Προς το περιεχόμενο

Acronis True Image 9

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα ο υπολογιστης μου εχει 2 σκληρους c (xp) d (ubuntu) , επισεις έχω το acronis 9 οπως αναφερα στο τίτλο, αυτό που θέλω να κάνω είναι να πάρω ενα backup ολου του c σε εξωτερικό σκληρό δοκιμασα αλλα μου αποθηκευει ενα αρχειο .tib 200 mb :shifty: ποια είναι τα βήματα που πρεπει να ακολουθησω ?

Δημοσ.

Στο acronis true image 9 δεν ξέρω ακριβώς τα βήματα αν και δεν νομίζω να διαφέρουν πολύ από επόμενη έκδοση που έχω. Δες τα παρακάτω και αν κάπου κολλήσεις ρώτα.

Acronis True image

1) Στο Acronis one click πατάμε CANCEL!!! (ίσως να μην το έχει η δικιά σου έκδοση αυτό το βήμα)

2) Πάμε από αριστερά και επιλέγουμε BACK UP

3) DISK AND PARTITION BACK UP τέρμα πάνω

4) Τικ στο C και μετά next

5) Στο Archive location του λέμε ΠΟΥ να αποθηκεύσει το back up

6) Επιλέγουμε Create new backup archive

7) Στο Browse του δίνουμε τη διαδρομή (στο παράδειγμα μας πχ κάποιος εξωτερικός δίσκος E:\backup)

8) Ελέγχουμε και πατάμε next

9) Πριν πατήσουμε Proceed πάμε στο options. Έχει 3 βασικές επιλογές

•  
  • full στο Backup method και μετά πατάμε στην καρτέλα Back up options
  • Στο Archive validation κάνουμε τικ στο κουτί αριστερά για επιβεβαίωση του back up
  • Στο compression level αφήνουμε το normal αν δεν έχουμε πρόβλημα χώρου στο δίσκο που προορίζουμε να στείλουμε το αρχείο του back up. Αν έχουμε επιλέγουμε maximum για να το συμπιέσει.

10) Πατάμε Proceed και έχουμε το back up μετά το πέρας της διαδικασίας.

Δημοσ.

ωραία τα έκανα τα βήματα , ευχαριστώ να σε καλά , θα μπορουσες να μου πεις αν πρεπει να κανω και bootable cd και τι ειναι αυτο ?

Δημοσ.

ωραία τα έκανα τα βήματα , ευχαριστώ να σε καλά , θα μπορουσες να μου πεις αν πρεπει να κανω και bootable cd και τι ειναι αυτο ?

Αν κάτι πάει στραβά και θες να επαναφέρεις το back up σου, ναι θα πρέπει να έχεις το bootable cd του acronis true image. Θα το γράψεις σε ένα cd με το imgburn πχ θα μπουτάρεις από αυτό, αφού έχεις επιλέξει first boot device από bios το cd/dvd σου και θα κάνεις repair από το backup. Κοινώς θα ρίξεις πάνω στο δίσκο το backup που είχες κρατήσει.

Δημοσ.

εννοεις σε περιπτωση που πάθει κατι το pc και δεν μπορει να μπει στα windows για αυτην την περιπτωση αλλιως πχ μπορώ να τρέξω το .tib οποια ώρα θελω μεσα απο τα xp , σωστά ?

Δημοσ.

εννοεις σε περιπτωση που πάθει κατι το pc και δεν μπορει να μπει στα windows για αυτην την περιπτωση αλλιως πχ μπορώ να τρέξω το .tib οποια ώρα θελω μεσα απο τα xp , σωστά ?

Αν θες να επαναφέρεις το Back up θα το κάνεις από το boot cd.

Είναι προτιμότερο καθώς θα γίνονται αλλαγές στα win και στο C.

Γίνεται νομίζω και μέσα από τα win (απαντάω με κάθε επιφύλαξη δεν το έχω τολμήσει) αλλά τέτοιες διεργασίες είναι προτιμότερο να τις κάνεις έξω από τα win.

Δημοσ.

@Karmen παρόλο που με το acronis (θυμάμαι σίγουρα για το 10) μπορείς να πάρεις bk απο το c partition ενώ δουλεύεις εκεί, ωστόσο δεν μπορείς να κάνεις ανάκτηση. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάς το πρόγραμμα, διαλέγεις τι θα επαναφέρεις και τότε το σύστημα θα κάνει reboot (για να βγει απο τα windows) και θα κάνει την ανάκτηση.

@ZELDA συμφωνώ με την karmen οτι κάποιες διεργασίες πρέπει να γίνονται ΕΚΤΟΣ windows, Οπότε ναι καλό ειναι να κάψεις το acronis boot cd και να το έχεις κάπου φυλαγμένο. Σου προτείνω και τα backup να τα παίρνεις με το boot cd.

Κάτι ακόμα για τα αρχεία backup. Ενώ είσαι μέσα στα windows, μπορείς να ανοίγεις αυτά τα αρχεία και να τραβάς αρχεία κατα βούληση (π.χ. έσβησες κατα λάθος το τάδε αρχείο ... δεν πειράζει, το παίρνεις απο το backup)

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια το backup Done! :rolleyes:

αν καψεις το cd και επιβεβαιώσεις οτι δουλεύει τότε - αν θες- μπορείς να σβήσεις το acronis από τα προγράμματά σου... αν δηλαδή δεν σκοπεύεις να παίρνεις incremental και αυτόματα backup μέσα από τα win, τότε απλά έχεις το cd και όποτε θες να πάρεις καινούργια εικόνα απλά φορτώνεις το cd και το κάνεις.... έτσι δεν επιβαρύνεις το σύστημά σου με το acronis...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...