HammerNsickle Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 (επεξεργασμένο) Οκ λοιπον.. Αυτο το τοπικ με αναγκασε για πρωτη φορα να μπω στη διαδικασια να κανω εγγραφη σε τετοιου ειδους φορουμ.. Χαιρομαι λοιπον που γνωριζω το παρεακι εδω μεσα και ξεκιναω να μονολογω εν ταχει: Ειμαι απ' τους τυπους (κλασσικος ισως..χμ..) που googlαρουν στο νετ κατι τυπου ''καλυτερα ψυχολογικα θριλερ'', ''ευρωπαικα θριλερ'' κλπ και λεξη με τη λεξη, ποστ με το ποστ βρισκω ταινιακια και κατεβαζω.. Καπως ετσι λοιπον εφτασε στο pc μου και το ''Martyrs'' (to Γαλλικο παντα, το αμερικανικο αρνουμαι να το αποδεχτω ως υπαρκτο χμ..) Και αφου λοιπον ειμαι ενας τυπος που πανω κατω λατρευει ταινιακια διαφορων κατηγοριων (βλ. Eternal Sunshine, Clockwork Orange, I am Sam, Ring), εκτος απο επιστημονικης φαντασιας (για καποιο λογο με απωθουν..), βλεπω το Μartyrs με τη πρωην (καλα να ναι η κοπελιτσα και το πεισμα της που ειχε προαισθημα οτι θα γαμ#$σε η ταινια!) κοπελα μου.. Επαθα σοκ. ΣΟΚ ομως.. Η ταινια δεν ειναι οτι σκηνοθετικα ειναι 10/10, δεν ειναι οτι απο σεναριο ειναι 10/10, δεν ειναι καν οτι η ταινια απο ερμηνειες αγγιζει το 10/10. Το Martyrs αγγιζει τα ορια του συγκλονιστικου φιλμ ακριβως γιατι ΣΟΚΑΡΕΙ. Αδερφια, αληθεια σας λεω, ηταν ολα τοσο αληθινα και τοσο απεχθη, που για τον Pascal Laugie (σκηνοθετης) θα γινομουν gay! Εν, ολιγοις για να μη μακρυγορω και πεταω μονο συναισθηματισμους, να πω λιγα πραγματακια: α)Κατ' αρχας η ταινια σεναριακα ειναι οργασμος στο σημειο που πεθαινει η ''πρωταγωνιστρια''(!) -καπου στο μισαωρο αν δεν απατωμαι- και σε αφηνει με το στομα ανοιχτο να αναρωτιεσαι: ''Τελεια! Kαι τωρα?'' β)Η ρεαλιστικοτητα (σπανια ιστορια, αλλα με πολυ σοβαρες πιθανοτητες υπαρξης) της ταινιας (βλ. μεταφορα των οσων ψυχαναγκαζεται να κανει στον εαυτο της η κοπελια σε τερατομορφα πλασματα, καθως και η διαδικασια κατασκευης ''μαρτυρων'' που αμφισβητει την επουρανια προελευση του φαινομενου) και η ωμη προσεγγιση του θεματος σε αφηνει γυμνο και ανυπερασπιστο απεναντι σε κατι που εξελισσεται βαρβαρα μπροστα στα ματια σου. γ)Και επειδη πολυς λογος εγινε για τη Γαλλικη γλωσσα της ταινιας: Εγω τυχαινει να γνωριζω πολυ καλα γαλλικα και ωρες ωρες κατα τη διαρκεια της ταινιας να μην προσεχω καν τους υποτιτλους και αυτο να λειτουργει καταλυτικα στην μεταδοτικοτητα απο την ταινια προς εμενα και να με καθηλωνει κυριολεκτικα σα ΧΑΖΟ επι 99 λεπτα. δ)Το καλυτερο ψυχολογικο θριλερ που εχω δει (η ταινια ρε παιδια δεν εχει καμια σχεση με splatter, αλλωστε δεν θυμαμαι να στηριζεται κατι γυρω απο αυτο. 4 πυροβολισμοι και ενα..''