με το μέσω εισόδημα της κάθε χώρας (όχι για το digital, μόνο για το hard copy και να μην γίνεται shiping σε άλλες χώρες).

 

Το να ζητάς από τον αμερικάνο που λες με μέσο εισόδημα 1500$ ένα παιχνίδι στην τιμή των 50$, ενώ στην Ελλάδα με μέσο μισθό 500ευρώ (αν βάλουμε και το 50% των νέων που είναι άνεργοι αυτό πέφτει κ άλλο αλλά ας το αφήσουμε έτσι) μια τιμή των 50ευρώ (γιατί δεν μας φτάνουν όλα, έχουμε και ισοτιμία 1-1 για κάποιο λόγο όταν μιλάμε για games...) είναι μεγάλη βλακεία και αδικία.

 

Το portal είχε βγει με 2-3ευρώ στο steam summer sale btw, καιρός που το pc gaming χτυπάει ταβάνι.

Όταν λοιπόν έχεις εταιρίες όπως η Valve που σου βγάζει παιχνίδια με 40-50% off (σε summer sale μέχρι και 90%) και ο κόσμος τα αγοράζει με το κιλό και συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά και οι Devs και οι Publishers και η Valve τότε ναι τα 50 ευρώ είναι τραγικό νούμερο.

 

όσο για το Fallout New Vegas, καλά προτείνεις να παίξει κάποιος παιχνίδια 2ετίας για να του βγουν φτηνά; Αυτό από μόνο του δεν δείχνει ότι είναι υπερβολική η τιμολόγηση στα 50 ευρώ αφού κάποιος "φτωχός πλην τίμιος" gamer για να παίξει το παιχνίδι πρέπει να περιμένει 2 χρόνια για να πέσει η τιμή;

 

Μην ξεχάσουμε και το Train SImulator που από ένα άχρηστο ανούσιο και βαρετό παιχνίδι που κανένας δεν το έπαιζε, στο steam sale ξαφνικά με τα 2ευρώ τιμή έκανε τα κέρδη που δεν είχε κάνει όσο καιρό ήταν published;

 

Από την άλλη όμως, υπάρχουν εταιρίες όπως η CD Projekt που κανένας gamer δεν δικαιολογείται να έχει κατεβασμένο το Witcher 1/2, ή η Sega που κανένας strateτζάς δεν δικαιολογείται να έχει κατεβασμένα τα Total War ή η Bethesda και πάει λέγοντας.

 

Εταιρίες που σέβονται τους gamers τις σεβόμαστε και τις υποστηρίζουμε αλλά εταιρίες όπως Activision, ΕΑ, Ubisoft, Sony μπορούν να παν στο διαο... για τις γνωστές τακτικές τους.

 

Οπότε για να συνοψίσω, δεν είμαι υπέρ της άκρατης πειρατείας, αλλά δεν είμαι και υπέρ της στάσης του Αγίου Γκέιμερ του Μεγαλοχαρή. Υποστηρίζουμε αυτά που το αξίζουν, κατεβάζουμε όλα τα άλλα. Δεν με ενδιαφέρει αν θα χρεοκοπήσει η ΕΑ, ίσα ίσα θα φύγει ένα καρκίνωμα από τον χώρο, με ενδιαφέρει όμως να μην χρεοκοπήσει η Sega (που αναγκάστηκε να σταματήσει όλα τα projects εκτός από 5) και γι'αυτό την υποστηρίζω όσο μπορώ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα να είναι 15 ευρώ σε όλες τις χώρες, είπα να γίνεται pricing αναλογικά με το μέσω εισόδημα της κάθε χώρας (όχι για το digital, μόνο για το hard copy και να μην γίνεται shiping σε άλλες χώρες).

 

Μα αυτό δεν το'γραψα για σένα :P, ήταν ένα παιδί 2-3 σελίδες πίσω που λέει οτι θα "έπρεπε" όλα τα παιχνίδια να κοστίζουν €10 - €15 μόλις βγούν, γιατί οι εταιρίες δεν έχουν πολλά έξοδα (εξ'ου και η ανάλυση στο spoiler :P)

 

To Portal το αναφέρω γιατί η Valve το'χε δώσει και free ως promotion κάπου 2-3 εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του 2ου, απλά ως παράδειγμα οτι κατά καιρούς υπάρχουν και (σχετικά high profile) παιχνίδια σε προσιτές τιμές.

