chm056 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Η απορία που έχω ειναι η εξής. θέλω να εγκαταστήσω ένα ασύρματο δίκτυο σε πανσιον η οποια αποτελείται απο 13 studios χωρισμένα σε 2 συγκροτήματα επιφάνειας 200 και 150 τμ. Για διευκόλυνση στέλνω μία πρόχειρη κάτωψη του συγκροτήματος. Η τηλεφωνική γραμμή βρίσκεται στο χώρο της ρεσεψιον και το κάθε συγκροτημα ειναι διόροφο. Στην κάτωψη επίσης αναφερω και την απόσταση που θα έχει κατα προσέγγιση το ρουτερ απ το τελευταιο δωμάτιο του κάθε συγκροτήματος. Θα ήθελα γενικα να ρωτήσω τί είδους εξοπλισμός θα χρειαστει για μια τέτοια εγκατάσταση (αναμεταδότες κλπ) και πόσο θα στοιχίσει στο περίπου. Θα ήμουν υποχρεωμένος αν μπορουσατε να μου υποδείξετε τον εξοπλισμο που θα χρειαστω για κατι τέτοιο γιατι ειμαι εντελώς ασχετος. Σας ευχαριστω προκαταβολικα για το χρόνο σας
chm056 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αφου δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιος να ρωτήσω κάτι άλλο σας παρακαλω. Μπορεί να μου προτείνει κανείς ένα καλό ασύρματο router με όσο γίνεται μεγαλύτερη εμβέλεια σήματος; Διατίθεμαι να δώσω μέχρι 150-200 ευρώ το πολύ. Ευχαριστώ και πάλι
tsifotis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αληθεια κανεις δεν ξερει να βοηθησει; Κριμα και ακουγεται ενδιαφερον θεμα απο εγκυκλοπαιδικης αποψης. τουλαχιστον chm056 βρηκες μονος σου καμια ακρη πως να ξεκινησεις;
chm056 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Αληθεια κανεις δεν ξερει να βοηθησει; Κριμα και ακουγεται ενδιαφερον θεμα απο εγκυκλοπαιδικης αποψης. τουλαχιστον chm056 βρηκες μονος σου καμια ακρη πως να ξεκινησεις; Γενικα που το εχω ψιλοκοιταξει πιστευω με ενα router και κανα 2 access points να μπορεσω να κανω τη δουλεια μου, απλα ψάχνω να βρω τα καταλληλα
etheo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Καταρχήν γνώμη μου είναι ότι δεν ξεκινάς σωστά όσον αφορά το budget. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείς αρκετά ap τα οποία τα μαζεύεις σε εναν switch και μετά τα οδηγείς σε controllers. Αυτοί οι controllers αναλαμβάνουνε να έχουνε κάλυψη συνεχόμενη ακόμη και να αλλάζεις ap. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείς αν κάποια απο τα ap θα είναι εξωτερικού χώρου. Επειδή για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει μελέτη και πιθανώς site survey καλό θα ήτανε να απευθυνθείς σε μία εταιρεία με εμπειρία σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Μην ξεχνάς ότι το ασύρματο πλέον είναι στάνταρ σε όλα τα ξενοδοχεία και καλό θα ήτανε να είναι ποιοτικό και χωρίς προβλήματα μην προτιμήσεις να στήσεις καμιά 10άρια ap χύμα χωρίς το κατάλληλο security κλπ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Οπως βλεπω το σχεδιαγραμμα θα θεωρουσα ιδανικη τοποθεσια για οικονομικοτατη και κατα 80% απολυτα αξιοπιστη λυση, την κατω γωνια που εχεις κανει στο σχεδιαγραμμα (κατω απτη λεξη οροφος). Τοποθετεις εκει 2 κατευθυντικα AP (TP-Link 5210G) τα οποια προτεινεται να παιρνουν ενσυρματα δικτυο απο τη reception αλλα μπορεις να τα τροφοδοτησεις και wireless και να παιξουν ως repeaters αν υπαρχει προβλημα. Αν η εγκατασταση ΑP σε εκεινο το σημειο ειναι αδυνατη, τοτε περιπλεκονται τα πραγματα. Θα πρεπει να παιξεις με AP εντος κτιριου και με omni κεραιες. Ακομα και με τις ενσωματωμενες τους omni τα TP-Link 5110g ειναι αρκετα βολικα και μπορουν να τροφοδοτησουν εως και 3 επιπεδα μεσα σε 1 κτιριο (δεδομενου οτι θα τοποθετουνται