ξεφλουδισμα'' στο τελος ειχε) και οντως ειναι -πολυ μου αρεσε η φραση - ειναι γροθια στο στομαχι, ειναι ασυλληπτα ωμη. -και οχι ασκοπα- ε)Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για αυτο το μικρο διαμαντακι του Γαλλικου Κινηματογραφαρου, αλλα θα κλεισω καπου εδω αφαιρώντας μια μοναδα απο τη τελικη μου βαθμολογια για την ταινια: -1 στα 10 λογω τελους.... Και για να σας προλαβω, πριν με φατε (γιατι κατα πολλους το τελος ειναι ολα τα λεφτα), μου δινεται η εντυπωση οτι ο Laugie προσπαθησε πολλες μερες και νυχτες να βρει ενα αντιστοιχα δυνατο με το υπολοιπο κορμο της ταινιας, τελος, και τελικα δεν εκανε τη καλυτερη δυνατη επιλογη. Σε σχεση με τις απανωτες και ωμες γροθιες που απλοχερα προσεφερε ο σκηνοθετης καθ' ολη τηα διαρκεια της ταινιας, το τελος ηταν ''λιγο''. Και ηταν ''λιγο'' γιατι ακριβως η ταινια δεν ηθελε να αποτελεσει πυροκροτητη φιλοσφικων σκεψεων, αλλα ωμη μεταφορα μιας ασυνηθιστης ιστοριας. Το τελος ομως (η σκηνη με τη γρια) προσπαθησε να παιξει αυτον τον αχαρο ρολο, ενω αληθεια δεν υπαρχει κανενας απολυτος λογος μια ταινια του 9,5/10 να εχει ενα τελος γυρω στο 7.. Αυτα λοιπον κι απο μενα με 9/10 το διαμαντακι μου! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ YΓ. χιλια συγγνωμη αν κουρασα :/ Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2011 από Sellers spoilers
salazar1991 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Καλωσήρθες λοιπόν!!Τη συγκεκριμένη ταινία δεν την έχω δει..Θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Se7en!!!Πάρα πολύ καλή ταινία με ανατροπές στο φινάλε!!! Τσέκαρε και εδώ μία λίστα με ταινίες αυτού του είδους-> Imdb
HammerNsickle Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 ( Επιβαλλεται να την δεις! Δεν το διαπραγματευομαι ) Tο Seven ειναι απ'τις αγαπημενες μου ταινιες, ετσι κι αλλιως! Tαινιαρα..Χμ, και στη πραγματικοτητα κατι τετοιο ψαχνω (απλα λειπει το στοιχειο του εντονου φοβου στην -κατα τ'αλλα ταινιαρα- Se7en.. Kαλα θριλερακια,(και φυσικα κατωτερα του Martyrs!!) τα οποια σε γενικες γραμμες καλυπτουν τις 3 προυποθεσεις που εθεσα στο τοπικ (κυριως βασικα εκνευριζομαι με ασκοπες σπλατεριες..)που εχω δει ειναι: Ils(them) 7,5/10 Black swan 7/10 A l'interieur (inside) 7,5/10 Lovely Bones 6,5/10 Halflight 8/10 A tale of two sisters 7/10
saya Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Οκ λοιπον.. Αυτο το τοπικ με αναγκασε για πρωτη φορα να μπω στη διαδικασια να κανω εγγραφη σε τετοιου ειδους φορουμ.. Χαιρομαι λοιπον που γνωριζω το παρεακι εδω μεσα και ξεκιναω να μονολογω εν ταχει: Ειμαι απ' τους τυπους (κλασσικος ισως..χμ..) που googlαρουν στο νετ κατι τυπου ''καλυτερα ψυχολογικα θριλερ'', ''ευρωπαικα θριλερ'' κλπ και λεξη με τη λεξη, ποστ με το ποστ βρισκω ταινιακια και κατεβαζω.. Καπως ετσι λοιπον εφτασε στο pc μου και το ''Martyrs'' (to Γαλλικο παντα, το αμερικανικο αρνουμαι να το αποδεχτω ως υπαρκτο χμ..) Και αφου λοιπον ειμαι ενας τυπος που πανω κατω λατρευει ταινιακια διαφορων κατηγοριων (βλ. Eternal Sunshine, Clockwork Orange, I am Sam, Ring), εκτος απο επιστημονικης φαντασιας (για καποιο λογο με