 

Τέλος, για το F:NV, ναι αυτό προτείνω (αν και ατυχές παράδειγμα, είμουν αϋπνος και έψαχνα για ΑΑΑ παιχνίδια, γιατί αν έβαζα indies φοβόμουν οτι θα άκουγα... άλλα comments :P, έχει πάντως και παιχνίδια που πέφτουν στον πρώτο χρόνο σε τιμή) πάντα απο προσωπική εμπειρία:

 

Ποτέ μου δεν ένιωσα ανάγκη να παίξω ένα παιχνίδι στο release (με λίγες εξαιρέσεις, και αυτές κυρίως για πολύ choice παιχνίδια), είδικά τα τελευταία χρόνια λόγω αυτού που λες με τις προσφορές (που αγοράζει ο κόσμος με το τσουβάλι φτηνά παιχνίδια). Όταν είμαι σε σημείο να έχω για παράδειγμα 10-15 παιχνίδια απο bundles και sales τα οποία θέλω αλλά δεν προλαβαίνω να παίξω, τότε σίγουρα το νέο release δεν με νοιάζει και τόσο να το πάρω μόλις κυκλοφορήσει.

 

Με τα υπόλοιπα πάνω-κάτω συμφωνώ, αν και προσωπικά απο εταιρίες που θεωρώ πως δεν είναι εντάξει προς τον πελάτη, απλά απέχω γενικά.

 

Ευχαριστώ για το reply :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαστε κάποιοι όμως που έχουμε άπλετο χρόνο να λιώνουμε και δε μας φτάνουν τα games και πάντα το ρίχνουμε στο LoL :D

 

και εγώ ευχαριστώ που κάνουμε ανθρωπινή κουβέντα, πράγμα σπάνιο αυτές τις μέρες :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτέ μου δεν ένιωσα ανάγκη να παίξω ένα παιχνίδι στο release (με λίγες εξαιρέσεις, και αυτές κυρίως για πολύ choice παιχνίδια), είδικά τα τελευταία χρόνια λόγω αυτού που λες με τις προσφορές (που αγοράζει ο κόσμος με το τσουβάλι φτηνά παιχνίδια). Όταν είμαι σε σημείο να έχω για παράδειγμα 10-15 παιχνίδια απο bundles και sales τα οποία θέλω αλλά δεν προλαβαίνω να παίξω, τότε σίγουρα το νέο release δεν με νοιάζει και τόσο να το πάρω μόλις κυκλοφορήσει.

This.-

 

Αυτό που θέλω να τονίσω από την πλευρά μου είναι ότι πρέπει να ξέρουμε ότι οι δικαιολογίες των "πειρατών" είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, όσα πολυσέλιδα post και αν γράψουμε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό, γιατί μπορεί ναι μεν στο 99% των games + software να πληρώνω, άλλα υπάρχει και ένα 1% με προγράμματα τύπου Matlab, Aftereffects κτλ που αν δεν τα μάθω καλά, δεν τα πληρώνω εξ αρχής. Και αυτά είναι προγράμματα αρκετών χιλιάδων ευρώ, ισοδύναμα δλδ με όσα παιχνίδια μπορεί κάποιος να παίξει σε μια ζωή, οπότε άνετα θα μπορούσε κάποιος να μου πει "ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν" και θα είχε εν μέρει δίκιο (γιατί όπως είπα, εν τέλει τα πληρώνω και αυτά τα πρόγραμματα).

 

Απλά, μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Πειρατής = κλέφτης, τελειά και παύλα, ανεξάρτητα αν κατανοούμε τους λόγους για κάποιους ή όχι. Αλλιώς θα τους λέγαμε πχ. ανθρωπιστές, εργαζομένους και δεν ξέρω γω τι. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που δόθηκε και μην προσπαθούμε να αυτοδικαιωθούμε. Αυτό που τώρα εύκολα και γρήγορα κλέβουμε, θα μεταφραστεί αργότερα -στην καλύτερη περίπτωση- σε μειωμένη ποιότητα τίτλων ή -στην χειρότερη- σε λουκέτο σε ένα studio με αποτέλεσμα άνθρωποι με οικογένειες να μείνουν στον δρόμο.

 

Η κλοπή επομένως είναι ίδια, και τα αποτελέσματα ίδια είτε μιλάμε για κάτι χειροπιαστό, είτε για κάτι "άυλο" όπως το software. Το οποίο είναι και ένας λόγος που χρυσώνει την καραμέλα, γιατί το κλέψιμο software δεν ακολουθεί την "παραδοσιακή" μορφή κλοπής (ήτοι φυσική διάρρηξη σε ένα μέρος, με κατάλληλα υλικά/ενδυμασία κτλ, με τον φόβο να σε πιάσουν-πυροβολήσουν κτλ κτλ).