στο ενδιαμεσο επιπεδο) και ακτινας 70-100μετρων, αναλογως την θωρακιση των τοιχων, τα εμποδια κλπ. Σε αυτην την περιπτωση θα παιξεις με wireless router στη reception που θα τροφοδοτει τα access point στο μεσαιο επιπεδο του κτιριου κι αυτα με τη σειρα τους θα στελνουν internet ως repeaters του router. Eκτος αν σκοεπευεις να τα τρφοδοτησεις με ethernet απτο router (το οποιο θα πρεπει να περασεις μεσα απο τοιχους, οροφες κλπ, δεν ξερω κατα ποσο εφικτο ειναι). Αρα πολυ χοντρικα με 2 tp-link 5110g το ενα τοποθετημενο στον 1ο οροφο του δεξια κτιριου, περιπου στο κεντρο και το αλλο επισης στον 1ο οροφο στο κεντρο του αλλου κτιριου, ισως εχεις ικανοποιητικα αποτελεσματα. Διαφορετικα η κατασταση περιπλεκεται αρκετα και δεν ειμαι σε θεση να σου προτεινω κατι, καθως υπαρχουν πολλες μεταβλητες που δεν γνωριζω. Σε καθε περιπτωση πρεπει να κανεις εσυ ο ιδιος δοκιμες και μετρησεις και να καταληξεις στο τι σε παιρνει και τι οχι. Για αρχη στησε ενα βαρβατο wireless router στην reception και κανε μετρησεις στον 1ο οροφο στα υποψηφια σημεια για τοποθετηση AP και δες τι σημα εχεις. Αν εκει το σημα φτανει καλα, τοτε εχεις λυσει κατα πασα πιθανοτητα το θεμα.
ca6mio Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Επειδή οι αποστάσεις μου φαίνονται μικρές με ένα καλό ασύρματο στην reception ισως να καλύπτεσαι. Η διαμόρφωση του χώρου (εμπόδια που παρεμβάλονται) θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξασθένηση του σήματος οπότε για αρχή βάλε ένα wireless router και κάνε τις μετρήσεις σου.
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 αναλογως ποσο μεγαλη κινηση εχει το ξενοδοχειο ισως σε συμφερει να φωναξεις εταιρεια να στο κανει και να πληρωσει αυτη εξοπλισμο και εσυ να πουλας καρτες.με radius server και αμα χαλασει κατι το φτιαχνουν αυτοι.πχ η forthnet φτιαχνει.
chm056 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Παιδια σας ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια και τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά με βοήθησαν. Να στε καλα
tsifotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Που κατεληξες; Θα ηθελες να περιγραψεις; εννοω αν βρεις καμια καλη μοντα σε σχεση αναλογιας/τιμης κλπ... Αληθεια ξερει υπαρχει κανενα site που να αναλυει την περιπτωση low budget ασυρματα δικτυα;
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 η πιο φτηνη λυση θα ειναι να βαλεις οσα access points θες στα σημεια που θες αλλα να μην ειναι ασυρματα ως προς τον ρουτερ διοτι ετσι αμα πεσει ενα θα χασεις ολη την αλυσιδα και επισης σκιζεις το wireless.επισης το βασικο θα ειναι να βρεις access point Που να παιζουν 300 mw και οχι 100 για να μπορεσεις να καλυψεις περισσοτερο χωρο.επισης το θεμα radius ειναι μια καλη λυση για να μην χρειαζεται να το κλειδωσεις και εχεις τα κλασσικα προβληματα που πχ καποιος δεν μπορει να παιξει με το ταδε κλειδωμα κτλ. η πιο φτηνη λυση θα ειναι να βαλεις οσα access points θες στα σημεια που θες αλλα να μην ειναι ασυρματα ως προς τον ρουτερ διοτι ετσι αμα πεσει ενα θα χασεις ολη την αλυσιδα και επισης σκιζεις το wireless.επισης το βασικο θα ειναι να βρεις access point Που να παιζουν 300 mw και οχι 100 για να μπορεσεις να καλυψεις περισσοτερο χωρο.επισης το θεμα radius ειναι μια καλη λυση για να μην χρειαζεται να το κλειδωσεις και εχεις τα κλασσικα προβληματα που πχ καποιος δεν μπορει να παιξει με το ταδε κλειδωμα κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.