απωθουν..), βλεπω το Μartyrs με τη πρωην (καλα να ναι η κοπελιτσα και το πεισμα της που ειχε προαισθημα οτι θα γαμ#$σε η ταινια!) κοπελα μου.. Επαθα σοκ. ΣΟΚ ομως.. Η ταινια δεν ειναι οτι σκηνοθετικα ειναι 10/10, δεν ειναι οτι απο σεναριο ειναι 10/10, δεν ειναι καν οτι η ταινια απο ερμηνειες αγγιζει το 10/10. Το Martyrs αγγιζει τα ορια του συγκλονιστικου φιλμ ακριβως γιατι ΣΟΚΑΡΕΙ. Αδερφια, αληθεια σας λεω, ηταν ολα τοσο αληθινα και τοσο απεχθη, που για τον Pascal Laugie (σκηνοθετης) θα γινομουν gay! Εν, ολιγοις για να μη μακρυγορω και πεταω μονο συναισθηματισμους, να πω λιγα πραγματακια: α)Κατ' αρχας η ταινια σεναριακα ειναι οργασμος στο σημειο που πεθαινει η ''πρωταγωνιστρια''(!) -καπου στο μισαωρο αν δεν απατωμαι- και σε αφηνει με το στομα ανοιχτο να αναρωτιεσαι: ''Τελεια! Kαι τωρα?'' β)Η ρεαλιστικοτητα (σπανια ιστορια, αλλα με πολυ σοβαρες πιθανοτητες υπαρξης) της ταινιας (βλ. μεταφορα των οσων ψυχαναγκαζεται να κανει στον εαυτο της η κοπελια σε τερατομορφα πλασματα, καθως και η διαδικασια κατασκευης ''μαρτυρων'' που αμφισβητει την επουρανια προελευση του φαινομενου) και η ωμη προσεγγιση του θεματος σε αφηνει γυμνο και ανυπερασπιστο απεναντι σε κατι που εξελισσεται βαρβαρα μπροστα στα ματια σου. γ)Και επειδη πολυς λογος εγινε για τη Γαλλικη γλωσσα της ταινιας: Εγω τυχαινει να γνωριζω πολυ καλα γαλλικα και ωρες ωρες κατα τη διαρκεια της ταινιας να μην προσεχω καν τους υποτιτλους και αυτο να λειτουργει καταλυτικα στην μεταδοτικοτητα απο την ταινια προς εμενα και να με καθηλωνει κυριολεκτικα σα ΧΑΖΟ επι 99 λεπτα. δ)Το καλυτερο ψυχολογικο θριλερ που εχω δει (η ταινια ρε παιδια δεν εχει καμια σχεση με splatter, αλλωστε δεν θυμαμαι να στηριζεται κατι γυρω απο αυτο. 4 πυροβολισμοι και ενα..''ξεφλουδισμα'' στο τελος ειχε) και οντως ειναι -πολυ μου αρεσε η φραση - ειναι γροθια στο στομαχι, ειναι ασυλληπτα ωμη. -και οχι ασκοπα- ε)Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για αυτο το μικρο διαμαντακι του Γαλλικου Κινηματογραφαρου, αλλα θα κλεισω καπου εδω αφαιρώντας μια μοναδα απο τη τελικη μου βαθμολογια για την ταινια: -1 στα 10 λογω τελους.... Και για να σας προλαβω, πριν με φατε (γιατι κατα πολλους το τελος ειναι ολα τα λεφτα), μου δινεται η εντυπωση οτι ο Laugie προσπαθησε πολλες μερες και νυχτες να βρει ενα αντιστοιχα δυνατο με το υπολοιπο κορμο της ταινιας, τελος, και τελικα δεν εκανε τη καλυτερη δυνατη επιλογη. Σε σχεση με τις απανωτες και ωμες γροθιες που απλοχερα προσεφερε ο σκηνοθετης καθ' ολη τηα διαρκεια της ταινιας, το τελος ηταν ''λιγο''. Και ηταν ''λιγο'' γιατι ακριβως η ταινια δεν ηθελε να αποτελεσει πυροκροτητη φιλοσφικων σκεψεων, αλλα ωμη μεταφορα μιας ασυνηθιστης ιστοριας. Το τελος ομως (η σκηνη με τη γρια) προσπαθησε να παιξει αυτον τον αχαρο ρολο, ενω αληθεια δεν υπαρχει κανενας απολυτος λογος μια ταινια του 9,5/10 να εχει ενα τελος γυρω στο 7.. Αυτα λοιπον κι απο μενα με 9/10 το διαμαντακι μου! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ YΓ. χιλια συγγνωμη αν κουρασα :/ spoilers pleaseee :-D :rolleyes:
