Kokkinolemis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα παίδες θέλω την γνώμη σας και την συμβουλή σας, Λοιπόν έχω το παρακάτω Pc με Win7 Pro 32bit: Mother Board: Gigabyte P55 US3L(1156/P55/DD3) Memory: DDR3 Kingston 1333 Video Cart: PCI-X Sparkle GTS 450 1GB DDR5 Hard disk: WD SATA2 500GB 32MB CAVIAR BLACK CPU: INTEL Core i5 661(1156/3.33gHz) Αυτό το οποίο με προβληματίζει είναι η μπλέ οθόνη που μου πετάει τον τελευταίο καιρό όταν κλείνω τον υπολογιστή, την οποία επισυνάπτω…Επιπλέον κάτι που δεν έχω αναφέρει για την σύνθεση του υπολογιστή είναι ότι έχω έναν παλιό σκληρό WD 80Gb και έναν εξωτερικό σκληρό seagate 1T τον οποίο καμιά φορά όταν ανοίγω το pc και είναι συνδεδεμένο ο εξωτερικός επάνω το αναγνωρίζει σαν άγνωστη συσκευή. Αν και λέει τι ακριβώς μπορεί να φταίει η bluescreen μήπως το έχει συναντήσει κάποιος άλλος και γνωρίζει τι μπορεί να παίζει εκτός του BIOS update όπως αναφέρεται στην bs. Ευχαριστώ εκ των προτέρων… http://dl.dropbox.com/u/17210487/Blue%20Screen.jpg
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 To bios update αφησε το για αργοτερα. Ανελυσε λιγο περισσοτερο τι συμβαινει οταν σου πεταει μπλε οθονη. Γινεται παντα στο shutdown? Δεν εχει προκυψει ποτε σε αλλη κατασταση?
Kokkinolemis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 To bios update αφησε το για αργοτερα. Ανελυσε λιγο περισσοτερο τι συμβαινει οταν σου πεταει μπλε οθονη. Γινεται παντα στο shutdown? Δεν εχει προκυψει ποτε σε αλλη κατασταση? Ότι και να κάνω όποια διεργασία και να έχω εκτελέσει πριν, μπλέ οθόνη βγάζει μόνο όταν κάνω shut down τον υπολογιστή αλλά όχι κάθε φορά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μπες μεσα στο φακελο c:\windows\minidump και παρε ολα τα αρχεια που εχει μεσα, σε ενα zip/rar και ανεβασε τα καπου για να τα παρω. Ειναι τα minidumps απο τις μπλε οθονες και πιθανοτατα θα βοηθησουν να εντοπιστει το προβλημα. Σημειωση: Κανονικα θα επρεπε να ξεκινησεις τον εντοπισμο του προβληματος απο hardware μερια, μια και τα minidumps αφορουν το software κομματι. Αν μετα τον ελεγχο τους, δεν προκυψει καποιο ξεκαθαρο δειγμα για το προβλημα που υπαρχει, θα πρεπει να αρχισεις τα hardware tests (μνημες,τροφοδοτικο,σκληροι κλπ κλπ).
Kokkinolemis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μπες μεσα στο φακελο c:\windows\minidump και παρε ολα τα αρχεια που εχει μεσα, σε ενα zip/rar και ανεβασε τα καπου για να τα παρω. Ειναι τα minidumps απο τις μπλε οθονες και πιθανοτατα θα βοηθησουν να εντοπιστει το προβλημα. Σημειωση: Κανονικα θα επρεπε να ξεκινησεις τον εντοπισμο του προβληματος απο hardware μερια, μια και τα minidumps αφορουν το software κομματι. Αν μετα τον ελεγχο τους, δεν προκυψει καποιο ξεκαθαρο δειγμα για το προβλημα που υπαρχει, θα πρεπει να αρχισεις τα hardware tests (μνημες,τροφοδοτικο,σκληροι κλπ κλπ). Ok εδω τα έχω ανεβάσει http://dl.dropbox.com/u/17210487/minidumps.rar ... Οπότε περιμένω την απάντησή σου. Κάτι ακόμα που παρατήρησα είναι ότι ακούγετε συχνά ο ήχος που κάνουν τα windows όταν συνδέεις και αποσυνδέεις απο τις θύρες usb κάποια συσκευή και μάλλον το κάνει για το mouse γιατί όταν ακούγετε ο κέρσορας απο το mouse Κολάι... έχω την εντύπωση ότι κάτι παίζει με τις usb θύρες...
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ειδα τα πιο προσφατα minidumps (Μαρτιου και Φεβρουαριου), δηλαδη 5 απο τις 14 μπλε οθονες που εχεις καταγεγραμμενες. Δεν συνεχισα γιατι σε καθε ενα απο αυτα το bug code της μπλε οθονης ηταν αυτο: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000008e) το οποιο απο το documentation της microsoft εχει να κανει με το παρακατω The KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M bug check has a value of 0x1000008E. This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch. Λιγο πριν την bsod και σε καθε μια απο τις 5 που ειδα, φαινεται να τρεχει το pcsuite.exe, το οποιo υποθετω εχεις εγκαταστησει για το κινητο σου (λογικα το εχεις να ξεκιναει με το boot και βρισκεται μονιμα στο system tray). Για αρχη κανε μια δοκιμη να το κλεισεις πριν το shutdown των windows ή να το απενεργοποιησεις απο το start up προκειμενου να μην τρεχει εαν δεν το χρησιμοποιεις. Φυσικα εαν δεν υφισταται το pcsuite, κατι δεν παει καθολου καλα με τα dumps και συνεχιζω το σκαλισμα και στα υπολοιπα.
Kokkinolemis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Καλημέρα, Σωστά το pcsuite είναι το πρόγραμμα του κινητού που έχω, θα το απεγκαταστίσω μιας και δέν το χρησιμοποιώ...
Kokkinolemis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Καλημέρα, Απαντάω μετά απο λίγες μέρες για να δώ άν ξαναβγάλει την blue screen. Πιθανότατα να ήταν το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα για να συνδέω το κινητό με το Pc όπως μου ανέφερες παραπάνω το οποίο απεγκατέστησα και έκτοτε δέν μου ξανά έβγαλε την bs. Ελπίζω να είναι σίγουρα αυτό και να μήν επανέλθω με το ίδιο πρόβλημα.. Ευχαριστώ Gi0 για την βοήθειά σου.....
Tmark Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Απο περιέργεια Gi0 με τι πρόγραμμα άνοιξες τα minidumps? Προσπάθησα με visual studio 10 αλλά τζίφος? Θέλει ειδικό debugger?
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Απο περιέργεια Gi0 με τι πρόγραμμα άνοιξες τα minidumps? Προσπάθησα με visual studio 10 αλλά τζίφος? Θέλει ειδικό debugger? Windows Debugger Καλημέρα, Απαντάω μετά απο λίγες μέρες για να δώ άν ξαναβγάλει την blue screen. Πιθανότατα να ήταν το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα για να συνδέω το κινητό με το Pc όπως μου ανέφερες παραπάνω το οποίο απεγκατέστησα και έκτοτε δέν μου ξανά έβγαλε την bs. Ελπίζω να είναι σίγουρα αυτό και να μήν επανέλθω με το ίδιο πρόβλημα.. Ευχαριστώ Gi0 για την βοήθειά σου..... Να σαι καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.