 

Εν κατακλείδι, όπως είπε ο Greygore, και επιπλέον της δεδομένης οικονομικής κατάστασης της χώρας, οι προσφορές είναι ο πλέον νόμιμος και ελκυστικός δρόμος. Απλά, δεν είναι day 1. Και αν έτσι κινείται κάποιος, αν ένα παιχνίδι το θέλει πραγματικά day 1, τότε θα έχει και το 30-50ευρο για να το πάρει. Προφανώς όμως, αν τα θέλει όλα day 1, τότε είτε πρέπει να έχει παχυλό μισθό (ειδικά αν παίζει κατά κόρον) είτε να τα κλέψει. Προσωπικά όσα παιχνίδια θέλω για το SP (και είναι πολλά και έχω μία ToDo λίστα που ακόμη περιμένει) τα αγοράζω σε προσφορές, με όσα όμως σκοπεύω να ασχοληθώ και κατά κανόνα είναι MP, τα παίρνω day 1 και πολλές φορές με preorder.

 

Γενικά πρέπει να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και μετά να πράττουμε αναλόγως. Όπως είπε και κάποιος "και εγώ θέλω Ferrari, άλλα δεν πάω να κλέψω μία" :)

 

Φιλικά πάντα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα να σου πω επειδη ανεφερες την arcane studios οτι ειναι ο developer και οχι ο publisher. Η bethesda ειναι πισω απο το publishing του τιτλου και κατα πασα πιθανοτητα(δεν μπορω να γνωριζω) εκανε fund το ολο project.. Οι τιμες για εμενα ειναι αρκετα τσιμπημενες σε ολα τα video games, εχει να κανει και η χωρα βεβαια αλλα το gaming εχει γινει πολυ ακριβο hobby.. Δεν το λεω για να υποστηριξω την πειρατεια αυτο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το gaming εχει γινει πολυ ακριβο hobby..

θα έλεγα το αντίθετο, δεδομένου ότι είμαι στο "αθλημα" από παλιά, και υπάρχουν ακόμη παλαιότεροι που μπορούν να το υποστηρίξουν καλύτερα

 

πιο συγκεκριμένα, πριν ~10 χρόνια, η μέση τιμή ήτανε τα 50 ευρώ (~15.000 δρχ), έχει όμως ήδη 3-4 χρόνια που κυμαίνονται στα 35 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων ΑΑΑ τίτλων, πχ. Battlefield. Επίσης πολλές preorder offers κυμαίνονται σε τέτοια επίπεδα, με αρκετά bonus μέσα. Τιμές τάξεως 50αρικου βλέπεις πλέον μόνο στο Steam.

 

προφανώς μιλάμε για day 1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι πλεον μπορεις να τα βρεις φτηνοτερα αν ψαξεις αλλα σε day 1 πολλες φορες δεν γινεται. Πχ τωρα θελω να παρω το RE6 μιας και ειμαι φαν απο παλια, ε παντου γυρω στο 50αρι το βλεπω.. Ετσι οπως ειναι τα πραγματα δεν μπορεις να δινεις 50ε για ενα τιτλο ετσι απλα.. Για αυτο απλα περιμενεις μειωσεις τιμων η πας στην πειρατεια. Επισης μην ξεχνας οτι η κατασταση και οι μισθοι της χωρας πανε απο το κακο στο χειροτερο και αυτο μειωνει την αγοραστικη σου δυναμη.

 

Σιγουρα εχεις ομως περισσοτερες επιλογες απο παλιοτερα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε καλά ρε παιδιά αν θέλεις άντρα και τον θέλεις τώρα θα πληρώσεις.Δε μπορείς να θες όλα τα παιχνίδια από την πρώτη μέρα και να λες ότι δε βγαίνεις άρα θα το ρίξεις στην πειρατεία.Και λίγη σύνεση δε βλάπτει. Εαν θες να κάνεις τέτοιες υπερβολές θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και αντίστοιχα.Για φυσιολογικά πράγματα μια χαρά εποχή για gaming είναι.Απλά ο άνθρωπος είναι άρρωστα εγωιστικό ον και δεν καταλαβαίνει Χριστό... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως με την υπογραφή μου έπαθες...

 

Φιλούρες. :-D

Εσυ θα παθεις πλακα ετσι και δεις την υπογραφη μου γιατι οπως βλεπεις το pc μου ειναι πολυ πιο δυνατο απο το δικο σου χωρις να ειμαι και κανενας πλουσιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωστε με προκαλεις ε? Λοιπον θα το γραψω :-) ! 19'' LG 1280X1024! Οταν καποιος που εχει σημερα ακομα pc σαν του Heatspreader, μας λεει να τον ζηλεψουμε και οτι παθαμε πλακα κτλ πως να μην γελαμε μαζι του? Ενω οσοι εχουν pc σαν το δικο μου(το οποιο ειναι πολυ καλο για τα σημερινα δεδομενα οσον αφορα το gaming) κανεις δεν προκειται ουτε να γελασει μαζι τους ουτε ουτε να παθει πλακα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...