salazar1991 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 ( Επιβαλλεται να την δεις! Δεν το διαπραγματευομαι ) Tο Seven ειναι απ'τις αγαπημενες μου ταινιες, ετσι κι αλλιως! Tαινιαρα..Χμ, και στη πραγματικοτητα κατι τετοιο ψαχνω (απλα λειπει το στοιχειο του εντονου φοβου στην -κατα τ'αλλα ταινιαρα- Se7en.. Kαλα θριλερακια,(και φυσικα κατωτερα του Martyrs!!) τα οποια σε γενικες γραμμες καλυπτουν τις 3 προυποθεσεις που εθεσα στο τοπικ (κυριως βασικα εκνευριζομαι με ασκοπες σπλατεριες..)που εχω δει ειναι: Ils(them) 7,5/10 Black swan 7/10 A l'interieur (inside) 7,5/10 Lovely Bones 6,5/10 Halflight 8/10 A tale of two sisters 7/10 Με την πρωτη ευκαιρια θα το δω!!Απο αυτα που προτεινεις εχω δει το Lovely Bones.Δε μπορω να πω οτι τρελαθηκα Γενικα δν ειμαι φιλος των thriller...Εξαιρεση το se7en!
DeadOrganPlayer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 To Haute Tension (http://www.imdb.com/title/tt0338095/) ήταν σχετικά καλό... Πάντως ταινία σαν το Martyrs εγώ δεν έχω ξαναδεί. Με διαφορά top στο είδος του. Είναι μάταιο να ψάχνεις κάτι εφάμιλλο του, δε θα το βρείς.
marantonis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 To Haute Tension (http://www.imdb.com/title/tt0338095/) ήταν σχετικά καλό... Πάντως ταινία σαν το Martyrs εγώ δεν έχω ξαναδεί. Με διαφορά top στο είδος του. Είναι μάταιο να ψάχνεις κάτι εφάμιλλο του, δε θα το βρείς. Αφου πιασαμε τα Γαλλικα αυτου του ειδους, ειπα να φτιαξω μια λιστουλα http://www.imdb.com/list/jsBE-fW2vvw/ (to be continued).
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 ΤΟ inside ειναι καλο?Να το δω σε high def?Να πω οτι το βραδυ θα φαω αρκετα καλα και απο κατι φωτος που ειδα απο την ταινια μου φανηκε λιγο αηδιαστικη[μην τα βγαλω κιολα]
gherudos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δείτε τα παρακάτω: -The Resident -After life θα μείνετε ικανοποιημένοι!
tritonas00 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Αφου πιασαμε τα Γαλλικα αυτου του ειδους, ειπα να φτιαξω μια λιστουλα http://www.imdb.com/list/jsBE-fW2vvw/ (to be continued). μα να τα εχω δει σχεδον ολα... :wub: Για προτεινετε και απο j-horror.Εχει βγει τιποτα αξιολογο οπως τα παλια καλα? Και γενικα οτιδηποτε αντιστοιχο / δυνατο οπως το martyrs Ωραιο θεμα HammerNsickle!!
ponstan111 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 http://www.imdb.com/title/tt0066516/ δες trailer στο youtube.
devil-ji Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Απιστευτες ταινιες.........ουτε θελει τρελο μπατζετ ουτε μαρκετινκγ Η ατμασφαιρα τους, ειδικα του 1, ειναι εκπληκτικη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα